Cum se formează o companie cu răspundere limitată

O societate cu răspundere limitată (PLC) este o entitate corporativă recunoscută în Marea Britanie și în alte țări Commonwealth. Un PLC este o entitate separată de la proprietarii săi, deci dacă formați un PLC, aveți o responsabilitate financiară limitată pentru datoriile companiei. Spre deosebire de companiile cu limitată privată, o societate cu răspundere limitată poate vinde acțiuni publicului larg, de obicei pe o bursă de valori.

Pași

Partea 1 din 3:
Înregistrarea companiei dvs. ca PLC
  1. Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 1
1. Alegeți un nume pentru compania dvs. Când vă încorporați compania dvs., trebuie să aveți un nume unic care să identifice suficient produsele companiei dvs. sau serviciile pe care le oferă consumatorilor.
  • Utilizați serviciul Webcheck din Marea Britanie pentru a vă asigura că numele pe care l-ați ales este unic și nu a fost deja înregistrat de o altă companie. Puteți accesa serviciul de a merge la http: // wck2.Companii.Gov.Regatul Unit/
  • Verificați mărcile comerciale înregistrate, de asemenea, pentru a vă asigura că numele ales nu va încălca marca comercială a nimănui. Puteți căuta înregistrarea mărcilor din Marea Britanie vizitând https: // Gov.Marea Britanie / Căutare-for-Trademark.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Publicul 2
    2. Completați o aplicație pentru a vă înregistra compania. Cererea dvs. oferă informații de bază despre compania dvs., inclusiv numele companiei dvs., locația sediului social al companiei dvs. și tipul de companie pe care doriți să o înregistrați.
  • Puteți vizualiza și descărca formularul de cerere la HTTPS: // Active.Publicarea.serviciu.Gov.Marea Britanie / Guvern / Încărcări / Sistem / Încărcări / Anexă_Data / Fișier / 534915 / IN01_V7.pdf. Cu toate acestea, este mai ușor să completați aplicația online decât să completați și să furnizați formulare de hârtie.
  • Pentru o companie publică, trebuie să aveți cel puțin 2 directori și un secretar calificat. Secretarii calificați sunt de obicei contabili autorizați sau avocați care au servit anterior ca secretar pentru o companie publică.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 3
    3. Proiect de memorandum și actul constitutiv. Puteți să vă elaborați propriile articole sau să utilizați articolele standard furnizate în reglementările casei companii. Dacă utilizați articolele model, nu sunteți obligat să adoptați fiecare furnizare. Mai degrabă, puteți adapta articolele pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor companiei dvs. și ale membrilor săi.
  • Statutul dvs. de asociere sunt documentul de guvernare pentru compania dvs. Ei au prezentat modul în care compania este structurată și oferă reguli de funcționare și proceduri pentru efectuarea de proprietăți și schimbări de conducere.
  • Poate doriți să vorbiți cu un avocat sau contabil pentru sfaturi cu privire la elaborarea articolelor dvs., în special dacă ați decis să vă proiectați propria dvs., mai degrabă decât utilizarea articolelor modelului.
  • Imagine intitulată formează o companie cu răspundere limitată Pasul 4
    4. Fișier documentele de încorporare cu casa companiilor. Odată ce articolele și aplicația dvs. sunt complete, le puteți trimite companiilor House fie online, fie prin poștă. Dacă livrați documente de hârtie, acestea ar trebui să fie pe hârtie albă, de dimensiuni A4.
  • Taxa de încorporare este de £ 10 pentru depunerea software-ului, £ 12 pentru depunerea pe web, sau £ 40 pentru depunerea hârtiei. Puteți accelera serviciul prin plata £ 30 pentru depunerea software-ului sau £ 100 pentru depunerea hârtiei. Nu există niciun serviciu expediat pentru depunerea bazată pe web.
  • Dacă ați adoptat articolele modelului în întregime, nu trebuie să includeți o copie a articolelor dvs. cu documentele dvs. de încorporare.
  • Când cererea și documentele dvs. sunt primite și aprobate, veți primi un certificat de încorporare. Acest certificat demonstrează că compania dvs. este înregistrată în mod corespunzător și respectă dreptul Corporațiilor din Marea Britanie.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 5
    5. Aplicați pentru un certificat de tranzacționare. Înainte de a putea începe să faci afaceri ca un PLC, trebuie să aveți un certificat de tranzacționare eliberat de companiile care confirmă că ați îndeplinit cerințele minime de statutorii pentru capitalul social.
  • PLC-urile trebuie să aibă cel puțin 50.000 de lire sterline în capitalul social alocat, dintre care cel puțin 25% sunt plătite integral, înainte de a putea începe să tranzacționeze.
  • Descărcați formularul de cerere de certificare de tranzacționare la HTTPS: // Active.Publicarea.serviciu.Gov.Marea Britanie / Guvern / Încărcări / Sistem / Încărcări / Anexă_Data / Fișier / 533451 / Sh50_v5.pdf.
  • Partea 2 din 3:
    Menținerea înregistrărilor și a conturilor
    1. Imagine intitulată formează o companie cu răspundere limitată Publicul 6
    1. Utilizați software aprobat pentru a vă gestiona conturile. Dacă vă gestionați conturile și salariul cu software-ul aprobat de companiile Casa, puteți utiliza același software pentru a trimite conturile și declarațiile fiscale cu ușurință.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Publicul 7
    2. Auditați conturile cel puțin o dată pe an. Conturile PLC trebuie să fie auditate de un contabil independent calificat în fiecare an. Contabilul trebuie să aibă un certificat de practicare a auditului emis de un organism de supraveghere recunoscut de companiile Casa.
  • Dacă aveți deja un contabil care nu este ofițer sau un angajat al companiei dvs., acestea pot să vă efectueze auditurile anuale. Întrebați-i dacă au un certificat curent de audit. Dacă nu, pot fi capabili să recomande cineva care face.
  • Auditorul va produce un raport, care trebuie depus cu companii Casa.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 8
    3. Trimiteți conturile dvs. și declarațiile fiscale la casa companiilor în fiecare an. Rentabilitatea fiscală și documentele de cont trebuie să fie trimise la companii în fiecare an, chiar dacă compania dvs. este latentă sau nu a câștigat venituri.
  • Înregistrările contabile trebuie să includă înregistrări pentru oricare dintre banii care curg în și din compania dvs., precum și o declarație a activelor și pasivelor companiei dvs.
  • Dacă vindeți bunuri, înregistrările contabile trebuie să includă, de asemenea, informații despre inventarul dvs. și produsele vândute și achiziționate cu ridicata.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 9
    4. Fișierați declarația de confirmare anuală. Declarația de confirmare este utilizată pentru a verifica dacă Casa companiilor de informații are în înregistrările sale despre compania dvs. este corectă. Detalii includ sediul dvs. înregistrat, directorii, secretarul și locația în care sunt păstrate înregistrările dvs. de afaceri. Ca un PLC, trebuie, de asemenea, să confirmați informațiile de capital și acționar.
  • Puteți să trimiteți prin poștă într-o declarație de confirmare a hârtiei sau să o faceți online. Dacă trimiteți o scrisoare de hârtie, includeți plata taxei de depunere a £urilor. Taxa este de numai 13 £ dacă fișier online.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 10
    5. Notifică companiile Casa de schimbări structurale sau manageriale. Dacă sunt desemnați directori sau directori noi, furnizați numele și informațiile de contact companiilor Casa cât mai curând posibil. De asemenea, trebuie să anunțați companiilor Casa dacă schimbați sediul social al companiei.
  • Dacă modificați articolele, trebuie să depuneți o copie a soluționării speciale a amendamentului împreună cu o copie a articolelor modificate. Aceste documente trebuie depuse în termen de 15 zile de la data adoptării rezoluției.
  • Partea 3 din 3:
    Plata impozitelor și asigurări naționale
    1. Imagine intitulată formează o societate cu răspundere publică Pasul 11
    1. Primiți referința unică a companiei dvs. (UTR). În câteva zile după ce compania dvs. este înregistrată la companii, HM Venituri și Vamale (HMRC) vor trimite prin e-mail compania dvs. UTR la adresa sediului social al companiei dvs.
    • Dacă nu primiți UTR în decurs de 5 până la 10 zile lucrătoare după înregistrare, apelați linia de asistență HMRC la 0 300 200 3410. Numărul operează de luni până vineri de la ora 8:00 a.M. până la 6 p.M. Liniile pot fi mai puțin ocupate în dimineața.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 12
    2. Înregistrați-vă pentru impozitul pe profit. Trebuie să vă înregistrați pentru impozitul pe corporații în termen de 3 luni de la data începerii de a face afaceri sau este posibil să plătiți penalități. Pur și simplu publicitatea sau angajații angajați "făcînd afaceri" în aceste scopuri.
  • Vă puteți înregistra pentru impozitele pe corporații online la https: // online.Hmrc.Gov.Marea Britanie / Înregistrare / Newbusiness / Introducere.
  • Când vă înregistrați, va trebui să oferiți HMRC cu compania dvs. UTR, data la care ați început să faceți afaceri și la data contabilității dvs. anuale (perioada dvs. de contabilitate).
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 13
    3. Înregistrați-vă pentru Paye. Dacă PLC-ul dvs. are angajați, trebuie să utilizați Paye și să deduceți impozitele și asigurările naționale de la salariile angajaților dvs. în fiecare perioadă. Poate dura până la 5 zile pentru a obține numărul de referință al angajatorului dvs., deci planificați înainte.
  • Pentru a vă înregistra cu Paye ca angajator, mergeți la https: // Gov.Marea Britanie / Registru-angajator și urmați instrucțiunile.
  • Puteți utiliza fie un furnizor de salarizare, cum ar fi o agenție de salarizare, fie un contabil, sau puteți cumpăra software de salarizare și faceți-o singură.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 14
    4. Raportați și plata impozitelor salariale ale angajaților în fiecare lună. Plățile angajaților deduse din salariile lor trebuie raportate la HMRC pe sau înainte de fiecare zi de plată. Software-ul dvs. de salarizare (sau furnizorul dvs. de servicii de salarizare) va funcționa cât de mult ar trebui să deduceți de la salariile utilizând informațiile pe care le oferiți și angajații dvs.
  • Impozitele de salarizare trebuie plătite până la data de 22 a fiecărei luni. Dacă aflați că plățile dvs. sunt de obicei mai mici de 1.500 de lire sterline în fiecare lună, este posibil să fiți eligibili să efectuați plăți trimestriale în loc de plăți lunare. Sunați la linia de ajutor de plată la 0 300 200 3401.
  • Există o serie de metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a plăti impozitele de salarizare. Pentru a alege cel care funcționează cel mai bine pentru dvs., vizitați https: // Gov.Regatul Unit / Pay-Paye-Tax.
  • Imagine intitulată formează o societate cu răspundere limitată Pasul 15
    5. Fișier de returnări fiscale ale companiei. Când vă înregistrați la plata impozitului pe profit, HMRC vă va oferi termenul limită pentru depunerea declarațiilor fiscale ale companiei. De asemenea, veți primi o notificare înainte ca returnările dvs. să fie datorate.
  • Puteți angaja un contabil pentru a vă pregăti și a depune declarația fiscală pentru dvs. dacă nu sunteți confortabil să o faceți singur.
  • În general, declarațiile fiscale trebuie depuse în termen de 12 luni de la sfârșitul perioadei contabile acoperite de declarația fiscală. Orice taxe datorate trebuie plătite în termen de 9 luni și 1 zi de la sfârșitul aceleiași perioade contabile.
  • Trebuie să depuneți o declarație fiscală chiar dacă nu ați câștigat niciun profit sau nu trebuie să plătiți niciun impozit pentru perioada de impozitare.
  • sfaturi

    Formarea unui PLC vă oferă dreapta Pentru a vinde acțiuni ale companiei dvs. publicului, dar nu înseamnă că trebuie să fiți listați la o bursă, cum ar fi Bursa de Valori din Londra. Compania dvs. trebuie să îndeplinească cerințe suplimentare față de acțiunile comerciale la bursă.
  • Dacă compania dvs. este deja înregistrată ca o companie privată limitată și doriți să o reînregistrați ca o companie cu răspundere limitată, Formularul Formularul RR01 cu companiile Casa. Puteți descărca formularul la https: // Gov.Marea Britanie / Guvernare / Publicații / Re-înregistrare-dvs.-Private-Limited-Company-to-A-PLC-RR01.
  • De cele mai multe ori, aveți opțiunea de a vă înregistra pentru impozitul pe corporație și de plată în același timp vă înregistrați compania cu companiile de companii. Acest lucru simplifică procesul de înregistrare pentru dvs.
  • Avertizări

    Acest articol acoperă în primul rând procesul de formare a unei societăți cu limitată publică în Marea Britanie. Procesul poate fi ușor diferit în țările Commonwealth.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar