Cum sa cumperi un catelus husky siberian

Huskies siberiană sunt afectuoase, iubitoare distractive, de mare energie socială, care au nevoie de proprietari care se angajează să le dea exercițiul și compania pe care o solicită. Ele fac animale de companie minunate pentru familiile active care intenționează să includă câinele în activitățile lor. Achiziționarea unui catelus husky Siberian este un proces lung și implică pregătirea, selecția atentă și cunoașterea adecvată a rasei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea angajamentului
  1. Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 1
1. Aflați despre rasă. Înainte de a lua decizia de a achiziționa un catelus husky Siberian, ar trebui să vă asigurați că rasa este potrivită pentru dvs. Huskies siberiană sunt distractiv, dar câini de schimb. Ar trebui să vă asigurați că stilul dvs. de viață se potrivește cu nevoile unui husky.
  • Siberii iubesc oamenii și tind să facă câini de familie loiali. Acestea sunt rase inteligente și foarte trainabile și iubirea de mers pe jos, drumeții și alte activități atletice.
  • Siberienii sunt notorii de vegheri săraci, deoarece tind să-i placă pe toți, chiar potențiali intruși. Acest lucru poate fi un lucru bun, cu toate acestea, dacă căutați un câine prietenos cu oamenii.
  • Siberienii au tendința de a avea unități de frânare, ceea ce înseamnă că pot urmări pisicile sau alte animale mici în casa dvs. Dacă aveți pisici, ați putea dori să luați în considerare o rasă diferită sau să discutați preocupările dvs. cu un antrenor de câini.
  • Siberienii au unele coborâri. Ei tind să aibă probleme cu săpat și să alerge și, uneori, nu vin când sunt chemați. De asemenea, au vărsat multe, în cantități mari cel puțin o dată pe an.
  • Siberienii au nevoie de o mulțime de activitate fizică pentru a rămâne fericită și sănătoasă. Dacă nu sunteți angajat în exercițiul zilnic, cum ar fi alergarea și plimbarea, ar trebui să luați în considerare o rasă diferită.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 2
    2. Asigurați-vă că doriți un catelus. Un nou catelus este poate fi un plus incitant pentru casa ta, dar si un angajament de timp mare. Asigurați-vă că cântăriți argumentele pro și contra de a adopta un catelus înainte de începerea procesului.
  • Un nou catelus nu va fi probabil Housebroken și, în timp ce ar fi putut învăța câteva comenzi de bază de la fostul ei îngrijitor, ea va avea nevoie de o mulțime de formare. Este nevoie de o vreme pentru ca un catelus să învețe limitele și trebuie să poți face timp să-ți antrenezi noul animal de companie. Dacă aveți un program foarte ocupat, un câine adult ar putea fi o opțiune mai bună.
  • O altă problemă în ceea ce privește adoptarea unui catel este că puii siberiani pură, de obicei, de obicei, cumpărați de la un crescător. Dacă aveți rezervări cu privire la cumpărarea de la un crescător peste o salvare, știți că este puțin probabil să găsiți un cățeluș prin numeroasele salveri husky Siberian care operează în întreaga țară. Salvează de obicei câinii mai în vârstă care au abandonat de către proprietarii anteriori. Dacă inima dvs. este pusă la cumpărarea de la o salvare, probabil că va trebui să adoptați un câine mai în vârstă.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 3
    3. Înțelegeți pericolele de cumpărare din magazinele de animale de companie. Dacă doriți să cumpărați un catelus husky Siberian, ar trebui să evitați să faceți acest lucru la un magazin de animale de companie. Cumpărați numai de la crescători de reputație care practică o bună etică în ceea ce privește îngrijirea și ridicarea puiilor lor.
  • Magazinele de animale de companie păstrează puii în condiții mai multe găsiți neetic. Puii sunt în general păstrați în cuști înghesuiți. În timp ce mulți proprietari de animale de companie pretind că cumpără doar de la crescătorii responsabili, crescătorii etici nu ar vinde niciodată unui magazin de animale de companie.
  • Crescătorii de reputație fac testarea genetică pe câinii lor pentru a vă asigura că nu au scăzut condițiile de sănătate dăunătoare. Crescătorii care fac afaceri cu magazinele de animale de companie, de obicei, nu efectuează testarea genetică și un cățel pe care l-ați obține dintr-un magazin de animale de companie ar putea avea o sănătate gravă și condiții costisitoare mai târziu în viață.
  • Cumpărarea de la un magazin de animale de companie înseamnă că nu veți întâlni cu părinții unui catelus. De asemenea, nu veți vedea un cățeluș interacționat cu gunoiul ei. Acest lucru face dificil să obțineți un ecartament al personalității câinelui și să știți dacă un cățeluș este sau nu drept pentru tine și pentru casa ta.
  • Puiul Pet Shop Puppies au frecvent probleme de comportament din cauza limitarii la o cușcă pentru o perioadă lungă de timp. Ei ar putea să-și piardă și să tind să fie hiperactive și greu de antrenat și de control.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 4
    4. Decideți dacă lucrările AKC sunt importante pentru dvs. Mulți crescători se laudă cu puii cu o înregistrare AKC. Acest lucru poate sau nu contează pentru dvs. în funcție de motivul pentru care achiziționați un câine.
  • AKC înseamnă Asociația Americană Kennel. Lucrările de înregistrare AKC sunt acordate oricărui catel, atâta timp cât părinții lor au fost de asemenea înregistrați AKC. Nu spune nimic despre sănătatea sau personalitatea catelului. Cu alte cuvinte, o înregistrare AKC nu garantează un catelus de calitate superioară.
  • Dacă nu plănuiți să reproduceți sau să vă arătați husky la un nivel profesional, probabil că nu aveți nevoie de lucrări de înregistrare AKC. Un cățeluș care are ca scop să fie un animal de companie, probabil, nu are nevoie de ziare. Nu există nimic în mod inerent cu un crescător care oferă lucrări AKC, dar dacă nu vă planificați să arătați sau să nu aveți nevoie să vă limitați căutarea la crescători care oferă lucrări AKC.
  • S-ar putea să doriți să cereți să vedeți pedigree de catelus, totuși. În ceea ce privește măsurarea comportamentului și a problemelor potențiale de sănătate, este probabil mai important un pedigree. Puteți vedea dacă a fost o mulțime de încrucișare în istoria familiei dvs. de catelus. Puii predispuși la încrucișare tind să aibă mai multe probleme de sănătate și comportamentale.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea unui crescător
    1. Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 5
    1. Știți cum să recunoașteți un crescător bun. Doriți să vă asigurați că găsiți un crescător solid. Știți cum să identificați un crescător bun înainte de a fi de acord să achiziționați un catelus.
    • Băierii buni doresc să se întâlnească cu potențialii cumpărători înainte de a efectua o vânzare. Acest lucru se datorează faptului că crescătorii de câini responsabili și etici doresc să se asigure că puii lor merg la case bune. Dacă un crescător întreabă o mulțime de întrebări, nu fi alarmat. Acesta este un lucru pozitiv. Aceasta înseamnă că amelioratorul îi pasă de sănătatea și siguranța puiilor ei.
    • Un crescător bun va fi, de asemenea, respect față de dvs. și vă va permite să puneți întrebări. Crescătorul pe care îl cumpărați nu ar trebui să nu aveți rezerve pentru a vă permite să vă întâlniți și să interacționați atât cu mama, cât și cu tatăl puii.
    • Un crescător bun ar trebui să vă poată oferi certificate de sănătate pentru toți puii într-o gunoi. Aceste certificate vă vor asigura că catelul dvs. nu este predispus la orice preocupări de sănătate specifice rasei.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 6
    2. Căutați un crescător în zona dvs. Odată ce știți cum să recunoașteți marcajele unui crescător de calitate, puteți începe căutarea.
  • Internetul este o resursă minunată pentru a găsi crescători. Akc Are un site web care vă permite să căutați crescători de către rase și locații.
  • Siberian Husky Club din America de asemenea, are o listă de trimitere a crescătorului pe site-ul lor.
  • Nu este întotdeauna posibil să găsiți un crescător de raspitabil la o distanță rezonabilă. S-ar putea să trebuiască să faci câteva excursii peste noapte pentru a se întâlni cu un crescător, așa că fii pregătit pentru asta dacă te-ai angajat să primești un Husky Siberian.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 7
    3. Contactați crescătorul și aranjați o întâlnire. Odată ce ați selectat un crescător, contactați-i și întrebați despre întâlnirea cu puii.
  • Alegeți un crescător care are un gunoi actual sau viitoare. Mulți crescători își rasează doar câinii o dată la 2 până la 3 ani, așa că doriți să alegeți pe cineva care are puppies disponibil acum sau va fi în curând.
  • Fiți pregătiți să răspundeți la întrebările despre cine locuiește în familia dvs., dacă toți membrii familiei dvs. doresc ca catelul și dacă catelul va fi limitat în mod corespunzător la casa dvs. Băieri buni nu vând puppies nimănui.
  • Dacă aveți întrebări despre rasă, crescătorul este o persoană bună de întrebat. Ar trebui să fie capabilă să clarifice orice întrebări pe care le aveți.
  • Vedeți când puteți veni de la întâlnirea puiilor. Amintiți-vă, probabil că nu veți pleca cu un catelus în aceeași zi pe care le întâlniți. Crediții buni vor dori să vă faceți timp să vă gândiți la decizia dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea unui catelus
    1. Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 8
    1. Urmăriți așternutul ca grup. Observați mai întâi puii ca grup. Puteți învăța multe despre temperamentul unui catelus, urmărind cum se comportă în timpul interacțiunilor grupului.
    • Puii care sunt timizi sunt un semn rău. Chiar dacă doar câțiva pui par timizi, scoarță și evita contactul, există o șansă bună că astfel de comportamente fac parte din genele lor. Aceasta înseamnă că, chiar dacă anumite pui sunt prietenoase acum, tendințele spre skittism ar putea ieși mai târziu.
    • Puiile normale vor fi prietenoase și de încredere ale străinilor. Ei ar trebui să vă salute prin sărituri și să vă nibling pe hainele sau șiretile. Mulți oameni se înmulțesc la astfel de comportamente, deoarece se îngrijorează că puii sunt neascultători sau hiperactivi. Probabil că nu este cazul. Pur și simplu nu au învățat încă granițe, ceea ce este un lucru bun. Ei au încredere în mod natural.
    • Urmăriți puii care nu par nici prea timid, nici prea bossy. Nu vrei să ajungi cu un catelus Skittish, dar, de asemenea, nu vrei un alfa care ar putea fi greu de antrenat.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 9
    2. Interacționați cu puii disponibili unul câte unul. După ce ați observat cățelușul ca grup, cereți să vedeți cele care vă interesează individual.
  • Trebuie să aveți un sentiment de modul în care un catel se comportă atunci când este separat de littericulele ei. În mod ideal, catelul va continua să fie calm și prietenos chiar lângă pachet.
  • În timp ce interacționează cu puii unul pe unul, profitați de ocazia de a pune întrebări. Creditorul dvs. ar trebui să aibă perspective asupra personalității fiecărei cățeluși pe care ați putea să le pierdeți într-o vizită scurtă.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 10
    3. Cereți să vedeți certificate de sănătate ale catelului și părinților ei. Odată ce ați selectat un catel, ar trebui să solicitați să vedeți certificatele de sănătate ale acelui catelus, precum și părinții ei.
  • Huskies siberiană sunt, în general, destul de sănătoși, dar anumite probleme de sănătate genetice ar trebui să fie un semn de avertizare. Huskies siberiană sunt predispuși la afecțiuni cronice care necesită un tratament de lungă durată, costisitoare.
  • Hip displazia este o afecțiune în care osul coapsei se potrivește necorespunzător în soclul de șold. Cazurile severe necesită o intervenție chirurgicală și pot provoca alte probleme, cum ar fi artrita. Hip displazia poate fi devastatoare pentru câinii care iubesc să alerge și să tragă. Dacă vedeți o istorie a displaziei șoldului, fiți atenți. Considerați serios posibilitatea că catelul dvs. poate dezvolta în cele din urmă starea și dacă ați putea sau nu să vă ocupați din punct de vedere financiar și emoțional situația.
  • Problemele oculare, cum ar fi cataracta juvenilă și distrofie corneană, pot fi, de asemenea, o problemă în Huskies Siberiană. Acestea au tendința de a începe devreme, uneori înainte de vârsta de 2 ani și, de obicei, nu pot fi corectate prin intervenție chirurgicală. Orbirea este un rezultat potențial și, în timp ce majoritatea siberilor pot ajunge în jurul orbului drept, dacă sunteți nervos în ceea ce privește ridicarea unui câine orb, ați putea dori să mergeți la un alt crescător dacă problemele de ochi se desfășoară în familia câinelui tău.
  • Amintiți-vă că majoritatea câinilor vor avea o problemă de sănătate documentată cu privire la înregistrările medicale. Dacă nu este o stare cronică a articulațiilor sau a ochilor, este puțin probabil ca catelul dvs. să o moștenească. Cu toate acestea, chiar dacă părinții cățelușului dvs. nu au o istorie a anumitor condiții de sănătate, aceasta nu este neapărat o garanție că catelul dvs. va fi liber de probleme de sănătate de lungă durată. Chiar și fără predispoziția genetică se pot dezvolta probleme de șold și ochi, dar având părinții sănătoși își reduc probabilitatea.
  • Imagine intitulată Cumpărați un catelus husky Siberian Pasul 11
    4. Ia timp să se gândească. După ce ați vizitat puii, ar trebui să luați ceva timp să vă gândiți la ce catelul doriți.
  • Chiar dacă aveți inima pusă pe un anumit catelus, dați-o cel puțin o zi. Vrei să fii complet sigur de decizia ta atunci când achiziționați un nou catelus. A trebuit să returneze un animal de companie este o experiență dificilă din punct de vedere emoțional.
  • Dacă este posibil, vedeți dacă puteți vizita puiul din nou dacă nu sunteți nesigur la care doriți. Un crescător bun este puțin probabil să vă predați într-o decizie rapidă. Ei sunt investit în asigurarea că puii lor au casele fericite și sănătoase.
  • Avertizări

    Nu cumpărați niciodată un cățeluș dacă amelioratorul refuză să vă arate în jurul canoanelor lor, nu vă va lăsa să vă întâlniți cu părinții catelului sau să oferiți certificate de sănătate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar