Cum să controlați ciclurile de căldură felină cu acetat de megestrol

Megestrolul acetat (MA) este un medicament care poate fi folosit pentru a regla ciclurile de căldură de feline. Înainte de a urmări tratamentul MA, este important să discutați cu VET-ul pisicii dvs. și să înțelegeți riscul ridicat de efecte secundare grave asociate cu utilizarea MA. Dacă decideți să utilizați MA pentru a controla ciclurile de căldură ale pisicii dvs., asigurați-vă că dați medicamentul conform instrucțiunilor și accesați la veterinarul dvs. cu orice întrebări sau preocupări.

Pași

Metoda 1 din 3:
După sfatul veterinarDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 1
1. Faceți o întâlnire cu veterinarul dvs. Apelați VET și explicați-vă că doriți să discutați opțiunile posibile pentru discutarea ciclurilor de căldură ale pisicii dvs. Ma necesită o rețetă, deci va trebui să vă întâlniți cu VET înainte de a vă deplasa cu grijă. Fiți pregătiți să vorbiți despre istoricul medical al pisicii dvs., precum și despre situația actuală a sănătății.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 2
    2. Investigați alte opțiuni de tratament. Înainte de a vă da pisicii un medicament, veterinarul dvs. va dori probabil să luați în considerare și alte căi de îngrijire, inclusiv chirurgie spionată. Sau, ei ar putea sugera o procedură mai puțin invazivă, cum ar fi o ovariectomie, care este îndepărtarea chirurgicală a doar ovarelor. O lovitură de control al nașterii ar putea fi o altă abordare.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu megestrol Acetat 3
    3. Cunoașteți riscurile pentru sănătate. Există efecte secundare potențiale grave și riscuri asociate cu pisica ta luând MA. Unele pisici dezvoltă daune hepatice, diabet zaharat sau hipertrofie mamară de la luarea MA. Discutați cu medicul veterinar despre toate aceste posibilități înainte de a începe cursul tratamentului.
  • Asigurați-vă că ați citit cu atenție orice documentație care vine cu medicamentul în sine, deoarece potențialele riscuri pentru sănătate pot fi listate și în această literatură.
  • Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură felină cu acetat de megestrol Pasul 4
    4. Du-te cu cea mai mică dozare posibilă. Ma este un medicament foarte puternic, cu efecte secundare potențial severe. Ca atare, discutați cu medicul veterinar despre pornirea pisicilor pe cea mai mică doză posibilă și creșterea acesteia, dacă este necesar, în timp. O dozare la nivel inferior este de obicei 0.625 mg / kg pe săptămână. Dozajul poate, de asemenea, să depindă de greutatea, vârsta și starea de sănătate a pisicii dvs.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 5
    5. Utilizați-l numai ca contraceptiv pe termen scurt. Din cauza riscurilor de sănătate, MA ar trebui să fie considerată doar o soluție temporară la orice preocupare a ciclului de căldură cu privire la pisica dvs. Extinderea medicamentelor dincolo de doar câteva săptămâni se poate impozita sistemul pisicii dvs. și poate duce la infecții uterine și la alte probleme. Discutați cu medicul veterinar despre utilizarea MA în colaborare cu alte tratamente.
  • De exemplu, unii proprietari de animale de companie combină o prescripție MA cu o politică de păstrare a pisicii lor limitată în timpul perioadelor de căldură.
  • Dacă aveți o indicație că Ma are un efect negativ asupra sănătății pisicii dvs., obțineți-vă de veterinarul dvs. și discutați despre posibilitatea de a opri imediat tratamentul.
  • Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură felină cu acetat de megestrol Pasul 6
    6. Nu utilizați pentru pisici mai tinere sau gravidă. Dacă bănuiți că pisica dvs. este însărcinată în orice moment în timpul tratamentului MA, apelați imediat medicul veterinar. Probabil vor sfătui să înceteze să-ți dai pisicii medicamente până când se poate efectua un test. Este, de asemenea, o idee bună să întârzieți folosind ma dacă pisica dvs. nu a avut primul ciclu de căldură.
  • Metoda 2 din 3:
    Monitorizarea sănătății pisicilorDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Control Cicluri de căldură feline cu acetat de megestrol Pasul 7
    1. Programați verificările regulate cu VET dvs. La momentul numirii dvs. inițiale, continuați și faceți o serie de viitoare. Aceste întâlniri suplimentare vor fi oportunități pentru veterinarul dvs. pentru a verifica starea fizică a pisicii dvs. și pentru a discuta despre schimbările comportamentale cu dvs. Dacă se schimbă greutatea pisicii dvs., poate fi necesar ca doza să fie ajustată.
    • Monitorizarea atentă pe care MA o cere înseamnă că nu este o opțiune bună de tratament pentru coloniile ferate sau alte pisici libere.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 8
    2. Urmăriți orice efecte secundare fizice potențiale. Păstrați un ochi apropiat de obiceiurile de mâncare, băutură și de litterie a pisicii. Asigurați-vă că ei continuă să se încurce. Unele dintre posibilele efecte secundare pe termen lung de la MA includ pyometra (o infecție cu uterină), cancer mamar și diabet zaharat. Efectele secundare pe termen scurt includ pierderea în greutate, letargie și vărsături.
  • Fiți conștienți de faptul că unele dintre aceste reacții adverse pot apărea imediat după ce pisica începe tratamentul.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 9
    3. Urmăriți orice efecte secundare potențiale comportamentale. Face notă dacă pisica dvs. începe să prezinte comportamente distructive sau problematice. Combinația de stres și MA poate face ca unele pisici să înceapă marcajul de urină sau zgârierea mobilierului. Alte pisici prezintă agresivitate evidentă prin mușcătură sau zgâriere.
  • Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură felină cu acetat de megestrol Pasul 10
    4. Fiți conștienți de orice interacțiune medicamentoasă. Când vorbiți cu medicul veterinar, asigurați-vă că dezvăluiți orice medicamente sau suplimente pe care pisica dvs. îl ia în prezent. Dacă medicul veterinar este preocupat de o posibilă interacțiune a medicamentului, atunci ele pot solicita să vă monitorizați pisica chiar mai atent sau mai frecvent. Ma are unele interacțiuni cunoscute cu medicamente precum rifampinul.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 11
    5. Monitorizați sănătatea de reproducere a pisicii dvs. Când ați terminat să vă dați pisica, să vă luați pisica pentru întâlniri anuale. De asemenea, urmăriți orice semne de avertizare a posibilelor infecții uterine, cum ar fi pierderea apetitului. Este important să prindeți aceste probleme mai devreme, astfel încât să poată avea loc tratamentul proactiv.
  • Metoda 3 din 3:
    Oferind pisicii tale o pastilăDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Control Cicluri de căldură feline cu acetat de megestrol Pasul 12
    1. Dați medicamentului conform instrucțiunilor. Citiți cu atenție instrucțiunile VET și priviți și pe eticheta de prescripție medicală. Ma vine de obicei în formă de tabletă într-o varietate de doze. Asigurați-vă că vă dați pisicii întreaga rulare a medicamentului sau ar putea provoca efecte secundare suplimentare.
    • Poate fi mai ușor dacă dați medicamentul în același timp în fiecare zi. Dacă săriți o doză, nu dublați următoarea.
  • Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 13
    2. Zdrobi pastilele cu o lingură. Verificați cu veterinarul pisicii sau farmacistul înainte de a trece cu acest pas. Apoi, scoateți două linguri. Așezați pilula într-una și așezați cealaltă pe partea de sus, aplicând presiune până când pilula este redusă într-o pulbere fină. Gestionați cu atenție lingurile până când știți unde doriți să puneți pulberea de pilule. Încercați să utilizați medicamentul cât mai curând posibil după concasare.
  • O altă opțiune este de a utiliza un tăietor de pilule, adesea vândut la farmacii, pentru ao sparge în bucăți mai mici.
  • Este, de asemenea, o idee bună să citiți eticheta de medicamente a MA pentru a vă asigura că este bine să zdrobiți sau să tăiați pilula înainte de a vă deplasa înainte.
  • Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 14
    3. Amestecați-l cu alimente. Plasați porțiunea normală de alimente a pisicii în castron și amestecați praful de pilule sau bucățile în ea. Sau, luați niște pisici moi și plasați piese de pilule în centrul fiecăruia. Urmăriți pisica dvs. mâncați pentru a vă asigura că acestea obțin cea mai mare parte a medicamentelor.
  • Pentru a vă înșela pisica în mâncare, încercați să le dați un prim tratament fără nici un medicament și apoi urmând acest lucru cu cele mixte.
  • Imagine intitulată Control Cicluri de căldură Feline cu acetat de megestrol Pasul 15
    4. Așezați pilula în gura pisicii voastre. Dacă pisica dvs. este suficient de docile, apucați ușor fălcile și deschideți-le. Țineți-le în această poziție în timp ce lăsați pilula spre partea din spate a gâtului lor. Împingeți maxilarul închis și urmăriți pentru a vă asigura că l-au înghițit cu succes.
  • Încercați doar această metodă dacă credeți că puteți face acest lucru fără a vă răni sau a vă sperie pisica.
  • Imagine intitulată Controlul ciclurilor de căldură feline cu acetat de megestrol Pasul 16
    5. Practicați-vă de pastile. Poate fi tentant să întârzieți să vă dați pisicii, dar să rămâneți îndeaproape la programul de dozare convenit cu VET dvs. Discutați cu medicul veterinar despre ce să faceți dacă pisica dvs. decide să mănânce doar o parte din pilula.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că ați stocat medicamentul MA într-un loc adecvat în care nu va fi expus la temperaturi extreme sau umiditate.

    Avertizări

    Dați-vă doar pisica dvs. cu prescripție medicală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar