Cum să creați scrisul de calitate

Comunicarea scrisă este esențială în lumea de astăzi, iar dezvoltarea abilităților puternice de scriere poate face toată diferența în căutarea unor clase mai bune, o treabă mai bună sau dacă visul dvs. este Publicați o carte.Știind cum să creați scrisul de calitate poate adăuga credibilitatea dvs. profesională sau vă poate ajuta să vă îmbunătățiți gradele de scriere a sarcinilor și eseurilor.Deși scrierea este o formă de artă, este una care poate fi învățată cu ușurință prin dezvoltarea unor obiceiuri bune de scriere.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând-o încet
  1. Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 1
1. Aflați de la maeștri.Prima modalitate de a învăța cum să creați o scriere de bună calitate este de a citi scrisul de bună calitate.Scriitorii de succes trebuie adesea să adopte metodele altora pentru a deveni mai bine rotunjite.
  • Găsiți scriitori pe care îi admirați și citiți munca lor.Ce vă place despre scrierea lor?Determinarea care vă va ajuta să adoptați metodele de succes în propria dvs. scriere.
  • Încercați să adoptați fațetele scrisului pe care îl apreciați fără a vă copia stilul de scriere.Încorporați punctele forte în setul de abilități de scriere.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 2
    2. Studiați lucrarea de maeștri istorici.Nu totul despre scrierea lor poate traduce bine în stilul propriu, dar vă va ajuta să dezvoltați o înțelegere mai bună rotunjită a ambarcațiunii și să stabiliți un ritm la munca voastră.Începeți prin citirea lucrării unora dintre acești autori:
  • Ernest Hemingway
  • James Joyce
  • William Faulkner
  • Charles Dickens
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 3
    3. Studiați activitatea contemporanilor dvs.Dacă există scriitori care reușesc la tipul de scriere, sperați să faceți, studiați modul în care scriu.Unele tipuri de scriere necesită formatare specifică sau tonuri - munca de succes vă poate ajuta să înțelegeți aceste cerințe.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 4
    4. Scrieți în mișcare lentă. Alegeți detaliile strategice. Gândește-te la ce spun cuvintele tale despre mediul tău, personajele tale, naratorul tău și stilul tău.Rushing-ul vă poate face să faceți greșeli inutile.Craft-ți scrierea cu atenție ca și cum ai găti un fel de mâncare complicată.Lăsând un ingredient important ar putea ruina produsul final.
  • Scrieți-vă primul proiect de mână, deci sunteți forțat să vă încetinească ritmul și să alegeți cu atenție cuvintele.Acest lucru vă va oferi o oportunitate de a selecta alegerile dvs. de cuvinte și de a stabili un ritm la scrisul dvs.
  • Dacă vă trimiteți scrisul dvs. care urmează să fie publicat sau pentru o clasă, luați-vă timpul vă va ajuta să evitați greșelile sau greșelile gramaticale.Acest lucru va reduce timpul pe care trebuie să-l cheltuiți pentru a vă revizui munca.
  • Continua sa scrii. Cu cât scrieți mai mult, cu atât veți ști ce funcționează și ce să reduceți mai târziu.Deocamdată acum este important să obțineți cuvinte pe hârtie.Puteți întotdeauna să vă întoarceți pentru o altă editare.Este întotdeauna mai bine să aveți prea mult și să eliminați conținutul decât este de a încerca să vă consolideze argumentul în revizuirile ulterioare.
  • Permiteți-vă mult timp pentru a crea o schiță și pentru a scrie primul dvs. proiect.Pasul departe de munca dvs. pentru o vreme după ce schița este completă, astfel încât să vă puteți întoarce cu ochi proaspeți.
  • Partea 2 din 3:
    Stabilirea stilului dvs. de scriere
    1. Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 5
    1. Utilizați termeni obișnuiți în scrierea dvs.Scrierea cuvintelor mari nu înseamnă întotdeauna să aibă idei mari.Este bine să folosiți cuvinte mari, dar nu uitați să vă păstrați publicul în minte atunci când scrieți.Cuvintele dificile pot numi uneori cititorii și dacă nu sunteți sigur de definițiile alegerilor dvs. de cuvinte, riscul de a utiliza un cuvânt incorect.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 6
    2. Evitați limba obișnuită în scrierea dvs.Alegeți cu atenție cuvintele dvs. pentru a vă transmite cel mai bine gândurile fără a utiliza termeni sau colocvialisme.Dacă nu sunteți sigur dacă un cuvânt este argou, uitați-vă în dicționar pentru a confirma.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 7
    3. Alegeți limba dvs. bazată pe audiență.Folosind cuvinte simple nu trebuie să însemne folosind cuvinte mici.Durata unui cuvânt este mai puțin importantă decât cât de obișnuită este înțeleasă.Uneori scrisul dvs. poate apela pentru cuvinte mai mari, dar asigurați-vă că aveți o înțelegere aprofundată a utilizării cuvântului și încercați să alegeți cuvintele pe care le va înțelege audiența dvs.Din nou, dacă nu sunteți sigur de un cuvânt, uitați-vă pentru a vă asigura că aveți o bună înțelegere a semnificației sale și cum să o utilizați.
  • Să vă transmită ideile în cel mai simplu mod posibil.Ernest Hemingway a spus cel mai bine când a spus el, "Scopul meu este de a pune pe hârtie ceea ce văd și ceea ce simt în cel mai bun și mai simplu mod."
  • Utilizați un tezaur pentru a găsi cuvinte alternative cu aceleași sensuri similare.Să fie simplu și concis fără să sune repetitiv prin utilizarea cuvintelor alternative.
  • Transmiteți ideile dvs. fără a adăuga informații inutile sau termeni descriptivi independenți.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 8
    4. Scrieți-vă în vocea voastră.După ce ați studiat activitatea experților, este important să nu vă pierdeți în metodele lor.Adoptați lucruri care vă ajută să vă întăriți scrisul, dar nu vă concentrați asupra scrierii la fel ca ele.Toată lumea are propria voce sau perspectivă, iar a ta poate fi exact ceea ce căutați un editor sau un profesor.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 9
    5. Utilizați descrieri și metafore. Amintiți-vă, lungimea nu este neapărat un scop.Diferența dintre, "cerul uriaș de noapte era înstelat," și, "cerul întunecat era o cupolă neagră tăcută la infinit, străpunsă de ochii albici ai lui Charisma, privindu-se pe viața mundagană a omenirii," este stilul.Stilul este un instrument pentru a susține tipurile de scriere de calitate pe care doriți să o creați.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 10
    6. Utilizați emoții pentru a angaja cititorul. Este greu pentru unii cititori să investească în personaje care nu au o singură unitate de sentiment.Echilibrarea rațiunii și a emoției este o modalitate de a crea tensiune narativă și de a dezvolta caracterul.Este acea tensiune care va atrage cititorii spre povestea ta și îi vor face să știe ce se întâmplă în continuare.
  • Partea 3 din 3:
    Revizuirea muncii dvs
    1. Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 11
    1. Dați-vă timp să editați.Revizuirea este unul dintre cele mai importante pași în crearea unei scrisori de bună calitate.Un prim proiect vă oferă un cadru pentru a lucra, precum și o șansă de a vă pune ideile în jos.Scrierea de bună calitate este adesea creată în procesul de revizuire.Asigurați-vă că ați lăsat deoparte suficient timp pentru a edita corect și a revizui scrisul dvs. pentru a vă asigura că ați terminat cu cel mai înalt produs final de calitate pe care îl puteți.Acest lucru poate necesita modificări semnificative la munca dvs., deci păstrați-vă obiectivele de scriere în minte.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 12
    2. Începeți mari și lucrați spre editări mai mici.Re-citiți proiectul dvs. și asigurați-vă că organizația funcționează și că toate punctele dvs. vă susțin teza principală.Este posibil să fie necesar să reorganizați piesa, să adăugați sau să eliminați conținut sau să revizuiți teza pentru a se potrivi cu informațiile dvs. de susținere.Nu vă fie frică să eliminați secțiunile scrisului dvs. care nu funcționează cu tonul general al piesei.Dacă ați scris suficient materiale, este posibil să nu aveți nevoie să adăugați la munca dvs., dar nu ezitați să faceți acest lucru dacă întărește piesa.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 13
    3. Corectați munca dvs. pentru a prinde ortografia sau erorile gramaticale.Odată ce conținutul dvs. este organizat și puternic, citiți-l din nou în timp ce acordați o atenție deosebită alegerilor dvs. de cuvinte și structurii sentinței pentru a vă asigura că scrierea dvs. fluxurile dvs. și urmează toate regulile gramaticale corespunzătoare.Luați puțin timp departe de munca dvs. și apoi reveniți la dovadă Citiți-o din nou pentru a vă asigura că vă puteți aborda cu ochi proaspeți pentru a prinde erori mici.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 14
    4. Citiți-vă scrierea cu voce tare.Citirea opțiunilor dvs. Cu voce tare vă poate ajuta să prindeți propoziții clocky sau locuri unde ați folosit un cuvânt prea de multe ori în succesiune apropiată.Citirea cu voce tare vă va oferi, de asemenea, o înțelegere a modului în care gândurile voastre devin de la unul la altul.Formularea ciudată este cea mai ușoară să prindă când citiți cu voce tare - Dacă vă împiedicați să obțineți cuvintele, acestea pot necesita revizuirea.
  • Imagine intitulată Creați scrisul de calitate Pasul 15
    5. Invata din propriile greseli.Cea mai bună modalitate de a obține mai bine este o practică frecventă.Greșelile sunt obligate să se întâmple așa cum mergeți, așa că învățați din fiecare problemă care vă vine în atenția dvs. și să vă concentrați asupra faptului că nu faceți aceleași erori în viitor.
  • Nu vă descurajați dacă o bucată nu iese la fel de bună cum ați sperat.Încercați să identificați punctele slabe din scrisul dvs. și să vă străduiți să le îmbunătățiți.Fiecare piesă pe care o scrieți este o oportunitate de a vă întări slăbiciunile și de a identifica zone care ar putea utiliza îmbunătățirea.
  • Bine ați venit critica constructivă ca o oportunitate de a obține mai bine.Dacă vă concentrați asupra îmbunătățirii în cazul în care ați greșit înainte, veți deveni un scriitor mai bun cu fiecare piesă pe care o completați.
  • Amintiți-vă că nimeni nu a reușit vreodată fără ca mai întâi să nu reușească.Este o parte naturală a procesului și se poate întâmpla mult mai des decât succesele voastre.Fiecare eșec este un pas spre a deveni scriitor puternic pe care trebuia să-l fie.
  • Scrierea ajutorului

    Exerciții de scriere a probelor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Metafore de probă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Greșelile obișnuite de gramatică Cheat Fișa

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar