Cum de a lega cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum

Depresia postpartum (PDD) este o boală mintală gravă care afectează unele femei după naștere. Când aveți PDD, vă puteți simți deprimat, întrebați rolul dvs. ca mamă și aveți dificultăți în conectarea la copilul dumneavoastră. Prin petrecerea timpului cu copilul dvs., concentrându-vă asupra dvs. și obținerea ajutorului adecvat atunci când este necesar, vă puteți lega cu copilul în ciuda depresiei postpartum.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea unei obligațiuni
  1. Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 1
1. Vorbește cu copilul tău. O modalitate bună de a lega cu copilul dvs. este prin comunicarea verbală. Bebelușii învață și răspund la vocea ta. Aceasta înseamnă că ar trebui să discutați cu copilul dvs. pe tot parcursul zilei. Poate fi orice tip de comunicare pe care vă simțiți confortabil să faceți atâta timp cât vă uitați la copilul dvs. și folosiți vocea. Asigurați-vă că ați contactat ochii cu copilul când vorbiți cu ei.
  • Încercați să citiți povestiri copilului dumneavoastră.
  • Cântați melodiile preferate pentru copilul dvs.
  • Utilizați discuții pentru bebeluș cu copilul dvs. sau imitați sunetele pe care le fac.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 2
    2. Atingeți copilul dumneavoastră. Una dintre cele mai bune modalități de a începe o legătură între dvs. și copilul dumneavoastră este să o faceți prin atingere. Bebelușii răspund bine pentru a atinge și atinge, de asemenea, vă ajută să formați o legătură și cu bebelușul. Începeți mici cu atingerea luminii pe măsură ce vă obișnuiți să atingeți și să vă lipiți cu copilul.
  • Încercați să vă acoperiți sau să vă rotiți copilul pe tot parcursul zilei. Strângeți picioarele, brațele, picioarele și mâinile copilului. Ridicați-vă ușor mâna peste capul bebelușului.
  • Țineți copilul împotriva pielii cât mai mult posibil. Purtați topurile rezervorului și puneți-vă copilul într-un scutec și țineți copilul astfel încât pielea să atingă.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 3
    3. Hrăniți-vă copilul. Faceți timp să vă hrăniți copilul pe tot parcursul zilei. Chiar dacă nu sunteți pregătit de fiecare dată, încercați să o faceți cel puțin o dată sau de două ori pe zi. Hrănirea copilului vă ajută să promovați o legătură între voi doi din cauza recunoașterii vocale și a recunoașterii copilului dumneavoastră că aveți grijă de nevoile lor.
  • Dacă sunteți în stare să alăptați, luați acest timp pentru a vă lega cu copilul. Dacă trebuie să vă hrăniți sticle, puteți să vă legați încă cu copilul atingându-le și să vorbiți cu ei.
  • Imagine denumită legătura cu nou-născutul dvs. atunci când aveți depresie postpartum Pasul 4
    4. Aveți grijă de igiena bebelușului dvs. Puteți începe să formați o legătură cu copilul dvs., luând o parte activă în sarcinile zilnice care trebuie făcute pentru ei. Acest lucru vă permite să vă petreceți timp cu copilul, să vă atingeți copilul și să le obișnuiți.
  • Dă-ți copilul o baie.
  • Schimbați scutecele bebelușului.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 5
    5. Răspundeți copilului dumneavoastră. Vă puteți lega cu copilul dvs. răspunzând la ei când fac ceva. Când aveți PDD, este posibil să nu vă simțiți întotdeauna să răspundeți la copilul dvs. sau să răspundeți inconsecvent. Faceți un efort pentru a răspunde copilului dvs., chiar și atunci când nu vă simțiți așa.
  • De exemplu, vă puteți liniști copilul când strigă sau răspund râzând sau atingând când râd și zâmbesc.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 6
    6. Joacă-te cu copilul tău. Vă puteți lega cu copilul dvs. jucând cu ei pe tot parcursul zilei. Chiar dacă nu sunteți pregătit cu ei tot timpul, puteți încerca să jucați cu copilul cel puțin o dată pe zi. Chiar dacă este doar câteva minute în fiecare zi, contactul vă va ajuta să începeți să formați o legătură.
  • Puteți utiliza Rattles și alte jucării pentru copii, jucați Peek-A-Boo sau alte jocuri care vor fi distractive pentru dvs. și pentru copilul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 7
    7. Încercați masajul copilului. Masajul copilului este o modalitate de a vă lega cu copilul. Masajul copilului vă permite să atingeți pielea bebelușului dvs., plasați-vă mirosul, mențineți contactul cu ochii și discutați cu ei. Toate aceste lucruri sunt importante pentru legarea cu noul dvs. copil. Masajul de sugari eliberează, de asemenea, hormoni în amândoi care ajută la încurajarea legăturii.
  • Dacă sunteți interesat de masajul pentru copii, ar trebui să luați o clasă. Clasele sunt de obicei date de-a lungul unei luni sau două. În timpul clasei, învățați diferite accidente de masaj pentru diferite părți ale corpului bebelușului. De asemenea, învățați cum să masați în mod corespunzător copilul, deoarece bebelușii sunt mai fragili decât adulții.
  • Dacă nu găsiți o clasă sau nu este dificil să lucrați în programul dvs., încercați să citiți cărți, vizionați videoclipuri instructive sau vizitați site-uri web care explică cum să efectuați un masaj pentru sugari.
  • Căutați online, consultați spitalul în care v-ați livrat copilul sau întrebați-vă medicul despre cursurile din zona dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Concentrându-se pe tine însuți
    1. Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 8
    1. Întreabă pentru ajutor. Nu trebuie să treci prin asta singur. Puteți solicita ajutor de la parteneri, membri ai familiei și prieteni pentru a vă ajuta în timp ce încercați să vă legați cu copilul. Veți începe să vă simțiți o legătură mai profundă cu copilul dvs. dacă vă simțiți în siguranță în abilitățile dvs. de părinți. Acest lucru poate fi dificil dacă aveți PDD, dar ar trebui să aveți oameni din jurul dvs. care vă poate ajuta.
    • Adresați-vă partenerii sau familiei să vă ajute cu lucrări de uz casnic sau cu alte treburi zilnice. S-ar putea să fiți epuizați sau drenați emoțional și doriți să vă concentrați asupra copilului dvs. când puteți.
    • Vorbiți cu ei despre a vă ajuta să vă îndreptați spre legarea cu copilul. Să vă încurajeze ușor să încercați să vă obligați și să vă ajutați să nu o evitați.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 9
    2. Du-te la clasele de părinți. Dacă aveți probleme să învățați să vă îngrijiți copilul, acesta poate influența legătura dvs. S-ar putea să nu simți că sunteți potrivit să fiți o mamă și vă puteți distanța de la copilul dvs. Încercați cursuri de părinți pentru a ajuta la ștergerea acestei anxietate. Clasele de părinți vă pot ajuta să învățați cum să aveți grijă de copilul dvs. și să vă confruntați cu obstacole pe care vă puteți confrunta.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu spitalul local despre locul unde puteți găsi clase de părinți în zona dvs.
  • Dacă aveți nevoie de sprijin, adresați-vă partenerului, unui membru al familiei sau unui prieten să rămână lângă dvs. și să vă ajutați.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 10
    3. Ai grijă de tine. Un lucru important pentru tine de a face este să ai grijă de tine după naștere. Acest lucru vă ajută să vă păstrați sănătoși, ceea ce este important pentru dvs. pe măsură ce vă gestionați PDD-ul și începeți să vă legați cu copilul. Nu poți avea grijă de copilul tău și să le bați cu ei dacă nu ești sănătos.
  • Aceasta include odihna cât mai mult poți. Încercați napping sau odihnă când baby face.
  • Mâncați alimente sănătoase și exerciții fizice. Includeți o dietă echilibrată a tuturor celor cinci grupuri de alimente și încercați să limitați alimentele cu junk. Activitatea fizică ușoară, cum ar fi mersul pe jos sau yoga.
  • Să se angajeze în lucruri pe care ți le-ai plăcut înainte să fii însărcinată. Nu renunțați la interesele dvs. doar pentru că ați dat naștere.
  • Luați copilul în afara o dată pe zi în fiecare zi dacă vremea permite și ia-ți copilul pentru o plimbare.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 11
    4. Fii răbdător. Dacă nu vă lipiți cu copilul, vă puteți simți supărat sau trist. Cu toate acestea, ar trebui să fii răbdător. De multe ori, incapacitatea de a lega cu copilul dvs. dispare după o anumită perioadă de timp. Continuați să interacționați cu copilul dvs. și să primiți sprijin de la partenerul, familia și prietenii dvs.
  • Tratarea și recuperarea de la PDD poate dura timp. Nu vă supărați dacă vă duce într-o vreme.
  • Cele mai multe obligațiuni, chiar și atunci când mama nu are PDD, ia timp pentru a forma.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutând ajutor
    1. Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 12
    1. Discutați cu furnizorul dvs. de servicii medicale. S-ar putea să vă gândiți să discutați cu echipa dvs. de îngrijire a sănătății despre problemele pe care le aveți legătura cu copilul dumneavoastră. Ei vă pot oferi informații sau vă puteți referi la locurile unde puteți învăța tehnici de legare cu copilul dumneavoastră.
    • Pot exista clase disponibile în zona dvs. pentru noi mame și tați care învață cum să interacționeze, să răspundă și să aibă grijă de copilul dumneavoastră.
    • De asemenea, puteți încerca să mergeți la noi grupuri de părinți.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 13
    2. Supune terapiei. Psihoterapia este un tratament comun pentru depresia postpartum. Psihoterapia este când te duci să vezi un psiholog, terapeut sau un consilier pentru a vorbi despre starea ta. Terapia vă oferă un loc pentru a discuta despre temerile, sentimentele și preocupările. Terapistul dvs. poate oferi sugestii despre cum să gestioneze simptomele și să interacționeze cu copilul.
  • Deoarece depresia postpartum poartă multe concepții greșite, vă puteți simți că oamenii vă vor judeca dacă mergeți la terapie pentru PPD. Nu lăsa asta să te oprească. Obținerea ajutorului de care aveți nevoie pentru a vă vindeca, astfel încât să vă puteți îngriji de copilul dvs. nu este nimic de rușine.
  • De exemplu, este posibil să doriți să spuneți terapeutului dvs. dacă vă simțiți trist, dacă vă simțiți ca auto-rău, dacă aveți gânduri suicidare sau dacă aveți sentimente care vă fac să vă simțiți că nu vă puteți lega cu copilul. Dacă te gândești să te rănești pe tine sau pe copilul tău, să-ți dai terapeutul sau doctorul imediat și să vină cineva să ajute cu copilul până când poți obține ajutor.
  • Multe femei cu postpartum vezi rezultatele și recuperarea în termen de două până la trei luni.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 14
    3. Ia în considerare medicația. Dacă terapia de vorbire nu ajută, poate doriți să luați în considerare medicația. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie antidepresive pentru a vă ajuta cu depresia. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți efectele secundare negative ale antidepresivelor, cum ar fi modul în care unele antidepresive o fac nesigure pentru a alăpta copilul.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră Pro și contra medicamentelor. Discutați cu partenerul dvs., deoarece decideți dacă antidepresivele sunt potrivite pentru dvs.
  • Puteți lua fie inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), fie antidepresive triciclice (TCAS). SSRI sunt, de obicei, ceea ce este prescris și include Prozac, Zoloft și Celexa. TCA sunt utilizate în general dacă nu puteți lua SSRI și includeți doxepin.
  • TCAS nu sunt sigure pentru alăptare.
  • Imagine intitulată Bond cu nou-născut atunci când aveți depresie postpartum Pasul 15
    4. Alăturați-vă unui grup de asistență. Grupurile de asistență pot oferi ajutor pe măsură ce lucrați prin PDD. Într-un grup de asistență, vă puteți conecta cu alte mame care se luptă cu aceeași problemă. Vă puteți împărtăși sentimentele și puteți asculta pe măsură ce împărtășesc a lor. S-ar putea chiar să găsiți sugestii pentru legarea cu copilul dumneavoastră.
  • Puteți solicita medicului dumneavoastră despre grupurile de asistență din zona dvs. De asemenea, puteți căuta pe Internet pentru a găsi grupuri de asistență online.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar