Cum să verificați centurile

Curelele din motorul mașinii conduc astfel de componente ca și compresorul de aer condiționat, pompa servodirecției, alternatorul și pompa de apă. Mașinile mai vechi au folosit centuri separate pentru fiecare componentă, în timp ce mașinile mai noi utilizează o singură centură serpentină pentru a le conduce pe toate. Centurile de uzură în timp, iar eșecul unei centuri ar putea însemna deteriorarea gravă a motorului sau a sistemelor sale. Trebuie să vă verificați centurile în mod regulat - Iată ce să căutați.

Pași

  1. Imagine intitulată Belturile de verificare Pasul 1
1. Ascultați pentru sunete de scârțâire de la motor când conduceți. Aceste sunete sunt probabil că una sau mai multe centuri sunt uzate, pierdute sau deteriorate.
  • Imagine intitulată Belturile de verificare Pasul 2
    2. Verificați centurile pentru semne de uzură. Trebuie să faceți mai mult decât să inspectați vizual centurile. Prinde, strângeți-le și răsuciți-le, căutând crăpături, fraze, împrăștieri sau locuri fragile.
  • Pe o centură de serpentină, căutați și caneluri lipsă sau locuri în care straturile centurii au fost separate.
  • Imagine intitulată Belturi de verificare Pasul 3
    3. Verificați centurile pentru locurile în care cauciucul este slick sau glazurat în aparență. Petele slick pot provoca o centură pentru alunecare și pot fi precursori la supraîncălzire și crăpare.
  • Imagine intitulată Belturile de verificare Pasul 4
    4. Inspectați scripetele. Căutați o acumulare de depozite din cauciuc, precum și pete uzate care ar putea prinde centura și o determină să se rupă.
  • De asemenea, verificați alinierea curelelor pe scripeți. Ei ar trebui să se alinieze direct pe scripeți.
  • Imagine intitulată Belturi de verificare Pasul 5
    5. Verificați tensiunea centurii. Verificați tensiunea pe cea mai lungă lungime a centurii - nu trebuie să existe mai mult de o jumătate până la un centimetru (1.25 centimetri la 2.5 centimetri) de da.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că orice centură de înlocuire sunt aceeași lungime și lățime ca și centura pe care o înlocuiesc.
  • Potrivit Consiliului de Îngrijire a mașațiilor, curelele V ar trebui înlocuite la fiecare patru ani sau 36.000 de mile (58.000 km), în timp ce curelele serpentine sunt concepute pentru a dura până la 50.000 de mile (80.000 km). Cu toate acestea, este o idee bună să vă verificați curelele în mod regulat - în mod ideal, o dată pe lună.
  • Avertizări

    Dacă v-centura pentru pauze pompa de apă, temperatura motorului va crește rapid. Dacă centura V pentru pauzele de alternator, alternatorul dvs. nu mai va furniza alimentarea acumulatorului pentru ao fi încărcat, iar compresorul pentru aparatul de aer condiționat va renunța, de asemenea. Dacă mașina dvs. are o centură de serpentină și se rupe, toate aceste lucruri se vor întâmpla. Dacă mașina dvs. începe să se supraîncălzească, trageți imediat.
  • Multe dintre noile centuri compozite nu vor arăta semne de uzură până când nu se vor rupe.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar