Cum se analizează o publicitate

Suntem înconjurați de publicitate. Indiferent dacă vă uitați la televizor, citiți o revistă, mergeți la filme sau chiar navigați pe social media, sunteți obligat să vedeți unele anunțuri. Cu toate acestea, prin analizarea a ceea ce este inclus într-un anunț, cum ar fi limba, imaginea, muzica și actorii, puteți începe să desființați anunțurile de procese subtile pentru a convinge oamenii să cumpere anumite produse și să aibă un sentiment de modul în care Strategii de marketing ale agenților de publicitate lucrează.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ruperea unei reclame de televiziune
  1. Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 1
1. Asigurați-vă cine este publicul țintă al reclamei. Utilizați contextul comercial (e.G., Ce canal este jucat) pentru a afla cine încearcă agenții de publicitate să convingă. Acest lucru vă va ajuta să determinați ce fel de convingeri sau emoții este menită să facă apel la.
  • De exemplu, dacă comerciantul apare pe un canal de televiziune care arată în principal programarea copiilor, atunci puteți deduce că agenții de publicitate încearcă să facă apel la copii sau poate părinții copiilor mici.
  • Dacă vedeți un comerț într-un cinematograf, este posibil să vă determinați publicul țintă pe baza naturii filmului. De exemplu, reclamele care apar înainte de filmele evaluate R sunt probabil destinate publicului adult.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 2
    2. Examinați modul în care comercială încearcă să vă atragă atenția. Agenții de publicitate doresc ca reclamele lor să fie atrăgătoare, precum și persuasive. Căutați modalități în care reclamele încearcă să vă taie, cum ar fi vizuale festive sau efecte speciale.
  • Cum o comercială încearcă să vă atragă atenția poate spune, de asemenea, multe despre publicul țintă. De exemplu, o reclama care utilizează efecte speciale explozive poate fi îndreptată spre adolescenți și adulți tineri.
  • Agenții de publicitate nu doresc doar reclama lor să vă atragă atenția - de asemenea, vor să vă amintiți. Luați în considerare modul în care tehnicile de atragere a atenției sunt menite să rămână în mintea voastră și să influențeze punctul de vedere al unui produs pe termen lung.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 3
    3. Determinați ce fel de dispoziție anunțul urmărește să creeze. Scopul final al oricărei reclame este de a forma modul în care vă simțiți despre un produs sau serviciu. Examinați starea de spirit a reclamei și modul în care funcționează starea de spirit pentru a vă modela sentimentele către produsul comercialului.
  • De exemplu, o comercială ar putea trăi în mod vizibil muzica, fețele zâmbitoare, și vremea însorită pentru a crea un sentiment în general fericit că atunci direcționați spre produsul comercial este publicitatea.
  • Agenții de publicitate vor încerca, de obicei, să facă reclame care să-și pună produsul într-o lumină pozitivă. Determinarea modului în care se întâmplă acest lucru, va dezvălui, de asemenea, ceea ce credințele sau valorile nerostite comerciale încearcă să facă apel la.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 4
    4. Ascultați coloana sonoră și întrebați cum vă afectează reacția. Reclamele pot folosi muzica pentru a influența subtil reacția dvs. emoțională la produsul fiind anunțat sau folosiți un jingle pentru a face comerțul mai memorabil.
  • De exemplu, poate însoți reprezentările unui produs generic cu muzică tristă pentru a vă face să simțiți că alte produse decât cele anunțate nu sunt la fel de bune.
  • Întrebați-vă dacă sentimentul dvs. către comercială se va schimba dacă a folosit un anumit gen de muzică față de altul, apoi gândiți-vă de ce stiluri de muzică diferite provoacă răspunsuri diferite de la dvs.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 5
    5. Luați în considerare modul în care actorii au ales să stea în influența comercială. Agenții de publicitate fac alegeri foarte deliberate atunci când vine vorba de angajarea actorilor să stea în reclame. Examinați vârsta, rasa și sexul actorului (actorii) pentru a determina ce fel de răspuns au înșiși agenții de publicitate să ajungă de la audiența lor.
  • De exemplu, în cazul în care o perechi comercială este o anumită marcă de bere cu femei în bikini, agenții de publicitate ar putea încerca să facă apel la bărbații adolescenți și adulți prin recurs sexual.
  • Gândiți-vă la ce au fost selectate un actor sau actori de o anumită rasă sau sex și întrebați-vă dacă percepția produsului s-ar schimba dacă diferiți actori au fost utilizați în comerț. Acest lucru poate indica anumite prejudecăți sau motive subconștiente la locul de muncă în anunț.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 6
    6. Analizați limba utilizată în anunț. Aproape toate reclamele au vorbit, fie de la actorii care au jucat în comerț, fie printr-o voce. Examinați cuvintele specifice care sunt prezentate în comerț pentru a vedea cum sunt folosite pentru a face apel la emoțiile audienței.
  • Dacă analizați una sau mai multe reclame pentru o clasă de marketing, puteți constata că anumite cuvinte sunt folosite mai frecvent decât altele. De exemplu, cuvintele precum "gustoase" și "senzaționale" sunt utilizate în mod obișnuit în anunțuri, deoarece acestea tind să facă produsele par mai de dorit.
  • Să acorde o atenție deosebită cuvintelor care nu sunt folosite pentru a descrie direct produsul și gândiți-vă de ce aceste cuvinte au fost incluse în comerț. Dacă cuvintele nu sunt folosite în mod obișnuit pentru a informa publicul, sunt obișnuiți să influențeze spectatorii ascunși.
  • Metoda 2 din 2:
    Evaluarea anunțurilor în mediile de imprimare
    1. Imaginea intitulată Analizați o publicitate Pasul 7
    1. Determinați cine este publicul țintă pentru publicitate. Utilizați contextul anunțului (e.G., ce tip de revista este în) să-și dea seama cine încearcă să înceapă să convingă. Acest lucru vă va ajuta să determinați ce fel de credințe sau emoții este menită să facă apel la.
    • De exemplu, un anunț care apare în revista Cosmopolitan este probabil menit să apeleze la femei, în timp ce un anunț prezentat în ziar este probabil că vizează o audiență generală mai largă.
    • Gândiți-vă la modul în care o persoană dintr-o anumită demografică ar putea răspunde la un anunț vizat la o altă demografică și de ce ar putea avea o reacție diferită. Acest lucru vă va ajuta să determinați unele dintre sensurile sociale ascunse pe care le încorporează anunțul.
  • Imagine intitulată Analizați un pas cu pas 8
    2. Examinați ce acțiune sau activitate are loc în anunț. Acest lucru poate fi considerat ca "complotul" publicității (e.G., O familie fericită care merge într-o croazieră). Luați în considerare ce fel de semnificație are complotul anunțului și modul în care vă face să vă gândiți diferit la produs.
  • De exemplu, dacă un anunț pentru un ceas are un bărbat purtând-o în timp ce într-o croazieră cu familia sa, puteți veni să asociați ceasul cu entuziasmul de a merge pe o croazieră și sentimentele pozitive de a avea o familie.
  • Rețineți că complotul AD nu pare relevant pentru produsul însuși. Acesta este un exemplu de publicitate care manipulează intenționat sentimentele publicului.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 9
    3. Luați în considerare ce cuvinte sunt utilizate în textul anunțului. Ca și în cazul reclamelor, cuvintele folosite în anunțurile tipărite sunt destinate fie să informeze despre produs sau să manipuleze reacția publicului la aceasta. Întrebați-vă de ce au fost alese cuvintele particulare din publicitate.
  • Gândiți-vă și despre modul în care limba din anunț descrie beneficiile achiziționării produsului. De exemplu, anunțul spune că produsul vă va face mai fericit, mai rece sau mai sexy?
  • Tipul de tipul folosit este, de asemenea, o alegere de proiectare intenționată. Întrebați-vă cum ați putea reacționa la anunț dacă cuvintele au fost tipărite într-o altă tastă și de ce ar putea fi.
  • Imagine intitulată Analizați o publicitate Pasul 10
    4. Analizați imaginile utilizate în anunț. Imaginile sunt la fel de importante ca textul în anunțurile de imprimare media. Luați notă de ce imagini sunt utilizate în anunț pentru a descrie produsul sau pentru a-și completa descrierea.
  • De exemplu, întrebați-vă ce fel de imagini de oameni sau obiecte sunt incluse în publicitate și cum aceste imagini influențează reacția dvs. la produs. Luați în considerare dacă reacția dvs. s-ar schimba dacă au fost folosite diferite persoane sau obiecte.
  • Dacă analizați anunțul dintr-o perspectivă artistică, trebuie, de asemenea, să rețineți ce culori sunt utilizate și unde în anunțurile sunt plasate aceste culori. Puteți găsi că există anumite culori care sunt potrivite cu răspunsuri emoționale particulare.
  • Anunțul poate conține imagini care reflectă un anumit stil de viață (e.G., o casă cu două etaje într-un cartier bogat) și să folosiți aceste imagini pentru a asocia produsul cu anumite valori și credințe în mintea ta.
  • Imagine intitulată Analizați un pas de publicitate Pasul 11
    5. Gândiți-vă la fundal și ce fel de reacție este menită să provoace. Fundalurile reprezintă un aspect deosebit de subtil al modului în care publicitatea influențează emoțiile oamenilor. Fiți atenți la ce fel de fundal este utilizat în publicitate și cum ar putea influența reacția dvs. la produs.
  • De exemplu, un fundal al unei plaje însorite și palmier ar putea încerca să provoace sentimente de calm și relaxare, în timp ce o stradă aglomerată a orașului ar putea aduce în minte sentimente de activitate sau oameni în mișcare.
  • Imagine intitulată Analizați un pas de publicitate Pasul 12
    6. Luați notă de modul în care totul în anunț este situat spațial. Anunțurile de imprimare sunt limitate la o anumită cantitate de spațiu, astfel încât agenții de publicitate să utilizeze acel spațiu este semnificativ. Gândiți-vă unde sunt situate cuvinte și imagini în anunț și ce reacție este menită să provoace organizarea spațială.
  • De exemplu, o reclamă care încearcă să-și părăsească publicul excitat și energizată cu privire la produsul său poate conține o cantitate mare de cuvinte și imagini suprapuse și lăsați foarte puțin spațiu gol în anunț.
  • Un anunț cu o mulțime de spațiu gol ar putea dori să facă oamenii să se gândească la sentimente precum "liniștea" sau "subevaluată."
  • sfaturi

    Anunțurile pot fi analizate în același mod în care cărțile pot (i.E., Interpretarea simbolurilor, determinarea motivelor Creatorului, examinând utilizarea anumitor teme etc.).
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar