Cum să găsiți zona unei forme

Există multe forme diferite și multe motive pentru care ați putea dori să cunoașteți zona lor! Indiferent dacă îți faci temele sau încerci să-ți dai seama cât de mult vopsea va trebui să refacem că camera de zi, are spatele tău! Începeți doar cu pasul 1 de mai jos pentru a afla cum să calculați zona unei forme.

Pași

Metoda 1 din 7:
Pătrate, dreptunghiuri și paralelograme
  1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 1
1. Măsurați lățimea și înălțimea. Va trebui să începeți prin găsirea lățimii și înălțimii formei (cu alte cuvinte, găsind măsura a două părți adiacente).
  • Pentru o paralelogramă, va trebui să utilizați ceea ce se numește bază și înălțimea verticală, dar acestea sunt aceeași idee ca lățimea și înălțimea.
  • În lumea reală, va trebui să măsurați pentru dvs., dar pentru temele dvs., profesorul dvs. ar trebui să aibă aceste măsurători enumerate cu forma.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 2
    2. Înmulțiți laturile. Înmulțiți laturile unul de celălalt. De exemplu, dacă aveți un dreptunghi cu o înălțime de 16 în și o lățime de 42 în, va trebui să multiplicați 16 x 42.
  • Dacă calculați zona unui pătrat, vă puteți salva de fapt ceva timp când utilizați un calculator și doar pătrați laterală. Deci, dacă partea este de 4 ft, faceți clic pe 4 și apoi butonul pătrat de pe calculator pentru a obține răspunsul. Squaring multiplicați automat numărul de la sine.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 3
    3. Obțineți rezultatul dvs. Numărul rezultat din multiplicare este zona formei dvs., care este scrisă ca "unități pătrate". Astfel, zona pentru dreptunghiul nostru ar fi de 672 de centimetri pătrați.
  • Acest lucru este, de asemenea, numit uneori ca inci pătrat sau scris cu un mic 2 deasupra liniei de text în loc de cuvânt "pătrat".
  • Metoda 2 din 7:
    Trapezoid
    1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 4
    1. Luați măsurătorile. Veți avea nevoie de măsurarea bazei, partea de sus și înălțimea verticală. Baza și partea superioară sunt cele două laturi paralele, în timp ce înălțimea va fi luată pe una dintre laturile cu unghiul.
    • În lumea reală, va trebui să măsurați pentru dvs., dar pentru temele dvs., profesorul dvs. ar trebui să aibă aceste măsurători enumerate cu forma.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 5
    2. Adăugați măsurătorile de sus și de bază. Să spunem că avem un vârf de 5 cm și o bază care este de 7 cm. Care ne oferă o valoare de 12.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 6
    3. Înmulțiți această valoare cu 1/2. Care ne dă o valoare de 6.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 7
    4. Înmulțiți această valoare cu înălțimea. Pentru trapezul nostru, să spunem că este de 6 cm. Care ne oferă o valoare de 36.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 8
    5. Obțineți rezultatul dvs. Numărul rezultat după ce vă înmulțiți înălțimea este zona trapezoidului. Deci, pentru trapezoidul nostru 5x6x7, zona este de 36 de cm cm.
  • Metoda 3 din 7:
    Cercuri
    1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 9
    1. Găsiți raza. Pentru a găsi zona unui cerc, va trebui să cunoașteți raza. Aceasta este măsurarea distanței dintre centrul cercului și marginea exterioară. De asemenea, puteți găsi acest lucru luând diametrul sau măsurarea lățimii cercului și împărțirea acestuia în jumătate.
    • În lumea reală, va trebui să măsurați pentru dvs., dar pentru temele dvs., profesorul dvs. ar trebui să aibă aceste măsurători enumerate cu forma.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 10
    2. Pătrați raza. Înmulțiți raza de rază în sine. Să spunem că avem o rază de 8 picioare. Care ne dă o valoare de 64.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 11
    3. Multiplicați de Pi. PI (π) este un număr foarte mare care este utilizat în multe calcule. Dacă utilizați un calculator, utilizați funcția PI pentru un rezultat cu adevărat precis. Dacă nu, puteți rotunde PI (ignorați unele dintre numere) și doar multiplicați cu 3.14159. Acest lucru ne oferă o valoare de 201.06176.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 12
    4. Obțineți rezultatul dvs. Numărul rezultat, 201.06176 În cazul nostru, este zona cercului. Deci, obținem un rezultat din 201.06176 metri pătrați.
  • Metoda 4 din 7:
    Sectoare
    1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 13
    1. Luați măsurătorile. Sectoarele sunt porțiuni ale unui cerc, care ies în căutarea unui pic ca fanii. Va trebui să cunoașteți raza cercului original sau pe o parte a dvs "ventilator", precum și unghiul punctului. Pentru noi, hai să spunem că avem o rază de 14 inci și un unghi de 60 de ani.
    • În lumea reală, va trebui să măsurați pentru dvs., dar pentru temele dvs., profesorul dvs. ar trebui să aibă aceste măsurători enumerate cu forma.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 14
    2. Pătrați raza. Înmulțiți raza de rază în sine. Acest lucru ne oferă o valoare de 196 (14x14).
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 15
    3. Multiplicați de Pi. PI (π) este un număr foarte mare care este utilizat în multe calcule. Dacă utilizați un calculator, utilizați funcția PI pentru un rezultat cu adevărat precis. Dacă nu, puteți rotunde PI (ignorați unele dintre numere) și doar multiplicați cu 3.14159. Care ne oferă o valoare de 615.75164.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 16
    4. Împărțiți unghiul cu 360. Acum, va trebui să luați unghiul punctului și să împărțiți acest număr cu 360 (care este numărul de grade într-un cerc). Pentru noi, avem o valoare de aproximativ .166. Este din punct de vedere tehnic un număr repetat, dar mergem să facem mai ușor matematica.
  • Imagine intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 17
    5. Înmulțiți numărul rezultat cu numărul pe care l-ați primit mai devreme. Înmulțiți numărul pe care îl obțineți când vă împărțiți cu 360 de numărul pe care îl obțineți mai devreme după ce vă înmulțiți cu PI. Pentru noi, acest lucru dă un rezultat de aproximativ 102.214.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 18
    6. Obțineți rezultatul dvs. Acest număr rezultat este zona sectorului dvs., realizând sectorul nostru 102.214 de centimetri pătrați.
  • Metoda 5 din 7:
    Ellipses
    1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 19
    1. Obțineți măsurătorile dvs. Pentru a obține zona unei elipse, va trebui să cunoașteți cele două "radio", pe care vă puteți gândi ca lățimea și înălțimea fiecăruia în jumătate. Acestea sunt măsurătorile de la centru până la mijlocul părții lungi și de la centru până la mijlocul lateralei. Liniile de măsurare ar trebui să formeze un unghi drept.
    • În lumea reală, va trebui să măsurați pentru dvs., dar pentru temele dvs., profesorul dvs. ar trebui să aibă aceste măsurători enumerate cu forma.
  • Imagine intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 20
    2. Multiplicați cele două raze. Pentru noi, hai să spunem că elipsa este de 6 centimetri lățime și 4 inci înălțime. Acest lucru ne oferă raze de 3 inci și 2 inci. Acum, vom multiplica acele numere unul de celălalt, oferindu-ne 6 (3x2).
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 21
    3. Multiplicați acest număr de pi. PI (π) este un număr foarte mare care este utilizat în multe calcule. Dacă utilizați un calculator, utilizați funcția PI pentru un rezultat cu adevărat precis. Dacă nu, puteți rotunde PI (ignorați unele dintre numere) și doar multiplicați cu 3.14159. Care ne oferă o valoare de 18.84954.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 22
    4. Obțineți rezultatul dvs. Că numărul rezultat este zona elipsei dvs. Pentru noi, asta înseamnă că elipsa noastră este de 18 ani.84954 de centimetri.
  • Metoda 6 din 7:
    Triunghi
    1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 23
    1. Găsiți măsurătorile. Va trebui să cunoașteți măsurarea bazei triunghiului, precum și înălțimea. Baza poate fi orice parte a triunghiului, atâta timp cât puteți măsura înălțimea. Să spunem că avem un triunghi cu o bază de 3 metri și o înălțime de 1 metru.
    • În lumea reală, va trebui să măsoare pentru tine, dar pentru temele tale, profesorul dvs. ar trebui să aibă aceste măsurători enumerate cu forma.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 24
    2. Înmulțiți baza de înălțime. Pentru noi, aceasta oferă o valoare de 3 (3x1).
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 25
    3. Multiplă acea valoare cu 1/2. Acest lucru ne dă o valoare de 1.5.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 26
    4. Obțineți rezultatul dvs. Că valoarea rezultată este zona triunghiului. Deci, obținem un rezultat de 1.5 metri pătrați.
  • Metoda 7 din 7:
    Forme complexe
    1. Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 27
    1. Rupe forma în jos în secțiuni. Va trebui să începeți să găsiți zona pentru forme complexe prin ruperea formei în forme geometrice, cum ar fi cele discutate mai sus. În ceea ce privește misiunile la domiciliu, probabil că va fi destul de clar, ceea ce ar trebui să fie acele forme, dar în lumea reală, este posibil să aveți nevoie să rupeți o zonă în mai multe forme pentru a obține cu adevărat exacte.
    • Un loc bun pentru a începe este prin căutarea unor unghiuri drepte și linii paralele. Acestea servesc ca bază a multor forme.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 28
    2. Calculați zona formelor separate. Utilizați instrucțiunile de mai sus pentru a găsi zona diferitelor forme pe care le găsiți.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 29
    3. Adăugați formele împreună. Adăugați împreună zonele rezultate împreună pentru a obține suprafața totală pentru forma dvs.
  • Imaginea intitulată Găsiți zona unei forme Pasul 30
    4. Utilizați metode alternative. Există și alte trucuri pe care le puteți încerca, în funcție de forma. De asemenea, puteți încerca să adăugați spațiu imaginar pentru a face ca formarea unei forme geometrice standard, și apoi scăzând zona acelui spațiu imaginar după ce obțineți rezultatul dvs., de exemplu.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați acest calculator Dacă aveți nevoie de ajutor și doriți să vedeți cum se face matematica.
  • Obțineți ajutor de la un prieten dacă aveți un timp greu!
  • Avertizări

    Asigurați-vă că păstrați unitățile de măsurare drepte. Nu doriți să amestecați numerele!
  • Este o idee bună să vă dublezi răspunsul!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar