Cum se calculează metri pătrați

Metri pătrați sunt o măsurătoare zonă, de obicei folosite pentru a măsura un spațiu bidimensional, cum ar fi un câmp sau un podea. De exemplu, puteți măsura amprenta unei canapele în metri pătrați, apoi măsurați camera de zi în metri pătrați pentru a vedea dacă se va potrivi. Dacă aveți doar o bandă de conducător sau de măsurare care utilizează picioarele sau o altă unitate nemetrică, îl puteți utiliza în continuare pentru a calcula zona, apoi convertiți în metri pătrați.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calculând o zonă în metri pătrați
  1. Imaginea intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 1
1. Alegeți un metru stick sau o măsură de bandă metrică. Selectați un contor de riglă sau o măsură de bandă cu contoare (m) sau centimetri (cm) imprimate pe ea. Aceste instrumente vor facilita calcularea contoarelor pătrate, deoarece au fost proiectate în același sistem de măsurare.
  • Dacă puteți găsi doar un conducător cu picioarele (Ft) sau inci (în), măsurați cu cei în schimb, apoi mergeți la secțiunea de conversie la metri pătrați.
  • Imagine intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 2
    2. Măsurați lungimea zonei pe care o măsurați. Metri pătrați sunt o unitate pentru măsurarea zonei sau dimensiunea unui obiect bidimensional, cum ar fi un podea sau un câmp. Utilizați instrumentul de măsurare pentru a măsura o parte a obiectului, de la un colț la altul. Scrieți rezultatul.
  • Dacă obiectul este mai lung de 1 metru, nu uitați să includeți atât părțile contorului cât și centimetrul măsurătorilor. De exemplu, "2 metri 35 de centimetri."
  • Dacă doriți să măsurați un obiect care nu este dreptunghiular sau pătrat, citiți secțiunea complexă a formelor.
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 3
    3. Dacă nu puteți măsura întreaga lungime simultan, faceți-o în etape. Așezați instrumentul de măsurare, apoi puneți în jos o rocă sau alt obiect mic exact la un marcă ușor de reținut (ca 1 metru sau 25 de centimetri). Ridicați instrumentul și lăsați-l din nou în jos, pornind de la obiectul mic. Repetați până când întreaga lungime este acoperită și adăugați toate măsurătorile împreună.
  • Dacă camera nu este dreptunghiulară, spargeți-o într-un număr de dreptunghiuri mici, apoi măsurați-le. De exemplu, dacă camera este în formă de L, întrerupeți-o în două dreptunghiuri non-suprapuse.
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 4
    4. Măsurați lățimea. Utilizați același instrument pentru a măsura lățimea aceleiași zone sau obiect. Partea pe care o măsurați în acest pas ar trebui să fie înclinată aproape la 90 ° departe de lungimea obiectului pe care l-ați măsurat mai devreme, ca două laturi ale unui pătrat unul lângă celălalt. Scrieți și acest număr în jos.
  • Cu excepția cazului în care obiectul pe care îl măsoară este mult mai mic de 1 metru, vă puteți rotunde la cel mai apropiat centimetru atunci când vă efectuați măsurătorile. De exemplu, dacă lățimea este ușor de la marca de 1 metru de 8 centimetri, utilizați doar ""1m 8cm" ca măsurătoare, fără a utiliza zecimalele sau măsurătorile milimetrului.
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 5
    5. Convertiți de la centimetri la contoare. De obicei, măsurătorile nu se vor împărți în mod egal în metri. În schimb, veți avea o măsurătoare în metri și la centimetri, de exemplu "2 metri 35 de centimetri." Deoarece 1 centimetru = 0.01 metri, puteți transforma o măsurătoare de centimetru în metri prin deplasarea punctului zecimal două cifre în stânga. Iată câteva exemple de cuplu:
  • 35cm = 0.35m, deci 2m 35cm = 2M + 0.35m = 2.35m
  • 8cm = 0.08m, deci 1m 8cm = 1.08m
  • Imagine intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 6
    6. Înmulțiți lungimea și lățimea împreună. Odată ce ambele măsurători sunt convertite în metri, le multiplicați împreună pentru a obține măsurarea zonei în metri pătrați. Utilizați un calculator dacă este necesar. De exemplu:
  • 2.35m x 1.08m = 2.538 de metri pătrați (m).
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 7
    7. La o măsurătoare mai convenabilă. Dacă obțineți o zecimală lungă ca răspuns, de exemplu 2.538 de metri pătrați, probabil că doriți să o rotunjiți la un număr cu mai puține cifre, de exemplu 2.54 de metri pătrați. De fapt, deoarece probabil că nu ați măsurat corect până la cea mai mică fracțiune de metru, ultimele cifre probabil nu sunt exacte oricum. În cele mai multe cazuri, vă puteți rotunde la cel mai apropiat centimetru (0.01m). Pentru o măsurare mai precisă, învățați cum să rundă la cifrele semnificative.
  • Ori de câte ori multiplicați două numere cu aceleași unități (de exemplu, metri), răspunsul este întotdeauna sub forma acelei unități pătrat (m, sau metri pătrați).
  • Metoda 2 din 3:
    Conversia de la alte unități
    1. Imagine intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 8
    1. Înmulțiți picioarele pătrate cu 0.093. Măsurați lungimea și lățimea în picioare și le multiplicați împreună pentru a obține un rezultat în picioare pătrate. De la 1 picior pătrat = 0.093 de metri pătrați, înmulțiți rezultatul dvs. cu 0.093 Pentru a obține răspunsul în metri pătrați în loc. Metri pătrați sunt mai mari decât picioarele pătrate, deci va dura mai puțini dintre ei să acopere aceeași zonă.
    • Pentru oPrecizie, multiplicați cu 0.092903 în schimb.
  • Imaginea intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 9
    2. Multiplice de metri pătrați cu 0.84. Dacă aveți măsurarea în metri pătrați, multiplicați cu 0.84 pentru a obține măsurarea în metri pătrați.
  • Pentru o precizie mai mare, multiplicați cu 0.83613 în schimb.
  • Imagine intitulată Calculează metri pătrați Pasul 10
    3. Înmulțiți acri cu 4050. Un acru conține aproximativ 4050 de metri pătrați. Dacă doriți să fiți mai precis, multiplicați cu 4046.9 în schimb.
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 11
    4. Convertiți mile pătrate în kilometri pătrați în schimb. O milă pătrată este mult, mult mai mare decât un metru pătrat, de obicei este transformat în kilometri pătrați. Înmulțiți mile pătrate cu 2.6 pentru a găsi zona în kilometri pătrați. (Sau înmulțiți cu 2.59 În loc să fie mai precis.)
  • Dacă doriți cu adevărat să convertiți la metri pătrați, 1 kilometru pătrat = 1.000.000 de metri pătrați.
  • Imagine intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 12
    5. Convertiți metri pătrați la unități de zonă, nu lungime. Metri pătrați sunt o unitate care măsoară zonă, sau suprafețe bidimensionale. Nu are nici un sens să le compare cu unitățile care măsoară lungime, sau distanța într-o singură direcție. Puteți converti între "metri patrati" și "metri pătrați," dar nu între "metri patrati" și "picioarele."
  • Nu utilizați calculele din această secțiune pentru a converti între unități de lungime. Care necesită numere diferite.
  • Metoda 3 din 3:
    Calculând metri pătrați pentru o formă complexă
    1. Imagine intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 13
    1. Sparge forma în sus în bucăți. Dacă rezolvați o problemă de matematică, trageți sau tăiați linii în formă pentru ao împărți în forme mai simple, cum ar fi dreptunghiuri și triunghiuri. Dacă măsurați o cameră sau alt obiect fizic, schițați mai întâi o diagramă a zonei, apoi faceți același lucru. Luați măsurători ale fiecărei secțiuni și scrieți-le pe diagramă. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a găsi zona fiecărei secțiuni, apoi adăugați rezultatele împreună.
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 14
    2. Măsurați piesele în formă de dreptunghi așa cum ați fi în mod normal. Pentru a găsi zona în metri pătrați pentru secțiuni dreptunghiulare, consultați instrucțiunile pentru calcularea unei zone în metri pătrați.
  • Dacă măsurați într-o altă unitate, uitați-vă la secțiunea de pe alte unități.
  • Imaginea intitulată Calculați metri pătrați Pasul 15
    3. Măsurați triunghiurile drepte în mod similar, apoi împărțiți cu două. Un triunghi drept, care are un unghi de 90 ° la fel ca colțurile unui pătrat, are o zonă ușor de calculat. Măsurați cele două părți de lângă acel colț de 90 ° (lungimea și lățimea), înmulțiți-le împreună, apoi împărțiți-vă de două pentru a obține răspunsul în metri pătrați.
  • Acest lucru funcționează deoarece un triunghi drept este exact dimensiunea unui dreptunghi tăiat în jumătate. Practic, ați găsit zona unui dreptunghi ca de obicei, apoi împărțit la două pentru a obține zona triunghiului.
  • Imagine intitulată Calculați metri pătrați Pasul 16
    4. Transformați alte triunghiuri în triunghiuri drepte, apoi măsurați-le. Desenați o linie din orice colț al unui triunghi la partea opusă, astfel încât linia să lovească partea opusă la un unghi de 90 ° (imaginea colțului unui pătrat). Tocmai ați împărțit triunghiul în două bucăți, fiecare un triunghi drept! Vedeți mai sus pentru instrucțiuni despre cum să găsiți zona unui triunghi drept, măsurați separat fiecare dintre cele două sub-triunghiuri și adăugați-le împreună.
  • Imagine intitulată Calculați pasul pătrat Pasul 17
    5. Calculați zona unui cerc. Zona unui cerc este PR, unde R este raza sau distanța de la centrul cercului la jantă sau perimetru. Măsurați această distanță, înmulțiți-o singură, apoi multiplicați rezultatul prin π pe un calculator. Dacă nu aveți un calculator cu o funcție π, utilizați 3.14 în loc (sau 3.1416 Dacă este necesară o precizie ridicată).
  • Dacă nu sunteți sigur unde este centrul, aveți un prieten să dețină o bandă și să mergeți în jurul marginii cercului. Țineți celălalt capăt al măsurii de bandă și ajustați poziția până când măsurarea rămâne aceeași în timp ce prietenul dvs. merge în jurul întregii margini.
  • Limitele mai complicate curbate necesită o matematică mai avansată pentru a calcula. Dacă măsurați o cameră în scopuri practice, ar fi mai ușor să se estimeze zona prin prefacerea suprafețelor curbate sunt o serie de linii drepte.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Spune "Cinci metri pătrați" in loc de "Cinci metri pătrați." Acestea sunt din punct de vedere tehnic atât corect, dar cel de-al doilea este adesea interpretat greșit pentru a însemna suprafața unui pătrat de cinci metri lungime și cinci metri lățime (care are de fapt o suprafață de 25 de metri pătrați sau 5 x 5).
  • Dacă nu sunteți sigur dacă ați calculat corect, verificați dacă răspunsul dvs. este în bullpark-ul potrivit cu aceste măsurători:
  • Un teren american de fotbal este de aproximativ 5.400 de metri pătrați.
  • Un câmp de fotbal de asociere (fotbal) variază de la 4.000 la 11.000 de metri pătrați.
  • O saltea de dimensiuni rege este de aproximativ 5 metri pătrați.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Riglă sau măsură de bandă
    • Calculator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar