Cum să aveți succes în viață

Indiferent de vârsta, unde locuiți, sau care sunt obiectivele dvs. de carieră, este posibil ca obiectivele dvs. finale în viață să fie fericite și de succes. A fi de succes înseamnă mai mult decât să ai bani și să-ți faci amprenta. Înseamnă să vă urmați pasiunile, trăind în mod intenționat și bucurați-vă de momentul actual.

Pași

Partea 1 din 4:
Dezvoltarea unei căi spre succes
  1. Imaginea intitulată are succes în viața 3
1. Trăiesc în mod intenționat. Pentru a vă atinge visele și a fi persoana pe care doriți să o fiți, va trebui să începeți să vă acordați atenție acțiunilor dvs. Intreaba-te pe tine insuti, "Este ceea ce fac să mă duc la locul în care vreau să fiu în viață?"
  • Dacă vă aflați în mod constant plictisit, visați despre viitor sau trecut sau numărați în jos minutele până când ziua se termină, este probabil pentru că vă simțiți deconectat de ceea ce faceți.
  • Vă prețuiește timpul. Încercați să vă petreceți timpul liber făcând lucruri pe care le bucurați, mai degrabă decât să pierdeți timpul. De exemplu, mai degrabă decât să vă petreceți weekend-ul vizionând televiziunea, le cheltuiește să participe la hobby-urile dvs. sau să petreacă timpul cu cei dragi și noi prieteni.
  • Măsurați productivitatea prin implicare, nu realizare. Nu tot ceea ce faci trebuie să fii productiv în sensul convențional, dar activitățile ar trebui să fie angajate și plăcute.
  • Rețineți că este perfect să vă petreceți ceva timp fără a face nimic și doar a fi leneș în fiecare zi. Acest lucru poate ajuta de fapt cu imaginația și conștiința de sine. Se străduiesc pentru un echilibru între a face lucrurile pe care vrei să le faci și să te permiți doar "să fii."
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 1
    2. Identificați-vă pasiunile. Înainte de a putea obține succes, va trebui să definiți ce înseamnă succesul dvs. În timp ce poate dura ani pentru a realiza ceea ce vrei să faci cu viața ta, identificând pasiunile, interesele și valorile vă vor ajuta să stabiliți obiective și să vă dați viața un sentiment de semnificație. Dacă aveți probleme cu identificarea acestor lucruri, adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei să vă ajute. Întrebați-vă următoarele întrebări:
  • Ce vrei să fie moștenirea ta?
  • Cum ați dori să vă amintiți de alții?
  • Cum doriți să faceți comunitatea dvs. un loc mai bun?
  • Care sunt unele subiecte preferate de interes în viața voastră? De exemplu, gândiți-vă la subiecții pe care v-ați bucurat de studiu în școală. Întrebați de ce le-ați plăcut.
  • De exemplu, este posibil să fiți iubiți Teatrul Musical. Gândiți-vă: A fost pentru că ați iubit muzica sau că ați fost pentru că ați iubit să lucrați cu un grup mare spre un scop comun?
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 2
    3. Faceți o listă a obiectivelor dvs. și ce ați putea face pentru a le atinge. Asigurați-vă că abordează atât obiectivele pe termen scurt, cât și pe termen lung - încercați să gândiți dincolo de obiectivele financiare și de carieră, cum ar fi obiectivele relațiilor, obiectivele personale pentru îmbunătățirea dvs., lucrurile pe care doriți să le experimentați sau lucruri pe care doriți să le învățați. Elaborați o cronologie care spune când doriți să obțineți fiecare parte.
  • Setați obiectivele inteligente- Obiective care sunt specifice, măsurabile, realizabile, relevante și legate de timp.
  • Sparge golurile mari în jos. De exemplu, dacă scopul dvs. este de a vedea lumea, puteți stabili scopul de a economisi bani și de a vizita anumite țări.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 4
    4. Stați la angajamentele dvs. Planificarea nu este suficientă - păstrarea cuvântului dvs. este, de asemenea, importantă. Dacă spui cuiva, vei face ceva, fă-o. În mod similar, nu spuneți cuiva că veți face ceva dacă nu sunteți sigur că puteți. Fii cinstit cu limitele tale.
  • Evitați anularea planurilor și încercați să nu anulați de două ori pe aceeași persoană.
  • Faceți-vă angajamente față de tine și lipiți-le. Scrieți-vă angajamentele și atârnați-le în locuri pe care le puteți vedea.
  • Asigurați-vă că angajamentele dvs. vă mișcă treptat spre obiectivele dvs. Examinați-vă acum obiectivele și apoi pentru a vă asigura că vă deplasați în direcția cea bună.
  • Partea 2 din 4:
    Realizarea succesului extern
    1. Imaginea intitulată are succes în viața de viață 5
    1. Fii educat. Educația vă oferă cunoștințele, abilitățile și credibilitatea pentru a vă atinge potențialul maxim. În ceea ce privește succesul financiar, statisticile au arătat că cu atât mai multă educație aveți (i.E. gradul superior pe care îl atingeți), cu atât mai mulți bani sunteți probabil să faceți.
    • În 2011, câștigurile median săptămânale pentru absolvenții de liceu a fost de 638 dolari, în timp ce cei cu diplomă de licență au făcut 1053 dolari. În același an, cei cu maeștri sau diplome de doctorat au făcut 1263 de dolari și respectiv 1551 de dolari.
    • Nu toată educația trebuie să fie formală. Ucenicia și programele de formare pe termen lung sunt, de asemenea, corelate pozitiv cu venituri mai mari. Obținerea unui certificat în domeniul dvs. vă poate ajuta să vă măriți salariul.
    • Educați-vă și pentru plăcere. Cu cât știi mai mult despre lumea în care locuiți, cu atât mai multe întrebări pe care le veți avea și cu atât mai interesat veți fi.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 6
    2. Gestionați-vă finanțele. Învățați cum să vă gestionați banii vă va ajuta să vă asigurați stabilitatea financiară în timp, indiferent de venitul dvs.
  • Urmăriți cheltuielile dvs. Scade cheltuielile lunare din venitul dvs. lunar pentru a determina cât de mult cheltuiți bani pe care le aveți la dispoziție în fiecare lună. De asemenea, revizuiți adesea declarațiile bancare și observați unde vă cheltuiți banii. Acest lucru vă va ajuta să împiedicați supra-cheltuieli și să vă asigurați că declarațiile dvs. bancare sunt corecte.
  • Înțelegeți venitul dvs. La calcularea veniturilor dvs., asigurați-vă că luați în considerare impozitele federale, de stat și de securitate sociale care vor fi deduse din salariul dvs. brut. Nu uitați deducerile diverse, cum ar fi primele de asigurare de sănătate, obligațiunile de economisire și plățile de împrumut. Numărul rezultat este plata dvs. netă, care este ceea ce ajungeți să luați acasă cu dvs.
  • Reduce. Dacă nu câștigați suficienți bani pentru a vă acoperi cheltuielile nete, uitați-vă la cheltuielile dvs. pentru a vedea unde ați putea relua înapoi.
  • Economiseste bani. În fiecare lună, ar trebui să depuneți o parte din banii dvs. într-un cont de economii. Luați în considerare solicitarea angajatorului dvs. să depună direct o parte din venitul dvs. în contul dvs. de economii.
  • Investiți cu prudență. Dacă locul de muncă oferă un plan de economii de pensionare, puneți-vă veniturile în acest sens.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 7
    3. Gestionați-vă timpul. Punerea unor sarcini importante până în ultimul minut vă poate provoca stres inutil și creșteți probabilitatea unor erori și neglijență. Gestionați-vă timpul astfel încât să aveți suficient timp pentru a finaliza eficient sarcinile.
  • Utilizați un planificator pentru a vă ajuta să vă organizați pe tot parcursul zilei, săptămânii și lunii.
  • Setați mementouri pe telefonul dvs. inteligent și utilizați cronometrul său electronic pentru o mai bună gestionare a timpului.
  • Faceți o listă a tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faceți într-o anumită zi și verificați fiecare sarcină pe măsură ce îl completați. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți organizat și motivat.
  • Partea 3 din 4:
    Realizarea succesului intern
    1. Imaginea intitulată are succes în viața de viață 08
    1. Bucurați-vă de momentul prezent. Dacă locuiți în mod constant pe trecutul sau visul de vis cu privire la viitor, vă lipsesc în prezent. Amintiți-vă că trecutul și viitorul sunt pur și simplu iluzii și că viața reală are loc aici și acum.
    • Începeți să acordați atenție gândurilor negative, astfel încât să puteți trece de la ele și să vă bucurați de momentul prezent. Dacă apare un gând negativ în capul tău, recunoașteți-l, etichetați-l un gând negativ și apoi lăsați-l să se estompeze. Exercițiile regulate de meditație sau de minte pot ajuta la a face acest lucru să se simtă mai natural pentru dvs.
    • Obțineți obiceiul de a acorda atenție detaliilor mici din jurul dvs. Apreciați senzația de soare pe pielea dvs., senzația picioarelor dvs. de mers pe jos pe pământ sau de arta în restaurantul pe care îl mâncați. Observând lucruri precum acestea vă vor ajuta să vă tăceți o minte înfricoșătoare și să apreciați fiecare moment.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 09
    2. Nu comparați propria voastră viață în viața altor popoare. Din păcate, mulți oameni își măsoară propriul succes, comparându-l cu succesul celor din jurul lor. Dacă doriți să vă simțiți realizați și fericiți, va trebui să vă apreciați viața pentru propriul său motiv.
  • Mulți oameni au tendința de a compara punctele scăzute ale propriilor vieți cu punctele ridicate ale vieții altor popoare. Amintiți-vă că, indiferent cât de perfectă ar părea viața cuiva, în spatele ușilor închise, toată lumea se ocupă de tragedie, nesiguranță și alte dificultăți. Acordați atenție și limitați-vă utilizării sociale pentru a vă ajuta să vă amintiți acest lucru.
  • Mai degrabă decât să te compari cu oamenii care sunt "mai bine" decât voi, gândiți-vă la toți oamenii care sunt fără adăpost, bolnavi cronici sau trăiesc în sărăcie. Acest lucru vă va ajuta să apreciați ceea ce aveți mai degrabă decât să vă simțiți rău pentru dvs.Încercați să angajați în munca voluntară pentru a vă ajuta să faceți acest lucru mai evident. Acest lucru vă poate ajuta să vă stimulați și fericirea și încrederea.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 10
    3. Numărați-vă binecuvântările. Indiferent cât de mult veți obține în viață, vă veți simți întotdeauna nemulțumiți dacă vă concentrați în mod constant asupra a ceea ce nu aveți. În schimb, devotați timpul în fiecare zi pentru a aprecia lucrurile pe care le aveți. Gândiți-vă dincolo de elementele materiale - apreciați-vă pe cei dragi și prețuiți amintirile fericite.
  • Partea 4 din 4:
    Cultivarea succesului în fiecare aspect al vieții voastre
    1. Imaginea intitulată are succes în viața de viață 11
    1
    Aveți grijă de sănătatea dvs. Un corp sănătos susține o minte sănătoasă. Mănâncă o dietă echilibrată și asigurați-vă că nu aveți lipsă de substanțe nutritive necesare. Stabiliți cauza oricăror probleme pe care le puteți experimenta, cum ar fi o lipsă de energie sau o lipsă de concentrare și să se ocupe de ei prin discutarea cu un medic, nutriționist și profesioniști în domeniul sănătății conexe. Obțineți și o mulțime de exerciții, dar faceți alegerile dvs. de fitness în funcție de ceea ce vă place.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 12
    2. Urmăriți oportunitățile. Dacă aveți șansa de a străluci, luați-o. Dacă vă îngrijorați că nu veți avea timp și energie pentru o bună oportunitate, întrebați-vă: ar contribui la obiectivele mele finale? Dacă ar fi, atunci să scape de alte angajamente pentru a urmări această oportunitate.
  • Amintiți-vă, unele șanse să vină doar o dată. Nu le poți banca.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă aruncați toate economiile sau să scăpați de plasa dvs. de siguranță. Înseamnă doar că ar trebui să spui da când vi se oferă o ofertă pentru a avansa.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 13
    3. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Faceți prieteni cu persoane pe care le admirați din diverse motive: deoarece sunt fericite, fel, generoase, de succes la locul de muncă sau de succes în alte moduri. Să se alăture forțelor cu cei care au obținut lucruri pe care doriți să le atingeți sau care sunt pe drum spre un scop comun. Nu lăsați gelozia să intre în calea voastră: succesul nimănui este o amenințare la adresa ta.
  • Când faceți prieteni cu cineva, întrebați-vă dacă persoana vă face să vă simțiți motivați, pozitivă și încrezătoare sau dacă vă fac să vă simțiți obosiți, copleșiți sau incompetenți. Alegeți să petreceți timp cu oamenii pozitivi, nu cu cei care vă suge energia.
  • Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care vă fac mereu să vă simțiți rău despre dvs., limitați timpul petrecut cu ei. De asemenea, asigurați-vă că identificați relațiile care nu vă ajută să vă deplasați spre obiectivele dvs., care vă stresează sau care necesită prea mult timp și energie fără a fi reciprocă.
  • Căutați mentori printre oamenii pe care îi admirați. Dacă credeți că ați putea învăța de la cineva, cereți sfatul lor.
  • Imaginea intitulată are succes în viața de viață 14
    4
    Setați limitele cu alții. Avocați propriile dvs. nevoi. Îngrijiți-vă față de ceilalți, dar nu acceptați abuz de la nimeni. Amintiți-vă, fiind o persoană bună nu înseamnă că trebuie să luați limbaj sau acțiuni violente sau lipsite de respect față de oricine.
  • Respectați limitele pe care le-au stabilit și pentru dvs. Ascultați-vă pe cei dragi când vă spun că au nevoie de spațiu sau vor să facă ceva singur.
  • sfaturi

    Păstrați-vă inspirați de ceva care vă inspiră: muzică, fotografie, modă, evenimente curente etc. Nimic altceva nu aprinde o flacără ca o mare sursă de inspirație.
  • Având modele pozitive în viața dvs. vă pot ajuta să vă mențineți motivați și să vă conducați în direcția cea bună. Modelul dvs. de rol poate sau nu poate fi cineva pe care îl cunoașteți personal. Aflați despre povestea de viață a modelului dvs. și încercați să adoptați etica lor de lucru.
  • Avertizări

    Nu obțineți niciodată gelos despre alte realizări. Mai degrabă lucrați din greu pentru a vă atinge înălțimile personale mai mari.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar