Cum de a rasa shih tzus

Înainte de a vă decide să creați Shih Tzus, luați în considerare timpul, efortul și cheltuielile necesare pentru a prelua proiectul. Băierii buni nu sunt motivați de profit, ci de dorința de a îmbunătăți rasa. Asigurați-vă că atât femeia, cât și bărbații sunt sănătoși și au fost examinați pentru tulburări genetice. Facilitați întâlnirile de reproducere pentru cei doi câini și monitorizați-vă îndeaproape femela în săptămânile următoare. Pregătiți un spațiu de naștere și asigurați-vă că sunteți prezenți în timpul livrării căpușilor pentru a vă ajuta Shih Tzu dacă ceva nu merge bine. Fi pregătit să aibă grijă de cățeluși până când le vindeți într-o casă bună.

Pași

Partea 1 din 4:
Știind ce să se aștepte
  1. Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 1
1. Vorbiți unui crescător experimentat. Cea mai bună modalitate de a afla ce vă aflați dacă ați ras Shih Tzus este de a intervieva un crescător cu experiență Shih Tzu sau un alt expert Shih Tzu. Crediții vă pot spune de la prima dată ce să vă așteptați de la experiență, ce probleme ar putea apărea și ce greșeli ar trebui să evitați. Clubul american Shih Tzu are mai mulți voluntari de recomandare de crescători care pot fi contactați pentru sfaturi despre rasă, precum și informații de contact pentru crescătorii Shih TZU.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 2
    2. Asigurați-vă că puteți comite timpul pentru reproducere. Ridicarea unui gunoi mediu necesită cel puțin 130 de ore de timp de ameliorator și poate necesita zile de lucru și nopți fără somn. Asigurați-vă că sunteți gata să comiți timpul și efortul personal necesar pentru a avea grijă atât pentru pui, cât și pentru mama lor pe parcursul procesului de reproducere - amintiți-vă că o mamă nu poate fi lăsată singură în timpul procesului de ieșire (I.E. dând naștere), și că puii nou-născuți necesită îngrijire și verificare zilnică. Hrănirea și socializarea căpușilor, curățenia, documentele și cumpărătorii de intervievare vor necesita și perioade lungi de timp.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 3
    3. Buget în mod corespunzător. Înainte de a intra în creșterea câinilor, ar trebui să știți că nu este o încercare de bani. Băierii buni acordă prioritate bună a rasei și bunăstării puiilor lor pe profit - ca atare, procesul nu poate oferi o returnare mare. Costurile includ alimente, asistență medicală și vaccinări, facilități, documente pentru dovada taxelor de calitate, publicitate și stud (dacă este cazul).
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 4
    4. Fi pregătit pentru cel mai rău. Primul crescători nu au stabilit reputații sau referințe și nu au riscul de a nu-și vinde puiul. Întrebați-vă ce veți face dacă puii dvs. nu vă vindeți și dacă sunteți dispus să îi îngrijiți pe termen lung, dacă nu o fac. În timp ce crescătorii fără scrupule se scap de puii care nu vin sau le vinde la laboratoare sau la alți cumpărători nedoriți, crescătorii buni vor accepta răspunderea. De asemenea, ar trebui să fiți pregătiți, financiar și mental, pentru posibilitatea de a avea puii nesănătoși în așternutul dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Facilitarea procesului de reproducere
    1. Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 5
    1. Asigurați-vă că ambele shih tzus sunt sănătoase. Trebuie să vă asigurați că atât femeia (barajul), cât și bărbați (sire) sunt sănătoși și potriviți genetic pentru reproducere și că vaccinările lor sunt curente. Testarea ar trebui făcută pentru condițiile pe care rasa Shih TZU este predispusă, cum ar fi bolile de ochi ereditare, displazia șoldului, displazia renală, tulburările tiroidiene și pierderea auzului. Odată ce un câine este eliberat de una dintre aceste condiții, acesta poate fi înregistrat cu registrul corespunzător (e.G. Odată ce un câine este testat și eliberat de boli eeritare ale ochilor, acesta poate fi înregistrat la Registrul Local Canine Eye).>
    • Femeia Shih TZU ar trebui să obțină o examinare fizică pre-reproducere aprofundată de către un medic veterinar cu aproximativ o lună înainte de începerea reproducerii.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 6
    2. Asigurați-vă că femeia Shih Tzu este pregătită pentru reproducere. În mod ideal, Shih Tzu ar trebui să aibă primul său gunoi după al doilea ciclu de căldură, dar înainte de a ajunge la vârsta de 4 ani. Din cauza riscurilor de sănătate, câinii mai mari de 7 nu ar trebui să fie crescuți. Femeie Shih Tzus rămâne în căldură (i.E. perioada în ciclul de reproducere al unui câine atunci când este receptivă la împerechere) timp de aproximativ 16 zile, dar de obicei nu sunt receptivi la bărbați în prima zi a acestei perioade.
  • Dacă o femeie nu este gata să se împerechească, ea va alerga sau va evita un bărbat - dacă este gata, ea va rămâne și va mișca coada în lateral pentru a-și semnala pregătirea ei.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 7
    3. Alegeți studul drept. Puneți fluturașii, scoateți un anunț clasificat sau arătați online pentru posibile știfturi. Amintiți-vă că, ca regulă generală, un bărbat ar trebui să fie mai mic decât femeile Shih Tzu împerechează cu o lire sau două. De asemenea, ar trebui să completeze femeia Shih TZU în termeni de atribute și calități și să ofere puncte forte genetice care vor duce la descendenți puternici, de calitate (e.G.o haină bună).
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 8
    4. Efectuați un contract de știft. Înainte de a se produce reproducerea, trebuie să elaborați un contract cu proprietarul Proprietarului Stud Obligații, comisioane și plată. Taxele de studii pot rula între $ 250- $ 1000, în funcție de calitatea bărbatului. Dar unele contracte vor schița alte forme de plată către proprietarul studului (e.G. Alegerea gunoiului în locul plății în numerar). Ambele părți ar trebui să semneze și să păstreze o copie a contractului.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 9
    5. Pereche shih tzus. Având în vedere că femelele sunt mai confortabile în medii noi decât bărbații, ar trebui să aduci femeia la stud și să nu viceversa. În funcție de detaliile acordului dvs. cu proprietarul studului, puteți să vă întoarceți pentru vizitele de reproducere conform programului sau lăsați femeia în custodia proprietarului studului în timpul perioadei de reproducere. Asigurați-vă că toți acești termeni sunt subliniați înainte de începerea procesului.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 10
    6. Confirmați sarcina femeii. Timpul mediu de gestație pentru un shih tzu este între 59 și 65 de zile de la data reproducerii. În timp ce semnele de sarcină pot fi înșelătoare (e.G. Creșterea apetitului, creșterea în greutate), un medic veterinar poate confirma sarcina în jurul zilei 28. Veterinarul vă poate sfătui, de asemenea, despre cum să vă îngrijiți și să vă hrăniți gravidă Shih Tzu.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 11
    7. Pregătiți-vă pentru călcâie. Pregătiți-vă pentru nașterea căței, făcând o cutie de gropi (i.E. un loc pentru Shih Tzu pentru a da naștere). Aceasta ar putea fi o cutie de carton cu margini mici, o cutie de lemn sau orice altă cutie care este suficient de largă pentru a găzdui femeia și puii, odată ce se naște. Introduceți caseta de ieșire destul de devreme pentru Shih Tzu să se obișnuiască cu ea înainte de a da linia de naștere cu prosoape pentru ao face mai confortabilă.
  • Partea 3 din 4:
    Având grijă de shih tzus
    1. Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 12
    1. Monitorizați nașterea. Cu aproximativ 24 de ore înainte de ieșire, temperatura femeii va scădea. Deoarece timpul de a da abordări de naștere, ea va începe să demonstreze mai multe semne de disconfort (gâfâind, aparent neliniștit). Pentru Shih Tzus, în general durează 3-8 ore, în funcție de numărul de cățeluși și de rezistența contracțiilor. Câinii sunt în general capabili să dea naștere fără asistență, dar ar trebui să fiți prezenți pentru a face următoarele (când, și dacă este necesar):
    • Îndepărtarea membranei placentare sau tăierea cordonului ombilical în cazul în care mama nu o face pe cont propriu
    • Numărăm placentele livrate pentru a se asigura că nu au fost reținute placente
    • Sunați medicul veterinar în caz de urgență (e.G. Două ore sau mai mult între livrarea de pui în așternut, o problemă comună pentru câinii mici, cum ar fi Shih TZUS)
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 13
    2. Aveți grijă de puii. Puii ar trebui să fie cântăriți în fiecare zi pentru a vă asigura că sunt în creștere și că sunt sănătoși. Asigurați-vă că toate puii se alătură în mod corespunzător și că sunt păstrate cald - o placă de încălzire sau lampa de încălzire poate fi utilizată, dacă este necesar. Odată ce puii sunt înțărcați de la mama lor, ei vor trebui să fie hrăniți - în acest moment, este înțelept să începeți să socializați puii pentru a-și îmbunătăți temperamentul și a le obișnui cu interacțiunile canine și umane.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 14
    3. Avea grijă de baraj. După naștere, femeia va necesita o atenție deosebită. După ieșire, ea va avea nevoie de trei până la patru ori mai multor alimente decât dieta ei obișnuită pentru a-și hrăni puii. Asigurați-vă că ea consumă calciu, fosfor și vitamina D pentru a evita eclampsia.
  • Partea 4 din 4:
    Vânzarea de pui
    1. Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 15
    1. Înregistrați așternutul. Înregistrați-vă gunoiul cu Clubul American Kennel La scurt timp după ieșire. Acest lucru va demonstra potențialilor cumpărători că sunteți un ameliorator responsabil și va înființa fiecare catelus individual ca o parte importantă a îmbunătățirii rasei lor. Noi proprietari ai acestor pui vor avea acces la evenimentele, serviciile și informațiile Grupului.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 16
    2. Stabiliți gama de prețuri. Prețul puiilor Shih Tzu poate varia foarte mult, deci ar trebui să stabiliți un preț pentru dvs. și să vă lipiți. Prețurile se bazează pe dacă puii au fost deja vaccinați, prețurile altor crescători locali și reputația dvs. ca crescător. Fiind consecvente despre prețurile dvs. vă va oferi credibilitate ca un crescător serios.
  • Imagine intitulată Rasa Shih TZUS Pasul 17
    3. Găsiți case bune pentru puii voștri. Ar trebui să puneți o mulțime de gândire și efort în alegerea de noi proprietari pentru puii dvs. Shih Tzu și asigurați-vă că potențialii proprietari fac alegerea potrivită pentru stilul lor de viață. Shih tzus sunt câini de companie excelenți care nu necesită o mulțime de exerciții, dar au nevoie de îngrijire zilnică - dacă cumpărătorii caută o rasă mai jucăușă și mai energică, sau dacă pur și simplu nu credeți că un shih tzu este ceea ce doresc, nu vinde lor. Băieri buni sunt responsabili pentru bunăstarea puiilor lor după cum sunt vândute.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar