Cum să subliniezi un cuvânt

Subliniind un cuvânt poate fi o modalitate de a vă face punctul mai clar sau evidențiați termeni sau fraze cheie. Indiferent dacă subliniați un cuvânt în scris sau text, procesul este destul de simplu. În texte, lucrurile cum ar fi caractele aldine și italice sunt de obicei folosite ca accentuare. Puteți întrerupe și alungi un cuvânt pentru ao accentua în vorbire. Cu o atenție la detalii, vă puteți face cu adevărat punctul clar prin accent.

Pași

Metoda 1 din 3:
Accentuând un cuvânt în text
  1. Imagine intitulată Scrieți un blog Post Pasul 3
1. Stick la italice sau subliniind în scrisul academic. În scrierea academică sau scrierea profesională, italicele și sublinierea sunt, de obicei, mijlocul de accentuare preferat. Italicele sunt oarecum preferate, deoarece sublinierea a fost folosită în cea mai mare parte în vârsta de mașini de scris, dar verificați mai întâi profesorul sau publicația dvs. Sublinierea poate fi uneori standard.
  • De exemplu, dacă încercați să accentuați un punct major într-o lucrare academică, ați putea folosi italic într-o propoziție cum ar fi, "Acest nou studiu prezintă de fapt a major Provocarea practicilor medicale convenționale."
  • Dacă scrieți o hârtie pentru clasă sau un anumit jurnal, verificați publicația. Uneori, lucrurile ca titlurile de carte pot fi subliniate în loc de italice.
  • Imaginea intitulată Scrieți un discurs Introducerea pasului 4
    2. Optați pentru textul îndrăzneț pentru informații cheie. Textul îndrăzneț este folosit mai des în lucruri precum programele de instrucțiuni, instrucțiunile și alte materiale în care termenii cheie necesită accentuare. În general, nu este utilizat în scrierea academică sau creativă, dar poate fi foarte utilă atunci când introduceți termeni-cheie.
  • De exemplu, dacă scrieți instrucțiuni despre cum să asamblați un aspirator, puteți scrie ceva de genul, " Pensulă de tapițerie este apoi atașat la sfârșitul anului duză."
  • Imaginea intitulată Scrieți o scrisoare de intenție Pasul 6
    3. Utilizați exclamații puncte în scrierea informală sau creativă. Punctele de exclamare sunt utilizate în general cu ușurință, chiar și în lucrări creative. Cu toate acestea, în dialog, în special, ele pot fi folosite ocazional pentru un accent major. Punctele de exclamare indică, de obicei, o schimbare în ton, astfel încât să le puteți adăuga la scene sau momente în lucrări creative care sunt menite să fie deosebit de dramatice.
  • De exemplu, puteți utiliza un punct de exclamare într-o propoziție ca, "Ea a țipat când și-a îndreptat spre platforma de tren: "Opriți-vă și ascultați-mă!""
  • Punctele de exclamare pot apărea ca melodramatic dacă sunt depășite, așa că stickul de a folosi puncte de exclamare pentru momente foarte mari. Dacă utilizați textul ca ajutor vizual, cum ar fi într-o prezentare, încercați să includeți alte forme de accent, cum ar fi utilizarea unui font mai mare sau mai îndrăzneț, schimbând distanța în jurul cuvântului sau schimbarea culorii cuvântului.
  • Metoda 2 din 3:
    Accentuând un cuvânt în vorbire
    1. Imaginea intitulată Scrieți o scrisoare de intenție Pasul 7
    1. Încetiniți rata de vorbire. Pe măsură ce atingeți propoziția care conține cuvântul important, încetiniți rata de vorbire. Discursul încetinit ajută publicul dvs. să prindă fiecare detaliu, indicând că transmiteți informații importante.
  • Imagine intitulată Scrieți un discurs Introducerea pasului 13
    2. Întrerupeți înainte de cuvântul pe care doriți să-l subliniați. Dacă doriți să accentuați un cuvânt într-un discurs, faceți o scurtă pauză înainte de introducerea termenului. Acest lucru va atrage atenția publicului dvs., indicând informațiile importante. Întrerupeți câteva secunde în propoziția dvs. chiar înainte de a introduce cuvântul important.
  • De exemplu, în propoziție, "Această nouă tehnică a condus la o creștere de 30% a vânzărilor." Vrei să subliniezi fraza "Creșterea cu 30%," astfel încât să pauze pentru o clipă după "A."
  • Imagine intitulată Scrieți un discurs Introducerea pasului 14
    3. Ridicați vocea numai ușor. Nu doriți să vă strigați, deoarece acest lucru vă poate lăsa publicul. Cu toate acestea, ridicați vocea doar puțin mai puternică decât tonul dvs. normal. Acest lucru va permite publicului dvs. să știe că cuvântul pe care îl spui este important.
  • Asigurați-vă că vă pronunți fiecare silabă cât mai clar și alungită cuvântul important.
  • Imaginea intitulată Scrieți un discurs Introducerea pasului 15
    4. Repetați cuvântul pentru un accent suplimentar. Uneori poate ajuta la repetarea cuvântului doar o singură dată. Acest lucru oferă un accent suplimentar pentru a vă asigura că publicul dvs. a auzit informațiile cheie.
  • De exemplu, "Această nouă tehnică a condus la o creștere de 30%, o creștere de 30%, în vânzări în acest trimestru."
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând capcanele
    1. Imaginea intitulată Scrieți un discurs Introducerea pasului 7
    1. Să adere la ghidul de stil lucrați în interiorul. Deși există reguli generale de degetul mare pentru a urma atunci când vine vorba de a sublinia în scris, este întotdeauna cel mai bine să urmezi standardul publicației. Dacă scrieți pentru școală, adresați-vă profesorului dvs. cum să sublinieze cuvintele. Dacă trimiteți la o revistă sau altă publicație, răsfoiți această revistă pentru a vedea formularul său standard pentru a accentua cuvintele și termenii.
    • Unele publicații pot avea propriul lor stil unic, folosind mijloace neconvenționale, cum ar fi semnele de citare ca accent.
  • Imaginea intitulată Scrieți o scrisoare de intenție Pasul 8
    2. Evitați toate capacele, cu excepția setărilor informale. Scrierea în capace de blocare pentru accentuarea este, în general, considerată scriere slabă. Se poate scoate ca strigăt. Evitați toate capacele decât dacă subliniați cuvintele într-un cadru foarte informal, ca un e-mail unui prieten sau unui post social media.
  • Imaginea intitulată Scrieți un discurs Introducerea pasului 8
    3. Rămân încă atunci când vorbești. Mulți oameni au înclinația în timp ce vorbesc. Cu toate acestea, acest lucru te face să arăți nervos, ceea ce poate lua de la tine accentuând anumiți termeni. De asemenea, poate distrage atenția publicului. În loc de pacing, stai înalt și încă într-o poziție de putere. Acest lucru vă va face să arătați mai încrezător și să atrageți mai multă atenție la cuvintele pe care alegeți să o subliniați.
  • Imaginea intitulată Scrieți un discurs introducându-vă pasul 12
    4. Accentul practicat pentru prezentări mari. Nu ar trebui să intri într-o prezentare fără a-ți practica discursul, inclusiv utilizarea de accentuare. Practică în fața unei oglinzi și în fața altora. Acest lucru vă va asigura că intrați într-un discurs încrezător și relaxat.
  • Pentru a vă ajuta să vă amintiți ce cuvinte să accentuați când vă practicați discursul, încercați să îndrăznegi anumiți termeni sau să utilizați elipse în jurul lor ca semnal vizual în notele sau scriptul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar