Cum să devii parpedontist

Partidontștii sunt stomatologi care se specializează în tratarea gingiilor, a oaselor și țesuturilor care vă susțin dinții. Două domenii în care parodontiștii sunt importanți sunt produsele cosmetice dentare și stomatologia implantului. Parodonția poate fi o mare profesie dacă doriți să meritați și să ajutați oamenii. Puteți deveni un parodontist în Statele Unite, urmărind educația și experiența necesară și aplicarea diferitelor tipuri de locuri de muncă parodontice.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea unei educații de bază și a experienței
  1. Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
1. Urmăriți o diplomă de licență. Pentru a fi un parodontist, trebuie să participați la școala dentară și 3 ani de formare specializată în domeniul parodonicii. Pentru a vă califica pentru oricare dintre acestea, trebuie să obțineți mai întâi o diplomă de licență. Nu trebuie neapărat să vă concentrați pe pre-medicină, biologie sau alte domenii științifice, dar ele vă pot ajuta să intrați și să excelezi la Școala dentară.
  • Luați în considerare luarea de cursuri în chimie, biologie, biochimie și anatomie odată ce decideți să urmăriți parodonții. Acestea vă pot ajuta să treceți examenul de admitere pentru școala dentară, intrați într-o școală dentară și vă puteți face ușor cursurile școlare dentare.
  • Faceți cunoștință cu un consultant de pre-sănătate sau dentar pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun pentru a aplica pentru școala dentară.
  • Gândiți-vă la umbrirea unui dentist sau a unui parodontist pe măsură ce lucrați pentru diploma de licență. Acest lucru vă poate oferi o experiență și expunere cu parodontiști și, de asemenea, o împingere vitală într-o profesie tare care implică cazuri dificile, răbdare și de a face față oamenilor. Dacă faceți bine, puteți obține chiar o scrisoare de recomandare pentru școala dentară de la el sau ea.
  • Începeți să luați în considerare școlile dentare pe care le-ați dori să participați înainte de anul dvs. senior și înainte de a vă așeza examenul DAT.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    2. Luați dat. Testul de admitere dentară sau DAT, este un examen pe care trebuie să-l luați și să le treceți înainte de a vă aplica la școala dentară. Ar trebui să luați DAT fie în Anul Sophomore sau Junior al studiilor dvs. de licență.
  • Completați aplicația online pentru a lua DAT, care se face la un centru de testare prometric. În termen de trei zile lucrătoare de aplicare, ar trebui să primiți un e-mail care vă anunță de eligibilitatea de a sta la examen. De asemenea, va conține informații despre programarea examenului. Ar trebui să faceți acest lucru cu 60-90 de zile înainte de data de testare dorită.
  • Departamentul de servicii de testare trimite scorurile dvs. la unul dintre serviciile centralizate de aplicații școlare dentare (ADA, AADSAS, TMSAS), precum și orice școli dentare la care aplicați. Asigurați-vă că păstrați o copie a raportului dvs. de scor neoficial pentru aplicațiile dvs.
  • Examinați diferite ajutoare de studiu pentru DAT la http: // Ada.org / en / educație-cariere / test de admitere dentare /.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    3. Aplicați la școala dentară. Anul dvs. senior al Subsenței sau mai târziu, trimiteți cereri la școlile dentare. Asigurați-vă că aplicați într-o varietate de școli diferite, astfel încât șansele dvs. de a fi acceptate să fie mai mari. Au o listă care include trei niveluri de instituții la care ați participa. Având o listă de programe dentare "Siguranță" pe care le cunoașteți, puteți intra este utilă dacă alegerile dvs. de vârf și / sau la nivel mediu nu funcționează.
  • Alegeți o școală acreditată care vă va acorda fie un medic de chirurgie dentară (DDS), fie un doctor de medicină dentară (DMD).
  • Trimiteți-vă aplicațiile la una sau mai multe dintre serviciile centralizate de aplicații școlare stomatologice (ADA, AADSAS, TMSAS). Asigurați-vă că ați verificat aplicațiile pentru erori înainte de a le trimite. Verificați dacă toate transcrierile și documentele necesare sunt de asemenea atașate.
  • Partea 2 din 3:
    Urmărirea unei rezidențe în parodontologie
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    1. Absolvent al școlii dentare. Școala dentară este foarte competitivă. Este nevoie de patru ani suplimentari de educație după diploma de licență pentru a obține un doctorat în stomatologie. Acești patru ani constau, în general, în clasă și lucrări de laborator. Ultimii doi ani, veți face o muncă clinică care implică tratamentul pacienților reali. Utilizați-vă timpul în școala dentară pentru a studia și a excela, astfel încât să puteți aplica rezidenților în parodontică.
    • Luați oportunități Puteți obține mai multă experiență și să lucrați cu un parodontist practicant.
    • Pentru a obține mai multă practică, puteți încerca chiar mai multe manevre chirurgicale, cum ar fi tehnicile de incizie sau suturare pe coaja de portocale sau carne crudă, pentru a obține o mai bună calificare manuală.
    • Menținerea unor note mari și scoruri de testare, care vă pot ajuta să obțineți unul dintre locurile râvnite într-un program parodontic.
    • Asigurați-vă că întâlniți competențele așteptate pentru parodontică înainte de a absolvi școala dentară. Acestea includ lucruri cum ar fi înțelegerea și diagnosticarea bolilor parodontale și dezvoltarea tratamentului pentru un pacient. Puteți găsi informații suplimentare și documentație despre competențele la https: // perio.Org / Educație / PE.Competențe.HTM.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    2. Obțineți licențiarea dentară inițială. Pentru a urmări o reședință și o carieră în parodontică, trebuie să aveți licențierea dentară inițială. Acest lucru necesită preluarea și excelarea la examenele dentare a Consiliului Național (NBDE), care testează cunoștințele despre științele de bază și stomatologia clinică.
  • Recunoașteți că NBDE sunt luate în general în două părți. Prima parte este luată după primul sau al doilea an al școlii dentare. Ea abordează științele de bază, inclusiv anatomia, biochimia, microbiologia și anatomia dentară. A doua parte este, în general, luată în al treilea sau al patrulea an al școlii dentare. Această parte se concentrează asupra stomatologiei clinice, inclusiv: stomatologie operativă, farmacologie, chirurgie orală, ortodontiști, parodonții, gestionarea pacienților. Ambele examene au 400 de întrebări pe care trebuie să le finalizați în termen de 7 ore în prima zi și 100 de întrebări bazate pe caz pe care trebuie să le finalizați în termen de 3 ½ ore în a doua zi.
  • Familiarizați-vă cu ghidul candidat al NBDE și obțineți permisiunea de a lua examenul.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    3. Urmărește o rezidență în parodontologie. În ultimul an al școlii dentare, solicitați o rezidență în parodontologie. Residențele durează de obicei 30-36 de luni. Puteți să vă urmăriți rezidența la o universitate, într-un spital sau la o altă unitate medicală. Să se pregătească să se confrunte cu o concurență rigidă pentru un loc, deoarece există doar câteva spații pentru locuitorii parodontali.
  • Asigurați-vă că completați un program de rezidență aprobat de Asociația Americană Dentară (ADA).
  • Recunoaște că Academia Americană de Parodontologie recomandă ca programele să accepte indivizi cu o clasă în picioare în cea de-a 50% din partea superioară a Consiliului Național în cel puțin 80 de ani. Unele școli pot solicita, de asemenea, scoruri GRE peste 1000.
  • Utilizați rezidența dvs. pentru a vă perfecționa abilitățile dentare. Veți afla mai multe despre modul în care se dezvoltă boli de gumă și osoase, relațiile lor cu alte boli și tehnicile chirurgicale. Residența dvs. vă poate permite, de asemenea, să participați la studiile clinice ale noilor terapii.
  • 4. Deveniți certificat de bord. Pe măsură ce rezidența dvs. se apropie de sfârșit, aveți opțiunea de a deveni certificată de Consiliul American de Parodontologie. Luarea și trecerea examenului este un semn al abilităților dvs. ca parodontist și vă va ajuta probabil să atrageți pacienți.[Imagine: Deveniți un parodontist Pasul 7.JPG | Center]]
  • Fiți conștienți de faptul că, pentru a obține certificarea dvs., trebuie să fi obținut o licență dentară neîngrădită, a finalizat un program de educație parodontică pe regulamentele consiliului și a trecut examenele consiliului de administrație.
  • Studiu pentru examen cât de mult poți. Examenul de alegere multiplă va pune întrebări despre o gamă largă de informații referitoare la parodontologie.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    5. Mențineți certificarea bordului dvs. Certificarea inițială a plăcii dvs. va dura 6 ani. După aceasta, trebuie să îndepliniți cerințele de reînnoire pentru ao menține la curent. Dacă nu vi se va cere să reluați examenul de certificare a plăcii.
  • Îndeplinesc cerințele prin completarea unei autoevaluare numită program de recertificare de auto-studiu și completarea a cel puțin 60 de puncte de credit continuu de educație.
  • Partea 3 din 3:
    Lucrul ca parodontist
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    1. Căutați locuri de muncă. Există o gamă variată de cariere în parodontologie. Acestea includ practici clinice private și publice, cadre universitare, administrație și cercetare. Ați putea mai devreme oriunde între 120.000 de dolari și 240.000 de dolari pe an într-una din aceste locuri de muncă. Dacă există o anumită zonă în care doriți să practicați, să vă concentrați căutarea de locuri de muncă pe aceste locuri de muncă. Luați în considerare punerea unei aplicații sau a două în alte tipuri de muncă ca o plasă de siguranță.
    • Vorbiți colegilor și mentorilor dvs. de rezidență cu privire la posibilele oportunități de angajare. Dacă este disponibil un consilier de carieră, utilizați aceste servicii pentru a vă oferi câteva idei despre unde să aplicați.
    • Căutați oportunități de angajare în anunțurile clasificate ale asociațiilor de parodontologie profesională, cum ar fi Academia Americană de Parodontologie.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    2. Comercializați-vă pentru poziții profesionale. Este posibil să nu doriți să intrați în practică sau să fiți în administrație sau cercetare. Există multe opțiuni pentru parpenționiști în spitale și alte facilități medicale, practici private sau la organizații biomedicale mari care desfășoară cercetări în domeniul dvs.
  • Găsiți anunțuri pentru posturi profesionale în ziare, reviste academice, site-uri profesionale de recrutare. Consultarea unui headhunter vă poate ajuta, de asemenea, să găsiți oportunități de angajare.
  • Compuneți scrisori de interes pentru oportunitățile în locuri care vă interesează. Solicitați un interviu informațional, care vă poate oferi informații despre calificări pe care instituția le solicită în angajați și în mediul de lucru.
  • Imaginea intitulată deveni un pasonist Pasul 11
    3. Configurați-vă propria practică. În loc să obțineți un loc de muncă pentru o practică sau o facilitate mai mare, vă recomandăm să vă stabiliți propria practică. Acest lucru vă poate permite mai multă libertate asupra programului dvs. și a tipurilor și numerelor de pacienți pe care îi acceptați. Discutați cu alți parpeontiști care au propriile practici. Puneți întrebări despre înființarea unui birou privat, precum și avantajele și dezavantajele acestuia.
  • Recunoașteți că poate fi costisitor să vă începeți propria practică. Poate dura câțiva ani pentru a construi baza dvs. de clienți pentru a vă recupera investiția.
  • Minimizați potențialele dureri de cap prin planificarea practicii dvs. în avans. Veți avea nevoie de licențe și alte certificări pentru a deschide o afacere. Dezvoltarea unui plan de afaceri care urmează "CREPT" vă poate ajuta să atrageți investitori. CREPT reprezintă: capacitatea, veniturile, gestionarea cheltuielilor, serviciul pacientului și echipa (a dvs.). De asemenea, trebuie să stabiliți obiective pe termen scurt și lung pentru practica dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    4. Căutați locuri de muncă academice. Poate că preferați să lucrați ca parodontist academic la o universitate. Acest lucru vă va permite să învățați, să urmăriți cercetarea și chiar să faceți o muncă clinică. Concurența pentru locurile de muncă academice poate fi puternică. Luați în considerare aplicarea la mai multe poziții academice în parodontologia care vă interesează.
  • Căutați site-urile sau publicațiile asociațiilor de parodontist profesionale. Acestea au adesea anunțuri clasificate pentru locuri de muncă în parodontologia academică. Jurnalele profesionale pot avea, de asemenea, anunțuri pentru poziții deschise la universități.
  • Verificați cu lista online pentru cadre universitare pentru a vedea ce poziții sunt disponibile în parodontologie.
  • Asigurați-vă că trimiteți orice informații solicitate de anunțul de locuri de muncă. Este posibil să aveți nevoie de o scrisoare de intenție, CV și copii ale transcrierilor, licențelor și certificărilor.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de parodont
    5. Rețea cu alte parodontiști. Întâlnirea cu colegi sau stomatologi poate oferi, de asemenea, oportunități de angajare. Chiar dacă o poziție nu este disponibilă imediat, oamenii vă pot aminti că sunteți în căutarea unui loc de muncă și vă puteți contacta. Să participe la conferințe, să participe la seminarii locale și la cursuri de educație continuă și să se alăture organizațiilor profesionale la rețeaua cu alte parodontiști.
  • Configurați o întâlnire regulată cu alte parodontiști din zona dvs. Acest lucru vă poate ajuta pe toți să rămâneți în topul cercetărilor actuale și informații comerciale despre pozițiile deschise.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar