Cum să ai grijă de coranul tău

Sfântul Coran este cel mai sacru text al islamului. Musulmanii văd Coranul ca cuvântul lui Allah (SWT) a arătat prin profetul Muhammad (S) și, prin urmare, îl percepe ca un ghid al adevărului islamului. Datorită măreției și sfințeniei sale, Qur`an ar trebui privit cu cel mai mare respect. În acest articol, vor exista instrucțiuni privind îngrijirea corectă a Coranului dvs., inclusiv modul de manipulare a Sfântului Qur`an.

Pași

  1. Imaginea intitulată Citiți Qur
1
Efectuați Wudu Înainte de a atinge Qur`an. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de abluție - este un act de închinare care se face pentru a se purifica de impuritățile minore. Spălați fața, brațele, capul și picioarele, precum și alte părți explicate în articolul legat.
  • Imagine intitulată Efectuați Ghusl Pasul 22
    2. Alternativ, efectuați Ghusl. Ghusl, care este, de asemenea, cunoscut ca o abluție mai mare, este similară cu un duș sau o baie și purifică corpul de impurități majore. Ea devine obligatorie după, de exemplu, actul sexual sau sângerarea menstruală. În timpul Ghusl, spălați întregul corp, inclusiv părțile private, corpul inferior, brațele și alte părți menționate în articolul legat.
  • Nu vi se permite să atingeți Qur`an fără Wudu sau Ghusl.
  • Imaginea intitulată are un primar memorabil Pasul 3
    3. Utilizați miswak sau periați dinții înainte de a citi. Așa cum veți fi recitați din Cartea Sfântă a lui Allah (SWT), trebuie să vă asigurați că gura voastră este liberă de mirosuri rele, cum ar fi cele care provin din alimente puternice, murdare, cum ar fi usturoiul. Până când mirosul a dispărut, nu ar trebui să citiți Coranul.
  • Imaginea intitulată mănâncă în pasul islamului 13
    4. Spune Ta`Awudh și Tasmiya înainte de a recita. Trebuie să căutați refugiu în Allah și să începeți cu numele lui Allah înainte de a citi Coranul, mai ales că vă ajută să vă protejați de Shaitan (Iblis).
  • Ta`Awudh: A-OO-DHU Bill-Laa-Hi Mi-Nash-Shay-Taan Nirr-Ra-Jeem (Căutăm refugiu în Allah de la Shaitan, respins)
  • Tasmiya: Biro-Mill-Lah Hirr-Rah-Maan Nirr-Ra-Heem (în numele lui Allah, beneficiarul, milostivul)
  • Imaginea intitulată Citiți Qur
    5. Nu întrerupeți recitalul. Nu este acuzat să recitez Qu`ran, apoi să oprească și să vorbească despre chestiuni lumești sau într-o altă limbă decât cea a Coranului (i.E. nu trebuie să discutați). Încercați să citiți singuri fără distrageri, dar dacă trebuie să spuneți ceva, atunci închideți Coranul și spuneți ce trebuie spus - atunci, înainte de a continua, recitați din nou Tasmiya, oriunde ați citit.
  • Imaginea intitulată Citiți Qur
    6. Aflați și înțelegeți ce citiți. Acest lucru vă va face mai ușor să simțiți puterea Coranului - încercați să achiziționați un Coran care are traducere alături de acesta. Aflați despre numeroasele povestiri recomandate în Coran, avizii și beneficiați de exemplul lor.
  • Imaginea intitulată Citiți Qur
    7. Recită în mod corespunzător. Dacă nu știți cum să citiți Qur`an, învățați prin sesiuni la o moschee sau online. Încercați să citiți în mod corespunzător fiecare literă, astfel încât să nu schimbați semnificația.
  • Pronunță fiecare cuvânt corect, de asemenea. De exemplu, cuvântul Qalb înseamnă inimă. Dacă este pronunțată ca Kalb, Semnificația se schimbă de la câine.
  • Un alt exemplu clar este Qul și Kul. Primul înseamnă a spune, iar al doilea să mănânce.
  • Imaginea intitulată Citiți Qur
    8. Urmați eticheta când plasați Coranul, în timp ce citiți sau în timp ce nu. Coranul ar trebui să fie pe un titular de qu`ran sau pe o masă, dar niciodată podeaua, lângă picioare, sau orice altceva murdar și absurd. Când plasați Coranul pe un raft sau un dulap, alte cărți nu trebuie să fie pe partea de sus a acesteia, indiferent dacă sunt cărți islamice sau nu - Qur`an ar trebui să fie în partea de sus. Locul în care este păstrat nu ar trebui să fie mai mic decât un scaun sau un pat. Zona trebuie să fie curată și complet lipsită de praf și orice alte medii neigienice.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar