Cum să fii bun la volei

Indiferent dacă jucați volei la școală, la un centru comunitar sau pe plajă, încercați să fiți cel mai bun jucător pe care îl puteți fi. Dezvoltarea de la un jucător mediu la un jucător bun cere răbdare, dedicație și accent pe îmbunătățirea abilităților tale. Vă puteți perfecționa abilitățile prin faptul că sunteți dispus să învățați în mod constant, să schimbați tactici și să practici foarte mult.

Pași

Metoda 1 din 5:
Practicarea tehnicilor de bază
  1. Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 1
1. Achiziționați echipament bun. Pentru a practica volei, aveți nevoie de acces la echipament bun, inclusiv un costum confortabil care permite o gamă de mișcare corporală, pantofi special concepute pentru volei și o volei de bună calitate. De asemenea, ar trebui să aveți acces la o rețea de volei și la o instanță.
  • Bărbații, în special bărbați mai înalți, ar putea avea nevoie să opteze pentru un pantof de baschet în loc de un pantof de volei.
  • Pentru a face unele exerciții de volei, poate fi utilă să practici împotriva unui perete înalt neted sau a unui hoop de baschet.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 2
    2. Practicați poziția de volei de bază. Când jucați volei, veți presupune o poziție de bază gata. Stați cu picioarele cu lățimea umărului în afară și îndoiți genunchii. Asigurați-vă că greutatea corporală este mai mare pe bilele picioarelor dvs., astfel încât să fiți gata să vă mișcați repede. Țineți brațele în fața dvs
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 3
    3. Practicați-vă picioarele. Multe mișcări de volei necesită să vă mișcați repede de la o parte la alta. Minimizați cantitatea de mișcare (și cantitatea de energie necesară) prin amestecarea picioarelor în lateral. Stați în poziția de bază și deplasați lateral într-o linie dreaptă. Păstrați corpul scăzut la sol.
  • Nu vă traversați picioarele unul peste celălalt în timp ce amestecați. S-ar putea călători.
  • Odată ce ați atârnat să vă amestecați picioarele, începeți să îl integrați în alte exerciții, cum ar fi trecerea mingea către un alt jucător.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 4
    4. Aflați cum să serviți mingea. Servind mingea se face dintr-un colț din spate al curții. Mingea este lovită de rețea. Acest lucru pune mingea în mișcare în joc. Pentru a servi mingea, aruncați mingea drept în aer cu o singură mână. Adu-ți celălalt braț peste cap pentru a lovi mijlocul mingea. Asigurați-vă că vă extindeți complet brațul și contactați mingea când brațul dvs. este extins. Este, de asemenea, important să vă asigurați că mingea este în fața dvs. când faceți contact cu el. Țineți brațul în mișcare în jos pentru a urmări cu lovitura. Munca ta este, de asemenea, foarte importantă aici, deoarece poate determina cât de greu ai lovit mingea și dacă chiar trece peste net. Puteți începe fie cu piciorul opus mâinii pe care îl loviți sau pe aceeași parte ca mâna voastră. Dacă începeți pe aceeași parte cu care ați lovit, veți lua un alt pas și veți sprijini pe acel picior opus pentru pârghie.Dacă începeți pe piciorul opus pe care l-ați lovit, veți arunca pur și simplu mingea și veți fi înclinați în timp ce loviți. Va trebui să vedeți care funcționează cel mai bine pentru dvs. și, de asemenea, să vă practicați calendarul.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 5
    5. Învață să treci mingea. Stați în poziția de bază gata, deoarece mingea se deplasează în jos. Poziționați-vă chiar în spatele locului în care mingea va ateriza. Cu cât sunteți mai devreme sunteți gata să loviți mingea, cu atât mai mult trebuie să faceți ajustări minore.
  • Puneți-vă brațele împreună în fața dvs. cu coatele apropiate împreună. Țineți spatele mâinii în palma celeilalte mâini și apăsați degetele împreună. Nu vă mișcați brațele - mai degrabă, mutați umerii să treacă mingea.
  • Utilizați forța de bază și corpul inferior pentru a alimenta mingea în direcția cea bună.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 6
    6. Aflați să setați mingea. Setarea mingii este o manevră în care un jucător face contact cu mingea, stabilind-o pentru un alt jucător pentru a spike mingea. Setați mingea prin ridicarea brațelor deasupra capului. Atingeți toate vârfurile degetelor împreună și apoi trageți-vă mâinile în afară, astfel că există suficient spațiu pentru volei. Când mingea coboară peste net sau este trecut de la un alt jucător din echipa dvs., ajungeți sub minge și o săriți cu vârful degetelor.
  • Nu atingeți mingea cu palmele. Un set corect utilizează numai vârfurile degetelor degetelor, degetele de index și degetele mijlocii.
  • Lucrați pentru a seta în mod corespunzător mingea prin capturarea mingea între degetele dvs. între degetele. Odată ce ați stăpânit mingea în mâinile dvs. fără probleme și cu echilibru, atunci lucrați la izbucnirea mingea în aer cu vârful degetelor.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 7
    7. Învață să spike mingea. Spiind mingea este o tehnică pentru a lovi cu piciorul mingea cu forța, astfel încât cealaltă echipă are un timp greu de recuperat mingea. Spike mingea după un alt jucător de pe echipa dvs. stabilește mingea. Pe măsură ce mingea se mișcă în sus în aer, săriți pentru a întâlni mingea la cel mai înalt punct. A lovit partea de sus a mingea cu mijlocul mâinii: acest lucru va da mingea un top-rotire solidă, trimițându-l peste rețea.
  • Spiind în mod eficient mingea necesită un moment bun. Dacă săriți prea devreme sau prea târziu, veți pierde mingea la cea mai bună poziție. Practicați-vă în mod frecvent pentru a vă perfecționa timpul.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 8
    8. Dezvoltați un bun simț al sincronizării. Volei este un sport care necesită păstrarea ochiului pe minge în orice moment și știind când să treacă, spike sau a lovit mingea peste rețea. Având un bun simț al calendarului vă va consolida apărarea.
  • Dezvoltați-vă sentimentul de sincronizare prin practicarea exercițiilor care accentuează sincronizarea, cum ar fi blocarea mingii la rețea. Blocarea mingii va cere să urmăriți cu atenție mingea și să vă păstrați ochii asupra mișcărilor altor jucători.
  • Metoda 2 din 5:
    Practicând tehnicile tale
    1. Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 9
    1. Practica de servire la o țintă. Configurați o țintă, cum ar fi un coș de bile la un colț spate opus al curții de unde stați. Practica servind mingea la țintă. Numărați câte bile au lovit ținta sau terenul în coșul de bile.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la pasul de volei 10
    2. Practicați cu un hoop de baschet. Un hoop de baschet este un partener bun pentru practicarea tehnicii, cum ar fi trecerea, stabilirea și servirea.
  • Treceți sau puneți mingea spre cercul. Stați la linia de fault sau la aproximativ 15 metri (5 m) departe. Aruncați mingea în aer și treceți sau puneți mingea spre cercul. Încercați să faceți un coș cu trecerile dvs.
  • Serviți volei la cercul. Începeți la linia de fault sau la aproximativ 15 metri (5 m) departe. Scopul pătratului de pe tablă. Încercați să loviți pătratul de 10 ori la rând.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 11
    3. Practică împotriva unui zid. Când nu aveți un partener, puteți utiliza în continuare un perete solid, neted ca partener imaginar. Utilizați peretele trecând mingea spre perete. Apăsați mingea când vă revine.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la pasul de volei 12
    4. Practicați ca și cum ați fi într-un joc. Dacă sunteți în măsură să practici pe o curte de volei cu o rețea și un partener, întotdeauna practică ca și cum ați juca într-un joc. De exemplu, dacă lucrați la trecerea mingea, aveți partenerul dvs. să trimită mingea peste rețea către dvs. Dacă practicați spiritul mingelor, faceți acest lucru peste rețea.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 13
    5. Practicați alte exerciții. Există multe combinații de exerciții care integrează servirea, trecerea, stabilirea și alte abilități. Căutați online pentru sugestii sau discutați cu antrenorul sau antrenorul dvs. pentru a afla mai multe burghie.
  • Metoda 3 din 5:
    Îmbunătățirea înălțimii dvs. de salt verticale
    1. Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 14
    1. Măsurați înălțimea actuală de salt verticală. Având un salt vertical ridicat vă va permite să fiți un jucător mai formidabil, oferindu-vă un avantaj față de adversar. Obțineți sărituri ridicate cu plyometrici, care sunt mișcări care sunt completate cu o mulțime de forță foarte repede. Măsurarea înălțimii dvs. de salt curente vă va oferi o bună indicație a cât de mult vă îmbunătățiți. Pentru a măsura înălțimea dvs .:
    • Cereți pe cineva să vă respecte. Săriți cât mai mare posibil, lângă un perete, ajungând la brațele în sus. Aveți marcajul dvs. de observator pe perete cât de mare ați sărit și să măsurați înălțimea.
    • De asemenea, puteți pune un pic de cretă pe mâini. Pe măsură ce săriți pe un perete, extindeți-vă brațul în sus și atingeți peretele la cel mai înalt punct pe care îl puteți ajunge. Măsurați înălțimea.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 15
    2. Săriți pe o cutie sau o bancă. Utilizați o suprafață care este de aproximativ 2 metri de la sol, cum ar fi o cutie de salt sau o bancă. Faceți cutia și săriți pe ea cu ambele picioare care aterizează plat și echilibrat. Faceți 3 seturi de 20 repetiții în fiecare zi. Când această înălțime devine ușoară pentru dvs., adăugați mai multă înălțime și provocați-vă mai departe.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 16
    3. Să săriți din umeri. Stați cu picioarele cu lățimea umărului în afară și țineți greutăți de 10 lire în fiecare mână la părțile dvs. Îndoiți genunchii și săriți în aer. În același timp, ridicați-vă umerii pentru a ajuta la ridicarea greutăților. Terenul înapoi cu ambele picioare ferm echilibrate pe podea. Completați 3 seturi de 25 repetiții în fiecare zi.
  • Când această greutate devine ușoară, creșteți greutățile în incremente 5-pumate.
  • Alternativ, utilizați o minge de medicamente în loc de greutăți. Ridicați mingea deasupra capului în timp ce săriți. Aduceți mingea înapoi la piept când aterizați pe pământ.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 17
    4. Încercați săriți. Între alte exerciții, salt coardă cât mai repede posibil pentru intervale de 30 de secunde. Acest lucru nu numai că vă va îmbunătăți capacitatea de a sări rapid și cu înălțime, dar va îmbunătăți și performanța dvs. de rezistență și cardio.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 18
    5. Îmbunătățiți mușchii piciorului. Instruirea mușchilor picioarelor vă vor ajuta să sari mai sus cu mai multă forță. Squats, antrenament de greutate de eliminare și alte forță de formare pentru picioarele dvs. de 2-3 ori pe săptămână.
  • Imaginea intitulată Fii bun la volei Pasul 19
    6. Re-măsurați înălțimea saltului după 2 săptămâni. După ce ați petrecut două săptămâni pe aceste tipuri de exerciții de antrenament de salt, re-măsurați înălțimea de salt pentru a vedea cât de mult ați îmbunătățit. Dacă nu v-ați îmbunătățit cât doriți, continuați să lucrați la aceste exerciții.
  • Metoda 4 din 5:
    Obținerea corpului în formă
    1. Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 20
    1. Obțineți exerciții fizice regulate. Făcând o varietate de exerciții, de la Formarea Cardio la Forță, vă va ajuta să obțineți corpul în formă pentru a juca eficient volei. Planificați să vă exercitați timp de 4-5 ori pe săptămână.
    • Consultați-vă cu medicul înainte de a începe orice program de exerciții.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 21
    2. Îmbunătățiți corpul superior. Având un corp puternic superior este esențial, astfel încât să puteți bloca și spike mingea cu forța. Fac exerciții care construiesc forța musculară în piept, umeri, brațe și nucleu, cum ar fi canotaj, presare de bancă și apăsarea presantă. Făcând exerciții de consolidare a miezului, cum ar fi Pilates, va ajuta, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Fii bun la pasul de volei 22
    3. Îmbunătățiți mușchii piciorului. Instruirea mușchilor picioarelor vă vor ajuta să sari mai sus cu mai multă forță. Squats, antrenament de greutate de eliminare și alte forță de formare pentru picioarele dvs. de 2-3 ori pe săptămână.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la pasul de volei 23
    4. Programați zilele de odihnă și recuperare. Mușchii dvs. vor avea nevoie de pauze de o pregătire intensă pe care o veți face, deci asigurați-vă că ați programat zilele libere pentru a permite corpului dvs. să se recupereze. Au o zi intensă de antrenament vineri, de exemplu, și vă dați zile de odihnă în weekend.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 24
    5. Obține o mulțime de somn. Fiind bine odihnit va reface nivelul dvs. de energie în fiecare zi, astfel încât să fiți gata să vă dați totul pe teren. Obțineți aproximativ 7-8 ore de somn în fiecare noapte și 1-2 ore suplimentare pe noapte dacă sunteți adolescent.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 25
    6. Mănâncă bine. Hrăniți corpul cu alimente bogate în substanțe nutritive și vitamine. Mâncați o mulțime de fructe și legume, împreună cu proteine ​​și boabe întregi. Evitați zaharurile rafinate și carbohidrații rafinați.
  • Imaginea intitulată Fii bun la pasul de volei 26
    7. Bea multa apa. Păstrați corpul hidratat, mai ales când vă exercitați riguros în fiecare zi. Înainte de a vă exercita, beți un supliment de 25-30 uncii de apă, apoi beți 8 uncii de apă pentru fiecare 15 minute vă exercitați.
  • Metoda 5 din 5:
    Învățând de la alții
    1. Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 27
    1. Lucrați cu un antrenor sau un antrenor. Găsiți un antrenor sau un antrenor calificat care poate lucra cu dvs. unu-la-unul pentru a vă ajuta cu exerciții și tehnici. Discutați cu personalul de coaching la școala dvs., la centrul comunității sau la o tabără de volei din zona dvs. pentru a găsi o persoană care este dispusă să vă ducă.
    • Alternativ, găsiți un jucător cu mai mulți ani de experiență decât tine. Această persoană poate fi dispusă să vă îndrumă și să vă ajute să vă îmbunătățiți abilitățile.
  • Imaginea intitulată Fii bun la pasul de volei 28
    2. Alăturați-vă unei echipe. Echipele de volei sunt organizate prin școli, centre comunitare și centre YMCA. Alăturați-vă unei echipe sau unei ligi pentru a obține o practică regulată și pentru a participa la scrimmage sau meciuri.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Volei Pasul 29
    3. Participați la taberele de vara sau la clinici. Adresați-vă antrenorului sau altor colegi de echipă despre taberele de vară sau clinicile pe care le pot recomanda. Acestea variază de la clinici de o zi la tabere săptămânale. Căutați online pentru o tabără sau o clinică din zona dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la pasul de volei 30
    4. Urmăriți meciurile de volei în persoană și la televizor. Urmăriți modul în care profesioniștii joacă jocul. Fiți atenți la strategiile, punctele forte, punctele slabe și interacțiunile cu alți jucători.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiți răbdători când practicați volei. Abilitățile de volei sunt stăpânite prin repetare și exerciții. Acest lucru va dura ceva timp, dar cu dedicarea și concentrarea, practicarea dvs. va plăti.

    Avertizări

    Verificați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice program de exerciții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar