Cum se calculează cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră

Un strat proaspăt de vopsea poate transforma o cameră, dar pictura este o slujbă de îmbunătățire a casei care necesită planificare. Proiectul dvs. va merge mai ușor dacă aflați cât de mult vopsea aveți nevoie înainte de a începe lucrul într-o cameră. Urmați acești pași pentru a calcula cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră.

Pași

  1. Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 1
1. Măsurați camera. Începeți prin înregistrarea înălțimii și lățimii fiecărui perete.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 2
    2. Determinați suprafața pereților în metri pătrați sau metri.De exemplu, dacă un perete este de 15 picioare (4.6 m) lățime și 10 picioare (3.1 m) Înalt, imaginea pătrată a peretelui este de 150. Dacă pereții mai lungi ai camerei sunt de 20 de picioare (6.1 m) Wide, imaginea pătrată a fiecărui perete este de 200. Pereții opuși într-o cameră standard vor avea aceeași suprafață.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 3
    3. Găsiți suprafața preliminară totală a pereților adăugând totalurile celor patru pereți împreună.În exemplul nostru, imaginea preliminară a pătratului este de 700 (150 + 150 + 200 + 200 = 700). Jot toate figurile în jos cu creion și hârtie.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 4
    4. Contul zonelor de ușă și ferestre. Scădea suprafața ușilor, inclusiv a cadrului și a ferestrelor atunci când se calculează cât de mult vopsea veți avea nevoie.De exemplu, în camera a cărei suprafață de perete este de 700 de metri pătrați, există 2 uși și o fereastră. 1 ușă, inclusiv cadru, măsoară 4 picioare (1.2 m) lățime cu 8 picioare (2.4 m) înalți. Cealaltă ușă este de 10 picioare până la 8 picioare. Fereastra este de 10 picioare lățime de 4 picioare înălțime. Imaginea totală a acestor zone este de 152 (32 + 80 + 40 = 152).
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 5
    5. Calculați suprafața netă. Scade zona ușilor și ferestrelor din suprafața totală a celor patru pereți.În exemplul nostru, este de 548 de metri pătrați (700-152 = 548).
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 6
    6. Permiteți circumstanțe speciale. S-ar putea să doriți să pictați anumite zone, cum ar fi pragurile de fereastră, aceeași culoare ca și pereții. Puteți construi zone mici în calculele dvs. prin adăugarea a 10% la suprafața dvs. netă. În acest exemplu, ar trebui să adăugați suficientă vopsea pentru a ține cont de 54.8 metri pătrați suplimentari de acoperire.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 7
    7. Contul pentru ușile, cadrele de ușă și panourile de bază. Majoritatea oamenilor vopsesc aceste elemente la aceeași culoare, dar alegeți o culoare diferită de cea pe care o folosesc pentru pereți.
  • În exemplul nostru, suprafața ușii este de 112 de metri pătrați. Placile de bază, dacă există, de obicei, vor fi de aproximativ 3 inci înălțime (7.6 cm) și se va extinde în jurul camerei, minus spațiul cadrelor de ușă. Cele două uși din exemplu sunt pe același picior 20 (6.1 m) perete lung. O ușă este de 4 picioare (1.2 m) lățime și cealaltă este de 8 picioare (2.4 m). Asta înseamnă că placa de bază de pe peretele este de 8 picioare (2.4 m) lung. Celelalte panouri de bază sunt de 15 picioare (4.6 m), 15 (4.6 m) și 20 de picioare (6.1 m). Imaginea totală liniară a plăcilor de bază este de 58 de picioare (17.678 m).
  • Conversia suprafeței de suprafață de 3 inch (7.6 cm) panouri de bază în picioare pătrate. Împărțiți imaginea liniară totală cu 4. 58 metri / 4 = 14.5 metri pătrați. Pentru a picta ușile, cadrele de ușă și panourile de bază în exemplul, veți avea nevoie de suficientă vopsea pentru a acoperi 126 de metri pătrați. Adăugați 20% în această cifră pentru a ține cont de ramele ușilor și touch-up-urile, aducând totalul la 151 de metri pătrați.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 8
    8. Calculați suprafața plafonului. Măsurați lățimea și lungimea podelei. Multiplicați cele două. Care este imaginea pătrată, minus orice orificiu sau corpuri de fixare. În exemplul nostru, plafonul este de 200 de metri pătrați. Plafoanele texturate pot necesita puțin mai mult vopsea.
  • Imagine intitulată Calculați cantitatea de vopsea pentru a picta o cameră Pasul 9
    9. Calculați cantitatea de vopsea de care aveți nevoie pentru a picta camera. Estimările variază între 350 și 400 de metri pătrați pe galon de vopsea pe pereți de tencuială netedă, interioară.În acest exemplu, ați avea nevoie de puțin mai puțin de 2 galoane de vopsea pentru a acoperi pereții cu un singur strat. Dacă doriți să pictați uși, cadrele de ușă, panourile de bază și plafonul la aceeași culoare, veți avea nevoie de un galon suplimentar de vopsea. Utilizați acești parametri dacă pictați cu perii și role. Dacă utilizați un pulverizator, veți avea nevoie de aproximativ 10% mai mult vopsea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ruletă
    • Calculator
    • Creion
    • Notă Pad
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar