Cum să oferiți prezentări eficiente powerpoint

Există de multe ori când trebuie să oferiți prezentări PowerPoint - să fie într-un cadru corporativ, ca parte a unui proiect școlar sau a clienților dvs. de afaceri. Iată câteva sfaturi pentru a oferi prezentări eficiente PowerPoint care vă pot ajuta să profitați de zi!

Pași

  1. Imagine intitulată Furnizați prezentări eficiente PowerPoint Pasul 1
1. Utilizați fonturi mari pe parcursul prezentării. Este ok chiar dacă includeți doar două trei puncte majore pe fiecare diapozitiv - dar asigurați-vă că punctele sunt vizibile în mod clar publicului dvs. În dreapta puteți vedea un exemplu de diapozitiv cu fonturi mari.
  • Imagine intitulată Furnizați prezentări eficiente PowerPoint Pasul 2
    2. Încercați să adăugați cât mai multe imagini și animații la diapozitivele dvs. Puteți adăuga chiar și imagini când nu sunt mult necesare! Acest lucru se datorează faptului că imaginile și animațiile fac diapozitivele interesante - și fac ca publicul să vrea să se uite la diapozitive. Dacă ați fi arătat o prezentare PowerPoint, nu ați fi plictisit dacă ar exista doar text peste tot? Același lucru este cazul cu audiența dvs. Puteți obține acces la încărcături de fotografii gratuite făcând clic pe "Clipart" Opțiune în fila Inserare în PowerPoint. Puteți anima text și imagini folosind "Animație personalizată" Opțiune în fila Animație în PowerPoint.
  • Imagine intitulată Furnizați prezentări eficiente PowerPoint Pasul 3
    3. Desenați diagrame, tabele și blocuri ori de câte ori trebuie să explicați un concept în detaliu. În acest fel, veți putea să vă faceți prezentările mai interesante, deoarece oamenii nu le place să citească o mulțime de text pentru a înțelege un concept. Puteți introduce diagrame speciale utilizând "Artă inteligentă" Opțiune în fila Inserare în PowerPoint. Puteți folosi în mod similar "Masa" Opțiunea din fila Inserare pentru a introduce o masă.
  • Imagine intitulată Furnizați prezentări eficiente PowerPoint Pasul 4
    4. Când livrați prezentarea PowerPoint, asigurați-vă că discutați cu publicul cu intenția de a vă explica subiectul dvs. - nu doar pentru a citi ceea ce este scris în diapozitive și a termina cu prezentarea. Utilizați punctele de pe diapozitive ca marcatori care vă spun ce direcție ar trebui să continuați, dar nu citiți numai aceste puncte. Lăsați punctele să vă ofere idei pe care le puteți explica în detaliu pe măsură ce vorbiți cu publicul. Discutați cu publicul ca și cum ați vorbi cu un prieten - cu intenția de a le face să înțeleagă ceea ce spuneți.
  • Imagine intitulată Furnizați prezentări eficiente PowerPoint Pasul 5
    5. O modalitate minunată de a vă face prezentarea interesantă este implicarea publicului în prezentarea dvs. Așa cum vorbești, adresați-vă publicului câteva întrebări. De exemplu, dacă vorbiți despre proiectarea unui site web, întrebați-vă audiența - "La ce site vizitați cel mai mult? Ce vă place despre acest site?" Audiența se va simți mai implicată și interesată și veți putea obține punctul dvs. într-un mod chiar mai bun.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă ar fi trebuit să înlocuiți întregul articol cu ​​o singură propoziție, atunci ar fi, "Concentrați-vă pe audiență și faceți-le într-adevăr să înțeleagă ceea ce spuneți într-un mod interesant." Deci, dacă vă concentrați asupra acestei linii, prezentarea dvs. PowerPoint ar trebui să fie bine.
  • O modalitate frumoasă de a confirma dacă prezentarea dvs. PowerPoint este "uimitor" sau nu - este de a vă închide ochii și vizualizați-vă livrarea de prezentare în modul în care faceți în mod normal. Atunci vă puteți întreba - "Această prezentare pare uimitoare?"
  • Avertizări

    Nu uitați să utilizați opțiunile uimitoare de animație prezente în PowerPoint. Majoritatea prezentatorilor nu explorează fila Animații în PowerPoint suficient. Puteți explora această filă și puteți face textul și imaginile, dispar și se deplasează în prezentarea dvs. la Will.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar