Cum să efectuați analiza publicului

Pentru a face orice tip de scriere cât mai eficient posibil, este important ca scriitorul să înțeleagă publicul său. Ceea ce dorește cititorul, are nevoie, știe și se simte despre un subiect sunt factori importanți în modul în care vor fi primite lucrarea, iar cu cât știți mai mult despre cititor, cu atât mai eficient poate fi scrisul dvs. Acest lucru este adevărat indiferent dacă scrieți un discurs, un articol științific sau instrucțiuni pentru cineva care solicită un împrumut sau instalarea unui software. Aceste instrucțiuni vă vor ajuta să vă analizați publicul și să dezvoltați o strategie pentru a vă vizita în mod corespunzător scrisul.

Pași

Analiza publicului de probă

Analiza publicului de probă

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Planificarea analizei dvs
  1. Imagine denumită efectuarea analizei audienței Pasul 1
1. Decideți cine este publicul dvs. Cu alte cuvinte, cine va citi acest document? Probabil că nu veți putea oferi un răspuns detaliat la această întrebare încă - de aceea faceți o analiză a audienței. Cu toate acestea, ar trebui să răspundeți la întrebarea în termeni generali.
  • De exemplu, documentul dvs. va fi citit de cineva care încearcă să instaleze niște rafturi? Angajați ai unei anumite companii? Programatorii de calculator încearcă să lucreze la un bug în unele software noi?
  • Luați în considerare motivul pentru care acest audiență va citi documentul. Ce sarcină îi va ajuta să efectueze sau de ce trebuie să știe?
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 2
    2. Decideți ce trebuie să știți despre publicul dvs. În funcție de cine scrieți, există diferite tipuri de informații că vă va fi de ajutor în timp ce lucrați pentru a vă face documentul cât mai util și / sau persuasiv posibil.
  • Veți dori aproape întotdeauna să vă stabiliți nivelurile de cunoștințe despre audiența și interesul față de subiect.
  • În funcție de public, situația și de tipul de document pe care îl pregătiți, există multe alte informații care ar putea fi valoroase, cum ar fi locul în care publicul este probabil să vă citească documentul și o varietate de factori demografici cum ar fi vârsta , sex, educație, experiență profesională, fundal cultural și așa mai departe.
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 3
    3. Decideți cum să vă desfășurați analiza. Analiza dvs. de audiență poate fi formală (i.E. Folosind un sondaj sau alt chestionar, interviuri structurate etc.) sau informal (i.E. Bazat pe mai multe conversații ocazionale cu membrii audienței). Cea mai bună metodă va depinde de publicul pe care încercați să-l atingeți, cât de multe informații aveți nevoie de ele și ce resurse aveți la dispoziție pentru efectuarea analizei dvs.
  • Uneori, este posibil să găsiți informații pe care altcineva a colectat deja sub formă de studii sau cercetări de marketing care pot sta în colectarea propriilor date.
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 4
    4. Creați instrumentul dvs. analitic. Instrumentul dvs. analitic este instrumentul pe care îl veți folosi pentru a vă aduna informațiile, e.G. Chestionarul real sau întrebările de interviu. Conținutul trebuie să fie condus de brainstorming-ul dvs. în pasul doi.
  • Încercați să evitați să creați întrebări care să vă conducă participanții la un anumit răspuns, chiar dacă credeți că este corect. De exemplu: "Acum că v-am arătat cât de eficient poate fi produsul nostru, cât de probabil sunteți să-l cumpărați?" sau "Cum vă simțiți în legătură cu politicile fiscale ale președintelui?"
  • Evita "dublu barred" întrebări. Întrebările care întreabă mai mult de un lucru la un moment dat pot confunda participanții sau pot duce la date nesigure. De exemplu, nu trebuie să întrebați: "Cât de des citiți articole despre știință și împărtășiți-le cu alte persoane?" În schimb, rupeți acest lucru în două întrebări: "Cât de des citiți articole despre știință?" și "Cât de des împărțiți articole despre știință cu alte persoane?"
  • Dacă utilizați un sondaj, păstrați-l cât mai simplu și scurt posibil.
  • Partea 2 din 3:
    Realizarea analizei dvs
    1. Imagine denumită Analiza publicului Pasul 5
    1. Selectați eșantionul. Odată ce ați decis ce întrebări să întrebi, este timpul să decideți cine ar trebui să le cereți. Dacă nu puteți include pe toți cei din audiență în analiza dvs., încercați să selectați un grup de persoane care credeți că sunt reprezentative pentru publicul pe care speră să îl înțeleagă.
    • De exemplu, dacă credeți că publicul dvs. este în mare parte femei, încercați să selectați un eșantion care reflectă acest lucru.
    • Alte caracteristici care ar putea fi utile în selectarea participanților ar putea fi ocupația sau angajatorul lor (mai ales dacă scrieți ceva pentru oameni într-un anumit domeniu), mediile lor etnice, orașul sau cartierul în care trăiesc sau apartenența lor într-o anumită organizație.
    • Care caracteristici sunt cele mai importante vor varia în funcție de tipul de document pe care îl produceți și publicul pe care îl sperați.
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 6
    2. Colectați datele dvs.. Conduceți sondajul, interviurile sau conversațiile cu potențialul membrilor audienței.
  • Dacă utilizați un sondaj, poate doriți să lăsați participanții dvs. să rămână anonimi, mai ales dacă le cereți despre ceva sensibil sau personal. Acest lucru poate duce la răspunsuri mai cinstite.
  • Dacă intervievați participanții la persoană, este posibil să fie util să întrebați întrebări sau sonde pentru mai multe informații, spunând lucruri precum "Poți să-mi spui mai multe despre asta?" sau "Spune-mi de ce simți așa." În același timp, modul în care conduceți interviurile poate afecta modul în care oamenii răspund la întrebările dvs., deci va trebui să lucrați din greu pentru a nu arăta propriile plăci sau pentru a vă face participanții să se simtă ca și cum ar trebui să răspundă într-un anumit mod.
  • Pentru interviuri sau conversații informale, este adesea o idee bună să înregistrați conversația pentru referințe ulterioare, dacă participanții dvs. sunt de acord cu acest lucru. Nu înregistrați niciodată pe nimeni fără permisiunea lor, deoarece aceasta poate fi o încălcare a legii statului.
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 7
    3. Analizați concluziile. Acum este timpul să vă uitați la informațiile pe care le-ați colectat și să vedeți ce vă spune despre publicul dvs. Cât de interesați sau interesați sunt despre subiectul pe care îl veți scrie? Cât de veche este persoana obișnuită din eșantionul dvs? Ce proporție dintre ei abonează la publicația pentru care scrieți?
  • Dacă trebuie să efectuați analize statistice în profunzime ale datelor dvs., există programe software care vă pot ajuta, cum ar fi Stama sau SPSS. Aceste programe sunt costisitoare, iar în majoritatea scopurilor, calcularea procentelor simple este mai mult decât adecvată. Aplicațiile comune precum Excel vă pot ajuta să organizați și să vă analizați datele. Punerea întrebărilor dvs. în rândul dvs. de sus într-o fișă tehnică și apoi plasarea răspunsurilor fiecărui participant în rândurile de mai jos vă va permite să rezumați rapid gama de răspunsuri pe care le-ați primit pentru fiecare întrebare.
  • Dacă instrumentul dvs. analitic a folosit întrebări deschise, eu.E. întrebări care nu specifică o gamă limitată de răspunsuri posibile (de exemplu "Cum vă simțiți despre compania X?"), probabil că doriți să clasificați răspunsurile oamenilor în categorii (de exemplu: "sceptic," "ostil," "incert," sau "pozitiv") astfel încât să puteți rezuma modul în care au răspuns un număr mare de participanți (e.G. "Majoritatea au avut o impresie negativă a companiei x").
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 8
    4. Creați un profil de audiență.Odată ce ați analizat datele, colectați concluziile într-un singur document care rezumă cine este publicul dvs. și care sunt nevoile lor. Punerea acestui lucru vă va ajuta să vă organizați gândurile și să creați o imagine coerentă în mintea voastră despre cine este publicul dvs.
  • Documentul de eșantion din partea de sus a acestui articol este un bun exemplu al unui profil de audiență.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea documentului dvs
    1. Imagine denumită Analiza publicului Pasul 9
    1. Luați în considerare formatul dvs. În funcție de publicul dvs., unele formate ar putea fi mai eficiente decât altele. Dacă această decizie nu a fost deja făcută pentru dvs. de către angajator, alegeți un format pe care îl considerați potrivit pentru publicul dvs.
    • Dacă publicul dvs. va citi documentul dvs. în timp ce efectuați o sarcină, un manual tehnic sau o fișă de instrucțiuni formată din bullet și, eventual, diagrame poate fi cea mai eficientă.
    • Pe de altă parte, dacă sperați să informați profesioniștii despre noua cercetare în domeniul lor, un articol sau un format de newsletter ar putea fi cel mai bun.
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 10
    2. Creați o schiță. Înainte de a vă scrie documentul, creați o schiță pentru a vă organiza și a planifica conținutul. Acest lucru nu numai că va face mai ușor să mai ușureze, este, de asemenea, o modalitate bună de a vă asigura că informațiile pe care le-ați considerat cel mai important vor fi prezente și că va fi organizată într-un mod care va avea sens publicului dvs.
  • Schițele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a dezvolta titluri pentru diferitele secțiuni din documentul dvs., care va fi utilă pentru a ajuta cititorii să identifice piesele cheie ale informațiilor pe care le caută.
  • Imagine denumită Analiza publicului Pasul 11
    3. Seteaza tonul. Unul dintre cele mai valoroase lucruri despre analiza audienței este că vă permite să selectați o voce scrisă care va fi convingătoare și eficientă pentru atingerea publicului dvs. Alegerea corectă a cuvintelor și a structurii sentinței poate face o mare diferență în obținerea mesajului dvs. spre publicul dvs.
  • De exemplu, dacă publicul dvs. este foarte educat și / sau bine versat în subiectul pe care îl scrieți, utilizarea vocabularului foarte specific și tehnică poate fi acceptabilă sau chiar utilă. Dacă publicul dvs. nu este bine informat despre subiectul dvs., o astfel de limbă ar trebui evitată.
  • De asemenea, dacă publicul dvs. este probabil să vă citească munca în timp ce efectuați o sarcină specifică sau într-un mediu de lucru cu multe distrageri, este recomandabilă utilizarea unor fraze scurte și simple. Dacă vor citi munca dvs. la domiciliu și să-i dau atenția lor nedivizată, lungimea și structura expresiei variabile vor face ca scrierea dvs. să fie mai convingătoare și mai plăcută.
  • Imagine denumită efectuarea analizei audienței Pasul 12
    4. Adresați-vă nevoilor și obiectivelor publicului. Cel mai important, știind ce audiența dvs. speră să învețe din documentul pe care îl dați crafting vă va permite să vă asigurați că informațiile de care au nevoie cel mai mult sunt prezentate într-un mod ușor pentru ei să localizeze și să înțeleagă.
  • sfaturi

    Dacă există mai mult de o audiență pentru documentul dvs., puteți scrie secțiuni în mod specific legate de publicul corespunzător sau să scrie într-o singură modă care se aplică în întreaga bord.
  • În mod similar, dacă există o variabilitate largă în audiență, satisface majoritatea - scrieți majoritatea oamenilor care vor citi documentul.Este posibil ca referințele la alte surse cu informații alternative să fie incluse pentru a ajuta pe cei din minoritate.
  • Caracteristicile demografice ale publicului pot ajuta la determinarea stilului și conținutul unui document.Grupurile de vârstă, zonele de reședință, sex și preferințe politice, de exemplu, sunt toate potențial importante. Acordarea atenției la aceste caracteristici ale audienței poate, de asemenea, să ajute la alte observații sau subiecte ofensive pe care publicul nu le-ar fi relaționat sau apreciat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar