Cum de a vindeca un hidrocel

Un hidrocel este sac umplut cu fluid în scrotul unui bărbat - în esență o copie de rezervă a fluidului în jurul unuia sau a ambelor testicule. Condiția este relativ comună, cu aproximativ 5% dintre băieții de copii născuți cu unul. Ele se pot dezvolta, de asemenea, la copiii mai mari sau la bărbații adulți din cauza unei infecții sau vătămări la scrot. În majoritatea cazurilor, hidrocelele nu sunt dăunătoare și tind să dispară singure, fără tratament, dar umflarea scrotală ar trebui să fie întotdeauna evaluată de un furnizor de asistență medicală pentru a exclude alte cauze. Traducerea unei hidrocee persistente necesită în mod obișnuit o intervenție chirurgicală, deși unele remedii la domiciliu pot, de asemenea, să ajute.

Pași

Metoda 1 din 2:
Înțelegerea și tratarea hidroceelor
  1. Imagine intitulată vindeca un hidroclei Pasul 3
1. Încercați o baie de sare Epsom. Dacă observați a fără durere Umflarea în testicule (e) / scrot, luați o baie foarte caldă cu cel puțin câteva cești de sare Epsom. Relaxați-vă în cadă între 15 și 20 de minute cu picioarele ușor răspândite, astfel încât apa să-ți înghită scrotul. Căldura apei poate stimula mișcarea fluidelor corpului (care pot ajuta la deblocarea unui blocaj) și sarea poate trage fluid prin piele și poate reduce umflarea. Sarea Epsom este, de asemenea, o sursă bogată de magneziu, care vă ajută să relaxați mușchii / tendoanele și să calmeze orice tandrețe.
  • Dacă există dureri asociate cu hidrocelei, expunerea scrotului dvs. la apă caldă (sau orice sursă de căldură) poate crea mai multă inflamație și poate face mai rău simptomele.
  • Nu face ca baia să fie prea caldă (pentru a preveni opariția) și nu stați în cadă prea mult (pentru a preveni deshidratarea).
  • Imagine intitulată vindeca o etapă hidrocentă 1
    2. Recunoașteți semnele și simptomele. Prima indicație a unui hidroclei este o umflare sau mărire nedureroasă a scrotului, reprezentând o colecție de fluid în jurul unuia sau ambele testicule. Bebelușii rar au complicații dintr-un hidroclei, iar marea majoritate dispar înainte de vârsta de 1 fără tratament. Dimpotrivă, bărbații cu hidrocee pot experimenta în cele din urmă disconfortul pe măsură ce scrotul se umflă și devine greu. Poate crea dificultate de ședere sau de mers pe jos / alergând în cazuri extreme.
  • Durerea sau disconfortul dintr-un hidroclei sunt, în general, corelate cu dimensiunea sa - cu cât devine mai mare, cu atât este mai probabil să o simțiți.
  • Hidrocele tind să fie mai mici dimineața (la trezire) și apoi să devină mai umflate pe măsură ce progresează ziua. Formarea poate provoca creșterea anumitor hidrocelei.
  • Bebelușii născuți prematur au un risc mai mare de a avea hidroces.
  • Știați: Există 2 tipuri principale de hidroclei: comunicarea și necomunicarea. Într-o hidrocentă comunică, fluidul se deplasează între scrot și cavitatea abdominală, determinând fluctuația hidrociosului. Într-un hidrocel necomunicant, lichidul provine din țesuturile scrotului în sine, astfel încât cantitatea de fluid tinde să rămână constantă pe tot parcursul zilei.

  • Imagine intitulată vindeca o etapă hidrocentă 2
    3. Fiți răbdători cu un hidrocel. În marea majoritate a cazurilor în rândul băieților, adolescenților și bărbaților, hidrocelei se îndepărtează de propriile lor tratamente specifice. Blocajul sau congestia de lângă testicul (e) se rezolvă și se scurge hidrocelei și se absoarbe în corp. Astfel, dacă observați un scrot lărgit și nu este dureros sau provocând probleme cu urinarea sau în timpul sexului, dați-i timp să se rezolve.
  • Pentru băieții pentru copii, hidrocelei se estompează de obicei pe cont propriu în termen de un an de la naștere.
  • Pentru bărbați, hidrocesul dispar treptat în decurs de 6 luni, în funcție de cauză. Cele mai mari pot dura mai mult timp, dar nu ar trebui să depășească 1 an fără intervenție medicală.
  • Cu toate acestea, la copii și adolescenți, hidrocele pot fi cauzate de infecție, traume, torsiune testiculară sau tumoare, astfel încât aceste condiții trebuie să fie excluse prin examinare de la un medic.
  • Hidrocelele sunt similare cu ganglionii plini de fluid care se formează în tendințele de tendon apropiate și apoi dispar treptat.
  • Imagine intitulată vindeca un hidroclei Pasul 4
    4. Evitați trauma la testicule și stds. Cauza hidroceelor ​​nu este cunoscută în băieții pentru copii, deși se crede că este o copie de rezervă a fluidului din circulația slabă datorită poziției copilului în uter. La băieții mai în vârstă și bărbații, cauza este de obicei legată de traume la scrot sau o infecție. Trauma poate apărea din lupte, arte marțiale, ciclism și diverse activități sexuale. Infecțiile în testicule / scrot sunt adesea legate de bolile cu transmitere sexuală. Prin urmare, protejați-vă scrotul de la traume și practicați sexul sigur.
  • Dacă jucați Contact Sports, purtați întotdeauna un suporter atletic cu o ceașcă de plastic pentru a vă proteja scrotul de la rănire.
  • Utilizați întotdeauna un nou prezervativ atunci când faceți sex pentru a reduce semnificativ riscul de infectare. STD-urile nu infectează întotdeauna testiculele, dar nici nu este neobișnuit.
  • Imagine intitulată vindeca un hidroclei Pasul 5
    5. Știți când să solicitați tratament medical. Ar trebui să solicitați asistență medicală pentru copilul dvs. dacă scrotul său umflat nu dispar după un an sau continuă să devină mai mare. Bărbații ar trebui să-și vadă medicul dacă o hidroceză persistă mai mult de 6 luni sau dacă devine suficient de mare pentru a provoca durere / disconfort sau desfigurare.
  • O infecție testiculară nu este aceeași ca un hidrocel, dar poate provoca unul secundar. Infecțiile testiculare sunt foarte dureroase și ar trebui tratate deoarece vă vor crește riscul de infertilitate. Căutați întotdeauna tratamentul medical dacă aveți umflarea și febra scrotală.
  • Este, de asemenea, timpul să vă vedeți medicul dacă hidroclei afectează modul în care rulați, mergeți sau stați.
  • Hidrocele nu influențează direct fertilitatea.
  • Metoda 2 din 2:
    Căutarea unui tratament medical
    1. Imagine intitulată vindeca un hidroclei Pasul 6
    1. Consultați medicul pentru o examinare. Dacă hidrocelul persistă mai mult decât normal sau provoacă dureri și alte simptome, apoi consultați medicul de familie pentru o examinare. Hidrocele nu sunt grave, dar medicul dumneavoastră va dori să excludă alte afecțiuni relativ grave care pot apărea similare, cum ar fi: o hernie inghinală, varicoce, infecție, tumoare benignă sau cancer testicular. Odată ce se face un diagnostic al unui hidrocel, opțiunile dvs. sunt în esență chirurgicale. Medicamentele nu sunt eficiente.
    • Medicul dvs. va începe cu un examen fizic pentru a verifica sensibilitatea sau semnele unei hernii. Aceștia pot utiliza ultrasunete de diagnosticare, un RMN sau o scanare CT pentru a vizualiza mai bine ceea ce se întâmplă în interiorul scrotului.
    • Strălucind o lumină strălucitoare prin scrot poate dezvălui dacă fluidul este limpede (indicând un hidrocel) sau murdar, care ar putea fi sânge și / sau puroi.
    • Testele de sânge și urină sunt utile pentru a exclude infecțiile, cum ar fi epididimitele, oreionul sau diferitele STD-uri.
  • Imagine intitulată vindeca o etapă hidrocentă 7
    2. Scoateți lichidul îndepărtat. Odată ce hidroclei este diagnosticată, procedura cea mai puțin invazivă este aceea de a avea lichidul drenat de pe scrot de un ac, care se numește aspirație. După administrarea unui anestezic local, un ac este introdus în scrot pentru a pătrunde în hidrocoape, apoi lichidul limpede este îndepărtat. Dacă fluidul este sângeros și / sau purpurat, atunci acesta indică o leziune, infecție sau poate cancer. Această procedură este foarte rapidă și nu necesită mult timp de recuperare - de obicei doar o zi sau cam asa ceva.
  • Drenarea acului a unui hidrocel nu este de multe ori deoarece lichidul se acumulează din nou, necesitând mai mult tratament.
  • Uneori acul trebuie introdus prin zona inghinală (înghețată) dacă hidrocelei a format mai mare în scrot sau parțial în afara acestuia.
  • Imagine intitulată vindeca o etapă hidrocentă 8
    3. Au întregul hidroclei eliminate chirurgical. Cea mai obișnuită și mai eficientă modalitate de a face față unei hidrocle persistente și / sau simptomatice este de a îndepărta sacul de hidrocil împreună cu fluidul - numit o hidrocecolă. În acest fel, există doar o șansă de 1% din dezvoltarea hidrocelor din nou. Chirurgia este efectuată fie cu un bisturiu, fie cu un laparoscop, care are o cameră mică atașată la un dispozitiv de tăiere lung. Chirurgia hidrocelor se face de obicei la o clinică ambulatorie sub anestezie generală. Recuperarea poate dura până la o săptămână sau mai mult, în funcție de peretele abdominal să fie tăiat.
  • Cu bebeluși, chirurgii tăiați de obicei în gropi (regiunea inghinală) pentru a scurge lichidul și a îndepărta sacul. Cusăturile sunt apoi folosite pentru a întări peretele muscular - care este, în esență, la fel ca o intervenție chirurgicală de reparații Hernia.
  • La adulți, chirurgii au tăiat adesea în scrot pentru a scurge lichidul și pentru a îndepărta sacul de hidrocil.
  • După o hidroceclectomie, ați putea avea nevoie de un tub introdus în scrotul dvs. pentru a scurge orice lichid în exces pentru câteva zile.
  • În funcție de tipul de hidroceluri, se poate recomanda repararea chirurgicală pentru a reduce riscul unei hernii în zona care este tăiată din alimentarea cu sânge.
  • Imaginea intitulată vindeca o etapă de hidrocentă 9
    4. Luați-o ușor în timpul recuperării. Recuperarea de la o operație de hidrocil este relativ rapidă în majoritatea cazurilor. Altfel, oamenii sănătoși pot merge de obicei acasă la câteva ore după operație - rareori necesită șederea peste noapte într-un spital. Copiii ar trebui să-și limiteze activitatea (fără chestii brute) și să obțină pat suplimentar sau o canapea de odihnă timp de aproximativ 48 de ore sau astfel post-chirurgie. Adulții ar trebui să urmeze același sfat, precum și întârzierea activităților sexuale pentru o săptămână doar pentru a fi în siguranță.
  • La majoritatea pacienților urmând o operație de hidrocil, activitatea normală poate reporni după 4 până la 7 zile.
  • Potențiale complicații de la intervenția chirurgicală pentru a se vedea includ: reacție alergică la anestezie (probleme de respirație), sângerare în interiorul sau în afara scrotului care nu se oprește și o potențială infecție.
  • Semnele de infecție bacteriană includ durerea îngrozitoare, inflamația, roșeața, mirosul murdar și, eventual, o febră ușoară.
  • sfaturi

    Nu vă faceți jenat să vă auto-examinați scrotul dvs. din timp în timp. Este o modalitate bună de a detecta problemele (cum ar fi hidrocele) înainte de a se dezvolta în condiții mai grave.
  • Deși neobișnuit, hidrocele pot forma datorită unei infecții cu vierme fillarice (parazitare) a testiculelor care pot duce la umflarea severă și elefanțiază.
  • Pentru a ușura disconfortul după o hidrocecoletă, luați în considerare utilizarea unei curea de suport scrotal și a gheții zdrobite (înfășurate într-o cârpă subțire) pentru a ajuta la reducerea oricăror umflături.
  • Hidrocele apar uneori împreună cu herniile inghinale, deși o singură intervenție chirurgicală poate repara atât în ​​același timp, de obicei. O hernie inghinală se întâmplă atunci când un organ în abdomen presează în canalul inghinal, un pasaj îngust care leagă abdomenul la scrot.
  • Avertizare

    • Dacă scrotul dvs. este dureros și începe să se umfle rapid, vezi imediat un doctor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar