Cum se analizează datele utilizând spss

SPSS (pachetul statistic pentru științele sociale) a fost dezvoltat de IBM și este utilizat pe scară largă pentru a analiza datele și a face predicții pe baza unor colecții specifice de date. SPSS este ușor de învățat și permite profesorilor, precum și studenților să obțină cu ușurință rezultate cu ajutorul unor comenzi. Implicațiile rezultatelor sunt destul de evidente și sunt valabile statistic. Folosind software-ul, se poate efectua o serie de studii rapid și eficient. Dacă sunteți îngrijorat de efectuarea analizei datelor pe SPSS, aici sunt câteva linii directoare și o imagine de ansamblu a procesului.

Pași

  1. Imagine intitulată Analizați datele utilizând SPSS Pasul 1
1. Încărcați fișierul Excel cu toate datele. Odată ce ați colectat toate datele, păstrați fișierul Excel gata cu toate datele introduse utilizând formularele tabelă dreapta.
  • Imagine intitulată Analizați datele utilizând SPSS Pasul 2
    2. Importați datele în SPSS. Trebuie să importați datele dvs. brute în SPSS prin fișierul dvs. Excel. Odată ce importați datele, SPSS va analiza.
  • Imagine intitulată Analizați datele utilizând SPSS Pasul 3
    3. Dați comenzi SPSS specifice. În funcție de ceea ce doriți să analizați, puteți oferi comenzilor dorite în software-ul SPSS. Fiecare instrument are linii directoare cu privire la modul în care ar trebui să fie utilizat și vă puteți alimenta în toate opțiunile pentru a obține cele mai exacte rezultate. Oferirea de comenzi în SPSS este simplă și ușor de înțeles, făcându-l o sarcină ușoară pentru ca elevii să facă acest lucru singuri.
  • Imagine intitulată Analizați datele utilizând SPSS Pasul 4
    4. Să recupereze rezultatele. Rezultatele din software sunt date eficient și cu precizie, oferind cercetătorilor o idee mai bună de studii viitoare adecvate și o direcție pentru deplasarea înainte.
  • Imagine intitulată Analizați datele utilizând SPSS Pasul 5
    5. Analizați graficele și diagramele. Înțelegerea rezultatelor poate fi puțin dificilă. Dar puteți obține ajutor de la profesori și colegi cu analiza. De asemenea, puteți consulta o companie profesională care este expert în SPSS.
  • Imagine intitulată Analizați datele utilizând SPSS Pasul 6
    6. Publicați concluzii pe baza analizei dvs. Obiectivul final al SPSS este de a ajunge la concluziile bazate pe cercetări specifice. Software-ul vă ajută să obțineți concluzii și să preziceți viitorul cu o abatere statistică minimă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nici un studiu nu poate fi incomplet fără cercetarea corectă și, prin urmare, SPSS joacă un rol vital în viața unui cercetător.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar