Cum să fii un scriitor bătut

Un scriitor bătut este un jurnalist care acoperă o bataie, o anumită zonă de interes, în mod regulat. Beat scriitorii sunt de obicei experimentați reporteri și sunt considerați experți în ritmul lor. Pentru a fi un scriitor de succes Beat, este important să construiți un portofoliu de scriere pentru a vă demonstra experiența și abilitățile, aflați tot ce puteți despre bătăile dvs. și oferiți rapoarte accesibile, cinstite și fiabile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Construirea unui portofoliu de scriere
  1. Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 1
1. Luați cursuri de jurnalism pentru a vă îmbunătăți abilitățile de scriere. Reporterii care sunt alocați unei bătăi sunt, de obicei, jurnaliști cu experiență cu ani de scris sub curelele lor. Luând cursuri de jurnalism sau obținerea unui grad de jurnalism vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere în timp ce vă construiți portofoliul de scriere.
  • Deși obținerea unui grad de jurnalism nu este necesară pentru a fi un scriitor bătut, vă poate ajuta să obțineți un loc de muncă mai rapid dacă sunteți nou în câmp.
  • În timp ce luați cursuri, verificați dacă școala dvs. are un ziar. Scrierea pentru ziarul școlii poate oferi o oportunitate suplimentară de a obține experiență practică și de a adăuga lucrări publicate în portofoliul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 2
    2. Lucrează ca scriitor independent. Un scriitor independent este un scriitor care este independent și scrie pentru mai multe publicații la un moment dat. În timp ce scriitorii independenți care încep doar să acopere adesea o gamă variată de subiecte, mulți devin mai specializați deoarece câștigă experiență și expertiză în anumite zone. Scrierea independentă este o modalitate excelentă de a vă construi portofoliul de scriere în timp ce vă restrângeți zonele de interes și expertiză.
  • Încercați să contactați editorul ziarului local sau regional și să întrebați despre confruntarea de oportunități.
  • Dacă începeți doar, este posibil să doriți să contactați entitățile media și puteți oferi să scrieți câteva articole fără plată. Editorii care caută un scriitor bătut vor dori să vadă exemple de lucru anterioară, astfel încât ar fi meritat să scrie articole fără plată pentru a vă ajuta să vă construiți portofoliul de scriere.
  • Imagine intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 3
    3. Aplicați pentru un stagiu de jurnalism. Un stagiu la un ziar, reviste sau post de știri este o mare opțiune pentru jurnaliștii care doresc să-și construiască portofoliul. Scriitorii alocați unei bătăi au în general o mulțime de experiență de scriere. Dacă sunteți relativ nou în domeniu, un stagiu vă va permite să câștigați o experiență de scriere, îmbunătățind abilitățile dvs. de investigație.
  • Când căutați un stagiu, încercați să alegeți o opțiune care vă va permite să câștigați experiență despre bătăile dorite. Dacă doriți să fiți un scriitor de muzică, de exemplu, concentrați-vă pe găsirea unui stagiu la o revistă de divertisment sau în departamentul de divertisment la un ziar.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 4
    4. Începeți un blog pentru a vă stabili reputația. Dacă știți ce doriți să fie bătăile dvs., începerea unui blog din zona dvs. de interes este o modalitate excelentă de a vă construi portofoliul de scriere în timp ce vă stabiliți ca expert. În timp ce este posibil să nu câștigați bani pentru blogul dvs., vă poate permite să vă construiți portofoliul de scriere fără a fi angajat de o entitate media.
  • De exemplu, dacă doriți să fiți un scriitor sport sport, creați un blog care se concentrează pe una sau mai multe dintre organizațiile sportive din zona dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 5
    5. Afișați cele mai bune eșantioane de scriere în portofoliul dvs. profesional. Odată ce aveți o experiență de scriere sub centura dvs., puneți-vă portofoliul de scriere. În general, scopul de a avea aproximativ 10-20 exemple de lucru în portofoliul dvs. pentru a vă transmite în mod eficient interesele, experiența și abilitățile. Când selectați eșantioane de scriere pentru a include, prioritizați exemplele cele mai strâns legate de bate dvs.
  • Puneți cele mai relevante eșantioane din față. Doriți obiectivul dvs. de a fi clar de la început, deci este important ca nici un editor care să privească portofoliul dvs. sunt conștienți de interesele și expertiza dvs. specifică.
  • Indiferent dacă alegeți un format digital sau de hârtie pentru portofoliul dvs. va depinde de obiectivele dvs. de carieră și de preferințele personale. Dacă sunteți în căutarea unei poziții ca scriitor bătut pentru o revistă digitală, de exemplu, creați un portofoliu digital.
  • Metoda 2 din 3:
    Mastering subiectul tău
    1. Imagine intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 6
    1. Informații de cercetare de cercetare pe tema ta. Scriitorii de batai de succes sunt bine-versat în istoria bătăiilor lor și se străduiesc în mod constant să afle mai multe despre subiectul lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să consultați o mare varietate de resurse pentru a afla fundalul și pentru a înțelege de ce este important pentru publicul dvs.
    • De exemplu, dacă sunteți angajat ca o politică locală bate scriitorul, este esențial să cercetați istoria politică din zonă, inclusiv tendințele majore, evenimentele și oamenii implicați.
    • Citirea articolelor vechi scrise de scriitorii Beat pe subiectul dvs. ar putea fi un loc bun pentru a începe. Acest lucru vă va ajuta să învățați istoria și să vă ajutați să obțineți o înțelegere a tipurilor de articole produse în trecut.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 7
    2. Cunoașteți oamenii implicați în bătăi dvs. Scopul tău este să știi bătăile înăuntru și afară, deci asigurați-vă că construiți un raport cu surse potențiale și cunoașteți-i pe principalii jucători din industrie. Rețelele în mod eficient vă poate ajuta să cultivați contactele care pot oferi informații valoroase pentru rapoartele dvs.
  • De exemplu, dacă acoperiți bătăile sportive locale, cunoașterea antrenorilor, membrilor personalului și altor experți din diferite organizații sportive sunt esențiale.
  • Construirea unui raport cu principalii jucători vă poate ajuta, de asemenea, să identificați și să înțelegeți mai bine problemele și preocupările cheie.
  • Amintiți-vă să vă abordați întotdeauna contactele cu respect și înțelegere. Scopul dvs. este de a cultiva o relație lungă și benefică reciproc cu contactele dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 8
    3. Vă verseți în limba sau jargonul specializat. Înțelegerea și utilizarea vocabularului particular al batai vă stabilește expertiza și îi arată pe alții că sunteți serios despre munca dvs. De asemenea, vă poate ghida atunci când veniți cu întrebări pentru a vă adresa contactelor.
  • Dacă lucrați ca un scriitor de bătăi de asistență medicală, de exemplu, ar trebui să înțelegeți suficientă terminologie legate de sănătate pentru a comunica inteligent cu medicii sau cu alt personal de asistență medicală.
  • Imagine intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 9
    4. Implicați în activitățile și evenimentele din industrie. Scufundați-vă în activitățile și evenimentele asociate cu ritmul dvs. pentru a dezvolta un nivel ridicat de expertiză. Implicarea vă permite, de asemenea, să vă întâlniți cu mai mulți oameni importanți și vă ajută să rămâneți în plus față de interesele primare, problemele și preocupările.
  • De exemplu, dacă doriți să fiți un scriitor politic politic, participați la mitinguri și demonstrații politice, urmăriți discursurile televizate și discutați cu constituenți despre ceea ce este important pentru ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Scrierea unei coloane de succes Beat
    1. Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 10
    1. Verificați informațiile dvs. pentru acuratețe. Este esențial ca informațiile pe care le furnizați publicului dvs. să fie fiabile și sigure de fapt. Verificați întotdeauna informațiile furnizate de contacte sau alte resurse înainte de a publica coloana. Cititorii se vor aștepta la expertiză, o scriere bună și o analiză clară, bazată pe facture.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 11
    2. Scrieți ca obiectivitate cât puteți. Beat scriitorii sunt de așteptat să furnizeze informații imparțiale, bazate pe facture. Probabil că nu vi se va cere să scrieți piese de opinie.
  • Ca un scriitor bătut, obiectivul rămas poate deveni din ce în ce mai dificil pe măsură ce aflați mai multe despre subiectul dvs. și dezvoltați relațiile din industrie. Pentru a evita prejudecățile neintenționate, examinați cu atenție munca dvs. înainte de publicare.
  • Poate fi de asemenea utilă pentru a obține altcineva pentru a vă revizui munca pentru obiectivitate.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 12
    3. Alegeți poveștile potrivite pentru publicul dvs. Mențineți comunicarea cu oamenii implicați în batai, participă la evenimente și activități și cercetarea continuă și citiți mass-media legate de industrie pentru a obține o idee despre ce doresc cititorii. Asigurați-vă că rămâneți în partea de sus a povestirilor, astfel încât să puteți oferi rapoarte convingătoare și informative.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 13
    4. Faceți-vă scrisul accesibil pentru publicul dorit. Publicul dvs. probabil nu va avea nivelul de cunoștințe de expert pe care îl aveți despre acest subiect. Asigurați-vă că traduceți jargonul folosind limbajul simplu, astfel încât informațiile dvs. să aibă sens cititorilor dvs. Rolul unui scriitor bătut este de a se asigura că audiența lor înțelege semnificația subiectului lor complet.
  • Imaginea intitulată Fii un scriitor bătut Pasul 14
    5. Urmați orice protocol specific de scriere și formatare. Dacă sunteți angajat ca un scriitor bătut pentru o entitate media, este probabil ca organizația dvs. să aibă linii directoare specifice de scriere și de formatare pentru dvs. Stilul de scriere și formatarea protocolului vor varia în funcție de poziția dvs., dar este important să urmați instrucțiunile necesare și să scrieți cu gramatică și punctuație.
  • Ziarele, de exemplu, se vor aștepta probabil să mențină un ton similar în ceea ce privește aspectele pentru a asigura coerența. Ziarele au, de asemenea, o cantitate finită de spațiu, care va determina modul în care formați și editați scrisul.
  • Lucrul ca scriitor de bătăi pentru un blog, pe de altă parte, vă va permite probabil să produceți mai multă raportare aprofundată cu mai multă scriere și formatare a flexibilității.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar