Cum să întrebați dua

Dua este definită ca orice invocare sau rugăciune adresată lui Allah. Este esența lui Ibadah sau închinarea. Dua ar trebui să fie prima și ultima soluție a credinciosului, deoarece este în centrul său o conversație cu Allah. Perspective asupra sincronizării, prezentării și frazei ideale a DUA pot varia foarte mult printre credincioși, dar există un acord universal pe care trebuie să-l apropiați de DUA cu umilință, claritate, supunere și certitudine că Allah va auzi și va răspunde.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea când să faceți DUA
  1. Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 1
1. Oferă dua să înceapă sau să termine rugăciunea (Salah) sau în timpul acesteia. Diferitele tradiții din Islam au opinii variabile asupra celui mai bun sau cel mai bun timp pentru a face DUA. Unii credincioși, de exemplu, susțin că este cel mai potrivit să invocați DUA în timpul prospectării în rugăciune (Sajdah).
  • Alții consideră că este adecvat să ofere DUA în orice moment în timpul rugăciunii, inclusiv deschiderea sau închiderea rugăciunii cu ea, dar fie că fiecare dintre cele cinci zilnice salah oferă o oportunitate perfectă de a face DUA.
  • Este întotdeauna obligat să efectuați Wudu (spălarea rituală) și fața Qibla (spre Kaaba în Mecca) în timpul lui Salah.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 2
    2. Așteptați până când vă concentrați și nu vă distrați. Indiferent când îl considerați cel mai adecvat pentru a face DUA, este esențial să vă puneți în cadrul corespunzător al minții. Eliminați toate distragerile și menținerea unui accent singular pe oferirea DUA. Amintiți-vă că discutați direct cu Allah.
  • Pierderea focalizării ar putea fi văzută ca o insultă a lui Allah. Aceasta aduce sinceritatea ofertelor dvs. și cererile de îndoială, suportă nemulțumirea lui Allah.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 3
    3. Îmbrățișați umilința, depunerea și certitudinea. Invocând dua nu este vorba despre a face cerințe, negociere sau presupunând că știți ce este mai bine pentru dvs. Mai degrabă, este o oportunitate de a vă supune voii lui Allah cu recunoștință și certitudine. Faceți dua când aveți încredere deplină că veți fi auziți și ați răspuns.
  • Ca credincios, puteți să vă asigurați că Allah nu reușește să răspundă niciodată la dua. Cu toate acestea, trebuie să acceptați că răspunsul poate diferi de ceea ce vă presupuneți (în mod ridicat) este cel mai bun pentru dvs.
  • Uneori, nu putem să ne dăm seama că Allah ne-a răspuns DUA. Dacă Allah nu vă dă ceva pe care îl cereți, atunci este pentru că el răspunde într-un mod care este mai bun pentru dvs.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 4
    4. Faceți dua când sunteți fericiți, trist sau confuz. Este foarte potrivit să oferiți dua când sunteți plini de bucurie și recunoștință pentru numeroasele binecuvântări din viața voastră. Este la fel de adecvat să faceți acest lucru atunci când vă confruntați cu mari dificultăți și aveți nevoie de ajutor și îndrumare. În orice caz, îmbrățișați întotdeauna certitudinea că veți fi auziți și că nu sunteți niciodată uitați.
  • Atâta timp cât puteți să convocați focalizarea, umilința, depunerea și speranța, atunci nu există niciodată un moment greșit pentru a cere Dua.
  • Metoda 2 din 3:
    Exprimarea invocării dvs
    1. Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 5
    1. Nu recitați pur și simplu due pe care nu le înțelegeți. Diferențele de opinie există despre faptul că DUA ar trebui să fie făcută numai în limba arabă sau dacă este bine să vă folosiți limba maternă. Cu toate acestea, indiferent de limba pe care o utilizați, asigurați-vă că înțelegeți pe deplin ceea ce spuneți. În caz contrar, nu aveți o conversație adevărată cu Allah.
    • De exemplu, unii oameni recitează bine-cunoscute due în limba arabă, fără a avea nicio idee despre ce înseamnă cuvintele. În schimb, dacă utilizați arabă, chiar dacă nu este prima dvs. limbă, studiați traduceri, astfel încât știți ce înseamnă DUA.
    • Cei în favoarea faptului că a făcut DUA în orice limbă, nu doar arabă, subliniază faptul că Allah a creat toate limbile și, prin urmare, vă înțelege întotdeauna.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 6
    2. Vorbește concis, direct și cu umilință. S-ar putea să fiți tentați să credeți că o dua ar trebui să fie plină de cuvinte mari, complicate și florarie, frazele de înaltă. Cu toate acestea, opusul este adevărat. Ar trebui să utilizați limbajul care este simplu, clar și fără formulare excesivă sau altă ostentație. În esență, ar trebui să ajungi la punctul de vedere al problemei.
  • Proză excesivă sau intenționată poate distrage atenția și a diminua claritatea mesajului dvs. Vorbi în limbă simplă.
  • Repetarea întregului DUA Times-3 este o recomandare comună - este totuși o modalitate bună de a vă accentua atenția și de a vă demonstra persistența.
  • Utilizați un ton de vorbire normal - nu șoptiți ca și cum ați fi jenat să fiți auzit și să nu strigați ca și cum vă arătați.
  • Mulți musulmani strigă când fac DUA. Acest lucru este perfect normal, dar nu produce lacrimi din motive de apariții. Fii autentic în emoția ta, gândindu-te la consecințele neascultării Allah.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 7
    3. Invoca numele lui Allah pentru a începe fiecare dua. Există modalități diferite de a face acest lucru pe baza limbii utilizate și diferite tradiții în Islam, dar cele mai multe due încep cu o anumită formă de "O Allah."Este important să invocați numele frumos al lui Allah la început pentru a face clar că faceți o entrată directă.
  • Începeți întotdeauna DUA-ul dvs. prin lăudarea lui Allah, de exemplu prin recunoașterea puterii, măreției și înțelepciunii, și mulțumindu-l pentru tot ce a furnizat.
  • Este strict interzis să direcționați o dua față de oricare altul decât Allah. Nu este posibil, nici este necesar, pentru ca nimeni să trăiască sau să nu se intersecteze în numele dvs.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 8
    4. Recitați Duasul Profetului, precum și propriul dvs. Dacă întâmpinați probleme cu cuvintele potrivite pentru a vă exprima, este întotdeauna potrivit să recitați Due vorbite de alți credincioși înțelepți, în special profetul Muhammad. Duas oferit de Profet se găsește în Coran și pe Hadith (colecția cuvintelor sale). Profetul a primit darul clarității și conciziei profunde, astfel încât aceste duas sunt exprimate și concentrate ideal.
  • Acestea fiind spuse, asigurați-vă că puteți înțelege pe deplin și îmbrățișați duele pe care le recitați, indiferent dacă provin din tradiția profetică sau din Coran. Alegeți Duas care sunt pe deplin potrivite pentru sentimentele și dorințele pe care doriți să le transmiteți.
  • Există multe due frumoase din Sunnah, care pot fi recitate pe tot parcursul zilei, de exemplu pe trezire și de a dormi, intră sau părăsesc baia, înainte de a mânca, strănut, chiar înainte de relațiile maritale.
  • În plus față de Duasul Profetului, puteți căuta online pentru DUA, care sunt potrivite pentru multe circumstanțe de viață și care sunt în limba engleză sau în alte limbi.
  • Metoda 3 din 3:
    Decizia ce să ceară și să ofere
    1. Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 9
    1. Mărturisiți deficiențele dvs. și pocăiți-vă pentru păcatele voastre. Unii oameni interpretează în mod eronat dua ca fiind strict o oportunitate de a face cereri. Cu toate acestea, este important să vizualizați DUA ca o conversație cu Allah, ceea ce îl face un timp foarte potrivit pentru a vă descurca și a căuta iertare.
    • Recunoașteți păcatele dvs., oricât de mici pot părea. Promiteți lui Allah că nu le veți repeta și cereți iertare.
    • S-ar putea, de exemplu, să cereți iertare pentru tratarea unui prieten prost și apoi cereți forța de a depăși impulsurile egoiste și de a trata pe alții cu grijă și respect.
    • Indiferent dacă mărturisiți sau solicitați, utilizați limba concisă, directă și întotdeauna să rămână concentrați, umili, credincioși și înfricoșători.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 10
    2. Cereți direct binecuvântările pe care doriți să le primiți. Este minunat să faceți cereri DUA pentru binecuvântări generale, cum ar fi sănătatea sau înțelepciunea. Care a spus, dacă aveți în minte o binecuvântare specifică, spuneți-o în mod clar și cereți-o. De exemplu, ați putea spune "O Allah, ajută-mă să mă descurc bine la examenul mâine că am pregătit."
  • Este acceptat printre credincioși că toate cererile legitime DUA sunt răspunse de Allah și că răspunsul va fi întotdeauna pentru cei mai buni, dar că nu este răspunsul pe care îl așteptați.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 11
    3. Cereți și binecuvântări asupra altora. Ar trebui să vă simțiți întotdeauna liber să faceți cereri DUA pentru sănătate, bunăstare și gândire de gândire a celor dragi, prieteni, credincioșii la mare și chiar vrăjmașii voștri. Efectuarea cererilor în beneficiul altora afișează umilința și predarea voinței lui Allah.
  • S-ar putea să găsiți că atunci când solicitați binecuvântări pentru alții, aceleași binecuvântări vor fi aruncate și asupra voastră. De exemplu, dacă invocați în mod regulat DUA în beneficiul unui prieten în stare proastă, puteți găsi că amândoi devin binecuvântați cu o sănătate îmbunătățită.
  • Imagine intitulată Adresați-vă DUA Pasul 12
    4. Nu faceți cereri negative față de ceilalți sau pe voi înșivă. Nu este niciodată adecvată utilizarea DUA pentru a cere acest rău sau nenorocire să se întâmple pe alții. De exemplu, nu cereți ca șeful dvs. incompetent să fie concediat, ci cereți mai degrabă să fie binecuvântați cu abilități îmbunătățite.
  • De asemenea, nu faceți solicitări negative îndreptate spre dvs. De exemplu, nu cereți moartea dacă suferiți, dar, în schimb, cereți vindecare sau pentru tărie să vă predați voia lui Allah și să vă purtați povara voastră.
  • Cererea lui Allah pentru răscumpărare de la Hellfire (Jahannam) ar trebui să fie o parte regulată a fiecărui zilnic al fiecărui zilnic al musulmanilor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    De fapt, credeți că Allah vă va răspunde, nu vă rugați fără să vă credeți.

    Avertizări

    Nu numai că visezi pentru Jannat. Lucrați pentru el ajutând oamenii care au nevoie, iubirea și credința în Allah și nu ascultă Shaytan diavolul.
  • Nu faceți DUA împotriva familiei și a proprietății sau pentru acte păcătoase.
  • Este absolut interzis să caute mijlocirea morților. Acesta este un act major de Shirk și face un discontinuator. Puteți solicita numai lucruri de la cei vii și care se află în mijloacele lor (e.G. Nu puteți cere pe cineva să vă acorde paradis). Dovezi (traduse):
  • AN-NU`MAN BIN BINIR (Fie ca Allah să fie mulțumit de ei) a raportat: Profetul (ﷺ) a spus, "Du`a (rugăciune) este închinarea." [Riyad As-Salihin Cartea 17, Hadith 1465], prin urmare, suprimarea altora decât Allah este să le închinați și este a Păcatul major.
  • "Fără îndoială, pentru Allah este religia pură. Și cei care iau protectori pe lângă el [spun], "Ne închinăm doar că ei ne pot aduce mai aproape de Allah în poziție." Într-adevăr, Allah va judeca între ele cu privire la faptul că peste care diferă. Într-adevăr, Allah nu ghidează cel care este un mincinos și [confirmat] necredincios." [39: 3]
  • "Și cine este mai rătăcitor decât cel care invocă pe lângă Allah cei care nu vor răspunde la El până în ziua învierii și ei, despre invocarea lor, nu sunt conștienți de.
    Și când oamenii sunt adunați [în acea zi], ei [care au fost invocați] vor fi dușmani pentru ei și vor fi denieri ai închinării lor." [46: 5-6]
  • "Și oricine invocă pe lângă Allah O altă diviziune pentru care nu are nici o dovadă - atunci contul său este numai cu Domnul său. Într-adevăr, necredincioșii nu vor reuși." [23: 117]
  • "Într-adevăr, nu veți face pe cei morți să audă, nici nu veți face pe surzi să audă chemarea când și-au întors spatele." [27:80]
  • "Și nu sunt egali sunt cei vii și cei morți. Într-adevăr, Allah provoacă să audă pe cine voințe, dar nu puteți să le ascultați pe cei din morminte." [35:22]
  • "Muhammad nu este doar un mesager. [Other] Mesagerii au trecut înaintea lui. Deci, dacă ar fi trebuit să moară sau să fie ucis, te vei întoarce pe tocuri [la necredință]? Și cel care se întoarce înapoi pe tocuri nu va face niciodată rău lui Allah, dar Allah va recompensa recunoscările." [3: 144]
  • "Adevărat, tu (o muhammad) va muri, și într-adevăr, ei (prea) vor muri." [39:30]
  • "Și nu am acordat nici o ființă umană înaintea ta (O Muhammad) - atunci dacă mori, ar trăi pentru totdeauna?" [21:34]
  • Qur`an 3: 169-171 și Qur`an 2: 154 nu implică faptul că martirii pot auzi lumea exterioară. Mai degrabă, sunt în Jannah (Paradis) fiind recompensat.
  • "... Și cei pe care îi invocați alții decât El nu posedă [la fel de mult ca] membrana unei semințe de întâlnire.
    Dacă le invocați, ei nu au auzit rugăciunea dvs. - și dacă au auzit, nu vor răspunde la tine. Și în ziua învierii, ei vor refuza asociația. Și nimeni nu vă poate informa ca [unul] familiarizat [cu toate problemele].
    O omenire, tu ești cei care au nevoie de Allah, în timp ce Allah este lipsit de nevoie, de laudă." [35: 13-15]
  • "Și a dezvăluit că masjidele sunt pentru Allah, Deci, nu invocați cu Allah nimeni.
    Și că atunci când slujitorul lui Allah se ridică în sus, îl certă, aproape că au devenit despre el o masă compactă."
    Spune, [O Muhammad], "Îmi invocă doar pe Domnul și nu mă asociez cu el nimeni."
    Spune, "Într-adevăr, nu posed pentru tine [puterea] răul sau direcția corectă."
    Spune, "Într-adevăr, nu mă va proteja niciodată de Allah pe oricine [dacă ar trebui să ne supun], nici nu voi găsi în altă parte decât un refugiu."
    [72: 18-22]
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar