Cum să devii un musulman puternic

Dacă sunteți în căutarea de a afirma și trăi până la identitatea dvs. musulmană, puteți face acest lucru, concentrându-vă asupra expresiei dvs. de credință. Arătați mândria în identitatea voastră și căutați o mai bună înțelegere a credinței voastre. Îndepliniți cei cinci piloni și faceți acest lucru în minte, dedicând atenție planificării acțiunilor dvs. și completarea atenției. Convedeți cu alți musulmani și împărtășiți în eforturile lui Fard Al-Kifaya la moschee și cu alte grupuri din cadrul comunității dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Îmbunătățirea credinței tale
  1. Imaginea intitulată devine un pas puternic musulman 1
1. Îndeplinesc cei cinci piloni ai islamului. Sunt necesare cinci piloni ai Islamului pentru toți musulmanii. Trebuie să le respectați pentru a practica islamul. Pentru a fi un musulman puternic, nu vă răsturnați de la respectarea stâlpilor. Îndepărtați cu atenție obligațiile zilnice și planificați obligațiile ocazionale cu îngrijirea. Cei cinci piloni sunt:
  • Mărturia credinței (Shahada). Când deveniți musulmani, faceți o mărturie a credinței.Spuneți cu voce tare: "Nu există nici un Dumnezeu decât Allah, iar Muhammad este mesagerul său."
  • Performanța cinci rugăciuni zilnice (Salah). Rugați-vă de cinci ori pe zi în direcția Sfântului City Mecca.
  • Postul În timpul lunii Ramadanului (SIRT). Ramadanul este o lună sfântă. Observați-l prin rugăciune, postare și realizarea de acte de caritate.
  • Almsgiving. Donate 2.5% din economiile dvs. pentru cei săraci (Zakat).
  • Făcând un pelerinaj la Mecca (Hajj). Dacă sunteți în stare, trebuie să călătoriți la Mecca cel puțin o dată în timpul vieții.
  • Imaginea intitulată devine un pas puternic musulman 2
    2. Citiți Qur`an cât de des puteți. Căutați o înțelegere a islamului direct de la sursa autentică. Vă veți întări credința personală dacă cunoașteți limba pe care o are credința voastră. Faceți o practică de citire timp de cel puțin câteva minute pe zi, precum și momente când simțiți credința voastră sau accentul pe Allah Falter.
  • De fiecare dată când citiți, recitați cel puțin un verset cu voce tare și încercați să vă perfecționați pronunția.
  • Studiați o explicație a semnificației sale și contemplați modul în care se aplică propria dvs. viață.
  • Încercați să fiți atenți la Allah pe tot parcursul zilei în timp ce vă aflați despre afacerea dvs. sau treburile. Păstrarea buzelor umede cu Dhikr ajută la dezvoltarea unei conștientizări a puterii și maiestății lui Allah.
  • Imaginea intitulată deveni un pas puternic musulman 3
    3
    Rugați-vă deasupra și dincolo de cerințele obligatorii. În timp ce trebuie să vă rugați de cinci ori pe zi, un musulman puternic se poate ruga, de asemenea, în vremuri suplimentare când se mișcă să facă acest lucru. Vă puteți ruga singur, dar pentru a vă întări credința, vă îndreptați spre moscheea voastră la momentele de rugăciune. Cultul colectiv are un merit special.
  • În timp ce rugăciunile obligatorii durează de obicei doar câteva minute, vă puteți prelungi timpul în rugăciune, inclusiv rugăciuni voluntare suplimentare în programul dvs., deoarece profetul Mohammed (SAW) încurajează să facem.
  • Tahajjud este o rugăciune foarte recompensitoare a lui Sunnah oferită în timpul morților nopții, un timp liniștit când Allah coboară la cel mai mic rai.
  • Adăugați propriile rugăciuni personale (DUA) după rugăciunile formale sau în orice moment în timpul zilei - cereți lui Allah pentru ajutor, îndrumare și protecție, mulțumiți-l pentru bounturile sale și laudă-l pentru înțelepciunea și generozitatea Lui.
  • Pocăința este o parte importantă a închinării zilnice ale fiecărei musulmani. Recunoaște-ți păcatele, oricât de mici, promite să nu le repete și să-i întrebi pe Allah pentru iertarea lui. Allah este întotdeauna înclinat să ne ierte, dar numai atunci când ne întrebăm și numai când ne pocăim cu sinceritate profundă.
  • Plâns în timpul rugăciunii este de dorit, deoarece semnifică frica de pedeapsa lui Allah și ajută la depunerea la voința Lui.
  • Variați rutina, astfel încât să vă concentrați și să vă simțiți aproape de Allah în timpul faptului de rugăciune și nu treceți doar prin mișcări. Dacă mintea ta se rătăcește să faci greșeli, rugăciunea ta devine invalidată și nu este acceptată.
  • Imaginea intitulată deveni un pas puternic musulman 4
    4. Donați timp și bani pentru cei nevoiași. În timp ce almsgivarea este necesară pentru toți musulmanii, acesta este individul să determine ceea ce pot da dincolo de cele 2.5% din venitul lor. Dacă sunteți un câștigător, donați mai mult de 2.5% din veniturile dvs. la cauze bune reprezentate de organizațiile de încredere. Dacă aveți timp suplimentar, voluntar la organizațiile de caritate. Dacă aveți abilități speciale care pot fi utile pentru alții, cum ar fi instruirea TESOL sau cunoașterea legii, luați în considerare donarea abilităților dvs. non-profit și organizațiilor de voluntariat care nu își pot permite să angajeze profesioniști.
  • Imaginea intitulată devine un pas puternic musulman 5
    5. Contribuiți la îndeplinirea comunității dvs. de Fard Al-Kifaya. Fard al-Kifaya sunt obligații comunitare. Unele dintre comunitățile dvs. trebuie să îndeplinească Fard al-Kifaya în beneficiul restului. De exemplu, dacă un musulman moare, unii dintre musulmanii din comunitate trebuie să se întâlnească pentru a spune rugăciuni funerare. Nu este necesar pentru fiecare musulmani individuali să spună rugăciunile. Cu toate acestea, dacă nimeni nu spune rugăciunile funerare, întreaga comunitate este vina.
  • Pas înainte pentru a completa lacune atunci când comunitatea dvs. nu reușește să îndeplinească Fard al-Kifaya.
  • Gândiți-vă la semnificația mai mare a lui Fard Al-Kifaya pentru comunitatea dvs. Ar putea musulmanii din comunitatea dvs. să-și asume responsabilități față de hrănirea infrastructurii civice foame, care să participe la politica locală?
  • Partea 2 din 2:
    Afirmă identitatea
    1. Imaginea intitulată deveni un pas puternic musulman 6
    1. Se ridică pentru tine, religia și ceilalți musulmani. Musulmanii sunt adesea reprezentați negativ de diverse grupuri politice pentru a continua propriile scopuri. Nu trebuie să vă angajați ori de câte ori auziți o declarație islamofobă, dar ar trebui să spuneți ceva dacă vă simțiți în siguranță și aveți energia pentru a face acest lucru.
    • Dacă auziți pe cineva care se confruntă cu islamul cu extremism violent, ați putea spune, "Sunt musulman, și nu apreciez că vă asumați că toți musulmanii au condamnat acțiunile violente. Asta nu se bazează pe fapt și spunând ca și cum ar fi putut avea consecințe periculoase pentru mine și oamenii pe care îi iubesc."
    • Se ridică pentru alți musulmani dacă le vedeți că sunt vizați. De exemplu, dacă vedeți o femeie într-o hărțuire hărțuită, stați între ea și hărțuirea ei și o angajați în conversație prietenoasă pentru a lua puterea departe de persoana care hărțuiește-o.
    • Urmați legile lui Allah, așa cum este prezentat în Coran și Sunna, în casele voastre și încurajați alți musulmani să facă același lucru.
  • Imaginea denumită devine un pas puternic musulman 7
    2. Rochie pentru a-ți exprima credința și pentru a vă identifica ca musulman. Majoritatea musulmanilor rochie modest, dar stilul de rochie variază foarte mult de către școala de gândire și de regiune. Indiferent de circumstanțele dvs., îmbrăcați într-un mod care vă exprimă credința religioasă.
  • Chiar dacă familia dvs. nu se îmbracă în acest fel, Allah va aprecia dacă alegeți să purtați mâneci lungi, un hijab sau niqab pentru a-ți exprima mai clar identitatea.
  • Studiați cerințele minime ale Hijab și asigurați-vă că acestea sunt reflectate în alegerea dvs.
  • Ai grijă de tine. Dacă locuiți undeva unde vă aflați la risc fizic pentru a vă arăta (sau nu vă aflați) credința, păstrați un obiect de auto-apărare și să vă bazați pe Allah. Nu faceți compromisuri în a vă arăta credința. Pentru a consolida acest gând în mintea voastră, amintiți-vă dificultățile profetului Muhammad și tovarășii lui au perseverat.
  • Dacă aveți copii, încurajați-i să urmeze codul de îmbrăcăminte islamic de la o vârstă fragedă, deoarece acest lucru îi va ajuta să dezvolte un sentiment de apartenență la comunitatea musulmană.
  • Imaginea intitulată deveni un pas puternic musulman 8
    3. Alăturați-vă sau începeți un grup de afinitate. Luați în considerare aderarea la un grup de tineret, un colectiv voluntar sau un grup de întâlniri pentru alți musulmani. Verificați moscheea dvs. pentru a vedea dacă există grupuri pe care vă puteți alătura. Dacă vă aflați în școală, există adesea grupuri de afinitate pentru studenții musulmani sau grupurile de inter-credință, alți studenți musulmani s-au alăturat.
  • Încurajați reciproc să vă extindeți și să vă aprofundă cunoștințele despre islam, astfel încât să puteți înțelege mai bine modul în care Allah dorește să fie venerați.
  • Amintiți-vă că căutarea cunoașterii religioase este o obligație de viață pe toți musulmanii.
  • Observați împreună sărbătorile islamice (cele două EID) împreună, du-te la întâlniri și organizați proteste ori de câte ori este necesar să apărați Islamul, să sprijine sărbătorile locale și alte evenimente valoroase în comunitatea dvs.
  • Formează comitete de scriere a scrisorii pentru a contacta politicienii locali cu privire la legislația care ar afecta alți musulmani, cum ar fi refugiații din țările majoritare musulmane.
  • Invitarea oamenilor să îmbrățișeze Islamul (Dawah) se referă la toți musulmanii, deci gândiți-vă cum vă puteți ajuta cel mai bine să răspândiți Islamul în comunitatea dvs.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar