Cum să încheie un discurs cu impact

Dacă sperați să vă urăști publicul în timp ce vă încheiați discursul, există o mulțime de moduri în care le puteți capta atenția și lăsați o impresie de durată. Repetarea punctelor principale din discursul dvs. este o modalitate excelentă de a vă asigura că ascultătorii dvs. își amintesc mesajul. De asemenea, puteți face lucruri cum ar fi povestea personală, consultați un citat faimos sau adăugați umor până la sfârșitul discursului pentru a face cu adevărat să iasă în evidență.

Pași

Metoda 1 din 2:
Alegerea unei strategii de impact
  1. Imagine intitulată sfârșitul unui discurs cu pasul 1
1. Repetați punctul principal al discursului dvs. în final. În timp ce probabil că ați intrat în detaliu despre punctele principale de-a lungul discursului, acum este momentul să îl rezumă pur și simplu. Prin repetarea mesajului dvs., veți asigura că publicul aude ceea ce aveți de spus și vă veți mai aminti după ce au plecat.
  • Dacă ați avut trei puncte principale în discursul dvs., încercați să rezumați subiectele dvs. având o singură propoziție pentru fiecare punct.
  • S-ar putea chiar să vă rezumăm punctele într-o singură propoziție spunând: "Amintiți-vă, spuneți-le familiei pe care le iubiți, petreceți timp în aer liber și faceți timp pentru hobby-urile voastre."
  • Imaginea intitulată sfârșitul unui discurs cu pasul 2
    2. Inspirați ascultătorii, terminând discursul dvs. cu un apel la acțiune. Asigurați-vă că publicul dvs. se gândește cu adevărat la discursul dvs. prin provocarea lor să facă ceva. Apelul la acțiune ar trebui să fie legat de discursul dvs., astfel încât să se încheie fluxurile dvs. fără probleme și are sens.
  • S-ar putea să provocați publicul să petreacă mai mult timp cu cei dragi, voluntari în comunitate sau să zâmbească la cinci persoane în fiecare zi.
  • De exemplu, dacă discursul dvs. a fost despre importanța luării unei pauze de tehnologie, ați putea contesta publicul să petreacă câteva ore pe o zi gratuită.
  • Terminând discursul dvs. prin încurajarea oamenilor să ia măsuri, îi va lăsa să se simtă motivați și vor fi mai probabil să-și amintească punctele de discuție principale.
  • Imagine intitulată sfârșitul unui discurs cu pasul de impact 3
    3. Spuneți o poveste pentru a face ca sfârșitul personale. Un anecdote personale este o modalitate excelentă de a vă face discursul memorabil și relaționabil. Spuneți publicului o poveste convingătoare care arată un exemplu despre ceea ce ați vorbit în discursul dvs., trăgând emoțiile oamenilor și permițându-le să vizualizeze mesajul dvs.
  • De exemplu, dacă vorbiți despre voluntariat, ați putea spune o poveste despre reacția unei familii la casă după ce ați petrecut timp să o construiți.
  • În timp ce povestea dvs. nu ar trebui să fie prea lungă, să oferiți suficiente detalii pentru a avea sens și pentru a crea o imagine completă pentru audiență.
  • Imaginea intitulată sfârșitul unui discurs cu pasul de impact 4
    4. Repetați o anumită frază pentru a face memorabil. Dacă există un punct principal, doriți ca publicul să-și amintească, repetați-l pe tot parcursul discursului. Atunci când ajungeți la sfârșitul discursului, faceți-vă linia finală pentru un impact mai puternic. Păstrați linia scurtă, astfel încât să fie ușor de reținut.
  • Linia dvs. ar putea fi: "Luați timp pentru a asculta" sau "faceți o schimbare pozitivă."
  • Dacă l-ați repetat de mai multe ori pe tot parcursul discursului, audiența ar putea chiar să o spună cu dvs. la sfârșit.
  • Imagine intitulată End Un discurs cu impact Pasul 5
    5. Utilizați un citat faimos pentru a face un impact. Acest lucru vă oferă discursul unui simț profesionist și intelectual. Alegeți un citat care se referă la mesajul dvs. și descrie ceea ce doriți să le spuneți publicului. Puteți alege un citat pe care credeți că este posibil ca oamenii să știe sau să aleagă un citat mai puțin cunoscut pentru a împărtăși cu ascultătorii dvs.
  • S-ar putea să citești Martin Luther King, Jr. spunând: "Întunericul nu poate ieși din întuneric - numai lumina poate face asta."
  • Căutați cotația perfectă, trăgând motorul de căutare online și tastarea în "Citate despre" și apoi o temă generală pe care doriți să o transmiteți, cum ar fi "munca grea" sau "speranță."
  • Imagine intitulată End Un discurs cu impactul Pasul 6
    6. Cereți publicului o întrebare ca sfârșitul dvs. Aceasta este o modalitate bună de a vă asigura că publicul va reflecta asupra mesajului dvs. Întrebarea dvs. ar putea să le solicite cum vor lua măsuri sau să se gândească la un anumit subiect. Să facă întrebarea semnificativă și să se refere la mesajul principal din discursul dvs.
  • Dacă dați un discurs la o școală, ați putea să o terminați întrebându-vă: "Ce veți face pentru a face timp pentru citire?"Sau" Cum vă veți folosi cunoștințele pentru a influența viitorul?"
  • Imagine intitulată End un discurs cu pasul de impact 7
    7. Face ca audiența să râdă să se încheie pe o notă de umor. O modalitate excelentă de a face ca discursul dvs. să fie memorabil ca ascultătorii să râdă într-o glumă pe care i-ați spus sau o poveste amuzantă despre care ați vorbit despre. Asigurați-vă că umorul se referă la punctul principal al discurdității dvs. și luați în considerare că ați încercat-o pe ceilalți pentru a vedea reacția lor înainte de a vă face timpul să vă faceți discursul.
  • De exemplu, ați putea spune, "Sper că discursul meu te-a păstrat pe marginea scaunelor - sperăm că ai fost interesat și nu te gândești să te ridici să pleci."
  • Metoda 2 din 2:
    Perfecționarea tonului tău
    1. Imagine intitulată End un discurs cu impact Pasul 8
    1. Vorbiți în mod clar pentru a vă asigura că oamenii vă înțeleg. Poate fi tentant să începem să vorbim mai repede pe măsură ce ajungeți la sfârșitul discursului dvs., dar este mai important ca niciodată să vorbiți în mod clar și să pronunți fiecare cuvânt. Sfârșitul discursului dvs. este ceea ce se va lipi în mintea oamenilor, asigurându-vă că sunt capabili să înțeleagă ceea ce le spuneți.
    • Dacă vă aflați vorbind repede, faceți o respirație între fiecare propoziție pentru a vă ajuta să vă încetinească.
  • Imagine intitulată sfârșitul unui discurs cu pasul 9
    2. Utilizați o serie de inflexiuni când vorbești. Încercați să evitați să vorbiți într-o voce monotonă și, în schimb, să vă dați discursul unei personalități, subliniind anumite cuvinte, întreruperea în timpul discursului dvs. și folosirea unei game de tonuri în vocea voastră. Acest lucru vă va ajuta să vă surprindeți atenția publicului și să vă simțiți mai mult ca o conversație naturală.
  • Practicați masteringul inflexiunii vocale în fața unei oglinzi înainte de discursul dvs., acordând atenție modului în care vocea dvs. sună așa cum vorbești.
  • De exemplu, vă puteți ridica vocea când spuneți puncte super importante în discursul dvs. sau terminați o întrebare într-o voce mai mare pentru a vă atinge punctul.
  • Imaginea intitulată sfârșitul unui discurs cu pasul de impact 10
    3. Termina discursul cu pasiune. Pe măsură ce vă apropiați de sfârșitul discursului, asigurați-vă că vă reiterați punctele principale cu entuziasmul. Dacă publicul vă simte pasiunea prin cuvintele, vocea și limbajul corpului, vor fi mai probabil să se simtă pasionați de ceea ce spui, de asemenea.
  • Stați în înălțime și uitați-vă la mulțime pe măsură ce vă terminați discursul.
  • Dacă observați că veți obține un pic mai tare pe măsură ce vă terminați vorbirea, aceasta înseamnă că pasiunea se apropie de vocea voastră.
  • sfaturi

    Concluzia dvs. ar trebui să fie de aproximativ 10-15% din discursul dvs.
  • Evitați să terminați discursul brusc fără a semnala că se apropie de sfârșit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar