Cum de a diagnostica problemele frigidere

Uneori observați că este ceva în neregulă cu aparatul imediat. Poate că lumina din frigider nu va porni sau mâncarea dvs. nu rămâne suficient de rece. S-ar putea să nu știți dacă este necesar să apelați un profesionist sau dacă este ceva ce vă puteți rezolva cu ușurință. Diagnosticarea problemei dvs. poate fi diferența dintre o reparație rapidă și o reparație costisitoare, inutilă.

Depanare rapidă

ProblemăSoluţie
Frigiderul nu se va aprinde

Verificați priza și întrerupătorul
 Încercați să resetați placa de circuit

Frigiderul nu se răcește

Verificați ecartamentul de temperatură
 Verificați fluxul de aer și supraîncălzirea

 Frigiderul nu este suficient de rece

Verificați garniturile de ușă

Frigiderul funcționează constant

Dezghețați congelatorul
Verificați garniturile de ușă

Frigiderul se scurge

Curățați tigaia de scurgere

Pași

Metoda 1 din 5:
Diagnosticarea unui frigider mort
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 1
1. Verificați dacă cablul de alimentare este conectat la tot drumul. Scoateți frigiderul dacă este necesar și apăsați fișa ferm în priză. Verificați cablul electric al aparatului pentru deteriorare. Orice fir expus, zgârieturi sau tăieturi din cordon ar putea face defecțiunea aparatului. Dacă este cazul, nu utilizați cablul și contactați un reparator.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 2
    2. Scoateți un cablu de prelungire dacă utilizați unul între cablul principal al frigiderului și priza. Cablul de prelungire poate fi deteriorat sau defect. Conectați frigiderul direct în priză. Dacă aceasta rezolvă problema, înlocuiți cablul de extensie defect.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 3
    3. Încercați un alt aparat în imediata apropiere a frigiderului. Conectați celălalt aparat în aceeași priză pe care frigiderul dvs. a fost conectat. Dacă acest aparat nu funcționează, verificați cutia de siguranțe sau cu întrerupătorul de circuit. S-ar putea să aveți o siguranță sau o întrerupere.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 4
    4. Încercați să conectați frigiderul într-o altă priză. Dacă acest lucru rezolvă problema, atunci problema este cu priza. Verificați curentul și tensiunea de la priza cu un tester de multimetru și tensiune. Dacă nu știți cum să lucrați aceste instrumente, contactați un tehnician de reparații profesionale sau electrician.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 5
    5. Încercați să lăsați-l să fie deconectat pentru o vreme, apoi conectați-l înapoi. Acest lucru poate reseta placa de circuit (cum ar fi repornirea unui computer sau a unui telefon mobil). Lăsându-l deconectat, permiteți condensatorilor să-și piardă orice taxă pe care o pot ține.
  • Metoda 2 din 5:
    Diagnosticarea numai dacă funcționează numai lumina
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 6
    1. Verificați manometrul în interiorul aparatului. Dacă cadranul a fost bătut, ar fi putut face prea cald pentru ca frigiderul să pornească. Este important să verificați atât frigiderul, cât și setările de temperatură a congelatorului, deoarece frigiderul se răcește de la congelator. O problemă cu setarea congelatorului va afecta și frigiderul.
    • Ar trebui să fie setat între 37 și 40 ° F (3-4ºC) pentru frigider și între 0-5ºF (-15 la -18ºC) pentru congelator.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 7
    2. Asigurați-vă că există un flux de aer potrivit în jurul aparatului. Verificați spațiul dintre pereți și aparat. Ar trebui să existe un 3 inci (76.2 mm) Gap în jurul părților laterale ale aparatului și cel puțin 1 inch (25.4 mm) Gap în partea de sus. Aceasta oferă fluxul de aer necesare pentru a funcționa mașina.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 8
    3. Curățați bobinele condensatorului cu un vid sau o perie. Această parte ajută la disiparea căldurii care ar putea face ca actul de aparat să fie amuzant. Această curățare trebuie făcută cu aparatul oprit. Ar trebui să curățați bobinele montate din spate o dată pe an, și bobine de podea de două ori pe an.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 9
    4. Testul pentru supraîncălzire și continuitate. Deconectați frigiderul timp de 2 ore și apoi conectați-l înapoi. Dacă începe să funcționeze "în mod normal" Din nou, compresorul este supraîncălzit și ar trebui verificat de un tehnician de reparații. Utilizați un multimetru pentru a testa fiecare componentă pentru continuitate. Acestea includ controlul temperaturii, ventilatorul de evaporator, cronometrul de dezghețare, protectorul de suprasarcină și motorul compresorului.
  • Este posibil să trebuiască să consultați manualul proprietarului dvs. pentru locațiile componentelor. Dacă o parte nu are continuitate, este defectă și va trebui înlocuită.
  • Metoda 3 din 5:
    Investigarea unui frigider care nu este suficient de rece
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 10
    1. Verificați manometrul în interiorul aparatului. Cadranul ar fi putut fi lovit, ridicând temperatura frigiderului. Este important să verificați atât frigiderul, cât și setările de temperatură a congelatorului, deoarece frigiderul se răcește de la congelator. O problemă cu setarea congelatorului va afecta și frigiderul.
    • Ar trebui să fie setat între 37 și 40 ° F (3-4ºC) pentru frigider și între 0-5ºF (-15 la -18ºC) pentru congelator.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 11
    2. Inspectați orificiile. Verificați orificiile dintre congelator și frigider și tubul de scurgere pentru reziduuri și gheață. Îndepărtați resturile dacă este necesar. Această obstrucție ar putea fi problema ta.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 12
    3. Testați sigiliile ușilor. Plasați o bucată de hârtie între sigilii și aparat. Închideți ușa și scoateți hârtia. Ar trebui să simți tensiune dacă sigiliile funcționează corect.
  • Repetați procesul în jurul sigiliului aparatului. Dacă nu există nici o tensiune la niciun loc, sigiliile încep să eșueze. De asemenea, trebuie să verificați fisurile și rigiditatea care ar putea provoca o etanșare a ușii eșuate.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 13
    4. Testați componentele frigiderului. Utilizați un multimetru pentru a testa continuitatea aparatelor diferite componente. Acestea includ comutatoarele de ușă, încălzirea de dezghețare și temporizatorul și ventilatorul de evaporator. Dacă vreuna dintre aceste părți eșuează, ar putea fi problema ta.
  • Metoda 4 din 5:
    Diagnosticarea unui frigider care continuă să funcționeze
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 14
    1. Așteptați o zi pentru a vedea dacă problema se rezolvă. Mai mulți factori ar putea determina ca frigiderul să funcționeze temporar continuu. Dacă locuiți într-un mediu umed, ați încărcat frigiderul sau ați ajustat recent temperatura, ar putea dura ceva timp ca frigiderul să se răcească complet. Ar putea dura 24 de ore sau poate mai mult pentru a se răcească.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 15
    2. Dezghețați congelatorul în cazul în care există prea multă gheață construită și curățați bobinele condensatorului. Dacă există o construcție de resturi pe bobinele dvs. de condensare, ei nu vor putea disipa în mod eficient căldura, iar frigiderul va trebui să se răcească în mod constant. Dacă dezghețarea este defectă, atunci bobinele de evaporator vor fi înghețate, iar frigiderul va funcționa mai greu pentru a se răci.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 16
    3. Testați etanșarea ușii. Ușa frigiderului are o etanșare care împiedică scurgerea aerului rece. Dacă sigiliul este defect, frigiderul dvs. va trebui să se răcească în mod constant. Utilizați o bucată de hârtie pentru a verifica pauzele în etanșare. Închideți ușa pe bucata de hârtie și trageți-o afară. Ar trebui să existe rezistență atunci când trageți hârtia și dacă nu există, o etanșare defectă a ușii poate fi problema dvs. Repetați testul de-a lungul întregului sigiliu.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 17
    4. Curățați bobinele condensatorului cu un vid sau o perie. Această parte ajută la disiparea căldurii și, dacă este prea murdară, frigiderul va trebui să lucreze mai greu pentru a rămâne rece. Această curățare trebuie făcută cu aparatul oprit. Ar trebui să curățați bobinele montate din spate o dată pe an, și bobine de podea de două ori pe an.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 18
    5. Testați continuitatea diferitelor componente ale frigiderului. Acest lucru va necesita utilizarea unui multimetru pe mai multe componente ale frigiderului. Aceste componente includ: ventilatorul condensatorului, protectorul de suprasarcină și releul compresorului și motorul. O defecțiune în oricare dintre aceste componente poate determina ca frigiderul să circule necorespunzător.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 19
    6. Testați tensiunea de ieșire. Utilizați un multimetru pentru a testa tensiunea de evacuare a orificiului de evacuare pe care frigiderul este conectat. Faceți acest lucru numai cu instrumentele adecvate și măsurile de siguranță. Tensiunea ar trebui să încerce între 108 și 121 volți.
  • Metoda 5 din 5:
    Determinarea de ce un frigider scurgeri
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 20
    1. Verificați tigaia de scurgere și tubul. Apa seită în afara frigiderului poate fi cauzată de o tigaie murdară de scurgere. Panul de scurgere trebuie curățat de o dată pe an. Apa se goolise în interiorul frigiderului poate fi cauzată de un tub de scurgere înfundat. Curățați un tub de scurgere înfundat prin forțarea unei soluții de apă și bicarbonat de sodiu sau înălbitor prin tubul cu o seringă de bastură.
    • Frigiderul trebuie oprit înainte de a încerca să curățați tigaia de scurgere și tubul.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 21
    2. Nivelul frigiderului. Dacă frigiderul dvs. nu este un nivel, lucrurile s-ar putea să nu se sigileze corect, iar scurgerea de dezghețare ar putea să se scurgă. Frigiderul a fost proiectat să funcționeze corect când nivelul. Deconectați frigiderul, apoi plasați un nivel pe partea de sus a frigiderului. Verificați spatele și partea din față a aparatului și ajustați picioarele până la nivelul acestuia.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor frigorifice Pasul 22
    3. Verificați filtrul de apă. Dacă filtrul de apă nu este montat în mod corespunzător, apa poate scurge. După deconectarea frigiderului, scoateți și reinstalați filtrul de apă. Verificați, de asemenea, crăpăturile din capul și carcasa filtrului de apă. Dacă există daune, capul sau carcasa dvs. de filtrare va trebui înlocuită.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Contactați un tehnician de reparare calificat sau electrician dacă sunteți incomod sau nu sunteți sigur de modul de testare a ieșirilor sau componentelor aparatului.

    Avertizări

    Niciodată nu sfidează sau rock un frigider pentru a avea acces la o parte. Aparatul poate cădea deasupra dvs. și poate provoca vătămări grave.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar