Cum să fierbeți apă fără electricitate sau gaz

Toți am ajuns atât de obișnuiți să transformăm pur și simplu o sobă sau să începem un ceainic electric ori de câte ori trebuie să fimăm apă, dar ce se întâmplă atunci când nu există nici o putere sau gazul este în afara? Să nu vă faceți griji. Există o mulțime de alte modalități în care puteți încălzi apa, astfel încât este sigur să utilizați și să beți și există chiar câteva modalități simple pe care le puteți purifica apa dacă nu sunteți în stare să o fierbeți. Pentru a vă ajuta să găsiți o soluție, am pus împreună o listă de opțiuni NIFTY pe care le puteți utiliza pentru a fierbe apă fără a utiliza electricitate sau gaz.

Pași

Metoda 1 din 10:
BBQ Grill
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără electricitate sau gaze 1
1. Utilizați cărbunele pentru a aduce o oală de apă la fierbere. Șanse sunt că ai un grătar în curtea ta sau undeva în garajul tău, dar dacă nu, poți să alegi unul de la magazin sau să împrumuți unul de la un vecin. Stivuiți o grămadă de cărbuni în centrul grătarului și aprindeți-o. Odată ce toți cărbunele ard, puneți o oală sau un fierbător plin de apă pe partea superioară a grătarului. Închideți capacul grătarului dacă puteți și așteptați ca apa să înceapă fierberea. Odată ce se bate, utilizați un mitt de cuptor sau o mănușă groasă pentru a scoate recipientul de la grătar.
  • Dacă aveți grătar propan care are încă un suc rămas, puteți folosi gazul pentru a încălzi o oală sau un fierbător de apă.
Metoda 2 din 10:
Groapă de foc
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără electricitate sau de gaz 2
1
Începeți un foc de tabără mică Puteți folosi pentru a vă fierbe apa. Ieșiți în curtea din spate și săpați o gaură mică, superficială. Construiți un "tipi" cu ramuri mai groase și apoi plasați ramuri mai mici și frunze în centru. Aprindeți focul în centru și așteptați până când există un pat frumos de cărbuni. Apoi, plasați o oală sau un fierbător metalic de apă pe cărbuni până când apa începe să se fierbe.
  • Practicați o bună siguranță a incendiilor și păstrați o găleată de apă în apropiere în cazul în care aveți nevoie pentru a stinge rapid focul.
Metoda 3 din 10:
Lumanari de ceai
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără electricitate sau gaze 3
1. Așezați lumânările într-o tavă de copt și puneți o tigaie de apă pe partea de sus. Lumânările de ceai, cunoscute și ca lumini de ceai, sunt lumanari mici într-o ceașcă metalică subțire. Sunt minunați să aibă pentru iluminare dacă puterea voastră iese și le puteți folosi și pentru a fierbe apă într-un vârf. Puneți aproximativ 10-15 lumânări de ceai într-o tavă de coacere și așezați tava deasupra cuptorului. Aprindeți lumânările și puneți o tigaie plină de apă pe partea superioară a tăvii, astfel încât să fie aproximativ 1-2 inci (2.5-5.1 cm) între flacără și tigaie. Odată ce apa începe să fierbe, puteți scoate tigaia.
  • Poate dura aproximativ 10 minute sau cam asa ceva pentru a începe fierberea.
  • Utilizați o tigaie largă, astfel încât căldura să fie distribuită mai uniform și apa va fierbe mai repede.
Metoda 4 din 10:
Vatră
  1. Imagine intitulată Fără apă fără electricitate sau gaze 4
1. Setați o oală sau un fierbător la cărbuni pentru a vă fierbe apa. Dacă aveți un șemineu în casa dvs., sunteți în noroc! Puteți folosi cu ușurință pentru a fierbe apă fără gaz sau electricitate. Pur și simplu porniți un incendiu și așteptați până când există un pat frumos de cărbuni. Apoi, umpleți o oală sau un fierbător metalic cu apă și fixați-l în cărbuni. Odată ce apa începe să fierbe, utilizați un mitt de cuptor pentru ao elimina, astfel încât să nu vă ardeți mâinile.
  • Țineți minte că cărbunele pot să cânte sau să întunecă orice oală sau ceainic pe care o utilizați, așa că ați putea dori să mergeți cu unul cu care nu vă deranjează să vă muri murdare sau arse.
Metoda 5 din 10:
Aragazul de lemn
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără energie electrică sau gaze 5
1. Plasați o oală sau un fierbător pe partea de sus pentru a vă încălzi apa. Dacă aveți o sobă de lemn, uneori cunoscută ca o sobă de ardere a lemnului, umpleți-o cu lemn de foc și începeți un incendiu. Permiteți focului să ardă și să încălzească soba, astfel încât este frumos și toasty. Umpleți o oală sau un fierbător metalic cu apă și plasați-l pe partea superioară a aragazului. Odată ce apa începe să se fierbe (poate dura puțin), puneți pe un cuptor cu un cuptor și scoateți recipientul din partea superioară a sobei.
  • Unele seminee au o sobă de lemn conectată la ei la căldură și caldă o cameră. Dacă aveți acel tip de configurare, puteți începe un incendiu în șemineu și plasați o oală sau un fierbător pe sobă!
Metoda 6 din 10:
O sobă cu rachete
  1. Imagine intitulată Fără apă fără electricitate sau gazul 6
1. Adăugați combustibilul din lemn și plasați un recipient cu apă pe partea de sus. O sobă de rachete este o sobă mică, metalică, cu un tub în formă de J, care folosește o cantitate mică de lemn pentru a produce o mulțime de căldură. Dacă aveți unul, îl puteți folosi pentru a vă fierbe apa destul de ușor. Pur și simplu adăugați lemn în camera de combustibil, aprindeți-o, apoi puneți o oală sau un fierbător de apă pe suprafața de gătit deasupra aragazului. Odată ce apa începe să se fierbe, puteți scoate recipientul și sunteți toți setați.
  • Puteți găsi sobe de rachete la bunurile dvs. sportive locale și la magazinul în aer liber. De asemenea, le puteți comanda online.
Metoda 7 din 10:
Aragaz de camping
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără electricitate sau de gaz 7
1. Dacă aveți o sobă mică de tabără, utilizați-o pentru a fierbe o oală de apă. Sobele de tabără folosesc combustibil, cum ar fi butan sau propan și pot fi cu adevărat utile pentru gătit și apă clocotită dacă pierdeți puterea. Porniți soba de tabără și plasați o oală sau un fierbător metalic de apă pe partea de sus până când începe să fierbe. Apoi, scoateți recipientul și opriți aragazul dacă ați terminat să îl utilizați.
  • Puteți găsi sobe de tabără la bunurile dvs. sportive locale și la magazinul în aer liber. De asemenea, le puteți comanda online. Sunt la îndemână să aibă, astfel încât să doriți să păstrați unul în garaj doar în cazul în care aveți nevoie de ea!
Metoda 8 din 10:
Aragazul solar
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără electricitate sau gazul 8
1. Dacă este luminos și însorit, puteți folosi acest lucru pentru a vă fierbe apa. Aragazul solar pot fi formate ca un cupol sau un tub și utilizează material reflectorizant pentru a reflecta razele soarelui în centru pentru a încălzi și a găti alimente. De asemenea, le puteți folosi pentru a fierbe apă. Așezați aragazul solar în lumina directă a soarelui și puneți o oală umplută cu apă în centru. Acoperiți vasul cu un capac și așteptați ca apa să înceapă fierberea. Apoi, îndepărtați cu grijă vasul în timp ce purtați un mitt de cuptor, astfel încât să nu vă ardeți mâinile.
Metoda 9 din 10:
Iod
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără energie electrică sau gaze 9
1. Nu vă va fierbe apa, dar câteva picături pot să-l sancționeze. Dacă trebuie doar să faceți apă în siguranță, adăugați 5 picături de tinctură care este 2% iod la un litru sau un litru de apă. Dacă apa este super tulbure, adăugați 10 picături. Amestecați bine apa și lăsați-o să stea timp de 30 de minute după adăugați picăturile, astfel încât iodul să aibă șansa de a-l dezinfecta pe deplin.
  • Aceasta este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă singura sursă de apă este de la un râu, un flux sau chiar zăpadă.
Metoda 10 din 10:
Albire
  1. Imagine intitulată Se fierbe apă fără electricitate sau gaze de gaz 10
1. Adăugați o cantitate mică de albire a gospodăriei neschimbate pentru a dezinfecta apa. În timp ce ar trebui să fie folosit doar ca o ultimă soluție, dacă aveți nevoie să faceți apă în siguranță pentru a bea, puteți utiliza Bleach atâta timp cât diluați-l corect. Nu folosiți niciodată parfumate sau înălbitoare care au adăugat curățători. Verificați eticheta pentru a vă asigura că conține 6% sau 8.25% din hipocloritul de sodiu (Naclo). Pentru 1 litru sau litru de apă, utilizați un picper pentru a adăuga 2 picături de 6% sau 8.25% Bleach. Amestecați apa și lăsați-o să stea timp de 30 de minute înainte de ao folosi.
  • Dacă mirosul de clor este prea puternic după 30 de minute, așteptați câteva ore și ar trebui să devină puțin mai bine.

sfaturi

Așteptați până când apa ajunge la fiertură și lăsați-o să se fierbe timp de cel puțin 1 minut pentru ao purifica complet.

Avertizări

Nu beți niciodată apă nesanitară. Te-ar putea face cu adevărat bolnavi dacă există bacterii și germeni în ea.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar