Cum să faci o divizie scurtă

Diviziunea scurtă este similară cu diviziunea lungă, dar implică o muncă mai puțin scrisă și aritmetică mentală. Metoda generală atât pentru diviziunea scurtă, cât și lungă, este aceeași, dar în diviziunea scurtă, scrieți mai puțin de munca dvs., făcând scăderea simplă și multiplicarea mentală. Pentru a înțelege divizia scurtă, trebuie să fi stăpânit abilitățile de bază ale scăderii și multiplicării. Diviziunea scurtă este ideală atunci când divizorul, numărul pe care îl împărțiți într-un alt număr, este mai mic de 10.

Pași

Partea 1 din 2:
Făcând o divizie scurtă
  1. Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 1
1. Scrieți problema. Pentru a scrie problema corect, puneți divizorul, numărul pe care îl împărțiți într-un alt număr, în afara barei de diviziune lungă. Plasați dividendul, numărul pe care îl împărțiți de către divizor, în interiorul barei de diviziune lungă. Coeficientul sau rezultatul dvs., va merge pe partea de sus a barei de diviziune. Amintiți-vă că pentru o divizie scurtă de lucru, divizorul dvs. trebuie să fie mai mic de 10.
  • De exemplu: în 847/5, 5 este divizorul, scrieți-l în afara barului de diviziune. 847 este dividendul, așa că puneți-l în interiorul barului de diviziune.
  • Coeficientul este gol, deoarece nu ați început să vă împărțiți încă.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 2
    2. Împărțiți primul număr al dividendului de către divizor. Când vă împărțiți, afirmați câte ori un număr se poate încadra într-un alt număr. De exemplu, 2 se pot potrivi în 6 de trei ori (2 + 2 + 2 = 6). Continuând cu exemplul nostru, 5 intră în 8 doar o singură dată, dar nu se împarte uniform în 8. Avem 3 stânga. Scrieți numărul 1, primul număr al coeficientului, în partea de sus a barei de divizare. Acest număr rămas este numit restul.
  • Dacă folosiți divizia lungă, ați scrie 8 minus 5 egali 3 și apoi aduceți în jos 4 din dividend. Diviziunea scurtă simplifică acest proces scris.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 3
    3. Scrieți restul lângă primul număr al dividendului. Scrieți un mic 3 în partea dreaptă sus a numărului 8. Acest lucru vă va aminti că a existat un restrict de 3 când ați împărțit 8 cu 5. Următorul număr pe care îl veți împărți este combinația dintre restul și al doilea număr.
  • În exemplul nostru, următorul număr este 34.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 4
    4. Împărțiți numărul format de primul restrict și al doilea număr din dividende de către divizor. Restul este 3 și cel de-al doilea număr al dividendului este de 4, astfel încât noul număr pe care îl veți lucra este 34.
  • Acum, împărțiți 34 de 5. 5 intră în 34 de șase ori (5 x 6 = 30) cu un restrict de 4.
  • Scrieți-vă coeficientul, 6, pe bara de divizare din partea dreaptă a 1.
  • Din nou, rețineți că faceți majoritatea matematică mentală.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 5
    5. Scrieți al doilea restul deasupra celui de-al doilea număr din dividend și împărțiți. Așa cum ați făcut prima dată, pur și simplu scrieți un mic 4 de mai sus și în partea dreaptă a numărului 4. Următorul număr pe care îl împărțiți cu 47.
  • Acum, împărțiți 47 de 5. 5 intră în 47 de nouă ori (5 x 9 = 45) cu un restul de 2.
  • Scrieți-vă coeficientul, 9, pe bara de divizare din partea dreaptă a celor 6.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 6
    6. Scrieți restul final pe bara de divizie. Scrie "R 2" în partea dreaptă a coeficientului de pe bara de diviziune. Răspunsul final de 847/5 este 169 cu un restul 2. sau 169.4
  • Partea 2 din 2:
    Împărțirea în cazuri speciale
    1. Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 7
    1. Recunoașteți că divizorul nu poate intra în primul număr al dividendului. În unele cazuri, divizorul va fi mai mare decât primul număr al dividendului și nu veți putea să vă împărțiți. În acest caz, vă veți împărți în primele două numere ale dividendului.
    • De exemplu, 567/7. În acest caz, 7 nu merge în 5, dar merge în 56 de opt ori. La rezolvarea acestei probleme, scrieți primul număr al coeficientului peste 6 în loc de cele 5 și continuați să rezolvați. Răspunsul final este de 81.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 8
    2. Adăugați un zero în coeficient în cazul în care divizorul nu intră în dividend. Acest lucru este similar cu primul caz special, cu excepția acestui moment, veți pune un zero în mijlocul coeficientului. Dacă întâmpinați o problemă ca aceasta, pur și simplu scrieți un zero în coeficient și încercați să vă împărțiți cu următoarele două numere în dividend până când numărul poate fi împărțit.
  • De exemplu, 3208/8, 8 intră în 32 de patru ori, dar nu intră în 0. Ați adăugat un 0 și apoi împărțiți în următorul număr. 8 intră în 8 o singură dată, prin urmare, soluția ar fi 401.
  • Imagine intitulată face o diviziune scurtă Pasul 9
    3. Practicați cu câteva exemple. Cea mai bună modalitate de a înțelege divizia scurtă este practicarea cu multe tipuri diferite de probleme. Mai jos sunt încă câteva exemple pentru a încerca.
  • Împărțiți 748 de 2. De câte ori pot intra 2 în 7? Trei cu un restul de 1. Scrieți 1 lângă 4. De câte ori pot intra 2 în 14? De șapte ori, în mod egal. Doi intră în 8 de patru ori, în mod egal - prin urmare, răspunsul final este 374.
  • Împărțiți 368 de 8. Opt nu se încadrează în 3, dar se împarte în 36 de ani. Opt se potrivește în 36 de patru ori cu restul de 4 (8 x 4 = 32, 36 - 32 = 4). Scrieți 4 lângă cele 9. Opt pot intra în 48 de șase ori, prin urmare, răspunsul final este de 46.
  • Împărțiți 1228 de 4. Patru nu se încadrează în 1, dar se potrivește în 12 de trei ori, în mod egal. Patru nu se încadrează în 2, deci trebuie să adăugați un zero în coeficient și să împărțiți patru în 28 de ani. Patru se potrivește în 28 de șapte ori - prin urmare, răspunsul final este de 307.
  • sfaturi

    Verifica-ti raspunsul. Verificarea unei modalități este de a multiplica coeficientul de către divizor și de a adăuga restul dacă există unul.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar