Cum să vă curățați adânc urechile

În cele mai multe cazuri, cel mai bun mod de a păstra interiorul urechilor dvs. curat este să le lași în pace.Un pic de ureche este de fapt un lucru bun! Dar dacă aveți o acumulare excesivă de ceară, există câteva metode în general sigure de curățare, cum ar fi îndepărtarea ceară din afara urechilor și introducerea unui lichid sigur în urechea dvs., pe care îl puteți încerca acasă. În caz contrar, căutați ajutorul unui medic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Luând o abordare prudentă
  1. Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 1
1. Asigurați-vă că nu aveți o infecție. Curățarea urechilor în timp ce aveți o infecție poate fi foarte dureroasă și nu este o idee bună. Luați în considerare o infecție dacă aveți simptome cum ar fi earașele, descărcarea mirositoare sau sună în urechi. Dacă bănuiți că aveți o infecție, vizitați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice metodă pentru a vă curăța urechea.
  • Imaginea intitulată scapă de o durere de ureche Pasul 13
    2. Lăsați-vă singur canalul urechii.Pentru majoritatea oamenilor, acesta este cu adevărat tot ce trebuie să faceți.Nu toarnă sau nu lipi nimic în ureche și nu încerci să scapi nimic.Urechea umană este concepută pentru a fi de auto-curățare, iar Earwax curge spre exterior pentru a facilita acest proces.Deci, în aproape toate cazurile, nu există niciun motiv să mergeți în jurul valorii de acolo.
  • Earwax lubrifiază, hidrați și oferă o anumită protecție componentelor delicate ale canalului urechii.De asemenea, posedă proprietăți antibacteriene și purtă în mod natural chestii urâte din canalul urechii.
  • Pielea și părul Canalului urechii ajută la ceara directă din ureche.În plus, mestecarea și alte mișcări ale maxilarului ajută la împingerea ceară spre exterior.
  • Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 24
    3. Pune în jos tampoanele de bumbac.Tampoane de bumbac (E.G., Q-Sfaturi) sunt excelente pentru curățarea unui milion de lucruri mici - cu excepția urechilor dvs.Folosind un tampon de bumbac (sau un colț de șervețel, etc.) Pentru a vă curăța urechile, probabil, împingeți doar Earwax în jos spre timpanul dvs.
  • Chiar mai rău, din cauza pielii subțiri și a componentelor sensibile din interiorul urechii, puteți provoca cu ușurință punctele sau alte daune.
  • Cele mai multe cazuri de urechea afectată sunt cauzate de metode de curățare necondiționate care împing la ceară în jos pe timpatar.
  • Imaginea intitulată calmează o durere de urechi Pasul 4
    4. Curățați exteriorul urechii.Dacă doriți să scăpați de ceara urechii, așteptați până când iese din canalul urechii.Apoi, ștergeți-l și restul urechii cu o cârpă moale, umedă sau o minge de bumbac.Puteți chiar să folosiți acele tampoane de bumbac - că ați încetat să vă lipiți în ureche - pentru a ajunge la toate colțurile și cranii din partea exterioară a urechii.
  • Practic, doar vă faceți griji cu privire la curățarea părților urechii pe care le puteți vedea în oglindă.
  • Imaginea intitulată calmează o durere de ureche Pasul 10
    5. Recunoașteți semnele impactului.Cerumen (earwax) impacție Aproape întotdeauna se întâmplă din cauza obiceiurilor umane, cum ar fi lipirea regulată a obiectelor străine - inclusiv tampoane de bumbac, aparate auditive, urechi, urechi sau un stetoscop - în urechile tale.Dacă dezvoltați o impacție a urechii, probabil veți folosi termeni precum "înfundați", "plini" sau "conectați" pentru a descrie sentimentul din ureche.
  • De asemenea, construirea de ceară pe timpață poate provoca, de asemenea, o audiere cu șurub sau chiar pierderea progresivă a auzului.Alte simptome comune ale impacției includ earașul în urechi (tinitus) - calitatea calității urechii - descărcarea de gestiune care poate mirosi vrăji de fault și tuse.
  • Imaginea intitulată Preveniți pierderea auzului Pasul 4
    6. Consultați medicul dumneavoastră pentru eliminarea impactului.În cele mai multe cazuri, medicul dumneavoastră va folosi o combinație de irigare și extracție manuală pentru a elimina urechea afectată.Orice durere ar trebui să fie minimă și probabil că veți simți diferența (și, eventual, să observăm audierea îmbunătățită) aproape imediat.
  • Multe dintre simptomele impacției celuenului pot indica, de asemenea, infecții ale urechii sau alte afecțiuni grave pe care medicul dumneavoastră le poate diagnostica și trata.
  • Metoda 2 din 3:
    Slăbirea acumulării de ceară la domiciliu
    1. Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 25
    1. Sari peste lumanari de urechi.Lumantele de urechi sunt puțin mai mult decât tuburile de hârtie goale căptușite cu ceară.Se presupune că, când un capăt este aprins, iar celălalt este plasat în ureche, lumânarea va scoate urechea prin intermediul unui efect de vid.Dacă toate acestea sună un pic cam departe pentru dvs., fiți siguri că știința este de acord cu dvs.
    • Clar că nu există dovezi fiabile că aceste lumânări lucrează în cel mai mic, și dovezi ample că pot provoca arsuri, incendii și timpanturi perforate.
  • Imagine intitulată Scoateți un autocolant din oțel inoxidabil Pasul 3
    2. Alegeți un lichid care este sigur pentru a pune în ureche.Dacă doriți să încercați să slăbiți și să scurgeți excesul de ureche prin introducerea unui lichid, alegeți o opțiune sigură ca apa sărată, uleiul pentru copii sau (în special) ulei mineral.Soluțiile comerciale de curățare Earwax sunt de asemenea disponibile pentru cumpărare.
  • Alte metode de DIY pe care le puteți găsi online pot purta riscuri inutile.Turnarea peroxidului de hidrogen în ureche, de exemplu, poate deteriora pielea în ureche.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră despre utilizarea unei soluții de peroxid de hidrogen diluat. Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru slăbirea și scurgerea excesului de ureche dacă medicul dumneavoastră vă sfătuiește că este sigur să încercați.
  • Imagine intitulată Brew Beer folosind toate metodele de cereale Pasul 5
    3. Cald orice lichid care urmează să fie utilizat în urechea la temperatura corpului.Indiferent dacă utilizați ulei mineral sau altă opțiune, încălziți lichidul la temperatura corpului înainte de introducerea acestuia în ureche.Lichidele care sunt prea răcoroase pot întrerupe funcționarea urechii interioare, potențial ducând la pierderea echilibrului, amețeli și greață.Lichidele care sunt prea calde pot provoca iritații sau chiar arsuri.
  • Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 6
    4. Dribble o cantitate mică de slăbire lichid în ureche pentru a înmuia ceara.Adăugați doar câteva picături de ulei mineral de temperatură corporală (sau alt lichid sigur) în canalul urechii, utilizând fie un picurător de medicamente, fie o minge de bumbac umezit.
  • Stați de partea voastră, cu urechea împușcată în sus.
  • În loc să încerce să forțeze sau să elimine excesul de ureche pe sau în apropierea timpanului tău, s-ar putea să-l poți înmuia și să-l încurajezi să curgă.Procesul ar trebui să fie fără durere și poate chiar să fie relaxant.
  • Imaginea intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 16
    5. Așteptați, rotiți-vă și repetați în cealaltă ureche dacă este necesar.Rămân în poziție timp de zece până la douăzeci de minute sau chiar un pic mai mult dacă se dorește.Apoi, rotiți-vă pe un prosop curat și lăsați lichidul și ceara slăbită să se scurgă.
  • Metoda 3 din 3:
    Îndepărtați-vă de ceară
    1. Imagine intitulată recunoaște sindromul de alcool fetal Pasul 6
    1. Utilizați Atenție abundentă.Dacă aveți un ștecher încăpățânat, care nu poate fi coaxat cu ulei mineral, puteți încerca să o spălați acasă.Acesta este adesea modul în care doctorii fac treaba, dar au instrumente și instruire specializate.Nu mișcați cantități excesive de lichid în ureche sau cu exces de presiune sau vă puteți deteriora timpul.
  • Imagine intitulată Scapă de ceara urechii Pasul 18
    2. Desenați apă curată sau apă sărată într-o seringă becului.Acesta este tipul de gadget folosit pentru a curăța nasul unui copil.Asigurați-vă că lichidul este la temperatura corpului.
  • Strângeți becul, puneți vârful în lichid și slăbiți stoarcerea dvs. - lichidul va trage în bec.
  • Imaginea intitulată Preveniți pierderea auzului Pasul 5
    3. Trageți lichidul în ureche.Așezați becul chiar în interiorul canalului urechii, dar niciodată mai departe în ureche.Țineți-vă capul în poziție verticală, dar ușor înclinat spre acea parte, astfel încât lichidul să se scast.
  • Opriți imediat dacă simțiți durere.Vedeți în schimb medicul dumneavoastră.
  • Poate doriți să încercați să înmuiați și să slăbiți urechea cu ulei mineral înainte de a încerca această metodă.
  • Avertizări

    Nu folosiți niciodată ulei fierbinte sau apă caldă pentru a curăța canalul urechii.
  • Faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă suspectați o infecție a urechii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar