Cum se convertesc metri pătrați în picioare pătrate și invers

Aproape fiecare țară din lume utilizează sistemul metric de măsurare, inclusiv metri pătrați pentru a măsura zona. Statele Unite sunt o mare excepție, totuși, bazându-se pe metri pătrați pentru a măsura în schimb bucătăriile și peluzele sale. Conversia dintre cele două măsurători este la fel de simplă ca înmulțirea prin factorul de conversie potrivit.

Pași

Metoda 1 din 2:
Conversia între metri pătrați și picioare pătrate
  1. Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 1
1. Multiplicați metri pătrați cu 10.76. Un metru pătrat (m) este egal cu 10.76 de metri pătrați (FT). Pentru a converti de la m la ft, înmulțiți numărul de metri pătrați cu 10.76. De exemplu:
  • 5 metri pătrați
    = 5 m x 10.76 /M
    = 5 x 10.76 ft
    = 53.8 ft
  • Observați că unitățile M de pe partea superioară și inferioară a punctului de jos, lăsând numai FT în răspunsul final: 5 M X 10.76 /M
  • Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 2
    2. Înmulțiți picioarele pătrate cu 0.093. Un picior pătrat este aproximativ egal cu 0.093 de metri pătrați. Pentru a transforma metri pătrați la metri pătrați, doar multiplicați cu 0.093:
  • 400 de metri pătrați
    = 400 ft x 0.093 /Ft
    = 37.2 metri pătrați.
  • Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 3
    3. Înțelegeți ce înseamnă asta. Metri pătrați și picioarele pătrate sunt două moduri de a măsura același lucru: zona. Dacă tăiați un pătrat de hârtie un metru lung și un metru lățime, are o suprafață de un metru pătrat. În mod similar, un pătrat de hârtie un picior lung și un picior larg are o suprafață de un picior pătrat. Conversia "1 metru pătrat = 10.76 de metri pătrați" înseamnă că 10.76 din hârtie "metri pătrați" s-ar potrivi peste un metru patrat de hârtie.
  • Dacă aveți probleme cu vizualizarea zecimalului, imaginea de 10 metri pătrați care se potrivesc peste un metru pătrat, cu un mic spațiu rămas. Spațiul suplimentar are o suprafață de 0.76 de metri pătrați.
  • Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 4
    4. Vedeți dacă răspunsul dvs. are sens. Este ușor să utilizați accidental formula greșită, mai ales dacă aveți o mulțime de conversii de făcut. După ce găsiți răspunsul dvs., comparați-l cu măsurarea inițială pentru a vedea dacă ați făcut o greșeală:
  • Dacă ați convertit de la metri pătrați la metri pătrați, răspunsul dvs. ar trebui să fie un număr mai mic decât numărul original.
  • Dacă ați convertit de la metri pătrați la metri pătrați, răspunsul dvs. ar trebui să fie un număr mai mare decât numărul original.
  • Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 5
    5. Verificați un calculator online. Acestea nu sunt cele mai ușoare numere pentru a memora, dar le puteți arăta cu ușurință online dacă uitați. Ar putea fi chiar suficient pentru a intra ceva de genul "Convertiți 8 metri pătrați în picioare pătrate" într-un motor de căutare direct pentru a obține răspunsul.
  • Acest lucru este, de asemenea, mai precis decât înmulțirea manualului, deoarece utilizează valori mai precise. (De exemplu, 1 picior pătrat = 0.092903 metri pătrați sau 1 metru pătrat = 10.7639 de metri patrati.) De cele mai multe ori, înmulțirea manuală vă va da a "destul de aproape" Răspuns.
  • Metoda 2 din 2:
    Conversia pe baza măsurătorilor de lungime
    1. Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 6
    1. Amintiți-vă că lungimea și zona sunt diferite. O greșeală obișnuită este confuzul unităților de lungime (picioare sau contoare) cu unități de zonă (pătrat picioarele sau pătrat metri). Acestea sunt diferite unități și au formule de conversie diferite. Dacă sunteți confuzi vreodată despre care să utilizați, amintiți-vă:
    • Lungimea utilizării "o dimensiune" Unități pentru că are doar o singură măsură: puneți conducătorul în jos o dată și ați terminat.
    • Area utilizează "Două dimensiuni" Unități pentru că trebuie să măsurați de două ori. De exemplu, un pătrat are o lungime și lățime și trebuie să le multiplicați împreună pentru a găsi zona.
  • Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 7
    2. Învață să convertiți picioarele la contoare. Dacă aveți o măsură de măsurare în picioare, puteți să o convertiți numai la metri. (Nu o puteți converti într-un metru pătrat, care este o unitate de zonă.) Pentru a converti intre picioare si metri, multiplica masurarea in picioare cu 0.305.
  • De exemplu, un șarpe care are o lungime de 2 metri (2 ft) x (0.305 m / ft) = 0.61 de metri lungime.
  • Imagine intitulată Conversia metri pătrați în picioare pătrate și invers Pasul 8
    3. Conversia contoarelor la picioare. Pentru a converti invers, multiplicați lungimea în metri cu 3.28:
  • Un perete înalt de 4 metri este (4 m) x (3.28 ft / m) = 13.12 ft. înalt.
  • Imagine intitulată Conversia de metri pătrați în picioare pătrate și invers pasul 9
    4. Convertiți un metru pătrat prin utilizarea conversiei de lungime de două ori. Nu există o lungime separată și conversii de zonă doar pentru a vă confunda. Așa cum vă multiplicați două măsurători de lungime pentru a găsi zona unui pătrat, puteți multiplica prin conversia de lungime de două ori pentru ao transforma într-o conversie a zonei. Umblați prin acest exemplu:
  • Să presupunem că doriți să transformați un metru pătrat în picioare pătrate. Ai uitat această conversie a acestei zone, dar îți amintești de cea pentru lungime: 1 metru = 3.28 de picioare.
  • Desenați un pătrat și etichetați lungimea și lățimea de 1 metru fiecare.
  • De la 1 metru = 3.28 ft, puteți traversa atât măsurători ale contorului, cât și scrieți "3.28 ft" in schimb.
  • Pentru a găsi zona acestui pătrat, multiplicați lungimea și lățimea: 3.28 ft x 3.28 ft = 10.76 sq ft .
  • Observați că acest lucru este același cu convertirea zonei: 1 metru pătrat = 10.76 de metri pătrați.
  • sfaturi

    Puteți vedea cum sunt legate de cele două conversii (1 m = 10.76 ft și 1 ft = 0.093 m)? Se pare că sunt inverse unul de celălalt, adică 1/10.76 = 0.093. Aceasta înseamnă că veți obține același rezultat dacă convertiți de la metri pătrați la metri pătrați, apoi înapoi din nou.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar