Cum să fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi

Bulldogii francezi au fost în jur de mai bine de un secol, dar au devenit recent una dintre cele mai populare rase din cauza stilului lor de viață de întreținere și prietenos cu orașele și personalitățile iubitoare. Mici, jucăușă și inteligentă, acești câini de lapte sunt cunoscuți pentru muzica scurtă și urechile de bat adorabile. Deoarece sunt atât de solicitanți, mulți crescători au dus la metode ieftine, iresponsabile de generare a celor mai multe cățeluși și cei mai mari bani. Creditorii conștiincioși și reputați ai buldogilor francezi vor pune mereu câinii înainte de a profita de tehnici bune de reproducere, având grijă de așternuturile lor și fiind riguroase în interacțiunile lor cu clienții lor.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea stocului de fundație la rasă
  1. Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 1
1. Selectați femeia potrivită. Dacă sunteți în căutarea de a se reproduce, ar trebui să începeți prin obținerea unui cățeluș de cățea sănătoasă de la un crescător de reputație. Clubul francez Bulldog din America (FBDCA) are un registru al crescătorului de crescător care se angajează să adere la standardul de rasă și un cod riguros de etică.
  • Doriți să alegeți o femeie care are părinți care sunt înregistrați la Clubul American Kennel, au certificări de sănătate care arată că sunt libere de defecte genetice și vin cu pedigree stabili, astfel încât să fii sigur de liniile lor de calitate.
  • Când alegeți un crescător, discutați cu mai mulți oameni pentru a vă asigura că oferă îngrijire de calitate animalelor lor. Breeder ar trebui să vă permită, de asemenea, să vedeți ambii părinți ai catelusului pe care îl considerați.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 2
    2. Găsiți studiul drept. În general, veți căuta serviciile unui câine de sex masculin, mai degrabă decât dețineți unul singur. Puteți căuta o sire bună la spectacolele de câine, cu crescători de reputați și în publicațiile de rasă în care sunt anunțate știfturile.
  • Alegeți un bărbat cu caracteristici pe care doriți să le combinați cu femeia. De exemplu, ar putea avea o culoare dorită care să completeze femeile sau trăsăturile care ar aborda una dintre deficiențele ei, cum ar fi un craniu mic.
  • Întrebați întotdeauna fotografii, o pedigree oficială și certificări de sănătate atunci când luați în considerare un stud. De asemenea, este important să întrebați despre așternuturile pe care le-au aruncat astfel încât să puteți evalua dacă se rase bine.
  • Nu cresc niciodată câini care sunt strâns legați de evitarea defectelor genetice - cu toate acestea, câinii care sunt strânși (de exemplu, au un unchi mare comun) produc adesea împreună.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies Franceză Bulldog Pasul 3
    3. Setați termenii pentru reproducere. Puteți negocia întotdeauna, dar proprietarul studului va stabili, în general, termenii inițiali atunci când, unde și cum câinele lor se va împerechea cu a ta. Figurați dacă veți folosi inseminarea naturală sau artificială, unde va avea loc împerecherea și cât de mult proprietarul studului va percepe pentru serviciile sale.
  • Partea 2 din 3:
    Creșterea puiilor
    1. Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 4
    1. Asigurați-vă că mama este sănătoasă. Ia-o pentru o verificare veterinară înainte de a intra în sezon pentru a-și îmbunătăți șansele de sarcină sănătoasă. Ar fi trebuit să aibă vaccinările de distemură și parvovirus canin în ultimele 12 luni și să fie acoperite pentru timpul sarcinii sale. Verificați dacă este lipsită de viermi intestinali, viermi de inimă și alte boli sau paraziți care ar putea afecta puii ei.
    • Este, de asemenea, o idee bună să începeți să vă oferiți suplimentele prenatale de cățea, inclusiv acidul folic, iod și vitamina E.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies franceză Bulldog Pasul 5
    2. Urmăriți ciclul de fertilitate al femeii. Va trebui să știți când târfa dvs. este în sezon pentru a o rasa efectiv. Puteți spune că este în căldură când începe să spună și să afișeze un comportament iritabil. Aproximativ cinci zile în sezonul ei, începe să o aducă la veterinar pentru a testa pentru a vedea dacă ea este ovularea.
  • Există, de obicei, o fereastră de două până la trei zile când va fi la fertilitate maximă. Veterinarii pot folosi frotiurile vaginale și testarea progesteronului pentru a confirma când este gata să se împerecheze. Apoi, trebuie doar să vă asigurați că studul dvs. este gata să-și îndeplinească datoria.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 6
    3. Colegul tău și bărbatul tău. De îndată ce medicul veterinar confirmă că târfa dvs. este ovulantă, este timpul să faceți reproducerea. Puteți aranja acest lucru în persoană cu relații naturale monitorizate sau prin inseminare artificială cu ajutorul unui veterinar. Pentru a spori șansele de sarcină, inseminați cățea de două ori în două zile diferite, făcând acest lucru fie în zile consecutive, fie în așteptarea unei zile între ele.
  • Dacă alegeți să faceți din nou, aranjați dacă veți merge la stud sau dacă va veni la dvs. Asigurați-vă că creșterea lor este monitorizată îndeaproape pentru a preveni orice agresiune potențială. Mulți crescători nu favorizează creșterea naturală din cauza riscurilor de violență și infecție.
  • Dacă alegeți să mergeți pentru inseminare artificială, au fost trimise spermă răcită la Stud la veterinarul dvs.
  • Asigurați-vă că urmăriți zilele de reproducere, astfel încât să puteți estima mai bine data scadenței feminine.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies Franceză Bulldog Pasul 7
    4. Răsfățați-l pe mama. Sarcina va dura, în general, în jur de 60-68 de zile. În acel moment, păstrați-vă câinele de așteptare curat, bine hidratat și bine hrănit. Asigurați-vă că mănâncă o alimentație completă și echilibrată, care este bogată în proteine ​​și grăsime, plus fortificată cu vitamine și minerale, în special acid folic și calciu din motive de dezvoltare embrionară.
  • Păstrați-o pe mama pe cantitatea obișnuită de alimente în prima jumătate a sarcinii, deoarece creșterea în greutate în această etapă poate crește riscul dificultăților de la distanță.
  • Unii crescători recomandă hrănirea mamei o uncie de ficat brut (carne de porc, carne de vită sau vânat) în fiecare zi, în plus față de kibul lor. Unii crescători sugerează, de asemenea, comutarea mamei de la adulți la hărțuirea catelului în jurul celei de-a cincea săptămâni de sarcină și prin asistență medicală pentru a se asigura că primesc vitaminele și mineralele necesare pentru dezvoltarea catelului.
  • Uneori mamele au o boală de dimineață și nu sunt înclinați să mănânce. Dacă găsiți că este cazul, ispiteți-i cu ceva ce îi place să mănânce. Alimentele blande cum ar fi puiul și orezul sunt adesea pariuri sigure.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al pupielor franceze de buldog Pasul 8
    5. Confirmați sarcina câinelui. Este adesea greu de spus dacă femeia ta are o gunoi la bord sau nu. Inseminările sunt, în general, de numai 70% de succes și nu va începe să arate până la șapte săptămâni, dacă este deloc. Puteți determina dacă este însărcinată mergând la veterinar.
  • VET poate folosi un test de sânge relaxin de la 25 de zile, o sonogramă de la 28 de zile și o Xray de la 45 de zile de la prima zi de reproducere pentru a confirma dacă târfa dvs. este însărcinată.
  • Chiar dacă credeți că nu este însărcinată, întotdeauna asigurați-vă că verificați. Uneori, gunoiul mic sunt greu de detectat.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 9
    6. Aranja pentru o secțiune C. Nașterea naturală este dificilă pentru buldogii francezi din cauza capetelor mari ale puilor și a pelvisului mic al mamei și respirația muncită. Mai mult de 80% dintre buldogii francezi nu pot sau nu ar trebui să dea naștere în mod natural datorită riscului de fatalități de catelus și a daunelor uterine materne, infecțiilor și decesului. Urmăriți când se datorează cățea dvs. și aveți un apel veterinar experimentat, care este gata să livreze așternutul de către secțiunea Cezariană.
  • Bulldogii francezi Puppies, în general, gestată între 59 - 63 de zile de la momentul reproducerii. Puteți măsura, în general, debutul muncii de comportamentul mamei (disconfort, agitație, lipsă de apetit și / sau comportament de cuibărit) și prin luarea temperaturii rectale. Dacă observați că scade cu cel puțin o diplomă, acesta este un semn bun că a intrat în muncă.
  • După secțiunea C, asigurați-vă că monitorizați incizia pentru descărcare sau infecții. Dacă observați orice descărcare, curățați-l cu peroxid de hidrogen. Dacă continuă sau observați o roșeață și umflare semnificativă, luați-o imediat la veterinar. Rețineți că altă observație și descărcare este normală pentru un câine pentru câteva zile după naștere.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 10
    7. Limitați așternutul pentru fiecare femeie. Datorită traumei procesului de naștere pentru buldogii francezi, este important să nu puneți cățele prin prea multe sarcini. Stick la 2-4 litri pe mamă și să nu mai reproducă imediat dacă sarcina compromită sănătatea ei sau dacă produce stocuri cu defecte.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea și vânzarea de pui
    1. Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 11
    1. Configurați o cutie de gropi. Ar trebui să fie o cutie dreptunghiulară cu pereți suficient de mare pentru a menține puii în. Dimensiunile recomandate sunt de 32 "x 16" și cel puțin 12 "în înălțime. De asemenea, ar trebui să aibă lenjerie de pat moale, curată și o sursă de căldură.
    • Păstrați caseta protejată de orice perturbații, în special în carantină de la alți câini sau animale.
    • Lenjeria ar trebui să fie moale și neuniformă, cum ar fi o spumă de ouă cu prosoape deasupra. Acest lucru va împiedica puii să dezvolte cufere plate sau picioare splayate.
    • Utilizați o lampă de căldură reglabilă pentru a vă menține puii calzi. Clima din cutie trebuie păstrată în jurul valorii de 95 ° F (53 ° C) în prima săptămână, 85 ° F (29.4 ° C) al doilea și la 75 ° F (23.9 ° C) De atunci. Asigurați-vă că ajustați temperatura în funcție de comportamentul căpușilor. Dacă toate acestea sunt înghesuiți sub lampă, întoarceți-l. Dacă toate acestea sunt înghețate pe partea opusă de lampă, întoarceți-o.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 12
    2. Monitorizați sosirea puiilor. Puneți așternutul în cutia de ieșire cu mama lor și păstrați o urmărire constantă a acestora pentru primele câteva ore pentru a vă asigura că târfa dvs. este pregătită să-și asume îndatoririle materne. Uneori mamele pot fi agresive, chiar și spre propriul lor descendent. De îndată ce o vedeți relaxați-vă și începeți să vă curățați puii și lăsându-i să se hrănească, puteți fi siguri că le-a recunoscut ca și copiii ei.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies buldog francez Pasul 13
    3. Asigurați-vă că gunoiul este alimentat bine. Imediat după naștere, puii trebuie să hrănească la fiecare două până la patru ore. Uneori pot fi lent la absorbție. Dacă nu găsesc mamelonul mamei, strângeți-le și dați-le la picătură de lapte.
  • Dacă încă nu pot hrăni în mod natural sau mama nu produce suficient de lapte, sticla hrănește puii cu o formulă de câine de înaltă calitate, cum ar fi Esbilac.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies franceză Bulldog Pasul 14
    4. Asigurați-vă că puii urinează și defectează. Puii buldogi francezi nu se naște știu cum să pipi și să poo. Mama lor va stimula, în general, aceste comportamente prin lingerea organelor genitale și anus după fiecare masă. Dacă nu, va trebui să simuleze datoria ei maternă.
  • Utilizați o minge de bumbac înmuiată în apă caldă pentru a freca locurile potrivite după ce puii au hrănit.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 15
    5. Wean puii. Începeți să înțărcați gunoiul de la laptele matern de îndată ce încep să apară dinții lor, în jur de patru săptămâni. Luați-le de la lichid la alimente solide încet, în cele din urmă, îndepărtându-și mama în timpul hrănirii pentru a se asigura că nu merg la laptele ei.
  • Începeți de Bowl care le hrănește cu o formulă de câine de înaltă calitate, cum ar fi Esbilac. Apoi, amestecați în unele pământuri fin, câine de înaltă calitate Kibble pentru a crea un gruel ciudat. Adăugați treptat mai mult alimente de catelus uscate mai fin, cu fiecare masă, crescând grosimea până când sunt gata pentru alimente uscate.
  • Introduceți alimente uscate alături de Mush pentru a încuraja puii să înceapă să o mănânce prin alegere. Ei ar trebui să poată mânca kibble până la șase săptămâni.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al pupielor franceze Buldog Pasul 16
    6. Începeți să vă vindeți puii la opt săptămâni. În mod ideal, veți predau fiecare catelus când este între opt și 10 săptămâni. Acest lucru este suficient de vechi pentru ca catelul dvs. să fie sănătos și bine socializat, dar încă suficient de tânăr pentru a nu avea probleme de atașament care ar face mai dificil să se adapteze la o nouă casă.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 17
    7. Luați-vă puii la veterinar. VET ar fi trebuit să verifice puii imediat după secțiunea C pentru a se asigura că acestea erau toate sănătoase și libere de defecte evidente. După aceea, luați puii să înceapă ciclul de vaccinare la șase săptămâni.
  • Întregul gunoi ar trebui să aibă o vaccinare "5 în 1" (pentru distematorul canin, hepatita, coronavirusul, parainfluenza și parvovirus) la fiecare trei săptămâni până la vârsta de 16 săptămâni. De asemenea, ar trebui să aibă un vaccin rabie la 12 săptămâni.
  • Noii proprietari vor avea în general îngrijiri de multe dintre acestea - doar asigurați-vă că ei știu că trebuie să înregistreze catelul cu un veterinar imediat și să continue ciclul vaccinurilor și al controlului parazitului.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies Franceză Bulldog Pasul 18
    8. Înregistrați-vă puii cu Clubul American Kennel. De îndată ce se naște, completați o formă care oferă informații despre părinți, iar AKC vă va trimite formulare individuale de înregistrare pentru fiecare pui. Înregistrarea AKC va arăta potențiali cumpărători că aveți câini de pariuri certificați de vânzare.
  • Puteți face acest lucru prin poștă sau online. Așteptați un timp de întoarcere de două până la șase săptămâni.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies Franceză Bulldog Pasul 19
    9. Fi responsabili cu cumpărătorii dvs. Arătați-vă puii cu mama lor în instalația în care au fost crescuți. Fiți capabili să producă pedigree și certificări de sănătate pentru ambii părinți care au arătat că au fost examinați pentru defecte comune și oferă garanții de sănătate pentru puii dvs.
  • Buldogii francezi sunt susceptibili la mai multe tulburări genetice. Crescătorii responsabili vor avea câinii lor părinte să fie examinați pentru defecte comune, inclusiv sindromul căilor respiratorii brahicefalice, malformații spinării, problemele de șold și de reproducere și să poată produce o certificare independentă de la un veterinar pe care stocul le-a testat negativ.
  • Rezultatele de screening a sănătății părinților ar trebui, de asemenea, să fie înregistrate în baza de date Centrul de Informare a Sănătății Canine, astfel încât proprietarii să poată căuta verificarea.
  • Este, de asemenea, o idee bună să deveniți un crescător înregistrat cu Clubul Francez Bulldog din America pentru a obține trimiteri și arată că aderați la un cod strict de etică în ceea ce privește reproducerea.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al Puppies Franceze Bulldog Pasul 20
    10. Proprietarii potențiali VET înainte de a-ți vinde puii. Discutați nevoile și temperamentul bulldogului francez cu potențialii cumpărători și întrebați despre dorințele și stilul de viață pentru a se asigura că acestea se aliniază. Vizitați casa lor pentru a vă asigura că este un mediu bun pentru catelus. Asigurați-vă că sunt gata să fie angajați proprietari de animale de companie.
  • Imagine intitulată Fii un crescător responsabil al puiilor buldogi francezi Pasul 21
    11. Creați un contract de vânzări scrise. Semnarea unui contract pentru a sigila tranzacția vă va stabili ca un crescător credibil și transparent, protejând în același timp interesele dvs., proprietarul (proprietarul) și al catelului.
  • Asigurați-vă că documentul include informații de contact pentru ambele părți, numele și numerele americane de înregistrare a clubului american pentru ambii părinți, o descriere a catelului și o clauză de garantare a sănătății care prevede că un catelus poate fi returnat pentru o rambursare completă dacă orice sănătate problemele se găsesc pe o examinare veterinară imediată.
  • Mulți crescători includ, de asemenea, o clauză care specifică faptul că un cățeluș trebuie returnat dacă proprietarii nu mai sunt capabili să aibă grijă de ea.
  • sfaturi

    Creșterea este un proces consumator de timp. Înainte de a începe, asigurați-vă că sunteți gata să vă angajați să vă îngrijiți mama în timpul sarcinii și să fiți în mod constant cu puii în primele câteva săptămâni după ce s-au născut.

    Avertizări

    Nu vă așteptați să obțineți un profit de la reproducerea bulldogilor francezi. S-ar putea, dar tu ești obligat să fii dezamăgit dacă ai pornit să faci asta. Uneori, gunoiul întregi pot fi pierduți, iar timpul și cheltuielile de ridicare a catelusilor pot depăși etichetele lor de preț hefty.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar