Cum de a depune taxe dacă ați lucrat în 2 state diferite

Impozitele de depunere pot fi complicate, mai ales atunci când lucrați în două state diferite. Această circumstanță poate afecta modul în care vă depuneți taxele. În timp ce declarația federală fiscală nu va fi afectată prea mult, depunerea declarațiilor de stat poate fi un proces confuze. Fiecare stat are propriile proceduri fiscale ușor diferite care trebuie urmate. Modul exact de fișiere va depinde în mare măsură de rezidența dvs., valoarea veniturilor și starea de depunere.

Pași

Partea 1 din 4:
Determinarea statului rezident
  1. Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 1
1. Luați notă de locul în care locuiți cel mai mult. Trebuie să depuneți taxe ca fiind "rezident", "nerezident", fie "parțial an". Ca regulă generală, statul rezident este statul în care locuiți. Cu alte cuvinte, acesta este statul pe care îl întoarceți după o vacanță sau o călătorie de afaceri.
  • Determinați dacă sunteți domiciliul în stat. În scopuri fiscale, majoritatea statelor vă vor considera un "rezident" dacă sunteți domiciliul acolo. Pentru a fi domiciliat într-o anumită stare, trebuie să fi fost prezentă fizic în stat și considerați-o starea dvs. de origine.
  • De exemplu, vă mutați de la stat A la starea B. După ce vă deplasați, considerați că stați basa dvs. Prin urmare, statul B este domiciliul dvs. și sunteți rezident al statului b.
  • Cu toate acestea, dacă vă deplasați de la stat A la starea B, dar intenționați să reveniți la stat în câteva luni, atunci statul B nu este domiciliul dvs. pentru că nu vă considerați noua locuință.
  • A trăi într-un stat temporar (chiar și pentru perioade lungi de timp) nu-l face domiciliul decât dacă intenționați să faceți casa dvs. permanentă. Cu toate acestea, deoarece intenția poate fi dificil de dovedit, statele vor examina o varietate de factori atunci când se determină domiciliul: proprietatea pe care o dețineți, unde sunteți înregistrați la vot, orice licență (cum ar fi licența de conducere) și orice conturi financiare deținute în statul.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 2
    2. Verificați cerințele de rezidență ale statului dvs. Deși fiind "domiciliul" într-un stat este de obicei suficientă pentru a dovedi "rezidența", nu este necesar. De asemenea, puteți fi considerat un "rezident" al unui stat, chiar dacă nu sunteți domiciliat acolo. Cerințele de rezidență de stat pot fi găsite la departamentul de stat sau la divizarea impozitării.
  • Fiecare stat poate avea cerințe diferite. De exemplu, în California, sunteți considerat un "rezident" dacă dvs. (1) sunt domiciliul în stat sau (2) nu sunt în stat pentru un scop "temporar". Dacă lucrați în California timp de 9 luni sau mai mult într-un an, sunteți presupus un rezident.
  • New Jersey este un stat care are reguli complicate. De exemplu, sunteți definit ca un "nerezident" dacă New Jersey nu a fost domiciliul dvs. și ați petrecut 183 sau mai puține zile în stat - dacă New Jersey nu a fost domiciliul dvs. și ați petrecut mai mult de 183 de zile în stat, dar ați făcut-o să nu mențină o casă "permanentă" acolo sau dacă nu mențineți acasă "permanentă" în orice stat și ați petrecut 30 sau mai puține zile în stat.
  • Ca un alt exemplu, Minnesota vă consideră un rezident dacă ați petrecut cel puțin 183 de zile în stat (cu orice parte a zilei numărate ca o zi întreagă) și ați fost deținute, închiriate sau ocupați o reședință în stat Facilități de baie și de gătit.
  • Oamenii pot deține proprietatea într-o serie de state. Proprietatea deținută nu vă face neapărat un rezident al acelui stat, deși poate fi un factor în determinarea prezenței dvs. permanente într-o stare.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 3
    3. Verificați pentru a vedea că ați fost rezident pentru întregul an. Dacă v-ați mutat acasă de la un stat la altul în cursul anului, atunci sunteți de obicei considerați un "part-an" (PY) rezident al ambelor state în scopuri fiscale.
  • În acest caz, veți depune o întoarcere la ambele state. Orice scutiri de taxe vor fi pro-evaluate. Statele pro-rate diferite. Unii vor ajusta suma în funcție de timpul rezident în stat. Alții vor proveni în funcție de procentul din venitul dvs. brut pe care l-ați câștigat în stat.
  • Diferitele state pot avea reguli ușor diferite despre starea Py, deci verificați-vă cu autoritatea fiscală a statului dvs. dacă aveți vreo îndoială dacă sunteți sau nu un rezident py.
  • Starea Py se aplică, în general, persoanelor care se deplasează în orice moment în cursul anului fiscal - chiar și, de exemplu, cu o zi înainte de sfârșitul perioadei.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 4
    4. Determinați starea dvs. de rezidență dacă sunteți în armată. Personalul militar este adesea staționat în alte state decât statul lor de origine. Starea în care ați înscris (nu unde vă staționați) contează ca statul dvs. de origine până când vă decideți să vă mutați permanent la un alt stat.
  • Partea 2 din 4:
    Înțelegerea cerințelor fiscale pentru statul dvs
    1. Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 5
    1. Identificați sursele de venit. Treceți prin rapoartele dvs. de venit (W-2, 1098, 1099, etc.) și identificați starea în care ați câștigat banii. Face o listă. Cu toate acestea, poate fi dificil să se determine în ce stare ați câștigat bani pentru venituri, cum ar fi dividendele din investițiile în stoc. În mod tipic, puteți aloca acest tip de venit către statul în care ați trăit atunci când apoi ați primit veniturile.
    • La depunerea taxelor pentru statul rezident, veți raporta veniturile obținute atât în ​​statul rezident, cât și în orice alt stat. La depunerea unui stat nerezident, veți raporta numai ceea ce ați câștigat în statul nerezident.
    • Dacă locuiți într-un singur stat și lucrați la distanță într-un alt stat, este posibil să aveți nevoie doar să depuneți declarația de impozit de stat rezident. Dar dacă formularul W-2 pentru lucrarea dvs. de la distanță listează o altă stare, atunci trebuie să depuneți o declarație fiscală nerezidentă pentru acest stat. În acest caz, trebuie, de asemenea, să depuneți declarația dvs. de impozit de stat rezident.
    • Un alt factor care poate determina starea dvs. de depunere este "regula sursă."Aceasta se referă la locul fizic în care munca este finalizată. Dacă vii fizic la un alt stat pentru a finaliza munca, trebuie să depuneți o declarație fiscală nerezidentă. Dacă lucrarea este finalizată fizic în statul dvs. rezident (de exemplu, lucrați la domiciliu, atunci este posibil să nu trebuie să depuneți o declarație fiscală nerezidentă a statului.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 6
    2. Calculați dacă ați câștigat suficient pentru a plăti impozitele. În general, nu veți depune taxe în statele în care nu ați câștigat suficient pentru a plăti impozitele.Majoritatea statelor (și guvernul federal) vor impozita numai veniturile deasupra unei anumite sume. Dacă faceți mai puțin decât această sumă, nu va trebui să plătiți impozitele pe venit. Cu toate acestea, este posibil să doriți să depuneți o întoarcere în acel stat pentru a obține o rambursare a oricăror impozite de stat care au fost reținute.
  • Punctul exact de întrerupere variază de la stat la stat, deci verificați cu autoritatea fiscală de stat pentru a afla.
  • De exemplu, part-an și nerezidenții din Wisconsin sunt impozitați numai pe venit peste 2.000 de dolari. Dacă ați făcut 1.800 de dolari în Wisconsin, nu ați fi nevoie să îl raportați. Cu toate acestea, va trebui să raportați acest venit în statul dvs. rezident.
  • Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la depunerea taxelor pentru statele care nu au un impozit pe venit. În prezent, Alaska, Florida, Nevada, Dakota de Sud, Texas, Washington și Wyoming nu au venituri fiscale. Alte două state - New Hampshire și Tennessee Taxe numai venituri din dobânzi și dividende.Dacă ați câștigat bani într-unul din aceste state, nu aveți nevoie să depuneți taxe în acel stat.
  • Dacă ați lucrat într-unul din aceste state, dar rezidează într-un stat care are un impozit pe venit, trebuie să raportați venitul dvs. în afara statului în impozitele dvs. pentru statul dvs. rezident.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 7
    3. Verificați care statele au reținut impozitele. Unele state au acorduri de reciprocitate fiscală care permit lucrătorilor nerezidenți să solicite reținerea veniturilor din câștigurile din afara statului. Aceste acorduri sunt de obicei făcute cu statele vecine care împărtășesc mulți angajați.
  • De exemplu, există un acord reciproc între Maryland și Washington, D.C. Există, de asemenea, unul între New Jersey și Pennsylvania.
  • S-ar putea să fi avut impozite reținute de câștigurile dvs. din afara statului, dacă ați completat formularele necesare.
  • Partea 3 din 4:
    Depunerea separat sau în comun ca un cuplu
    1. Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 8
    1. Determinați dacă intenționați să depuneți separat sau în comun. Cupluri căsătorite în u.S. li se permite să depună o declarație fiscală ca un cuplu (se numește depunerea în comun) sau să depună separat declarațiile impozite separat. În general, majoritatea cuplurilor obțin cel mai mare beneficiu de la depunerea în comun. Dar există anumite situații în care cuplurile pot dori să depună separat.
    • Rețineți că, în unele cazuri, este posibil să vi se solicite să depuneți taxele de stat utilizând aceeași stare de depunere (în comun sau separat) pe care ați folosit-o pentru a vă depune taxele federale.
    • Dacă un soț / soție câștigă cea mai mare parte a veniturilor, atunci cuplul ar putea beneficia de depunerea în comun. În schimb, dacă fiecare soț câștigă la fel, atunci ar putea dori să depună separat.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 9
    2. Fișier un formular de part-an dacă o persoană sa mutat în cursul anului. Dacă depuneți în comun și o persoană a fost un rezident de part-an din două state, va trebui să depuneți utilizând un formular part-an în ambele state.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 10
    3. Raportați venituri nerezidente la depunerea în comun. Dacă depuneți împreună și o persoană a câștigat venituri nerezidente într-un stat în afara statului rezident, va trebui să raportați acest lucru cu privire la formularul dvs. de impozitare a veniturilor statului rezident.
  • Acest lucru se aplică dacă statul dvs. are un impozit pe venit. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să raportați acest venit ca venit nerezident în statul în care ați câștigat banii. Acest lucru este probabil cazul în cazul în care statul are un impozit pe venit.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 11
    4. Utilizați propriul statut rezident dacă fișier separat. Dacă tu și soțul / soția dvs. depuneți separat, fiecare persoană ar trebui să folosească statutul rezident / nerezident / py care se aplică pentru el sau ei. Statutul rezident al soțului dvs. nu afectează propriul dvs. statut.
  • Partea 4 din 4:
    Depunerea taxelor dvs
    1. Imagine intitulată Impozitele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 12
    1. Calculați venitul brut ajustat federal. Veți dori, de obicei, să vă completați declarația federală de impozit pe venit înainte de a face declarațiile dvs. de stat. În acest fel, puteți raporta cu exactitate venitul brut ajustat federal asupra declarațiilor dvs. de stat.
    • În general, este mai bine să vă pregătiți impozitele de venit federal înainte de impozitele dvs. de stat.
    • Dacă detaliați deducerile, puteți deduce impozitul pe venitul de stat din impozitele federale. Cu toate acestea, rețineți că toate plățile pe care le faceți pentru impozitul pe venitul de stat vor fi deduse numai pentru anul în care le-ați plătit. De exemplu, dacă plătiți impozitul pe venitul de stat în 2019 pentru anul 2018, puteți deduce această sumă din taxele dvs. din 2019.
  • Imagine intitulată Impozitele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 13
    2. Găsiți formularele de returnare fiscală pentru statele dvs. Fiecare stat va avea propriile forme de returnare fiscală specifică pentru utilizare. Utilizați site-urile web ale departamentului de venit pentru ambele state pentru a găsi formularele corespunzătoare.
  • Dacă trebuie să depuneți ca rezident non-rezident sau part-an, găsiți formularul corespunzător. Statele solicită adesea ca acești contribuabili să utilizeze forme care sunt diferite decât cele utilizate de rezidenți.
  • Deși formele de două state pot fi foarte asemănătoare una cu cealaltă, trebuie să utilizați formularul potrivit pentru fiecare stat.
  • Imagine intitulată Impozitele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 14
    3. Scoateți formularul dvs. de impozitare a veniturilor rezidente. Raportați venitul pe care l-ați câștigat în statul dvs. rezident. De asemenea, raportați venituri nerezidente pe formularul dvs. de impozitare rezident. Dacă sunteți rezident al unui stat și câștigați venituri nerezidente în altul, de obicei trebuie să raportați acest venit pe declarația dvs. de impozit de stat rezident.
  • Vi se cere să plătiți impozitul pe toate veniturile primite, chiar dacă este din alte state. Dar probabil că veți fi eligibili să primiți un credit asupra impozitelor statului rezident. Acest lucru va fi calculat în funcție de cât de mult ați plătit deja în celălalt stat.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 15
    4. Raportați venituri nerezidente pe formularul fiscal nerezident. Când câștigați venituri nerezidente în afara statului dvs. de origine, raportați numai banii pe care ați făcut-o ca nerezidentă pe formularul de impozitare nerezident.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 16
    5. Luați un credit pentru venitul nerezident pe formularul de impozitare rezident. Pentru a evita obținerea câștigurilor în afara statului, sunteți de obicei permise să revendicați a "credit" pentru ei pe "Alte credite fiscale de stat" Porțiunea formei de impozitare rezidentă.
  • Acest lucru va fi de obicei o scutire de dolari pentru dolar.
  • Pentru a solicita acest credit, probabil că va trebui să selectați și să completați versiunea lungă a formularelor fiscale ale celor mai multe state (spre deosebire de versiunea de formă scurtă).
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 17
    6. Raportați veniturile efectuate în fiecare stat pe formularele part-an. Dacă depuneți ca un py rezident în două state, raportați venitul brut total al federal ajustat. De asemenea, va trebui să raportați numai valoarea veniturilor pe care le-ați făcut în stat.
  • De exemplu, dacă ați trăit în California pentru prima parte a anului fiscal și mutați la Wisconsin pentru a doua parte a anului fiscal, ați avea nevoie de formularele fiscale pentru fiecare stat.
  • În majoritatea statelor, veți primi un procent pritrat din deducerea dvs. detaliată sau standard în funcție de procentul veniturilor dvs. impozabile care a fost făcută în stat. Cu alte cuvinte, dacă lucrați pentru majoritatea anului într-un singur stat și o mică parte a anului în altul, veți obține un procent mai mare de deducere pentru stat în care ați petrecut mai mult timp.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Dacă ați lucrat în 2 state diferite Pasul 18
    7. Completați și depune declarații fiscale federale și de stat.Asigurați-vă că ați completat complet și ați trimis toate declarațiile dvs. fiscale la data scadenței.
  • Puteți trimite declarații fiscale fie prin poștă, fie prin Internet prin e-Depunerea. Indiferent de metoda pe care o alegeți, completați formularele fiscale adecvate pentru ambele state și trimiteți-le de datele scadente ale statelor, împreună cu orice documente justificative și solduri datorate.
  • Viziteaza IRS e-dosar Site-ul web pentru o listă a datei scadente ale fiecărui stat. Cele mai multe sunt la mijlocul lunii aprilie, dar există câteva excepții.
  • sfaturi

    Multe programe de fișiere electronice, cum ar fi Turbotax, vă ajută să finalizați declarația fiscală rezidentă și nerezidentă într-un singur loc. Aceste programe se completează automat venitul raportat în formulare. Ei pot percepe o taxă.
  • Citiți cu atenție toate formele. Legea fiscală este adesea puțin diferită în fiecare stat. Dacă aveți întrebări, consultați autoritatea fiscală a statului dvs.
  • După ce trimiteți declarațiile dvs. fiscale Py, noul dvs. stat de acasă va fi statul dvs. rezident la impozitele de anul viitor, cu excepția cazului în care vă mutați din nou.
  • Avertizări

    Fii complet cinstit la completarea impozitelor. Doar susțin că sunteți rezident al statului în care locuiți. Nu încercați să evitați plata impozitului pe venit, revendicând că sunteți rezident al unui stat fără impozit pe venit, chiar dacă lucrați în acel stat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar