Cum să curățați urechile câinelui

Un mod foarte important pe care îl puteți monitoriza sănătatea câinelui dvs. este de a examina urechile săptămânale. S-ar putea să nu ne gândim să facem acest lucru pe cont propriu, dar este deosebit de important pentru câinii care au urechi sau câini cu alergii. De multe ori, atunci când inspectați urechile, veți găsi că au nevoie de curățare.Curățarea urechilor unui câine la domiciliu este destul de simplă, atâta timp cât urechile nu sunt infectate sau deteriorate. Asigurați-vă că îngrijirea adecvată a urechii pentru companionul dvs. loial prin inspectarea și curățarea periodică a urechilor, disperat sau altfel.

Pași

Partea 1 din 2:
Inspectați urechile câinelui
1. Inspectați starea generală a urechilor câinelui dvs. Dă-ți câinele să stea sau să stea lângă tine, ca să vezi ușor în urechile sale. Dacă tot ce vedeți este murdăria sau urechea normală, puteți începe să curățați urechile câinelui.
  • Căutați orice drenaj de fluid din ureche (limpede sau gri / maro), material cexic gros sau orice zgârieturi, scaburi sau răni. Dacă vedeți că oricare dintre aceste semne nu curățați urechea și contactați medicul veterinar de câine pentru sfaturi.
  • Nu veți putea vedea adânc în canalul urechii, la baza urechii, unde se întâlnește capul, este nevoie de o întoarcere ascuțită. Prin urmare, nu este sfătuit să faceți o curățare profundă în urechi fără instrucțiuni de la medicul veterinar. Nu utilizați niciodată un vârf Q în canalul în sine, deoarece puteți compacta materialul în această întoarcere ascuțită sau chiar rupeți timpanul.
  • 2. Căutați paraziți și corpuri străine în ureche. Câinii pot gălui orice număr de entități nedorite în urechile lor. Câinii care frecvent rulează prin ierburi sau zone împădurite pot obține corpuri străine, cum ar fi plantele, iarbă sau semințe în urechile lor. Dacă observați oricare dintre aceste probleme, puteți încerca mai întâi să eliminați obiectul ofensator sau să încercați să curățați urechile pentru a elimina aceste lucruri. Dacă acest lucru nu funcționează, va trebui să vă luați câinele la profesioniștii dvs. veterinari.
  • Acarieni, căpușe și purici se bucură de petele relativ ascunse în și în jurul urechilor. Acarienii fac urechile intens mânca și pot face urechea să producă o descărcare groasă, maro. Va trebui să aveți un diagnostic veterinar și să tratați acarienii urechii. Căpușe și purici pot fi ucise (și prevenite) de diferitele purici topici și bifați împiedicat cu ușurință achiziționate de la medicul veterinar.
  • 3. Inspectați urechile pentru orice semne de infecție cu drojdie. O infecție cu drojdie face ca urechile să miroasă funky, mâncărime și să producă o descărcare maronie. Aceste infecții fungice au nevoie de medicamente speciale pentru a elimina infecția - numai curățarea nu va vindeca o infecție de drojdie, de fapt ar putea face ca această afecțiune să se înrăutățească. Luați câinele dvs. medicului veterinar dacă vedeți oricare dintre aceste simptome.
  • Imaginea intitulată Curățați câinele
    4. Căutați semnele unei infecții bacteriene în partea exterioară a urechii. Infecțiile urechii bacteriene pot varia de la o infecție ușoară cu ușurință cu medicamente la infecții grave, determinând ca câinele să se simtă foarte bine. Un medic veterinar trebuie să fie implicat în diagnosticul și tratamentul infecțiilor urechii bacteriene datorită potențialului de complicații grave.
  • Imaginea intitulată Curățați câinele
    5. Țineți un ochi pentru orice ar putea fi o tumoare, dar amintiți-vă că acestea sunt rare. Ocazional, bucăți sau umflături ciudate se găsesc în și în jurul urechilor. De cele mai multe ori aceste bucăți și lovituri nu sunt altceva decât chisturile de piele sau reacțiile la mușcăturile de traume sau bug-uri.
  • Urmăriți cu atenție aceste acasă. Dacă nu pleacă într-o săptămână, cresc mai mari sau vă deranjează câinele, consultați un medic veterinar.
  • Partea 2 din 2:
    Curățarea urechilor câinelui
    1. Imaginea intitulată Curățați câinele
    1. Achiziționați un cleaner de câini de câine comercial sau vă faceți dețineți cu produse de uz casnic comune. Fie curățenia poate fi utilizată pe partea exterioară a interiorului clapei urechii. Procedura de curățare a urechii este aceeași cu un cleaner comercial al urechii, deoarece este cu versiunea de casă.
    • Amestecați câteva linguri de oțet și aceeași cantitate de alcool de frecare împreună într-un castron curat. Asigurați-vă că este la temperatura camerei înainte de utilizare, ca nimeni, câinii au inclus, îi place fluidul rece pe urechile lor. Acest amestec este sigur de utilizat pe partea interioară vizibilă a urechilor câinelui dvs. Nu utilizați acest amestec dacă bănuiți că câinele dvs. are o infecție a urechii și nu se toarnă în canalul urechii în sine.
    • Există multe mașini de curățare a urechilor de câini cu toate scopurile pe piață. Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi despre ceea ce puteți cumpăra la nivel local. De asemenea, puteți solicita recomandări la magazinul local de alimentare cu animale de companie.
  • 2. Îndepărtați o minge de bumbac în lichid. Strângeți excesul, astfel încât bumbacul este umed, dar nu picura. Dacă aveți un câine foarte mic, este posibil să doriți să utilizați jumătate dintr-o minge de bumbac.
  • Alternativ, puteți înfășura o bucată de tifon în jurul degetului indicatorului și să o înmuiați în lichid. Tifonul nu ar trebui să se umezească umed. Dacă puneți în mod accidental prea mult mai curat pe el, îl strângeți puțin și continuați. Aceasta este o alternativă mai slabă la un tip Q, care vă poate face ca câinele să fie un pic inconfortabil. Doar țineți tifonul în poziție cu degetul mare și degetul arătător.
  • 3. Începeți ușor interiorul clapetei urechii câinelui. Îndepărtați toate murdăria și resturile pe care le puteți vedea. Dacă câinele dvs. are urechi foarte murdare, procesul poate dura destul de puține bile de bumbac.Atâta timp cât sunteți blând și rămâneți spre fața canalului auzului, câinele dvs. ar trebui să tolereze foarte bine această procedură.
  • Curat ușor, deoarece pielea poate fi ușor ruptă. Oțetul și alcoolul pot afecta pielea spartă.
  • Asigurați-vă că curățați ușor crevii, deoarece murdăria și ceara se pot acumula în aceste zone.
  • Curățați interiorul ambelor urechi.
  • 4. Irigați pe urechile câinelui dvs. complet numai dacă este recomandat să faceți acest lucru medicului veterinar. Dacă medicul veterinar vă sfătuiește, de obicei, deoarece urechile sunt împachetate pline de murdărie și ceară, puteți utiliza curățătorul urechii pentru a iriga (sau a scura urechile). Acest lucru ar trebui să înlăture o mare parte din materialul gros de grosime din canalul urechii.
  • Pentru a face acest lucru, poziționați vârful sticlei de curățare a urechii la deschiderea la canalul urechii din interiorul clapetei urechii. Stoarce sticla pentru a distruge canalul urechii cu fluid. Frecați ușor baza urechii (degetul mare pe o parte, degetele pe alții) și masați urechea (foarte ușoară!) în acest mod timp de 60 de secunde.
  • Utilizați tifonul sau bumbacul pentru a curăța gunkul care iese din ureche. Cel mai probabil veți folosi foarte mult dacă urechile sunt pline de resturi.
  • 5. Lăsați câinele să-și clarifice urechile după curățare. Este natural ca câinele dvs. să vrea să-și scuture capul după curățare. Lăsați-o să facă acest lucru, dar întoarceți-vă fața, astfel încât să nu obțineți lichid sau resturi în ochii voștri. Acest lucru va ajuta la curățarea oricărui fluid de curățare excesiv din canalul urechii.
  • După ce câinele dvs. a scuturat orice lichid în exces, dați urechile o altă ștergere cu bilele de tifon sau de bumbac. Acest lucru va elimina orice material scos din canalul urechii în timpul agitării capului.
  • Imaginea intitulată Curățați câinele
    6. Curățați periodic urechile câinelui. O inspecție și curățare săptămânală a urechii (dacă este necesar) ar fi un program excelent pentru a adera și vă va ajuta să păstrați în partea de sus a oricăror probleme potențiale de sănătate a urechii.Murdăria se acumulează destul de repede și poate duce la o infecție, în special cu canini cu floppy.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Recompensarea câinelui după o curățare îi ajută să vă relaxați și să vă dați seama că, dacă cooperează data viitoare, va primi un tratament.
  • După ce câinele dvs. înotă este un moment bun pentru a-și curăța urechile. Soluția de curățare va ajuta la îndepărtarea oricărei ape în ureche, ceea ce este bun deoarece apa care poate provoca un câine să dezvolte o infecție a urechii.
  • Veterinarul dvs. vă poate arăta cum să curățați în mod corespunzător urechile animalului. Acest lucru este deosebit de important dacă câinele dvs. a avut probleme la urechi în trecut.
  • Fiți extrem de atenți și precauți, câinele dvs. se poate înflori și puteți provoca daune permanente.
  • Este o idee bună să faceți curățarea urechii într-un duș sau în afara, deoarece resturile și soluția de curățare vor zbura peste tot pe pereți.
  • Utilizați un parfum calmant, cum ar fi uleiul de eucalipt, pentru a vă menține calmul câinelui în timp ce vă curățați urechile. Doar asigurați-vă că diluați uleiul corect cu apă, astfel încât nu este prea concentrat.
  • Avertizări

    Nu introduceți niciodată un tampon de bumbac adânc în canalul urechii câinelui! Acest lucru poate provoca daune permanente auditive.
  • Nu folosiți niciodată apă pentru a curăța urechile câinelui, deoarece poate curge în canalul urechii și pentru a provoca o infecție a urechii.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Câine de curățare a câinelui
    • Bile de bumbac sau tifon
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar