Cum să începeți o dezbatere

Deschiderea unei dezbateri În modul corect vă va face publicul mai interesat și vă va ajuta să câștigați argumentul. Înainte de dezbaterea dvs., faceți timp pentru a pregăti o deschidere solidă care va câștiga oameni peste.

Pași

Metoda 1 din 3:
Apucând atenția publicului
  1. Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 1
1. Spuneți o poveste captivantă. Acest lucru poate fi un anecdote personale despre motivul pentru care sunteți pasionat de subiect, o anecdote despre o altă persoană care poate învăța audiența, o poveste de înțelepciune, o fabulă sau un eveniment istoric sau un anecdot care captează punctele-cheie ale argumentului dvs.
  • Povestea ta ar trebui să surprindă esența dezbaterii dvs. Ar putea explora, de exemplu, provocările pe care le-ați confruntat în legătură cu subiectul, cum ați depășit aceste provocări, iar lecțiile pe care le-ați învățat.
  • De exemplu, "Ca persoană care suferă de convulsii, Marijuana medicală a fost un har economic. Familia mea și cu mine trebuia să trec peste țară pentru ca mine să mă tratez, dar merită riscul. Convulsările mele au scăzut de la cinci convulsii pe zi la o singură sechestru pe săptămână."
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 2
    2. Întrebați o întrebare retorică. Când întrebările retorice sunt fabricate și livrate bine, pot convinge o audiență să facă parte din poziția dvs. Vrei ca publicul să răspundă la întrebarea pentru ei însăși, în timp ce îndreptați atenția asupra subiectului dvs. Puneți o întrebare care vă convinge audiența că sunteți similar cu ei și că împărtăși credințele lor.
  • Puteți cere, de exemplu, "doriți să vedeți un iubit care suferă de nici un motiv deloc?"
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 3
    3. Stați o statistică șocantă. Statistica dvs. ar trebui să fie direct legată de scopul principal al argumentului dvs. Impactul statistici poate convinge publicul dvs. cu modul de abordare a problemei la îndemână.
  • Puteți spune, de exemplu, "un miliard de tone de plastic plutesc în ocean chiar acum. Care este suficient de plastic pentru a face o insulă dimensiunea lui Hawaii."Apoi, continuați să discutați despre această problemă și să explicați publicului dvs. De ce rezoluția dvs. este cea mai bună.
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 4
    4. Utilizați un citat puternic. Utilizarea citatelor într-un discurs consolidează și adaugă credibilitate ideilor dvs. Citatele demonstrează, de asemenea, că sunteți cunoscuți despre subiect. Citatul dvs. ar trebui să fie legat de subiect și relevant pentru audiență. De asemenea, încercați să citiți oameni bine-cunoscuți, sau oameni cunoscuți audiența dvs.
  • De exemplu, imaginați-vă că dați un discurs despre motivul pentru care credeți că învățământul superior nu este necesar pentru succesul vieții. Ați putea deschide cu "Mark Twain a spus odată:" Nu lăsați școala să interfereze cu educația dvs."
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 5
    5. Utilizați un suport sau un ajutor vizual creativ. De exemplu, o imagine, un videoclip sau un obiect care captează esența argumentului dvs. Un ajutor vizual creativ crește înțelegerea problemei, adaugă atracția estetică și vă angajează imaginația publicului. De asemenea, va face mesajul mai memorabil.
  • De exemplu, dacă susții că schimbările climatice sunt reale, arată o imagine înainte și după o imagine a unui ghețar care a fost afectată de cantități excesive de dioxid de carbon din atmosferă.
  • Metoda 2 din 3:
    Începând cu dezbaterea
    1. Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 6
    1. Să stabilească definiții. Termenii-cheie din dezbatere trebuie să fie explicați și definiți de primul vorbitor. De asemenea, definiți termenii cheie pe care publicul îl poate cunoaște foarte bine.
    • Identificați termenii-cheie în argumentul dvs. și căutați definițiile lor într-o gamă de dicționare. Alegeți definiția cea mai potrivită pentru fiecare cuvânt. Doriți să alegeți o definiție care este neutră și convențională.
    • Definițiile dvs. pot fi literale, precum și contextualizate. Definiții contextualizate Adăugați exemple despre modul în care conceptul se aplică lumii reale. De exemplu, o definiție contextualizată a banilor ar arăta că banii sunt utilizați pentru a cumpăra servicii, cum ar fi alimente și gaze.
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 7
    2. Rezumați cazul poziției dvs. După ce ați definit termenii-cheie, trebuie să spuneți publicului ceea ce veți avea și grupul dvs. și de ce. Întăriți argumentele dvs. prin reiterarea poziției dvs. în diferite moduri.
  • De exemplu, "echipa mea și vă voi arăta nevoia, practica și beneficiile de marijuana medicinale. Împreună vom arăta că mii de pacienți, inclusiv copii mici, care suferă de convulsii, găsesc relief în MEDICAL MARIJUANA. Studiile arată că mameijuana medicinală reduce cazurile de convulsii cu 80%. În plus, efectele secundare ale mameijuanelor medicinale nu sunt la fel de severe ca efectele secundare care vin cu forme convenționale de medicamente folosite pentru a trata convulsii, în special pentru copii. Vom arăta că MEDIUNANA MAIJUANA este o soluție practică, sigură și rentabilă pentru pacienți și familiile acestora."
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 8
    3. Definiți o politică. Argumentul echipei dvs. ar trebui să includă o propunere privind modul de abordare a problemei pe care le dezbateți. Echipele de dezbatere fac acest lucru prin definirea unei politici pe care doresc să le adopte. Primul vorbitor ar trebui să evidențieze componenta de bază a politicii, spre deosebire de o explicație detaliată a acestuia.
  • Pentru a demonstra că politica echipei dvs. va funcționa, utilizați politici care au fost deja adoptate ca bază a politicii dvs. De exemplu, puteți evidenția că interzicerea utilizării telefoanelor mobile în timp ce conduceți este similară cu interdicția de băut în timpul conducerii.
  • Încercați să vă concentrați asupra a trei motive importante pentru motivul pentru care este nevoie de politică sau trebuie să se schimbe.
  • Metoda 3 din 3:
    Prezentând dezbaterea
    1. Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 9
    1. Salută publicul. Ar trebui să vă salut întotdeauna audiența. Salutul publicului dvs. arată că sunteți încrezători și seriosi despre subiectul pe care îl veți dezbate. De asemenea, arată că respectați opinia publicului.
    • Salut audiența dvs. spunând: "Facultatea de dimineață bună și personalul. Subiectul dezbaterii de astăzi este parcare studențească "sau" profesori de dimineață bună și studenți. Vă mulțumim că ați făcut timpul să veniți la această dezbatere. Astăzi, subiectul este parcare pentru studenți."
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 10
    2. Afirmați ce se certă. După ce vă salutați publicul, spuneți concis argumentul echipei dvs. Publicul poate deveni distras sau poate pierde interes dacă declarația dvs. conține prea multe cuvinte. De asemenea, explicați publicului dvs. rolurile difuzoarelor.
  • Afirmați ceea ce face parte din partea dvs. spunând: "Noi credem că studenții înscriși nu ar trebui să plătească pentru o parcare în parc din campus" sau "Credem că studenții înscriși ar trebui să plătească pentru o parcare în parc din campus."
  • Explicați rolurile difuzoarelor spunând: "Ca primul vorbitor, voi defini termenii cheie și, evidențiază principalul argument. Cel de-al doilea vorbitor va explica motivele susținute pentru argumentul nostru, iar cel de-al treilea vorbitor va rezuma argumentul nostru."
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 11
    3. Face contact vizual cu membrii audienței. Încercați să faceți contact vizual cu persoanele individuale din audiență. Făcând contactul cu ochii, puteți măsura reacțiile lor prin citirea expresiilor faciale. De asemenea, veți putea să vă conectați cu membrii audienței la un nivel mai personal și, prin urmare, să vă faceți argumentul mai convingător.
  • Nu uitați să mențineți contactul vizual cu o audiență la sfârșitul unei propoziții.
  • Țineți un contact vizual cu un individ timp de doar trei până la cinci secunde, apoi treceți la altcineva.
  • Imaginea intitulată începe o dezbatere Pasul 12
    4. Vorbeste incet si clar. Încetini vorbind vorbind prin amintirea de a respira în timp ce vorbiți. După ce ați terminat o propoziție, respirați adânc, apoi treceți la următoarea propoziție.
  • De asemenea, nu uitați să luați pauze. Pauții vă permit să vă prindeți respirația și să planificați ceea ce veți spune în continuare. Ele permit, de asemenea, publicului dvs. să proceseze ceea ce tocmai ați spus.
  • Dezbatere Ajutor

    ATENȚIE LUCRAREA MODILULUI DE PORNIREA UNEI DEBATE

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Dezbateri salutări

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar