Cum de a fierbe wort

Wort de fierbere este un proces critic în producerea de bere. Procesul se asigură că mustul este liber de bacterii care ar putea contamina sau distruge produsul final. În plus, se asigură că malțul dvs. este împărțit în tipul potrivit de zahăr. Fără fierberea în mod corespunzător, nu veți putea produce bere bună și de calitate. În cele din urmă, prin colectarea consumabilelor dvs., încălzirea mustului, și apoi răciți-o, veți putea să stăpâniți procesul de fierbere WOT.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea echipamentuluiDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Biliard Wort Pas 01
1. Cumpărați un fiert sau o oală adecvată. În funcție de scala pe care doriți să o fierbeți și suma de bani pe care o aveți, va trebui să alegeți o ceainic corespunzătoare. În timp ce multe tipuri diferite de kettles sunt bune pentru must de fierbere, unele sunt mult mai eficiente și vor produce un produs mai bun de calitate. Unele kettle includ:
  • Ketles tradiționale de cupru. În timp ce acest tip de fierbător nu este cel mai eficient, este relativ ieftin și ușor de utilizat.
  • Ketles cu jachete externe de încălzire. Aceste kettles aplică căldură din exteriorul fierului și sunt mult mai eficiente decât cele de cupru.
  • Ketles cu sisteme de încălzire internă. Aceste kettles vor aplica căldură din interior și vor fi una dintre cele mai eficiente modalități de a fierbe wort.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 02
    2. Sanitizați echipamentul dvs. Asigurați-vă că ați curățat în mod corespunzător toate echipamentele înainte de a începe procesul de must de fierbere. Puteți face acest lucru prin fierberea tot ceea ce intenționați să utilizați. Acest lucru este important, deoarece orice bacterie ar putea contamina mustul și ruina produsul final.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 03
    3. Achiziționați apă de calitate. Când vine timpul să vă fierbem, veți dori să utilizați apă bună. Puteți folosi apă îmbuteliată, apă distilată sau apă de primăvară. În cele din urmă, totuși, veți dori apă care are urme chimice scăzute și are un gust neted și dulce.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 04
    4. Stai drojdie pulbere pentru câteva ore. Dacă intenționați să adăugați drojdie în timpul fierbării, lăsați-o să stea pe tejghea pentru câteva ore. Acest lucru îl va aduce la temperatura camerei. Prin încălzirea drojdiului la temperatura camerei, vă veți asigura că este mai ușor absorbită în apa de fierbere.
  • Acesta este un pas opțional.
  • Partea 2 din 3:
    Încălziți-vă WOTDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Filh Wort pas 05
    1. Fierbeți apa. În funcție de rețeta dvs., va trebui să fierbeți o anumită cantitate de apă. Începeți prin umplerea fierului cu apa și transformați-o până la fierbere. Acest prim lot de apă va fi jumătate din apa totală de care va trebui să fiarbă.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 06
    2. Turnați apa într-un fermentator și lăsați-o să se răcească. După ce apa dvs. a fiert, turnați-o într-un fermentator și lăsați-o să stea și să se răcească. Veți folosi această apă pentru a dilua alte apă și extract de malț mai târziu.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 07
    3. Se fierbe o cantitate egală de apă și să adauge extractul de malț. Fierbe aceeași cantitate de apă așa cum ați făcut înainte. Odată ce vine vorba de fierbere, scoateți-o din căldură. Apoi, adăugați extractul de malț. Se amestecă apa și extractul de malț până când extractul sa dizolvat complet - nu ar trebui să existe aglomerări.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 08
    4. Utilizați o lingură pentru a răsturna fundul vasului. Se amestecă orice malț care a fost colectat în partea de jos.Acest lucru vă va asigura că nu ardeți nici un extract de malț. Burnt Malț ar putea distruge gustul produsului final.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 09
    5. Adăugați apa răcită de la fermentator până la oală. Apoi, aduceți oala într-un fierbere. Urmăriți combinația de extragere a apei / malțului, deoarece începe să se încălzească. Rotiți încălzirea în jos dacă oala se fierbe. De asemenea, asigurați-vă că amestecați ocazional vasul.
  • Imagine intitulată Biliard Wort Pasul 10
    6. Căutați spumă pe suprafața apei. După ce amestecul dvs. de apă / malț se fierbe timp de câteva minute, spuma va începe să apară pe suprafața apei. Ar trebui să pară netedă. Spuma ar trebui să crească treptat mai groasă până când începe să disipeze. Acest lucru ar putea dura între 5 și 20 de minute.
  • Imagine intitulată Filh Wort Pasul 11
    7. Adăugați hameiul dvs. După ce spuma a dispărut, ar trebui să vă adăugați hameiul. Când adăugați hamei, asigurați-vă că le amestecați bine. Fierbeți-le timp de aproximativ o oră după adăugarea lor. Adăugarea hamei este importantă în a vă asigura că produsul final are un gust hoppy și aromă dulce.
  • Aveți grijă ca oala să nu se fierbe după ce vă adăugați hameiul. Este posibil să aveți nevoie să vă întoarceți căldura.
  • Imagine intitulată Filh Wort Pasul 12
    8. Așteptați 30 de minute și adăugați mai multe hamei. După ce hamei inițiale au fost în jumătate de oră, adăugați mai multe hamei. Această a doua adăugare de hamei va adăuga la aroma și gustul produsului final.
  • Dacă doriți, puteți adăuga mai multe hamei 25 de minute mai târziu.
  • Partea 3 din 3:
    Răcirea mustuluiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Filh Wort pas 13
    1. Transferați oala / ceainicul într-o chiuvetă cu gheață și apă. După o oră, scoateți fierbătorul de la căldură. Folosind mănuși de cuptor, scufundați cu atenție modulul de fierbere în chiuvetă. Păstrați partea de sus a fierului pe măsură ce faceți acest lucru.
    • Chiuveta dvs. ar trebui să fie de aproximativ jumătate de apă și jumătate de gheață - acest lucru se va asigura că ceainicul poate să se submineze fără o problemă (dar va fi totuși păstrat foarte rece).
    • Dacă sunteți foarte atent, puteți scoate potul și amestecați mustul. Acest lucru vă va ajuta să se răcească mai repede.
  • Imagine intitulată Filh Wort Pasul 14
    2. Luați temperatura mustului. Utilizați un termometru pentru a prelua temperatura mustului. Lăsați fierbătorul în chiuvetă până când mustul merge sub 80 de grade Fahrenheit (27 grade Celsius). Acest lucru va dura aproximativ 30 de minute.
  • Cazanul ar trebui să fie în cele din urmă ușor cald.
  • Imagine intitulată Filh Wort pas 15
    3. Utilizați un lichid de cupru Wort. Dacă produceți mai mult de câteva galoane de bere, poate doriți să luați în considerare achiziționarea și utilizarea unui lichid de cupru. Un chiller de cupru Wort este o bobină de tuburi de cupru pe care le introduceți în sâcâi în timp ce frisă. Ajută la creșterea ratei la care se răcește.
  • După răcirea mustului, va fi gata să începeți procesul de fermentare.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar