Cum să devii o bună fată musulmană

În Islam, femeile sunt încurajate să respecte regulile care, uneori, nu se aliniază cu cultura occidentală modernă. Cu toate acestea, este posibil să fii un muslimah județean, indiferent unde locuiți. Dacă sunteți un muslimah care simte că ați neglijat îndatoririle dvs. religioase, nu este niciodată prea târziu să vă schimbați indiferent de vârsta dvs. sau despre ceea ce ați făcut. Până când o fată îl transformă pe Baligh (Mature), ar trebui să aibă o bună înțelegere a îndatoririlor sale religioase. Dacă nu, acest articol poate ajuta să afle ce schimbări sunt necesare pentru a deveni un musulman mai bun în viitor.

Pași

Partea 1 din 4:
Iertare
  1. Imaginea intitulată deveni o fată musulmană bună Pasul 1
1. Înțelegeți că toți vor fi bine cu condiția să vă plasați credința în Allah. Allah este înclinat să ierte toate păcatele pentru că este totul înțelept și all-iertat. Chiar dacă simțiți că sunteți deja prea adânc în păcat pentru a deveni bun musulman, atunci nu disperați, Allah va ajuta.
  • Imaginea intitulată deveni o fată bună musulmană Pasul 2
    2. Identificați influențele care vă determină să vă îndepărtați de religia voastră. Poate că le puteți urmări fie în situații familiale, fie la prieteni care vă conduc pe o cale greșită. Lăsați în spatele unor astfel de prieteni. Ei nu vor fi acolo pentru a ajuta la Ziua Judecății când vă confruntați cu Allah pe cont propriu și soarta voastră în viața următoare va fi decisă. Dacă este din cauza familiei, următorii pași vor veni la îndemână.
  • Imaginea intitulată deveni o fată musulmană bună Pasul 3
    3. Pocăiți și întrebați Allah (SWT) pentru iertare pentru orice păcate pe care le-ați angajat. Trebuie să recunoașteți greșelile din trecut cu Allah, promiteți să le repetați și să vă concentrați asupra viitorului. Orice s-a întâmplat se face. Este în trecut și nu există nimic pe care îl puteți face pentru ao schimba sau mai bine. Singurul lucru pe care îl puteți face este să vă pocăiți cu sinceritate față de Allah (SWT) și cereți iertare și clemență. Utilizați experiențe negative ca motivație pentru a deveni mai bun și faceți bine.
  • Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 4
    4. Să vă recunoască slăbiciunile și să le evitați. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fugi de fiecare dată când un tip se apropie, dar să învețe să-ți coborâți privirea și să interacționeze cu bărbații independenți într-un mod formal și de afaceri. Amintiți-vă că femeile musulmane din trecut au interacționat, de asemenea, cu bărbații în societatea lor ca femei de afaceri, profesori și oameni de știință și toți au fost respectați și admirați - nu au trebuit să-și arunce frumusețea pentru a câștiga acest respect sau pentru a se simți încrezător sau să contribuie la societățile lor. Amintiți-vă că Allah (SWT) este severă în pedeapsă pentru cei care îl ascultă, dar și cei mai iertați și cei mai milostivi pentru cei care încearcă să se îmbunătățească.
  • Partea 2 din 4:
    Afișarea devotamentului
    1. Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 5
    1. Observați Hijab. Dacă sunteți cu adevărat devotați să transformați o frunză nouă și să deveniți cea mai bună fată musulmană pe care o puteți fi, urmați tradiția islamică a lui Hijab în cel mai larg sens. Hijabul nu este doar o bucată de pânză care acoperă părul - cuprinde și vă protejează întregul dvs. sine, inclusiv manierismul, vorbirea, privirea și inima voastră. Vă schimbă mental și spiritual, identificându-vă ca musulman. Gândiți-vă la ea ca o cale pentru Allah Azza Wajjal să protejeze femeile. De îndată ce purtați Hijab, întreaga dvs. perspectivă asupra respectului de sine și a valorilor se va schimba automat.
    • Coran 24: 30-31 explică faptul că femeile ar trebui să-și tragă capul (Khumur) pe piept sau sânii lor, iar Coranul 33: 59-60 spune că vopsirea va ajuta femeile să fie recunoscute ca musulmani.
    • Un hadith a povestit de soția profetului Aisha spune că Allah nu va accepta rugăciunea de la o femeie care a ajuns la pubertate dacă nu poartă Hijab.
  • Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 6
    2. Rochie modest. Aceasta înseamnă că trebuie să vă acoperiți întregul corp cu haine libere. Hijab nu se presupune că este la modă sau capturarea ochilor. Mai degrabă, este o comandă de la Allah (SWT). Evitați îmbrăcămintea strâmtă, cum ar fi blugi slabi și, în schimb, îmbrăcămintea în îmbrăcămintea lui Looser. Această schimbare vă va ajuta să vă schimbați întreaga perspectivă asupra a ceea ce este acceptabil și ce nu este.
  • Amintiți-vă că este obligatoriu să acoperiți întregul corp, cu excepția fata, a mâinilor și uneori picioarele, deși unii savanți cred că este obligatoriu să acopere și ei (mai ales în școala de gândire Hanbali). Dacă credeți cu adevărat că este obligatorie sau doriți să căutați recompense suplimentare, faceți efortul de a vă acoperi fața cu Niqaab și cu mâinile cu mănuși, deoarece nici un rău nu poate veni de la ea.
  • Nu există unul "dreapta" calea de a acoperi. Unii musulmani cred că vă puteți lăsa fața vizibilă, în timp ce alții cred că este necesar să o acopere (eu.E., purtând niqab). Unii spun că picioarele pot fi lăsate descoperite, în timp ce alții nu sunt de acord. În multe cazuri, este considerat suficient pentru a vă acoperi părul, urechile, gâtul și majoritatea corpului dvs., deși dacă aveți întrebări sau sunt incerte, discutați cu alte muslimeni despre el.
  • Purtarea Hijab nu înseamnă că nu vă puteți îmbrăca frumos. Încercați să purtați îmbrăcăminte în culori sobre sau pastelate care vă place și să vă uitați în diferite stiluri de Hijab. Unele muslimahs simt, de asemenea, acceptabile să poarte haine sau de hijabs cu modele subtile pe ele, în special în țările occidentale, unde costumele de culori solide vă pot provoca uneori să ieșiți în evidență.
  • Partea 3 din 4:
    Practicarea islamului
    1. Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 7
    1. Practicați toate cele cinci rugăciuni zilnice. Rugăciunea de cinci ori pe zi este obligatorie pentru toți musulmanii care au ajuns la pubertate. Înainte de a ajunge pe covorul de rugăciune, aflați ce înseamnă cuvintele de rugăciune pentru a vă îmbunătăți contemplarea în rugăciune. Dacă nu vorbiți arabă, încercați să găsiți câteva versiuni traduse ale cuvintelor de rugăciune și să luați ceva timp pentru a citi și a înțelege ce înseamnă cuvintele. Faceți cele cinci rugăciuni punctele focale din fiecare zi, modul în care mâncarea este o nevoie de a noastră, mâncarea noastră spirituală este rugăciunea.
    • Când ați stabilit cele 5 rugăciuni obligatorii, căutați în rugăciuni suplimentare pe care le puteți adăuga la programul dvs. zilnic de închinare.
    • Încercați să încorporați unele dintre rugăciunile opționale utilizate în mod regulat de profetul Muhammad (SAWS) în rutina dvs. Puteți câștiga mari recompense pentru a efectua aceste rugăciuni, dar nu veți fi penalizați pentru că le-ați pierdut.
  • Imaginea intitulată Deveniți o fată musulmană bună Pasul 8
    2. Citiți Coranul. Citiți Coranul în fiecare zi și încercați, de asemenea, să citiți traducerea Coranului în limba dvs. maternă pentru a înțelege semnificația sa. Citirea Coranului vă va ajuta să stabiliți o relație directă cu Allah și vă va permite să descoperiți frumusețea religiei. Ascultați-l (puteți găsi videoclipuri online), de asemenea, vă face să vă simțiți mai aproape de Allah.
  • Încercați să memorați câteva dintre versetele dvs. preferate și să le încorporați în rugăciunile și reflecțiile zilnice.
  • Identificați lecțiile din Coran pe care le puteți încorpora în viața de zi cu zi.
  • Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 9
    3. Aflați mai multe despre Islam. Știu care acte sunt obligatorii (cunoscute sub numele de "wajib" sau "fardh", cum ar fi rugăciunea, postul în Ramadhan, căutând cunoștințe islamice etc.) și ceea ce nu puteți face (cunoscut ca "Haram", cum ar fi consumul anumitor alimente, activitatea sexuală în afara căsătoriei, îmbrăcămintea imodest, etc.) și raționamentul din spatele ei. Internetul este o resursă valoroasă pentru a căuta legile islamice și, de asemenea, informații privind consecințele care pot urma dacă sunt rupte. Asigurați-vă că utilizați numai surse autentice de informații. Islamul poate părea uneori restrictive, iar pedepsele severe, dar sistemul său juridic divin este un dar de la Allah (SWT) pentru a proteja societatea și pentru a ghida credincioșii să-și urmeze calea.
  • Amintiți-vă că completarea unui act de Fardh merită recompensa, dar omiterea este pedepsită în conformitate cu legea islamică.
  • Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 10
    4. Efectuați Dhikr, ceea ce înseamnă a fi minte de Allah, pe tot parcursul zilei. Dhikr de Allah este una dintre cele mai bune modalități de a lăuda Allah și de a vă îmbunătăți legătura cu el. Dhikr a fost subliniat de o sută de ori în Coran și are o importanță extraordinară. Allah spune în cartea sa sfântă: "O Credincioși, facem o mențiune abundentă a lui Allah!" (33:41) Profetul a spus, "Dacă inimile voastre erau întotdeauna în starea în care se află în timpul Dhikr, îngerii ar veni să vă vadă până la punctul în care vă vor saluta în mijlocul drumului."
  • Pe lângă interpretarea Dhikr după rugăciune și înainte de a dormi, profită de ocazia de a lăuda și de a glorifica Allah atunci când mergeți la activități zilnice, cum ar fi treburile de uz casnic, gătitul, călătoria etc.
  • Gândiți-vă la semnificația și semnificația fiecărui cuvânt al lui Dhikr care trece peste limbă.
  • Evitați o repetare prea mare monotonă prin utilizarea unor momente diferite ale zilei pentru diverse Adhkaar, așa cum este prescris în Coran și Sunnah.
  • Dhikr conduce la creșterea gradului de conștientizare a lui Allah, care este cheia succesului în această viață și în următorul.
  • Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 11
    5. Alocă o perioadă minimă de timp în fiecare zi la activitățile islamice. De exemplu, patru ore pe zi dedicate închinării formale (Salah, Dua, Qur`an, studii) și două ore montate în Lisani Dhikr (amintire verbală) vă pot ajuta să vă construiți relația cu Allah (SWT) și să vă ajutați să achiziționați cunoștințele necesare pentru a deveni un bun musulman.
  • Amintiți-vă că cele cinci zilnice Fardh Salah va fi primul lucru care va fi examinat în ziua judecății, așa că ar trebui să fii strict în privința păstrarii timpului prescris și rugați-vă cu Kushoo (umilință). Permiteți timp după fiecare Fardh Salah pentru DUA personală și auto-reflecție, în special să se gândească la păcatele voastre și să se roage pentru iertare.
  • Studiul religios este necesar pentru toți musulmanii și este esențial pentru a înțelege mai bine modul în care Allah dorește să fie venerați. Încercați să participați la cursuri de seară sau de weekend Cursuri cu alte surori motivate.
  • Cu toate acestea, studiul nu are nici un fel decât dacă cunoștințele dobândite sunt implementate în viața noastră - în cele din urmă unul va fi recompensat sau pedepsit în funcție de acțiuni, nu de cunoștințe.
  • Stabiliți-vă obiectivele de auto-îmbunătățire, de exemplu, postul în mod regulat, citiți rugăciunile voluntare, memorarea Surahilor din Coran, finalizând lucrările de caritate sau obiectivele Dhikr.
  • Amintiți-vă că Allah îi place consistența în închinare, dar vă puteți strădui să faceți mai mult în fiecare zi. Nu fiți inactiv în închinarea dvs., dar nu vă împovărați cu mai mult decât puteți gestiona.
  • Partea 4 din 4:
    Păstrarea unei companii bune
    1. Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 12
    1. Stai cu prietenii musulmani buni. Scopul de a face prieteni care împărtășesc misiunea de a fi un musulman bun și care vă influențează să faceți mai bine sau prieteni care acceptă religia voastră. Încercați să vă faceți prieteni cu alte muslimeni care vă încurajează să învățați și să practicați islamul.
    • Femeile musulmane sunt încurajate să evite oamenii înfricoșați, deoarece mulți musulmani cred că nu este acceptabil pentru bărbați și femei să fie singuri împreună. Nu toată lumea urmează această practică, totuși. Dacă alegeți să evitați băieții înfricoșați, învățați cum să respingeți politicos interacțiunea cu oricare dintre voi.
    • Evitați prietenii care aduc influențe rele, care vă dăunează sau vă rănesc sentimentele sau vă mențin înapoi de la studiul și închinarea dvs.
    • Nu există o hotărâre clară asupra faptelenților non-musulmani. Unii musulmani cred că ar trebui evitată pentru că ați putea fi distras de islam și să nu mai credeți, în timp ce alții cred că este acceptat de Allah și că este important să fii tolerant. Oricare, arată că manierele de respect și amanțare (Allah vă permite să arătați respectul celor care nu v-ați luptat din cauza religiei [Quran 60: 8-9]) și afișați islamul într-o lumină bună.
    • Amintiți-vă că fiecare non-musulman va privi mai mult pe Islam dacă sunteți politicos și tolerant.
  • Imaginea intitulată deveni o bună fată musulmană Pasul 14
    2. Găsiți alte modele de roluri de sex feminin. Realizați că există mulți lectori de sex feminin excelenți care sunt pasionați de răspândirea mesajului pașnic al islamului. Încercați să ascultați prelegerile și să o faceți și misiunea dvs. pentru a le spune alte femei despre modul în care Islamul îi poate ajuta să aducă semnificație și auto-disciplină în viața lor.
  • Mulți cercetători de sex feminin dețin clase on-line săptămânale, oferind ocazia de a pune întrebări despre toate aspectele islamului.
  • Dacă este posibil, trăirea într-un cartier puternic musulman va oferi oportunități de a se întâlni și de a învăța de la oamenii de știință locali de sex feminin.
  • Imaginea intitulată deveni o fată musulmană bună Pasul 15
    3. Planificați să vă căsătoriți cu o persoană pioasă care vă interesează și vă tratează cu respect. Căsătoria este considerată sunnah în islam și este descrisă ca jumătate din credința cuiva. Încercați să căutați un soț knowledgabil care vă va ajuta să vă dezvoltați religia și să vă tratați corect.
  • În țările care îi permit, poligamia poate fi o opțiune practică pentru mulți muslimeni care caută căsătoria, deoarece Islamul permite unui soț să ia până la patru soții, cu condiția ca el să fie capabil să sprijine și să le trateze în mod egal. (Cu toate acestea, poligamia nu este o cerință.)
  • Nu toate surorile sunt capabile să se căsătorească cât de repede ar dori. Dacă sunteți singuri și simțiți ispita, apoi rapid și întrebați Allah pentru putere și răbdare și cu siguranță el va ajuta.
  • Nu vă grăbiți într-o căsătorie - fie pentru Allah, sau pe oricine altcineva. Dacă vă căsătoriți prea repede, este posibil să nu știți dacă soțul / soția dvs. împărtășește valorile dvs. (cum ar fi credința, copiii și părinții și echilibrul vieții profesionale) și puteți deveni prins într-o relație abuzivă. Dacă Allah se va întâmpla, se va întâmpla.
  • Imaginea intitulată deveni un pas puternic musulman 8
    4. Luați în considerare participarea la grupurile musulmane. Sisterhood este foarte important în islam și participarea la cercurile de studiu ale surorilor sau clasele Qur`an sunt o modalitate foarte bună de a afla mai multe despre Islam și de a dezvolta o legătură cu alte fete asemănătoare. Grupurile musulmane sunt cel mai probabil oferite la moscheea locală.
  • Faceți clase islamice o parte importantă a rutinei dvs. săptămânale. Încercați să urmați un curs structurat care să acopere toate științele islamice și să renunțe la timp în timpul săptămânii pentru revizuire, teme și practicarea a ceea ce ați învățat.
  • Încercați să memorați cât mai mult din Coran, deoarece sunteți în măsură, deoarece veți primi recompense excelente, mai ales dacă deveniți HAFIZAH. Recitați ce ați învățat în rugăciunile voastre sau în orice moment pe parcursul zilei.
  • Imaginea intitulată deveni o fată musulmană bună Pasul 16
    5. Ia-o zi de zi. Dacă vă faceți o prioritate în mintea voastră că doriți să vă străduiți să fiți cea mai bună fată musulmană, veți atinge acest obiectiv fără să-l realizați nici măcar! De fiecare dată când sunteți pe punctul de a face ceva, gândiți-vă: "Este ceva bun care va fi mulțumit de Allah?" Dacă nu este, nu o faceți! Pur și simplu amintiți-vă și fiți gata să vă opriți, doar în caz. Fiecare moment al fiecărei zile trebuie să fie dedicat lui Allah (SWT) plăcut pentru a atinge un loc în Jannah.
  • Învață să recunoști trucurile lui Shaytaan, care încearcă în mod constant să te despartă de Allah.
  • Întotdeauna să aveți grijă de ziua judecății, când va fi comparată greutatea faptelor bune și rele, ceea ce va determina dacă fiecare persoană este destinată lui Jannah (cer) sau Jahannam (Hellfire).
  • Concentrați-vă viața pe ascultare și supunere la Allah.
  • sfaturi

    Faceți o mulțime de fapte bune, în special în timpul Ramadanului!
  • Căutați cunoștințe. De fiecare dată când învățați un nou lucru despre Islam, veți fi mândri că sunteți musulmani.
  • Amintiți-vă că atunci când vă simțiți trist, Allah este întotdeauna până la ceva!
  • Amintiți-vă, Islamul nu vă interzice să vă distrați și o viață bună. Faceți doar ceea ce este obligatoriu și evitați ceea ce este păcatul. Va face viața mai bună pentru dvs.
  • Dacă se întâmplă ceva nefericit, nu vă supărați de Allah, căci suntem oameni simpli și nu vă putem vedea planul pentru toată lumea și totul. Trebuia să se întâmple.
  • Păstrați Allah în inima și mintea voastră și luați-l cu voi oriunde veți merge.
  • Provocând chiar și o persoană care să treacă la Islam vă va câștiga o mare cantitate de Hassan-Ah.
  • De fiecare dată când vă simțiți slabi și nu aveți pe cineva care să vorbească, amintiți-vă că Allah (SWT) este întotdeauna acolo pentru dvs. și este tot ce aveți nevoie pentru a realiza această misiune.
  • Nu face ceva pentru că alții o fac. Fă-o de dragul lui Allah și fă-l plăcut.
  • Rețineți că pentru a primi iertare de la Allah există trei cerințe pe care ar trebui să le străduiți să realizați:
  • Recunoscând infracțiunea însuși prin admiterea greșelii dvs. cu Allah.
  • Făcând un angajament față de Allah să nu repete infracțiunea.
  • Cerând iertarea de la Allah și promițătoare pentru a încerca să învețe de la orice pedeapsă pe care o poate prescrie.
  • Înainte de a dormi, gândiți-vă înapoi pe tot ceea ce ați făcut pe tot parcursul zilei. Această reflecție zilnică vă va ajuta să vedeți unde vă greșiți și să faceți schimbările necesare.
  • Amintiți-vă că a fi un muslimah nu vă interzice să aveți o viață bună. Se distrează în viață, stați în limitele și faceți ceea ce trebuie să faceți ca un musulman, cum ar fi rugăciunea. Fiind aproape de Allah, vă va oferi nu numai o viață mai bună, dar inshallah o viață mai plăcută, de asemenea.
  • Aflați cât mai multe due (suprimați), cum ar fi DUA înainte de a dormi, DUA înainte de a mânca etc. și tu, tu vei simți impactul pozitiv pe care îl au dau în viața ta. Dacă recitați DUA înainte de a mânca când sunteți pe punctul de a mânca, nu veți avea numai binecuvântări ale lui Allah (SWT) în mâncarea dvs., dar veți obține, de asemenea, fapte bune tot timpul când mâncați!
  • Păstrați răbdarea la tot timpul. Allah vrea să depună mărturie. Allah a creat Jinn și oamenii să se închine lui.
  • Efectuați zilnic toate cele cinci salawat (rugăciuni) și nu pierdeți niciodată o rugăciune.
  • Face o mulțime de duaa "(rugăciune).
  • Urmăriți, de asemenea, Hadith și Sunnah of the Profet Citiți Coranul pentru îndrumare Respectați oamenii și deveniți Ummah of Profet Muhammad (PBUH).
  • Nu renunta în calea islamului.
  • Nu ai încredere în cineva pe care nu-l știi!
  • Asigurați-vă că dacă alegeți să purtați o hijab, purtați-o în mod corespunzător, acoperind părul, umerii și pieptul. Nu îl tratați ca un accesoriu la modă și asigurați-vă că sunteți pe deplin angajați să îl purtați de fiecare dată când ieșiți din casa dvs. și ieșiți în public. Acest lucru poate dura ceva timp în a se obișnui, dar va deveni în curând o parte din dvs. și veți simți mai bine să purtați și el.
  • În vreme caldă, purtând hijabul poate deveni incomod și se poate simți ca și cum o iau doar, indiferent de locul în care sunt. Pentru a preveni acest lucru, purtați Hijabs de o culoare mai deschisă în timpul verii, deoarece culorile întunecate absorb căldura de la soare. Purtați Hijabs care sunt de material subțire, cum ar fi bumbacul pur, care nu numai că va fi bun cu pielea, dar și vă face să vă simțiți mai răcitor. Amintiți-vă, vi se permite să purtați hijabs de diferite culori și designuri pentru a se potrivi cu echipamentul dvs.
  • Nu fi niciodată nepoliticos pentru părinții tăi. Ei sunt părinții tăi și te-au ridicat. Încercați să rămâneți politicos pentru a vă arăta recunoștința.
  • Dacă treceți printr-un timp greu, nu stresați, pentru că Allah a spus că totul are un sfârșit.
  • Dacă doriți să vă alăturați unei echipe sportive în care trebuie să purtați pantaloni scurți, întrebați profesorul dacă ați putea purta blugi sau pantaloni de yoga. Dacă asta nu funcționează, obțineți o notă de la părinții dvs.
  • Amintiți-vă să spuneți bismillah înainte de a face totul - mănâncă, rugându-se etc.
  • Au credință fermă în Allah. Credința vă va face să vă determinați în fiecare domeniu al vieții.
  • Fii respectuos pentru bătrânii tăi.
  • Păstrați departe de Zinaa (curvire) și tot ceea ce poate duce la el, ca și flirtul cu băieți, așezat izolat cu un tip, o frecare inadecvată sau inutilă și amestecând cu genul opus.
  • Nu vă supărați de ceva rău întâmplător în viață. Allah vă oferă doar ceea ce este mai bine pentru dvs. Dacă nu este bine pentru tine, ar putea fi cel mai bun de la Allah. Dar rabul vă va da întotdeauna ceea ce este mai bine pentru dvs.
  • Avertizări

    Încercați doar să încercați să fiți un musulman bun. Continuați să vă gândiți la cât de multă îmbunătățire veți face și să vă gândiți la cât de fericită va fi Allah. Încercați să renunțați niciodată. Continuă să citești Qu`ran, du-te la Hajj și gândește-te cât de fericit vei fi. Amintiți-vă să vă rugați cele cinci rugăciuni obligatorii zilnice.
  • Orice se întâmplă, nu vă pierdeți credința.
  • La început, o astfel de schimbare se poate dovedi a fi destul de diferită, dar este posibil.
  • Dacă un profesor vă cere să faceți ceva Haraam (îmbrăcăminte pentru Halloween, purtați pantaloni scurți etc.), spuneți-le cu amabilitate. Dacă el / ea nu aprobă, cereți-i părinților să scrie o scrisoare. Fii încrezător.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Coranul
    • Sunnah de profet Muhammad (pacea și binecuvântarea fie asupra lui)
    • Povestiri despre Sahaba (însoțitori) și profeții esp. Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea fie asupra lui)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar