Cum să dezvăluie un fierbător

Ketles tind să construiască o calcale groaznică în timp. Această construcție face ca apa să dureze mai mult pentru fierbere și poate chiar să-ți conducă ceainicul pentru a arde pe termen lung. Din fericire, dacă începeți să observați culoarea de calcar în ceainic, puteți folosi cu ușurință oțet sau suc de lămâie pentru a scăpa de ea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Descoperirea cu oțet
  1. Imagine intitulată Descale o încercare de fierime 1
1. Se amestecă 2 cani (470 ml) de oțet și apă și se toarnă în fierbător. Dacă volumul fierului tău este prea mic pentru acest amestec, umpleți-l la jumătate și plasați orice soluție rămasă în lateral. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați oțet alb și apă într-un raport de 1: 1.
  • Dacă al tău este un ceainic electric, asigurați-vă că este deconectat înainte de a se turca în apă și oțet.
  • Este o idee bună să verificați manualul proprietarului pentru ca ceainicul dvs. pentru a vă asigura că este sigur să adăugați oțet la interior.

Bacsis: Sunt disponibili descendenți comerciali, dar asigurați-vă că sunt în mod specific pentru utilizarea pe kettles și nu sunt descalerii metalici. Dacă alegeți să utilizați una, urmați instrucțiunile producătorului.

  • 2. Porniți ceainiculară și aduceți soluția de oțet la fierbere. Conectați-l pe ceainic dacă este electric sau porniți aragazul sub un fierbător de apă pentru a fierbe soluția. Lăsați soluția să se fierbe timp de aproximativ un minut sau cam asa ceva.
  • Simțiți-vă liber să utilizați o setare mare de căldură pentru a aduce soluția la o fierbere cât mai repede posibil. Nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute pentru ao fierbe.
  • Imagine intitulată Descale O încercare de fierime 3
    3. Opriți fierbătorul odată ce soluția se fierbe și lăsați-o să stea o oră. Soluția de oțet va funcționa magia de decalcifiere pur și simplu, stând în fierbător, astfel încât nu trebuie neapărat să o fierbeți pentru un timp stabilit. Dacă nu doriți să așteptați o oră întreagă, lăsați soluția să stea cel puțin 30 de minute înainte de ao vărsa.
  • Dacă al tău este un ceainic electric cu o caracteristică automată de oprire, nu ezitați să lăsați-o să se oprească pe cont propriu în loc să vizioneze când se fierbe.
  • 4. Turnați soluția după o oră și clătiți fierbătorul. Asigurați-vă că ceainicul este rece la atingere înainte de ao manipula. Clătiți bine interiorul fierbării sub robinetul chiuvetei pentru a scăpa de orice soluție de oțet rămase. Pentru cele mai bune rezultate, clătiți ceainala de 2 sau 3 ori pentru a obține cât mai multă oțet din interior posibil.
  • Dacă ceainicul dvs. are un capac detașabil, luați această capac pentru a facilita clătirea interiorului. Puteți clăti capacul de la sine pentru a vă asigura că este, de asemenea, curat.
  • 5. Utilizați o cârpă curată și umedă pentru a șterge orice calcar rămase. Soluția de oțet nu va fi probabil că a eliminat toată calcarul, dar orice acumulare rămasă ar trebui să fie ușor de îndepărtat cu mâna. Dacă o cârpă umedă nu o tăie, adăugați un pic de bicarbonat de sodiu la un burete umed și să utilizați că pentru a curăța interiorul fierbării.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o cârpă microfibră sau o perie de curățare cu un mâner alungit. Asigurați-vă că veți obține și toate colțurile.
  • 6. Rulați un ciclu de apă curentă pentru a scăpa de orice gust de oțet persistent. Umpleți-vă cauciucul la jumătate cu apă curată și aduceți-o la fierbere. Se toarnă această apă odată ce începe să se fierbe. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru de 2 sau 3 ori pentru a dezodoriza complet interiorul.
  • Repetați acest ciclu până când nu puteți mirosi nici un miros de viceare în ceainic. Ați putea dori, de asemenea, să "testați" ceainicul prin pregătirea unei băuturi în el și văzând dacă are un gust de la oțet.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind o lămâie
    1. Imagine intitulată Descale o pas cu pas 7
    1. Stoarce o lămâie în 1.5 cani (350 ml) de apă și se amestecă împreună. Odată ce ați strâns sucul din lămâie, tăiați-l în bucăți mici și adăugați aceste piese la apă, de asemenea. Dacă nu aveți o mulțime de lămâie, puteți folosi și sucul de lămâie - doar amestecați-l într-un raport de 1: 3 cu apă.
    • Verificați instrucțiunile producătorului pentru capătul dvs. special pentru a vă asigura că este sigur să adăugați suc de lămâie sau bucăți de lămâie la ceainic. Probabil că este, dar nu face rău să verificați dublu.
    • De asemenea, puteți utiliza Limes, deși probabil că veți vedea rezultate mai bune utilizând Lemon.
  • 2. Se toarnă acest amestec în ceainic și adu-l la fierbere. Umpleți fierberea la jumătatea distanței cu amestecul de lămâie și apă. Conectați-vă ceainicul sau porniți cuptorul dedesubt pentru a încălzi apa de lămâie. Aruncați orice soluție rămasă pe care o puteți avea.
  • Imagine intitulată Descale O încercare de fierbere 9
    3. Opriți fierbătorul și lăsați soluția să stea o oră. Lăsați soluția să se fierbe timp de aproximativ un minut sau cam așa ceva înainte de ao opri. Deconectați-vă ceainicul sau scoateți-o de la căldură și lăsați-o deoparte pe o suprafață rece. Lăsându-l pentru o oră este ideal, dar lăsați-l să stea cel puțin 30 de minute dacă sunteți apăsat pentru timp.
  • Acest lucru va da soluției suficient timp pentru a dezvălui ceainicul, permițând, de asemenea, suficient timp pentru ca ceainala însăși să se răcească.
  • 4. Turnați amestecul de lămâie și clătiți fierbătorul odată ce este rece. Asigurați-vă că ceainicul este rece la atingere înainte de ao manipula. Clătiți fierbătorul în chiuvetă pentru a îndepărta orice rămășițe ale apei de lamaie înainte de a continua. Clătiți-l de 4 sau 5 ori pentru cele mai bune rezultate.
  • Poate doriți să scoateți capacul fierului, dacă este posibil, pentru a facilita clătirea sub robinetul chiuvetei.
  • 5. Ștergeți interiorul fierului și rulați un ciclu de apă curentă. Dacă există o calcină rămasă în fierbător, îl puteți șterge cu o cantitate mică de sodiu de coacere pe o cârpă umedă sau un burete. Apoi, umpleți cutlea pe jumătate cu apă și aduceți-o la fierbere. Turnați apa încălzită și scoateți fierbătorul de căldură. Repetați acest proces, după cum este necesar, până când nu mai există nici un fel de calibru în ceainic.
  • Este posibil să fie necesar să repetați acest ciclu de mai multe ori pentru a elimina complet orice minim de calcar sau miros de lemony în interiorul fierului dvs.
  • Cum ar trebui să curățați o ceainic de cupru?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Raymond ChiuRaymond Chiuhouse Curățenie profesională

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă
    • Pânză
    • Oțet alb sau o lămâie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar