Cum să curățați în spatele urechilor

S-ar putea să nu vă gândiți adesea la asta, dar spălarea în spatele urechilor dvs. este o parte importantă a șederii curate. Spălarea împiedică depunerile de ceară să se construiască și să se prăbușească în spatele urechilor și păstrează uleiurile din linia parului să provoace pori înfundați. Faceți curățarea înapoi parte din procesul dvs. regulat de sănătate și frumusețe. Curățarea în spatele urechilor dvs. este la fel de ușoară ca alegerea produsului de curățare corectă, încorporând-o în rutina dvs. de duș sau folosind tampoane de bumbac pentru a obține aceste zone greu accesibile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unui curățitor
  1. Imagine intitulată Act Sober Pasul 8
1. Selectați un dispozitiv de curățare adecvat pentru tipul de piele. Majoritatea oamenilor pot folosi pur și simplu săpunul obișnuit - indiferent de ce vă spălați corpul cu dușul - pentru a curăța urechile lor. Dacă aveți o piele sensibilă, utilizați un delicat delicat de spumare ca un produs pe care l-ați folosi pe față.
  • Utilizați un curățitor cu care vă familiarizați - dacă este confortabil pe corp sau față, probabil că nu va irita pielea din spatele urechilor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hemoroizi Postpartum Pasul 10
    2. Utilizați spălarea acneei dacă aveți puncte negre. Unii oameni sunt predispuși să obțină acnee în afara și în spatele urechilor lor. Acest lucru se poate datora uleiurilor din porii de înfundare a părului. Spălați cu o spălare ușoară a acneei dacă sunteți predispus la obtinerea Blackheads în spatele urechilor.
  • După ce vă curățați în spatele urechilor, dați niște alcool de frecare pe zona afectată cu un tampon de bumbac. Acest lucru poate ajuta la uciderea bacteriilor care locuiesc acolo și provoacă acnee.
  • Imaginea intitulată Faceți un duș pas 5
    3. Spălați cu șampon pentru o confort suplimentar. Utilizați șamponul pentru a spăla în spatele urechilor în timp ce sunteți în duș. Aceasta este o opțiune bună dacă uitați de multe ori să curățați în spatele urechilor dvs. - este ușor să vă amintiți să faceți în timp ce vă tamponați părul. Lucrați un spațiu bun și folosiți spuma de sud pentru a curăța acolo.
  • Asigurați-vă că ați clătit bine - Șamponul poate fi ușor blocat în spatele urechii.
  • Imagine intitulată Utilizați ulei de eucalipt pentru barba dvs. Pasul 9
    4. Utilizați produse blânde pentru urechile copiilor. Părinții ar trebui să curețe în mod regulat urechile copiilor lor. Asigurați-vă că utilizați un produs de curățare care este sigur și eficient pentru copii. Utilizați șamponul de lacrimă al copilului sau un săpun sigur pentru copii sau de curățare.
  • Bebelușii au o piele deosebit de sensibilă, deci evitați să utilizați un săpun aspru pe ele.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălarea cu apă caldă
    1. Imaginea intitulată Faceți un duș de duș 9
    1. Săpun puțină apă caldă în duș. Stați în duș sub un curent de apă caldă. Acum, unele dintre curățirea dvs. în mâinile dvs., astfel încât să obțineți o spumă bună. Asigurați-vă că apa este caldă, dar nu suficient de fierbinte pentru a vă arde pielea.
    • În loc de duș, puteți spăla și urechile în timp ce vă sprijiniți peste chiuveta de baie.
  • Imagine intitulată mâner Persoanele inteligente Pasul 4
    2. Curățați ușor cu o cârpă curată. Ștergeți o cârpă curată cu spumă de săpun. Curățați ușor pielea din spatele urechilor. Este posibil să vă ajute să utilizați o mână pentru a vă trage urechea înainte (ușor!) Deci aveți mai mult spațiu pentru a vă curăța acolo.
  • Dacă aveți pielea sensibilă, încercați să strângeți zona cu vârful degetelor. O cârpă poate fi prea dură pentru tine.
  • Imagine intitulată Utilizați ulei de eucalipt pentru barba dvs. Pasul 1
    3. Clătiți bine. Stați sub apă caldă sau stropiți apă caldă pe zonă pentru ao curăța. Asigurați-vă că clătiți toate săpunul de săpun - lăsând săpunurile în spatele urechii vă pot irita pielea sau să provoace cruste.
  • Imaginea intitulată Luați un duș cu pas 18
    4. Uscați zona bine. Utilizați un prosop curat, moale pentru a usca bine pielea din spatele urechii. Pat zona uscată - nu-l curățați. Uscați în interiorul oricăror pliuri de piele înapoi acolo și nu vă fie frică să vă trageți ușor urechea pentru a accesa acel spațiu mic.
  • Dacă vă suflați părul, puteți să vă uscați și în spatele urechii cu uscătorul de păr pe un set rece.
  • Imagine intitulată Utilizați ulei de eucalipt pentru barba dvs. Pasul 6
    5. Dați zonei o ștergere cu ulei de arbore de ceai. Puneți o picătură de ulei de arbore de ceai pe o minge de bumbac. Ștergeți ușor zona din spatele urechii pe care tocmai ați curățat. Acest lucru vă poate ajuta să eliminați orice rest de săpunuri rămase.
  • Puteți obține ulei de arbore de ceai la cele mai multe magazine de droguri, farmacii sau unele magazine de hrană pentru sănătate.
  • Dacă utilizarea uleiului de arbori de ceai provoacă roșeață, mâncărime sau durere, nu mai utilizați-o imediat. Uleiul de arbore de ceai poate fi prea dur pentru pielea sensibilă.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea cu un tampon de bumbac
    1. Imaginea intitulată vindeca o tăietură în nasul nasului 9
    1. Pregătiți tamponul de bumbac cu curățarea. Tampoanele de bumbac pot fi foarte utile pentru a curăța spațiile mici, cum ar fi zona din spatele urechii. De asemenea, puteți curăța în spatele urechii copilului cu tampoane de bumbac - acest lucru se poate face mai regulat și ușor decât scăldat. Selectați curățarea corespunzătoare și umezi ambele părți ale unui tampon curat și proaspăt de bumbac - utilizați un capăt pentru fiecare ureche.
  • Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 11
    2. Ștergeți ușor murdăria. Indiferent dacă vă curățați propriile urechi sau urechile unui copil, fiți blând - trăgând greu pe ureche poate provoca disconfort. Utilizați mișcări mici de ștergere verticală pentru a elimina orice murdărie sau crustă care se află în spatele urechii. Ștergeți într-o singură direcție, în sus sau în jos, pentru a mătură murdăria. Ștergeți orice resturi vizibile cu un prosop, un alt tampon de bumbac sau o minge de bumbac.
  • Asigurați-vă că ștergeți în interiorul oricăror colțuri mici și crevări din partea exterioară a urechii.
  • Dacă tamponul de bumbac se usucă, reintegi cu cleștele.
  • Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 24
    3. Utilizați numai tampoane de bumbac pe partea exterioară a urechii. Nu puneți tampoane de bumbac sau alte obiecte în ureche. În ciuda faptului că este o practică populară, acest lucru nu ajută la eliminarea urechii și poate chiar să vă deterioreze urechile. Curățarea rezervelor cu tampoane de bumbac numai pentru urechea numai și curățați în interiorul urechilor peroxid, Ulei sau alte produse lichide.
  • Avertizări

    Profesioniștii din domeniul sănătății avertizează că nu ar trebui să puneți niciodată obiecte în ureche, inclusiv tampoane de bumbac.
  • Opriți utilizarea oricărui produs care provoacă durere, roșeață, uscare sau mâncărime.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar