Cum să faci cupping

Cuppingul este o tehnică de medicină alternativă care implică plasarea cupelor încălzite pe piele pentru a atrage sânge spre suprafață. Efectele de cuplare nu sunt bine înțelese și nu au fost dovedite științific, dar oamenii le place să o folosească pentru a trata durerea cronică. Este chiar popular printre sportivi pentru a face față rănirilor sportive și a mușchilor răniți. Cuppingul este, în general, sigur, deci dacă sunteți interesat să încercați această tehnică alternativă de ameliorare a durerii, dați-i o lovitură și veniți la concluziile voastre. Am pus împreună răspunsuri la unele întrebări comune pe care oamenii le au despre cuplare.

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Ce este cupping și cum funcționează?
1. Cuppingul este practica utilizării cupelor încălzite pentru a crea aspirație pe piele. În timpul unei sesiuni de cuplare, terapeutul încălzește cupele folosind flăcări, apoi le apsează împotriva anumitor zone ale pielii ca spatele, umerii și gâtul pentru a suge pielea în ele.Această aspirație ar trebui să atragă lichid în zona vizată și să îmbunătățească fluxul sanguin, deși acest lucru nu este dovedit.
  • Cupping datează de mii de ani și a fost popularizat în China antică, Egipt și Orientul Mijlociu.
  • Cuparea este adesea oferită alături de alte terapii alternative, cum ar fi acupunctura.
Întrebarea 2 din 8:
Cuparea face ceva de fapt?
  1. Imaginea intitulată face pasul 9
1. Cupping se presupune că promovează vindecarea prin atragerea sângelui în zona tratată. Avocații pretinsului de cuplare că poate reduce durerea musculară și îmbunătățește funcția sistemului imunitar. De asemenea, ei pretind că poate fi folosit pentru a trata durerea din spate și gât, bolile cutanate cum ar fi acnee și stupi, colesterol ridicat, migrene și artrită genunchiului.
  • Este important să rețineți că evidența științifică care susține efectele cuppingului este prea limitată la a spune dacă într-adevăr oferă ameliorarea durerii.
  • Nu există o legătură biologică clară între atragerea sângelui într-o zonă prin aspirație și toate beneficiile pretinse.
  • În China, cuppingul este folosit pentru a restabili echilibrul "Qi" sau echilibrul dintre forțele pozitive și negative din corpul dvs.
Întrebarea 3 din 8:
Cupping rănit?
  1. Imagine intitulată Do Cupping Pasul 13
1. În mod normal, tot ceea ce simți este o senzație de prindere. Cu toate acestea, pot exista efecte secundare după cuplare, inclusiv iritarea pielii și vânătăi. Aceste efecte secundare disipează în mod obișnuit pe cont propriu în decurs de 7 până la 10 zile.
  • Rețineți că cuparea lasă întotdeauna petele roșiatice pe piele, care ar trebui să dispară în câteva zile.
  • Există, de asemenea, un risc minor de infecție cutanată după cuplare. Acest lucru poate fi tratat cu un unguent antibiotic.
  • Dacă aveți arsuri de piele, dureri extreme sau dureri sau febră după cupping, consultați furnizorul dvs. de servicii medicale pentru a fi verificat.
Întrebarea 4 din 8:
Cât de des ar trebui să faceți cupping?
1. Puteți să o faceți la fel de des de 2 până la 3 ori pe săptămână. Unii oameni raportează că cupping de câteva ori pe săptămână îi ajută să se simtă mai bine. Cu toate acestea, dacă aveți semne severe pe piele din cauza cuptorului, ar trebui să așteptați mai mult între sesiuni, oferindu-le timp să se estompeze.
  • De asemenea, puteți utiliza cuprcarea în plus față de alte tratamente alternative, cum ar fi acupunctura, pe care unii pacienți o pretind furnizează beneficii suplimentare.
Întrebarea 5 din 8:
Cât timp lăsați cupele în timpul cuptorului?
1. Terapeuții de cuplare părăsesc de obicei cești de câteva minute. Numărul exact de minute pe care le părăsiți cupele depinde de cine administrează tratamentul. Poate fi la fel de puțin 3 minute sau până la 10 până la 15 minute.
  • Unele terapeuți de cuplare au pus cupele câteva minute, îndepărtează-le, apoi le-au reaplicat pentru mai multe minute. Ei pot repeta acest proces de mai multe ori.
Întrebarea 6 din 8:
Când nu ar trebui să faci cupping?
1. Dacă sunteți gravidă sau aveți anumite afecțiuni medicale, evitați cuporarea. Oamenii cu afecțiuni de sângerare precum hemofilie sau probleme de coagulare a sângelui, cum ar fi tromboza venoasă profundă, nu sunt candidați buni pentru cupping. De asemenea, persoanele cu antecedente de accidente vasculare cerebrale sau convulsii sau condiții de piele precum eczema și psoriazisul nu ar trebui să facă cupping.
  • Nu există suficiente cercetări privind efectele cuppingului pentru femeile însărcinate, deci de aceea este mai bine să o evitați dacă sunteți însărcinată.
  • Pentru majoritatea oamenilor, cuppingul pare a fi un tratament perfect sigur. Cu toate acestea, dacă aveți vreo îndoială, consultați un profesionist medical înainte de a trece printr-o sesiune de terapie cu cupping.
Întrebarea 7 din 8:
Unde pot găsi un terapeut de cuplare?
1. Verificați dacă acupuncturistii locali oferă terapie cu cupping. Mulți acupunctoriști sunt, de asemenea, practicanți de cuplare, deoarece ambele terapii sunt practici alternative care au provenit din medicina estică. De asemenea, puteți încerca să căutați Google cu cuvinte cheie cum ar fi "Practicantul de cuplare lângă mine" sau "Terapia de cuplare lângă mine."
  • Există kituri de auto-cuplare disponibile, dar nu se recomandă să vă faceți cuptor, așa cum ați putea răni pielea. Cel mai bine este să mergeți la un terapeut cu experiență cu experiență care știe ce fac.
Întrebarea 8 din 8:
Cât de mult costul de cuplare?
1. O sesiune de 30 de minute costă aproximativ 30 până la 80 de dolari. Aceasta este conform estimărilor online. Prețurile pot varia în funcție de locul în care locuiți.
  • Pentru a vă oferi un punct de referință, tratamentul cu acupunctură costă de obicei 50 până la 70 de dolari pentru o sesiune de rutină.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar