Cum se determină amperajul întrerupătorului de circuit

Fiecare întrerupător de circuit are o amperaj specifică sau cantitatea de curent. Când acea amperaj este depășit, întrerupătorul de circuit se închide fluxul de curent în acel circuit pentru a preveni deteriorarea cablajului și aparatelor. Aflați cum să calculați amperajul real al dispozitivelor de pe circuit și să îl comparați cu amperajul nominal, astfel încât să puteți evita întreruperile de putere inutile și pericolele de incendiu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea ratingului de amperaj al unui întrerupător de circuit
  1. Imagine intitulată Determinarea amperajului întrerupătorului de circuit Pasul 1
1. Examinați panoul electric. Fiecare întrerupător de circuit trebuie să aibă amperajul său marcat pe mâner. Aceasta este amperajul maxim pe care circuitul îl poate lua înainte de călătoriile cu întrerupătorul de circuit.
  • În Statele Unite, circuitele standard de uz casnic sunt evaluate timp de 15 sau 20 de amperi. Aparatele specifice pot avea nevoie de circuite dedicate, de înaltă încărcare pentru 30 sau 50 de amperi.
  • Dacă nu sunteți sigur unde este întrerupătorul dvs. de circuit, verificați subsolul dvs., dacă aveți unul. S-ar putea să vă uitați, de asemenea, în camera dvs. de utilitate, garaj sau în afara casei dvs.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 2
    2. Înmulțiți amperajul cu 0.8. Pentru utilizarea de zi cu zi, este o idee bună să expuneți întrerupătorul la maximum 80% din amperajul nominal. Este bine să depășiți acest lucru pentru perioade scurte de timp, dar curentul continuu de mai sus această sumă ar putea provoca suficientă căldură pentru a călători pe întrerupător.
  • Întreruptoarele ar trebui dimensionate la 125% pentru o sarcină continuă și 100% pentru o sarcină non-continuă, care iese la fel când multiplicați dimensiunea întrerupătorului cu 0.8.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 3
    3. Înțelegeți întreruptoarele cu două poli. Unele dispozitive de înaltă tensiune pot fi conectate la un întrerupător cu circuit dublu - două întrerupătoare de circuit standard care împărtășesc un mâner. Do nu Adăugați împreună amperajul celor două întrerupătoare. Ambele circuite vor fi declanșate simultan de amperajul afișat pe un mâner de întrerupător de circuit.
  • De exemplu, un întrerupător cu două pole la fiecare pol (mânerul întrerupătorului) ar furniza 240 de volți la aparatul de pe acea ramură la până la 15 amperi, nu 30.
  • Un singur întrerupător are în mod normal 120V. Cu toate acestea, un întrerupător dublu este în esență doi întrerupători legați împreună cu o cravată de mâner, așa că poate livra 240V.
  • Imagine intitulată Determinați amperajul întrerupătorului de circuit Pasul 4
    4. Comparați acest lucru cu curentul de pe circuit. Acum știi cât de mult amperajul dvs. Cablajul și întrerupătorul de circuit se poate ocupa. Pentru a afla dacă circuitul dvs. depășește această amperaj, continuați cu următoarea metodă.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea de tragere a amperajului într-un circuit
    1. Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 5
    1. Găsiți puterea unui dispozitiv. Alegeți orice dispozitiv atașat la circuitul pe care îl investighezi. Găsiți Wattage (W) enumerate pe plăcuța de date - de obicei pe partea din spate sau pe partea inferioară a dispozitivului sau în apropierea locului în care cablul de alimentare este conectat. Aceasta este evaluarea maximă a dispozitivului, care poate fi utilizată pentru a calcula amperajul.
    • Unele dispozitive vor lista direct amperajul, adesea etichetat FL, adică "Amperi de încărcare completă". Dacă se întâmplă, săriți în jos la următoarea secțiune pentru a interpreta acea evaluare.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 6
    2. Verificați tensiunea de pe circuit. Pentru circuitele de uz casnic, puteți să vă asumați de obicei că casa dvs. urmează standardele de tensiune ale țării dvs. (De exemplu, 120V în America de Nord și America Centrală sau în jurul anului 220V la 230V pentru majoritatea țărilor.) Dacă credeți că lucrați cu o excepție, măsurați tensiunea folosind un multimetru.
  • Dacă utilizați unul, asigurați-vă că multimetrul dvs. este setat corect la AC sau DC. Energia electrică care vine de la ieșirile din casa dvs. va fi AC, dar dacă măsurați un dispozitiv care utilizează un transformator pentru a converti puterea la DC, va trebui să setați multimetrul în consecință. Dacă dispozitivul este AC sau DC va fi listat cu tensiunea pe etichetă.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 7
    3. Împărțiți puterea de tensiune. Răspunsul va fi amperajul Dispozitivul se bazează pe circuitul dvs. De exemplu, un dispozitiv de 150 de wați pe un circuit de 120 de volți va atrage 150 ÷ ​​120 = 1.25 AMPS.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 8
    4. Repetați pentru fiecare dispozitiv de pe circuit. Efectuați același calcul pentru fiecare dispozitiv de pe circuit sau cel puțin cele cu cea mai mare putere. Notați fiecare răspuns lângă numele dispozitivului.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 9
    5. Adăugați amperațiile dispozitivelor care rulează întotdeauna. Luați dispozitivele care rulează continuu sau dispozitivele care se așteaptă să utilizeze curentul maxim timp de 3 ore sau mai mult la un moment dat. Adăugați amperațiile lor împreună. Dacă rezultatul este mai mare de 80% din amperajul evaluat al circuitului dvs., conectați unul dintre dispozitivele într-o priză pe un circuit diferit.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 10
    6. Adăugați amperații suplimentare. Pe partea de sus a amperajului continuu, adăugați amperajul altor dispozitive care ar putea fi în același timp. Dacă o combinație devine peste 100% din ratingul întrerupătorului, acesta va călători circuitul. Puteți rezolva acest lucru prin mutarea unui dispozitiv la un alt circuit sau prin amintirea de a nu utiliza în același timp dispozitive de înaltă putere.
  • Circuitele electrice nu funcționează niciodată perfect. Unele dintre energia este pierdută la căldură, iar dispozitivele pot atrage mai mult curente pentru a compensa acest lucru. Deșeurile sunt scăzute în majoritatea circuitelor de uz casnic (sub 10%), dar este încă posibilă declanșarea întrerupătorului dacă amperajul total calculat pe hârtie este ușor sub ratingul întrerupătorului.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 11
    7. Măsurați amperaj direct cu un multimetru de clemă (opțional). Un multimetru de clemă (sau un ammetru de clemă) are o pereche de "fălci" În partea de sus, închideți închiderea pentru a înconjura un fir. Când setați să măsurați amperi, dispozitivul va afișa numărul de amperi care rulează prin acel fir. Pentru a testa un circuit, expuneți firul care duce la partea de încărcare a unui întrerupător de circuit. Cu multimetrul de clemă stabilit așa cum este descris, aveți un prieten care să facă alte dispozitive din casă. Dacă dispozitivul este pe același circuit, veți vedea creșterea afișării amperajului.
  • Nu încercați acest lucru decât dacă aveți mănuși ale electricianului și o înțelegere de bază a siguranței electrice. Aceste fire sunt live și scoaterea panoului frontal al unui panou de întrerupător vă va expune la tensiuni periculoase, astfel încât să utilizați o atenție deosebită.
  • Metoda 3 din 3:
    Citirea ratingului de amperaj al unui dispozitiv
    1. Imagine intitulată Determinați amperajul întrerupătorului de circuit Pasul 12
    1. Căutați plăcuța de date. Toate aparatele ar trebui să aibă o placă de date cu informații electrice. Uită-te pe spatele sau partea inferioară a dispozitivului, unde se introduce cablul sau verificați manualul produsului. Informațiile de pe această placă vă vor ajuta să determinați câte amperi dispozitivul atrage și, prin urmare, ratingul de care veți avea nevoie pentru întrerupătorul de circuit.
    • Această secțiune acoperă dispozitivele care enumeră amperajul direct pe plăcuța de date, care ar trebui să includă toate aparatele cu un motor. Dacă dispozitivul dvs. afișează numai Wattage (W), calculați amperajul de la acea valoare.
    • Aceasta nu este o metodă adecvată pentru a determina caracteristicile de siguranță pentru a proteja motorul în sine. Întrerupătorul de circuit protejează cablajul sursei electrice.
    • Dispozitivele de înaltă putere, cum ar fi unitățile de aer condiționat și cuptoarele, sunt cele mai bine instalate de un electrician instruit.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 13
    2. Verificați evaluarea tensiunii dispozitivului. Amperajul tras depinde de tensiunea circuitului dvs. electric. Tensiunea intenționată (V) a dispozitivului trebuie să fie enumerată astfel încât să puteți confirma că se potrivește cu sistemul dvs. electric. Dacă dispozitivul poate funcționa la două tensiuni diferite, acesta va lista de obicei două valori ca acesta: 110V / 240V. În acest exemplu, dacă ați executat dispozitivul pe o alimentare de 110 volți, ați fi numai Consultați primul număr afișat pe fiecare linie.
  • Cele mai multe coduri electrice permit o toleranță de ± 5% pentru tensiune (sau puțin mai mult). Nu rulați un dispozitiv pe o alimentare de tensiune în afara acestui interval.
  • Motivele de uz casnic din America de Nord și alte țări se află pe un standard de 120V. Majoritatea lumii utilizează 220-240V.
  • Multe case au întrerupătoare de 30 A sau 50 - dedicate aparatelor mai mari, cum ar fi încălzitoarele de apă, încălzitoarele de bază, cuptoarele, sobele și sculele electrice grele. Cablarea și întreruptoarele pentru aceste circuite sunt necesare pentru a fi proiectate la 125% din sarcina continuă și 100% dintr-o sarcină ne-continuă.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de întrerupere a circuitului Pasul 14
    3. Căutați Fla, sau "Amperi de încărcare completă". Acesta este numărul de amperi Motorul va atrage la puterea nominală. În Statele Unite, dacă acest dispozitiv va fi lăsat mai mult de trei ore, întrerupătorul de circuit trebuie să fie evaluat la 125% din această valoare. (Înmulțiți FLA cu 1.25.) Acest lucru permite o sarcină suplimentară datorită altor factori, în principal căldură.
  • Această valoare poate fi, de asemenea, listată ca amperaj complet de încărcare, amperi de rulare, amplificare nominală sau doar amperi.
  • Întrerupătoarele de circuit sunt evaluate la 100% din amperajul listat, ceea ce înseamnă că puteți sări peste calculul de 125%. Aceste informații vor fi afișate în mod clar pe panoul electric al circuitelor dacă aveți acest tip de întrerupător.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 15
    4. Verificați LRA. LRA, sau amplificatoarele rotorului încuiate, este cantitatea de curent desenată atunci când motorul nu se rotește. Acest lucru este necesar pentru a porni motorul și poate fi mult mai mare decât FLA. Întrerupătoarele moderne de circuit sunt concepute pentru a permite acest scurt timp de curent. Dacă întrerupătorul dvs. de circuit este evaluat suficient de mare pentru FL, dar încă călătoriile atunci când dispozitivul este conectat, acesta ar putea fi un întrerupător defect, un alt dispozitiv conectat la circuit care provoacă o supraîncărcare sau doar un model vechi. Deplasați dispozitivul cu LRA cu un alt circuit sau aveți un electrician inspectați cablajul dvs.
  • Nu confunda acest lucru cu RLA, o valoare special derivată a forțelor interne, enumerate pe unitățile de aer condiționat.
  • Puteți supradimensiona un întrerupător la 125% pentru a vă ajuta să împiedicați întrerupătorul dvs. de declanșare dacă circuitul este proiectat strict pentru motoare.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 16
    5. Luați în considerare alte dispozitive. Potrivit NEC, circuitele de ramură sunt dimensionate la 125% din sarcina continuă plus 100% din sarcina ne-continuă. Dacă mai multe dispozitive funcționează pe același circuit, adăugați-le împreună după cum urmează:
  • Dacă întrerupătorul dvs. de circuit este evaluat la 100%, adăugați doar toate amperațiile împreună.
  • Dacă întrerupătorul dvs. de circuit este evaluat pentru încărcături continue la 80% sau nu știți ratingul, adăugați amperațiile tuturor dispozitivelor care rulează mai mult de trei ore la un moment dat și multiplicați cu 1.25. Adăugați la rezultat amperajul tuturor dispozitivelor care rulează pentru perioade mai scurte de timp.
  • În ambele cazuri, dacă răspunsul depășește amperajul întrerupătorului, mutați un dispozitiv la un alt circuit.
  • Imagine intitulată Determinarea amperajului de circuit Pasul 17
    6. Utilizați evaluările MCA și MOP pentru o unitate de aer condiționat. Aceste valori sunt rar listate, cu excepția unităților de aer condiționat din America de Nord sau în alte aparate cu motoare sau compresoare mari. Apacitatea minimă a circuitului vă spune dimensiunea minimă necesară pentru siguranță. Protecția maximă supracurentă este cea mai mare circuit amperajul de întrerupere. Când aveți îndoieli, utilizați valoarea MOP atunci când alegeți un întrerupător de circuit pentru a evita declanșarea inutilă a întrerupătorului.
  • Aceste valori sunt adesea surprinzătoare dacă nu aveți experiență HVAC și sunt complicate în continuare de noile tehnologii care permit amperaj mai scăzut decât MOP implică. Luați în considerare angajarea unui profesionist dacă nu sunteți experimentat în zonă.
  • sfaturi

    Totalul tuturor întrerupătorilor dintr-un panou poate depăși ratingul "principal" întrerupător. Acest lucru este normal în sistemele rezidențiale în care este puțin probabil ca toate încărcăturile pe toate circuitele să funcționeze simultan.
  • Există dispozitive de consum pentru măsurarea ușoară a puterii sau amperi care sunt utilizate de un aparat conectat la cablu. Ele sunt vândute ca "plug-in watt metri". Îl conectați într-un recipient, apoi conectați un aparat în contorul WATT pentru a citi direct cât de multă putere este utilizată, așa cum este afișată pe contor.Acest lucru nu poate oferi o sarcină totală de ramură convenabilă, dar evită riscul de a încerca să folosească un ammetru de strângere pe firele vii în interiorul unui panou de întrerupător.
  • Codul Electrical Național® (NFPA 70®) este disponibil online pentru vizualizare gratuită (cu înscriere minimă) sau puteți găsi o copie într-o bibliotecă bine stocată sau o librărie.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că utilizați un întrerupător de circuit care este același brand ca și cutia de panou pe care o instalați sau nu se poate potrivi și poate încălca garanția.
  • Amperajul întrerupătorului de circuit este în primul rând limitat de ecartamentul și materialul cablajului atașat. Pentru a preveni o configurare periculoasă, urmați codurile de siguranță electrică (cum ar fi NEC din SUA). NEC (Codul Național Electric) este publicat de NFPA (Asociația Națională de Prevenire a Focului) și nu este o coincidență!
  • Dacă un manual de echipament necesită un întrerupător de circuit specific sau a "maximă supracurent" Număr, înseamnă că dispozitivul poate fi conectat numai la un circuit la acea evaluare, pentru siguranță.De exemplu, un sistem de 8 AMP se poate supraîncălzi și poate provoca un pericol de incendiu dacă devine supraîncărcat în timp ce se conectează la un circuit de 20-Amp, deoarece întrerupătorul nu deschide imediat circuitul în timpul supraîncărcării mici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar