Cum de a determina centimetri pătrați

Determinarea centimetrilor pătrați (de asemenea scrisă ca) în orice zonă bidimensională este, de obicei, un proces destul de simplu. În cele mai simple cazuri, atunci când zona în cauză este în formă de un pătrat sau dreptunghi, zona din țara pătrată este dată de ecuație Lățime × Lungime. Zona altor forme (cercuri, triunghiuri etc.) pot fi calculate printr-o varietate de ecuații matematice specializate. De asemenea, puteți face conversii simple în centimetri pătrați din metri pătrați sau centimetri pătrați, dacă este necesar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinând centimetri pătrați într-un pătrat sau dreptunghi
  1. Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 1
1. Determinați lungime a zonei care trebuie măsurată. Pătratele și dreptunghiurile au patru laturi drepte - în cazul dreptunghiurilor, părțile opuse au lungimi egale, în timp ce în cazul pătratelor, toate cele patru laturi sunt egale. Măsurați oricare dintre părțile pătrate sau dreptunghiului pentru a găsi o valoare pentru lungime.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 2
    2. Determinați lăţime a zonei care trebuie măsurată. Apoi, măsurați oricare dintre laturile care ating partea a cărei lungime ați măsurat. Această parte ar trebui să îndeplinească prima parte la un unghi de 90 de grade. Această a doua măsurătoare este lățimea pătratului sau dreptunghiului.
  • Deoarece toate cele patru părți pătrate sunt egale, "lungime" măsura pe care o obțineți pentru un pătrat va fi identică cu "lăţime" măsurare. În acest caz, trebuie doar să măsurați o parte.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 3
    3. Multiplicați lungimea × lățimea. Pur și simplu multiplicați măsurătorile pentru lungime și lățime pentru a determina zona pătratului sau a zonei dreptunghiulare în inci pătrați.
  • De exemplu, să spunem că, pentru o zonă dreptunghiulară, măsurați o lungime de 4 inci și o lățime de 3 inci. În acest caz, zona din dreptunghiul dvs. este de 4 × 3 = 12 centimetri pătrați.
  • În cazul pătratelor, deoarece toate cele patru laturi sunt aceleași, puteți lua pur și simplu măsurarea unei părți și înmulțiți-o singură (numită și ea "Squiting" sau luați-o la a doua putere) pentru a obține o valoare pătrată pentru zonă.
  • Metoda 2 din 3:
    Determinând centimetri pătrați în alte forme
    1. Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 4
    1. Găsiți zona unui cerc cu zona de ecuație = pi × r. Pentru a găsi zona unui cerc în inci pătrați, tot ce trebuie să știți este distanța de la centrul cercului la marginea lui în centimetri. Această distanță se numește cercului rază. Odată ce găsiți acest număr, înlocuiți-l pur și simplu "R" În ecuația de mai sus. Înmulțiți-l singur, apoi înmulțiți-l de constanta matematică Pi (3.1415926...) pentru a determina centimetri pătrați în cerc.
    • Deci, un cerc cu o rază de 4 inci ar avea o suprafață de 50.27 inci pătrați, deoarece acesta este produsul de 3.14 x 16.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 5
    2. Găsiți zona unui triunghi cu zona de ecuație = 1/2 b × h. Zona unui triunghi în inci pătrați se găsește prin înmulțirea bazei sale ("B") prin înălțimea sa ("H"), cu ambele măsurători în inci. O bază triunghiului este pur și simplu lungimea uneia dintre laturile sale, în timp ce înălțimea sa este distanța de la "baza" lateral la colțul opus, când este măsurat la un unghi de 90 de grade de la "baza" latură. Zona unui triunghi poate fi calculată utilizând măsurarea bazei și înălțimii pentru oricare dintre cele trei laturi și colțul opus.
  • Prin urmare, dacă alegeți o parte de bază cu o lungime de 4 inci, iar înălțimea corespunzătoare este de 3 inci, rezultatul dvs. va fi de 2 x 3 = 6 inci pătrați.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 6
    3. Găsiți zona de paralelogram cu zona de ecuație = B × H. Paraleleogramele sunt similare cu dreptunghiurile, singura diferență fiind că colțurile lor nu se întâlnesc în mod necesar la unghiuri de 90 de grade. În mod corespunzător, modalitatea de a calcula o zonă de paralelogramă în inci pătrați este similară cu modul de calculare a unui dreptunghi - pur și simplu multiplicați o bază paralelă prin înălțimea sa cu ambele măsurători în inci. Baza sa este lungimea uneia dintre laturile sale, in timp ce înălțimea este distanța de partea opusă până la prima parte, atunci când este măsurată la un unghi drept.
  • Astfel, dacă lungimea unei părți alese este de 5 inci, iar înălțimea este de 4 inci, zona rezultată va fi de 5 x 4 = 20 inci pătrați.
  • Imaginea intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 7
    4. Găsiți zona unui trapez cu zona de ecuație = 1/2 × H × (B + B). Un trapezoid este o formă de patru fețe, cu un set de laturi paralele și un set de laturi non-paralele. Pentru a calcula zona în inci pătrați, trebuie să luați trei măsurători (în inci): lungimea părții paralele mai lungi ("B"), lungimea părții paralele mai scurte ("B") și înălțimea trapezoidului ("H") - distanța dintre cele două părți paralele, măsurată la un unghi drept. Adăugați lungimile celor două laturi împreună, înmulțiți acest lucru până la înălțime, apoi la jumătate rezultatul pentru a găsi zona trapezoidului în inci pătrați.
  • Deci, dacă partea lungă a trapezului dvs. este de 6 inci, partea scurtă este de 4 inci, iar înălțimea este de 5 inci, rezultatul este ½ x 5 x (6 + 4) = 25 inci pătrați.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 8
    5. Găsiți zona unui hexagon cu zona de ecuație = ½ × p × a. Această formulă funcționează pentru orice hexagon regulat, ceea ce înseamnă că are 6 părți egale și 6 unghiuri egale. P reprezintă perimetrul, sau de 6 ori lungimea unei părți (6 x s) pentru un hexagon obișnuit. A reprezintă apotenul - lungimea din centrul hexagonalului până la mijlocul oricărei părți (adică la jumătatea distanței dintre oricare două unghiuri). Înmulțiți aceste și la jumătate rezultatul pentru a determina zona.
  • Astfel, dacă hexagonul dvs. are 6 laturi egale de câte 4 inci (ceea ce înseamnă p = 6 x 4 = 24) și un apothem de 3.5 inci, calculul este ½ x 24 x 3.5 = 42 de centimetri pătrați.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 9
    6. Găsiți zona unui octogon cu zona de ecuație = 2a² × (1 + √2). Pentru un octogon obișnuit (care are 8 părți egale și 8 unghiuri egale), trebuie doar să cunoașteți lungimea unei părți ("A" în formula) pentru a determina zona. Conectați măsurarea în formula și veți avea rezultatul dvs.
  • Prin urmare, dacă octogonul dvs. regulat are o lungime laterală de 4 inci, ați calcula 2 (16) x (1 + 1.4) = 32 x 2.4 = 76.8 centimetri pătrați.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând conversii la inci pătrați
    1. Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 10
    1. Conversia măsurătorilor la inci înainte de a efectua calcule. Pentru a obține răspunsul final în centimetri pătrați, este mai ușor să furnizați orice măsurători necesare pentru formula (cum ar fi lungimea, înălțimea sau apotenul) în inci. Deci, dacă părțile laterale ale pătratului dvs. sunt câte 1 picior, convertiți că până la 12 inci înainte de a face calculul zonei. Iată factorii de conversie pentru unitățile comune de măsurare:
    • 1 picior = 12 inci
    • 1 curte = 36 de centimetri
    • 1 centimetru = 0.3937 inci
    • 1 metru = 39.3701 inci
    • 1 milimetru = 0.0394 inci
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 11
    2. Multiplicați cu 144 pentru a converti din metri pătrați la inci pătrați. 1 picior pătrat este literalmente 1 picior pătrat (sau 1 picior de 1 picior) - aceasta înseamnă că este de asemenea 12 inci de 12 inci, sau 144 de centimetri pătrați. Deci, dacă aveți o zonă în picioare pătrate, o multiplicați pur și simplu cu 144 pentru a determina zona din centimetri pătrați.
  • De exemplu, 400 de metri pătrați = 400 x 144 = 57600 de centimetri pătrați.
  • Imagine intitulată Determinați Pătrat Inci Pasul 12
    3. Multiplicați cu 0.155 pentru a converti de la centimetri pătrați la inci pătrați. 1 centimetru este egal cu aproximativ 0.394 inci și 0.394 pătrați (0.394 x 0.394) este egal cu 0.155. Astfel, dacă aveți nevoie să convertiți un rezultat de 250 de centimetri pătrați, multiplicați 250 de ori 0.155 pentru a obține 38.75 de centimetri pătrați.
  • De asemenea, 1 metru pătrat este egal cu 10.000 de centimetri pătrați, iar un kilometru pătrat este egal cu 10.000.000.000 de centimetri pătrați. Deci, un kilometru pătrat = 10.000.000.000 de centimetri pătrați x 0.155 = 1,550,003,100 centimetri pătrați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar