Cum să schimbi lumea

Lumea este plină de oameni minunați și locuri frumoase, dar poate fi foarte ușor să fii prins în evenimente negative, cum ar fi crizele de mediu, violența și sărăcia. Din fericire, nu trebuie să aveți superputeri pentru a vă ajuta să salvați lumea. Există atât de multe lucruri pe care le puteți face acasă sau în comunitatea dvs. pentru a face lumea un loc mai bun. Chiar și cele mai mici lucruri pot duce la schimbări mai mari, așa că nu vă fie frică să ieșiți acolo și să începeți să ajutați!

Pași

Metoda 1 din 19:
Evitați judecata acționată.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 1
1. Dacă doriți să schimbați lumea, asigurați-vă că sunteți deschis pentru a schimba și perspective diferite. Când judecați alți oameni, uneori vă puteți transfera în vina pe voi înșivă și nu puteți aborda problemele reale. Încercați să vizualizați viața din punctul de vedere al celeilalte persoane, astfel încât să obțineți o mai bună înțelegere a locului de unde vin. Atâta timp cât stați deschis, veți putea să faceți mai multe schimbări pentru mai bine.
  • Căutați alegeri pe care vă simțiți bine că sunteți mai puțin judecători față de ceilalți. De exemplu, dacă vă simțiți bine despre modul în care arăți, nu ar trebui să judecăm alți oameni pentru modul în care arată.
  • Mai degrabă decât aducerea pe cineva în jos, căutați ceva frumos de spus despre ei în schimb să vă ajute să vă refracționați gândurile.
Metoda 2 din 19:
Fii autentic și autentic cu oamenii.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 2
1. Probabil ați auzit că onestitatea este cea mai bună politică și care deține dacă doriți să vă îmbunătățiți și lumea. Nu face lucruri pentru a face ca tine oameni ca tine sau pentru a-ți spori ego-ul, dar le face pentru că te interesează de fapt. Când oamenii văd că sunteți autentic cu ei, vă vor avea încredere în dvs. și vă vor arăta același nivel de respect.
  • Afișați generozitatea ajutând alți oameni afară și acționând ca un jucător de echipă.
Metoda 3 din 19:
Zambeste mai mult.
  1. Imagine intitulată Schimbați pasul mondial 3
1. Chiar și clipește un zâmbet rapid poate lumina ziua altcuiva. Indiferent unde vă aflați sau cine vă întâlniți, dați-i un zâmbet cald când sunteți în jurul lor. Când zâmbești, faci cealaltă persoană să se simtă bine și să-i încurajeze să zâmbească prea. Dacă acea persoană face același lucru, atunci ați pornit o reacție în lanț de bunătate!
  • Nu trebuie să știți persoana pentru a răspândi bunătatea! Încercați să zâmbiți la străini în timp ce mergeți peste ei.
  • Asigurați-vă că zâmbetul se potrivește situației. De exemplu, nu doriți să zâmbiți când cineva vă oferă veste proastă.
Metoda 4 din 19:
Da cuiva un compliment.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 4
1. Probabil ați simțit un sentiment cald și fuzzy când cineva spune ceva frumos despre tine, deci de ce să nu returnezi favoarea? Spune ceva care vă arată aprecierea pentru modul în care se descurcă emoțional sau tratați alți oameni. Asigurați-vă că acționați sincer când vă dați complimentul, astfel încât să întâlniți ca fiind autentic. Chiar și câteva cuvinte mici pot avea un impact enorm asupra lor.
  • De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Apreciez cu adevărat cât de răbdători sunteți atunci când ascultați pe cineva vorbesc" sau "înseamnă mult pentru mine că ați făcut timp din ziua dvs. pentru a curăța casa când eu A fost obosit. Mulțumesc."
Metoda 5 din 19:
Sărbători succesele unei alte persoane.
  1. Imagine intitulată Schimbarea mondială Pasul 5
1. Poate fi foarte ușor să obțineți gelos de alte persoane când reușesc, dar este mult mai plină de satisfacții pentru a împărtăși entuziasmul lor. Evitați să vă compariți de alte persoane și să vă gândiți la modalități pe care le puteți. În schimb, priviți cu adevărat ceea ce au realizat și apreciază lucrarea pe care au făcut-o. Pe măsură ce ridicați cealaltă persoană, puteți influența acestora să facă același lucru în viitor.
  • Evitați să luați credit pentru realizările altor popoare.
Metoda 6 din 19:
Acte aleatoare de bunătate.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 6
1. Chiar dacă sunt amabili cu cineva nu pare ca și cum ai face o schimbare mare, bunătatea ta va continua să se răspândească prin ei. Bunătatea autentică implică acționarea prietenoasă, îngrijirea și atenția, indiferent de circumstanțe. Rămâneți conștienți de oamenii din jurul vostru și căutați oportunități în care puteți să le ajutați. De exemplu, dacă vedeți pe cineva care se luptă să transporte alimente, puteți oferi să le ajutați la vehiculul lor.
  • Amintiți-vă să vă tratați cu bunăvoință, deci aveți grijă de sănătatea dvs. mintală. Utilizați afirmații pozitive și evitați să fiți prea greu pentru voi înșivă.
Metoda 7 din 19:
Utilizați mai puțină apă.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 7
1. Putem pierde o mulțime de apă când suntem de baie sau curățenie și are un efect negativ asupra mediului. Unele lucruri simple pe care le puteți încerca acasă sunt scurtarea lungimilor dușurilor dvs., oprirea apei când vă spălați dinții și așteptați până când aveți încărcături complete de rufe înainte de a vă rula mașina de spălat.
  • Fixați conductele scurgeri De îndată ce puteți, astfel încât să nu pierdeți apă.
  • Verificați cu furnizorul dvs. de utilități, astfel încât să puteți vedea cât de multă apă folosiți astfel încât să puteți începe să tăiați înapoi.
  • Dacă aveți amenajarea teritoriului, alegeți plante care cresc în mod natural în zona dvs., deoarece se vor dezvolta, de obicei, fără adăpost suplimentar.
  • Nu numai că veți ajuta să salvați apa dulce, veți economisi niște bani pe factura dvs. de apă!
Metoda 8 din 19:
Reciclați când puteți.
  1. Imagine intitulată Schimbă pasul mondial 8
1. Probabil ați auzit că "reduceți, reutilizați și reciclați" pe tot parcursul vieții, dar este posibil să nu fiți cunoscut cât de mult este să conservați resursele naturale. Ori de câte ori sunteți pe cale să aruncați ceva, verificați mai întâi dacă este etichetat ca reciclabil. Câteva exemple de lucruri pe care le puteți recicla includ containere din plastic, hârtie, metal, sticlă și electronică.
  • Separați-vă reciclabilele de la gunoiul obișnuit și păstrați-le într-un bin diferit de colectare.
  • Verificați cu serviciile dvs. de gestionare a deșeurilor din zonă pentru a vedea dacă reciclabilele sunt colectate curbside sau dacă trebuie să le luați într-un centru de colectare.
  • Unele materiale reciclabile sunt diferite decât altele și trebuie să fie separate și mai mult. Verificați întotdeauna ce reciclabilele serviciul dvs. de colectare a deșeurilor acceptă înainte de a le pune în bin.
Metoda 9 din 19:
Cumpărați produse ecologice și etice.
  1. Imaginea intitulată Schimbarea pasului mondial 9
1. O mulțime de producție se bazează pe combustibili fosili, substanțe chimice sau muncă neloială, astfel încât întotdeauna cercetarea companiilor pe care le acceptați și produse pe care le cumpărați. Pe măsură ce faceți cumpărături pentru produse, verificați ambalajul pentru cuvinte precum "energetic eficient", "material reciclat" sau fără chimic ", deoarece acestea vor avea mai puțin un impact asupra mediului. Dacă cumpărați alimente, vizitați o piață a fermierilor pentru a sprijini cultivatorii locali, magazinul în secțiunea organică și căutați produse care nu conțin toxine.
  • De exemplu, puteți comuta de la becuri incandescente la becuri cu LED-uri mai eficiente din punct de vedere energetic.
  • Când cumpărați produse de origine animală, căutați compania pentru a vedea dacă animalele sunt tratate bine înainte de a cumpăra.
  • Încercați să sprijiniți întreprinderile și produsele locale, deoarece nu trebuie să călătorească până la capăt, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai puține emisii de livrare.
Metoda 10 din 19:
Reduceți emisiile de carbon.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 10
1. Când ardeți combustibili fosili, acesta adaugă poluarea în aer care doare mediul și duce la o sănătate slabă. Chiar dacă este convenabil să conduci peste tot, căutați unele oportunități în care puteți utiliza un mod alternativ de transport. Dacă nu aveți nevoie să mergeți prea departe și este o zi frumoasă, mergeți la o plimbare sau plimbare cu bicicletă în schimb. În caz contrar, puteți reduce emisiile luând transportul public sau carpooling cu alte persoane.
  • Discutați cu șeful dvs. și vedeți dacă lucrați de la domiciliu este o opțiune pentru dvs. Chiar dacă puteți lucra de la distanță câteva zile pe săptămână, nu va trebui să ardeți orice combustibil în timpul navetei dvs.
  • Vehiculele electrice funcționează, de asemenea, bine, deoarece acestea rulează mai degrabă pe o baterie decât pe benzină.
Metoda 11 din 19:
Creșteți conștientizarea pentru că vă sprijiniți.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 11
1. Chiar dacă nu aveți prea mult timp sau bani pentru a pune spre o cauză, răspândirea informațiilor despre aceasta poate ajuta la altor persoane conștiente de problemele din întreaga lume. Scrieți câteva postări sociale care explică de ce cauza este importantă și de ce alte persoane ar trebui să o acorde atenție. Dacă doriți să vă împărtășiți cauza dvs. mai mult privat, să vă trimiteți individual prietenilor, astfel încât să puteți adapta mesajul în mod specific. Utilizați limbajul încurajator care sună plin de speranță, mai degrabă decât de a posta ceva care face ca oamenii să se simtă vinovați sau înspăimântați.
  • Puteți chiar să rambursați social media pentru a posta pe site-uri personale sau pentru a scrie articole pentru un ziar sau o revistă.
Metoda 12 din 19:
Căutați oportunități de voluntariat.
  1. Imaginea intitulată Schimbarea pasului mondial 12
1. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a găsi oameni care au grijă de aceleași cauze pe care le faceți și să vă întoarceți comunității dvs. În timp ce există atât de multe oportunități acolo, căutați ceva care completează și cât de mult timp aveți la dispoziție. Căutați șanse de a vă oferi voluntar cu non-profituri locale, organizații religioase sau online. Odată ce găsiți ceva care se aliniază cu interesele dvs., ajungeți la organizație pentru a vedea cum le puteți ajuta cele mai bune.
  • Verificați site-urile precum Voluntarmatch, serviți.gov, sau idealist pentru oportunități deschise în apropierea dvs.
  • Fiecare organizație va avea o altă cultură a companiei, deci chiar dacă prima dvs. oportunitate de voluntariat nu funcționează, continuă să caute ceva care să se potrivească mai bine.
Metoda 13 din 19:
Sprijiniți un adăpost pentru animale.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 13
1. Deoarece adăposturile se umple, devine mai greu de îngrijorat pentru bunăstarea fiecărui animal. Dacă sunteți un iubitor de animale de companie, adăpostul local local va aprecia orice ajutor și asistență pe care trebuie să o oferiți. Verificați site-ul adăpostului sau contactați-le direct pentru a afla ce au nevoie cel mai mult și cum le puteți sprijini. Ei pot avea nevoie doar de bani și consumabile sau ar putea să vă ceară să vă oferiți voluntar abilitățile. Ia-te la fel de implicat, pentru a putea ajuta animalele să trăiască vieți fericite și pline.
  • Considera adoptarea sau încurajarea unui nou animal de companie dacă aveți timp și spațiu pentru a avea grijă de unul. În acest fel, puteți găsi un nou partener și puteți face loc pentru mai multe animale la adăpost.
Metoda 14 din 19:
Găsiți un program de curățare în zona dvs.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 14
1. Când oamenii se așează, gunoiul se termină în mediu și dăunează faunei sălbatice naturale. Chiar mai rău, unele materiale precum plasticul nu se descompun în mod natural și continuă să polueze. Căutați online pentru a vedea dacă există inițiative de curățare în orașul sau starea dvs. și înregistrați-vă la voluntariat. S-ar putea să ajungeți la alegerea gunoiului de pe o plajă, curățați-vă în jurul autostrăzilor sau colectarea deșeurilor din parcurile publice.
  • Chiar dacă nu găsiți un program de curățare în zona dvs., luați câteva secunde pentru a ridica gunoi pe care îl găsiți, astfel încât să puteți dispune corect.
Metoda 15 din 19:
Donați la caritate.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 15
1. Dacă nu aveți timp să vă oferiți voluntar pentru cauzele pe care le susțineți, chiar și o mică donație monetară poate face o mare diferență. Căutați organizații de caritate care să sprijine problemele pe care le aveți grijă și să vă suportați și să verificați dacă au o pagină de donație. Căutați organizații care au transparență, astfel încât știi exact unde merg banii tăi. Puteți face o donație unică sau puteți crea plăți recurente.
  • Întotdeauna cercetarea organizațiilor de caritate înainte de a le oferi bani pentru a vă asigura că banii dvs. sunt utilizați în mod responsabil.
Metoda 16 din 19:
A da sânge.
  1. Imagine intitulată Schimbarea pasului mondial 16
1. În perioadele de criză, lipsa de sânge s-ar putea întâmpla și să facă dificilă tratarea pacienților. Căutați un centru de donație sau unitatea de sânge în zona dvs. și verificați cerințele de eligibilitate și de sănătate de care aveți nevoie. De obicei, atâta timp cât vă simțiți bine și rămâneți sănătoși, puteți da sânge o dată la câteva luni pentru a ajuta pe cei care au nevoie.
  • Este posibil să nu fiți capabili să donați sânge dacă sunteți bolnav, aveți fierul scăzut sau dacă luați anumite medicamente. Chiar dacă nu puteți dona, puteți face în continuare o donație monetară sau un voluntar la o unitate de sânge.
Metoda 17 din 19:
Deveniți un donator de organe.
  1. Imagine intitulată Schimbă pasul mondial 17
1. Mulți oameni au nevoie de transplanturi de organe pentru a supraviețui, dar listele de așteptare pot fi foarte lungi. Deși poate fi greu să vă gândiți la ceea ce se întâmplă după ce treceți, semnându-vă să fiți un donator poate ajuta la salvarea vieții unei alte persoane. De multe ori, puteți opta să fiți un donator la departamentul dvs. local de autovehicule, dar poate varia în funcție de locul în care locuiți. Căutați cum să vă înregistrați în țara dvs. sau să stați online și să completați formularul.
  • Este posibil să puteți dona organe ca un rinichi sau o parte din plămân, pancreas sau ficat în timp ce încă mai trăiești.
Metoda 18 din 19:
Votați pentru politicieni care împărtășesc opiniile dvs.
  1. Imaginea intitulată Schimbarea pasului mondial 18
1. Pornirea unui nivel individual este mare, dar alegerea candidaților care au aceleași valori, deoarece vă puteți ajuta la modificări la un nivel mai mare. Rămâneți informat despre oficialii care se desfășoară în alegerile locale și naționale și cercetați ceea ce reprezintă și credeți. În timp ce niciun candidat nu va fi absolut perfect, căutați pe cel care împărtășește majoritatea opiniilor dvs. și asigurați-vă că ați votat pentru ele în alegerile viitoare.
  • Dacă doriți cu adevărat să sprijiniți candidatul, vedeți cum vă puteți oferi voluntar pentru campania lor și a răspândi conștientizarea politicilor lor.
Metoda 19 din 19:
Protestați pentru ceea ce credeți.
  1. Imagine intitulată Schimbă mondia Pasul 19
1. Când vedeți nedreptății sau doriți să luați un stand pentru o cauză pe care o aveți grijă, este posibil să trebuiască să protestați pașnic să fiți auziți. Sunteți complet liber să vă exprimați și ceea ce credeți, dar este posibil să aveți nevoie să aflați în prealabil cerințele de autorizare ale orașului. Există atât de multe moduri pe care le puteți protesta, cum ar fi marșul, ținând vigilele și efectuarea unui loc. Indiferent de ce cauți, susțineți, rămâneți persistenți și lăsați-vă vocea să fie auzită.
  • Nu vă întoarceți niciodată la violență în timp ce protestați.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Chiar dacă ar putea fi dificil, nu renunțați la obiectivele dvs. Rămâneți persistenți și vă puteți ajuta comunitatea și lumea dvs.
  • Rămâneți educat pe cauzele pe care le interesează, astfel încât să puteți informa alte persoane dacă întrebați.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că organizațiile de cercetare înainte de a le dona, astfel încât să știți unde merge banii dvs. și ce va fi folosit pentru.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar