Cum să împărțiți irisurile barbă

Irisurile barbă tind să devină aglomerate la fiecare două până la trei ani și să înceteze să producă flori bune. Divizia și Transplantul permite aglomerația de a întineri și oferă, de asemenea, o modalitate de a vă înmulți irisul. Nu este greu de făcut, dar este important să o faceți la momentul potrivit al anului pentru a ne asigura că IRI-urile beneficiază cel mai mult de diviziune.

Pași

  1. Imagine intitulată Împărțire Irizele barbă Pasul 1
1. Alegeți momentul potrivit al anului pentru a vă împărți. Cel mai bun moment pentru divizarea iriselor barbă este post înflorire, moment în care reinstalarea fiecărei plante va apărea rapid. Acest lucru poate fi în jurul valorii de primăvara târzie și la începutul verii, până la începutul lunii august în emisfera nordică. Evitați împărțirea în perioadele latente (iernii), deoarece planta încearcă să supraviețuiască pe energia stocată în rizomul său.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisele cu barbă Pasul 2
    2. Știți irisul dvs. Având în vedere că diviziunea poate diferi ușor între irisi, este important să știți ce irisi pe care doriți să o împărțiți. Acest articol se aplică irisului barbă, cel mai cunoscut de irisi. Dacă este încercat pe alte irisuri, fiți conștienți de faptul că pot exista întârzieri în înflorire ca rezultat. De exemplu, irisurile fără bariere au rizomi (rădăcini) care cresc în același punct în fiecare sezon și nu iau bine să fie mutați. Dacă vă mișcați irisi fără barbă, probabil că nu vor înflori sezonul după mutare.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisele cu barbă Pasul 3
    3. Săturați cuibul irisului sau o parte a aglomerării la un moment dat. Utilizați o lovitură sau o furculiță. Rețineți că aglomerările pot fi grele, deci este o idee bună să aveți un ajutor la îndemână. Agitați sau furtunul de pe orice sol de exces din rădăcini.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisurile barbă Pasul 4
    4. Întrerupeți și separați fanii mai mari. Rhizomul ar trebui să se desprindă cu ușurință la o articulație.
  • Alegeți rizomii ferme care au atât rădăcini, cât și un ventilator de frunze. Aruncați (și nu compost) rhizomi care par squishi sau limpezi, deoarece pot fi putred sau bolnavi.
  • Acesta este un moment bun pentru a elimina petrecut frunziş și frunze mai mari, care pot provoca planta dvs. înainte de a stabili noi rădăcini. Lăsați cea mai mare parte a frunzelor.
  • Puteți rupe rizomii cu mâna sau utilizați un cuțit ascuțit pentru a face curățenia tăiată.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisurile barbă Pasul 5
    5
    Săpa o zonă în care irisurile trebuie înlocuite. Formați o movilă în centru și așezați rizomul deasupra acestui. Răspândiți rădăcinile în gaură.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisurile barbă Pasul 6
    6. Turnați solul în jurul rădăcinii și ambalajului. Pământul ar trebui să meargă până la vârful rizomului.Este bine dacă rizomul este parțial expus.
  • Irisurile barbă apreciază un sol limitat, oferind astfel acest lucru, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisele cu barbă Pasul 7
    7. Rhizomes spațiu 4-6 inci (10-15 cm) și asigurați-vă că fanii punctează în aceeași direcție. Unele surse sugerează spațierea unui picior (30cm) sau chiar două picioare (60cm), în special pentru irisul înalt. Când vă alegeți spațierea, decideți cât de densi doriți să fie patul dvs. și cât de curând doriți să vă împărțiți din nou irisurile.
  • Imagine intitulată Împărțiți irisele cu barbă Pasul 8
    8. Apă adânc după plantare. Apă bine în fiecare săptămână până la cădere pentru a stabili plasturele. Apă profundă, adâncă este mai bună decât apa mai frecventă, puțin adâncă. Irisurile sunt rezistente la secetă în mod rezonabil, dar prea multă apă poate încuraja putregaiul.
  • sfaturi

    Replantați lăstarii mici și rizomii de resturi pentru a maximiza propagarea. Shoots vor apărea - deși nu vor înflori în următorul primăvară, vor deveni diviziuni de calitate în timpul verii.
  • Legați benzi subțiri de cârpe colorate pe tulpinile de muguri în timp ce sunt în floare pentru a identifica culorile patch-urilor mixte în timpul diviziunii.
  • Unii oameni tăiau frunzele verzi atunci când se împarte irisele barbă, dar nu este necesar. Amintiți-vă că frunzele hrănește rizomii, astfel încât ar putea fi cel mai bine să lăsați o anumită cantitate de frunze intacte.
  • Nu fi intimidat de acest proces. Irizele barbă sunt plante destul de rezistente și nu vă deranjează să fiți săpați o dată la un moment dat. Pe de altă parte, dacă nu sunt împărțite, în cele din urmă vor înceta să înflorească sau vor înflori prost.
  • Suprimați creșterea buruienilor folosind 2"/ 5 cm strat de compost sau gunoi de grajd putred.
  • Avertizări

    Iris Borers dorește havoc pe irisi. În timpul diviziunii, acestea se află în faza grub. Dacă vedeți un grub alb alb, aruncați-l prin a-l înghiți.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cazma
    • Plasturele Iris în nevoie de diviziune
    • Cuțit (opțional) pentru a tăia rizomii curat
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar