Cum să se ocupe de dispozitivele dentare

Dispozitivele dentare, cum ar fi bretele tradiționale, dispozitivele de reținere, dispozitivele limpezi și dispozitivele de apnee de somn pot fi adesea dificil de manevrat. Nu numai că pot provoca disconfort fizic, dar necesită, de asemenea, o bună întreținere și curățare pentru a evita acumularea de bacterii sau un miros nedorit. Având în vedere dispozitivele dvs. dentare, având o rutină de igienă dentară bună și vizitează în mod regulat ortodontul și dentistul dvs. va ajuta la facilitarea unui dispozitiv de purtare a dispozitivelor dentare.

Pași

Metoda 1 din 6:
Care se ocupă de bretele
  1. Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 1
1. Ai grijă de dinții tăi. Este ușor de mâncare pentru a fi prins între bretele dvs., care provoacă construirea plăcii și sănătatea dentară proastă. Asigurați-vă că ați stabilit o bună rutină de igienă dentară care include periajul, denaturarea și clătirea cu apă de gură în fiecare zi.
  • Periați cel puțin de două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare. Cel mai bine este să vă spălați după ce mâncați, pentru a evita lăsarea alimentelor să stea în brațe.
  • Flossing cu bretele poate fi dificil. Utilizați 18 inci (aproximativ 46 de centimetri) de ață ceară. Atrageți-o cu atenție sub firul principal al brațelor și apoi treceți între doi dinți. Lucrați atașamentul dintre dinți fără a trage pe firul arcului.
  • Poartă o periuță de dinți de călătorie pentru a vă asigura că vă puteți spăla dinții după fiecare masă.
  • Utilizați un irigator oral. Acest dispozitiv utilizează un flux de apă pentru a curăța orice bacterii sau resturi rămase între dinți, bretele și gingii. De asemenea, pot spori fluxul sanguin în gingii, ceea ce duce la o creștere a protecției antibacteriene crescute de anticorpi naturali.
  • Încercați o perie interdentală. Aceste perii sunt concepute pentru a curăța între dinți, astfel încât să vă poată ajuta când aveți bretele. Periajul ușor cu o perie interdentală poate ajuta la îndepărtarea alimentelor din bretele dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 2
    2. Stick la alimente moi la început. Bretele tale, din păcate, vor răni pentru primele săptămâni. Mănâncă alimente pe care le puteți înghiți cu ușurință fără să mestecați prea mult ca macaroanele și brânza, mere, înghețată, popsicles și shake-uri, toate acestea vă vor ușura în brațe.
  • Pentru a intra în legumele dvs., încercați să le abateți până când sunt suficient de moi pentru a mesteca cu ușurință.
  • Orez fiert, fidea și fructe de mare, cum ar fi tonul și somonul sunt ușor de mestecat și substanțial.
  • Mănâncă supe dacă aveți probleme de mestecat deloc.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 3
    3. Evitați bomboanele grele sau chewy. Acestea pot deteriora sau să vă spargă brațele și, de asemenea, pot provoca, în general, sănătatea dinților săraci. Nu mâncați alimente cum ar fi caramel, lipicios sau unt de arahide de arahide, bomboane dure, nuci, bomboane de chewy, taffy, urși gumni, popcorn sau gumă.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 4
    4. Purtați benzile de cauciuc tot timpul. Dacă ortodontul dvs. decide că trebuie să purtați benzi de cauciuc, trebuie să fiți diligenți în purtarea tot timpul, astfel încât dinții să se miște corect. De asemenea, păstrarea benzilor de cauciuc în va împiedica ca cârligele să fie prinse în obraji.
  • Dacă munca dvs. dentară este extinsă, este posibil să aveți nevoie de Headgear. Headgear oferă ceva pentru a ancora brațele, aplicând presiunea necesară față de dinți, ceea ce îi ajută să se deplaseze în locul potrivit. Headgear poate merge în jurul capului capului sau cureaua la frunte sau bărbie.
  • Trebuie să purtați uneltele pentru timpul setat de timp. De obicei, trebuie să-l purtați aproximativ 12 ore pe zi, deși în majoritatea cazurilor, nu va trebui să-l purtați tot timpul când aveți bretele pe dinți.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 5
    5. Aveți grijă de fire și paranteze libere. Bretele sparte, trupele libere și firele proeminente sunt toate problemele comune pe care le-ați ciug. Aceste probleme pot fi dureroase și pot duce la disconfort prelungit în gură, deci este important să vă apelați ortodontul dvs. Până când puteți obține o întâlnire, puteți încerca câteva remedii la domiciliu pentru a atenua durerea.
  • Pentru un suport liber, utilizați ceara ortodontică pentru a retaua temporar parantezele. Această tactică oferă o pernă între gumă și suport. Dacă nu aveți ceară, puteți folosi, de asemenea, o mică gumă de mestecat fără zahăr ca o opțiune de urgență până când ajungeți la numirea dvs.
  • Pentru un fir proeminent sau rupt, utilizați capătul de ștergere a unui creion pentru ao muta într-o poziție mai bună până când puteți vedea un medic. De asemenea, puteți aplica ceară ortodontică, astfel încât firul să nu vă taie gingiile sau obrajii.
  • Nu încercați să tăiați sârmă, deoarece vă puteți înghiți sau inspirați accidental.
  • Pentru trupe libere, a se vedea un medic, deoarece acestea trebuie re-cimentate în loc sau înlocuite. Salvați banda dacă puteți pentru întâlnirea dvs.
  • Metoda 2 din 6:
    Având în vedere dispozitivele de reținere
    1. Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 6
    1. Purtați-vă dispozitivul de reținere pentru perioada recomandată de timp. Punctul unui dispozitiv de reținere este de a menține lucrarea bretelor dvs. și dacă nu o purtați, riscați să vă mutați dinții în poziția inițială. Purtați dispozitivul de reținere pentru perioada recomandată de timp, cu excepția cazului în care mâncați, curățați dispozitivul de reținere sau participarea la sportul cu bile care ar putea duce la rănirea gurii. Amintiți-vă cum a fost să treceți prin bretele - nu doriți să faceți asta din nou.
    • De exemplu, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să purtați un dispozitiv de reținere detașabil timp de trei luni, apoi treceți la purtarea numai pe timp de noapte.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 7
    2. Purtați întotdeauna un caz pentru dispozitivul de reținere. Trebuie să eliminați dispozitivul de reținere în timpul meselor și să aveți un caz la îndemână vă permite să vă păstrați dispozitivul de reținere atunci când nu este în gură. În timp ce poate fi tentant să plasați pur și simplu dispozitivul de reținere pe masa de lângă dvs., acest lucru este mai puțin igienic decât un caz și vă pune și elementul de reținere în riscul de a fi spart. Purtați dispozitivul de reținere în buzunar, rucsac sau pungă, astfel încât să aveți acces ușor în orice moment.
  • Înfășurarea dispozitivului de reținere în serveții în loc să o punem într-un caz, adesea duce la reținătorul accidental care este aruncat în coșul de gunoi.
  • Agenții de reținere sunt scumpi să se înlocuiască, costă până la 250 de dolari. Păstrarea unui caz cu dvs. vă va face mai puțin probabil să vă pierdeți dispozitivul de reținere.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 8
    3. Păstrați dispozitivul de reținere curat. Având o rutină bună de curățare împiedică acumularea de bacterii și vă păstrează dispozitivul de reținere de la dezvoltarea unui miros urât. Asigurați-vă că vă periați dispozitivul de reținere o dată pe zi cu apă caldă. Verificați întotdeauna cu medicul dentist despre ce tipuri de curățători pe care le puteți utiliza, deoarece nu puteți utiliza pasta de dinți cu unii deținători.
  • Înmuiați-vă dispozitivul de reținere într-un dezinfectant cel puțin o dată pe săptămână, dar de preferință o dată pe zi. Alegeți o soluție de curățare a protezelor și amestecați curățarea cu o ceașcă de apă caldă. Sau puteți opta pentru dizolvarea pastilelor care au efectul similar și elimină orice bacterii de pe dispozitivul de reținere. De asemenea, puteți utiliza apă de gură.
  • În loc de curățătorii comerciali, puteți încerca câteva remedii acasă dacă nu doriți să utilizați proteza de protecție sau apă de gură. Puteți să vă înmuiați dispozitivul de fixare în apă egală cu apă și oțet timp de cincisprezece până la treizeci de minute sau într-un peroxid de hidrogen 3% timp de treizeci de minute.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 9
    4. Păstrați-l departe de sursele de căldură. Sursele de căldură pot provoca plasticul din dispozitivul de fixare să se spargă sau să se îndoaie. Asigurați-vă că nu utilizați apă caldă pentru ao curăța, doar apă caldă. În plus, asigurați-vă că nu îl lăsați pe suprafețe fierbinți, cum ar fi radiatorul.
  • Metoda 3 din 6:
    Curățarea și menținerea unor bretele clare
    1. Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 10
    1. Purtați fiecare set de tăvi timp de 20 - 22 ore pe zi. Dacă doriți să vedeți rezultate din bretele dvs. clare, trebuie să vă angajați să purtați alignerii dvs. pentru cel puțin 20 de ore pe zi. Pentru cele mai bune rezultate, eliminați doar bretele clare pentru a mânca și curăța. Nu îndepărtați bretele clare pe timp de noapte.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 11
    2. Păstrați-vă alignerii curați. Periați alignerii cu apă călduță ori de câte ori vă periați dinții. Similar cu dispozitivele de reținere, alignerii ar trebui să fie înmuiate și curățate într-un dispozitiv de curățare a protezelor oriunde de o dată pe zi până la câteva ori pe săptămână.
  • Este, de asemenea, cel mai bine să se mențină o bună igienă dentară în timp ce purtați bretele clare pentru a vă menține alignerii să miroasă proaspătă și fără bacterii. Periați dinții cel puțin de două ori pe zi, dar în mod ideal, periați după de fiecare dată când mâncați pentru a preveni ca particulele alimentare să fie prinse în alignerii dvs.
  • Utilizați apă de gură pentru a crea un mediu fără bacterii înainte de a plasa alignerii înapoi în gură.
  • Nu vă periați alignerii cu pastă de dinți sau apă de gură, deoarece aceste substanțe pot provoca daune.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 12
    3. Schimbați alignerii la fiecare două săptămâni. La începutul tratamentului dvs. veți primi mai multe seturi de aligneri care sunt menite să vă îndepărteze în mod continuu dinții în direcția cea bună și să vă avansați progresul. Asigurați-vă că vă schimbați alignerii conform instrucțiunilor pentru a vă asigura cel mai bun rezultat și verificați-vă cu medicul la fiecare șase săptămâni.
  • Veți simți că alignerul real se pierde când este necesar și următorul. Aceasta înseamnă că trebuie să vă vedeți ortodontul dvs. pentru următoarea etapă a îndreptătorului dinților.
  • Metoda 4 din 6:
    Reglarea la dispozitivele dentare pentru apneea de somn
    1. Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 13
    1. Dă-i timp. Multe dintre problemele asociate cu dispozitivele dentare vor diminua în timp când deveniți mai obișnuiți să purtați dispozitivul dentar. De exemplu, unii oameni au probleme cu un dispozitiv de repoziționare mandibulară, cum ar fi mai multă salivă în gură sau gură uscată, dureri de maxilare, dureri de cap sau iritație gumă. Cele mai multe dintre aceste simptome vor dispărea în timp.
    • Cu toate acestea, dacă aveți dureri în timpul zilei după ce ați utilizat unul dintre aceste dispozitive, în special când vă mișcați maxilarul sau mâncați, atunci ar trebui să discutați cu medicul dentist.
    • Dentistul sau medicul dvs. pot, de asemenea, să vă poată arăta maxilarul și limba se întinde pentru a ajuta la orice durere.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 14
    2. Vizitați medicul dentist. Având dinți și gingii sănătoși pot contribui, de asemenea, la minimizarea problemelor cu dispozitivele dentare, cum ar fi iritarea gumei. Asigurați-vă că vizitați medicul dentist de două ori pe an, deoarece acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați dinții sănătoși. În plus, dentistul dvs. poate verifica orice probleme pe care le puteți avea cu dispozitivul.
  • Asigurați-vă că sunteți verificat de un dentist înainte de a vă monta pentru un astfel de dispozitiv. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că dinții sunt suficient de sănătoși pentru a avea un dispozitiv dentar pentru apneea de somn.
  • De asemenea, asigurați-vă că păstrați dinții sănătoși acasă prin periaj de două ori pe zi și aterizării în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 15
    3. Asigurați-vă sau cereți ajustări. Dacă dispozitivul vă provoacă durere, trebuie să cereți ajustări sau să le faceți dacă sunteți în stare. Este posibil să aveți nevoie de o poziție ușor diferită pentru a fi cea mai confortabilă. Discutați cu medicul dentist sau medic despre ceea ce este mai bun pentru dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 16
    4. Încercați un dispozitiv diferit. Aveți mai multe opțiuni când vine vorba de dispozitive dentare pentru apneea de somn. Dacă cineva nu funcționează pentru dvs., încercați să utilizați altceva. De fapt, fiecare tip de dispozitiv are mai multe stiluri diferite, astfel încât să puteți schimba chiar și trecerea la un alt stil.
  • Dispozitivele de repoziționare mandibulară, de exemplu, lucrează prin montarea peste dinți și schimbarea poziției maxilarului inferior, deschiderea căilor respiratorii. Dispozitivele de reținere a limbii ajustează limba trăgând-o înainte și deschizând căile respiratorii, în timp ce alte dispozitive dentare sunt combinate cu o mașină CPAP pentru a facilita utilizarea.
  • Cu dispozitivele de repoziționare mandibulară, aveți opțiunea de fierbere și stil de mușcătură, stil reglabil sau stil articulat. Versiunea de fierbere și mușcătură vă fierbeți dispozitivul, apoi vă scufundați dinții în ea pentru a crea o matriță a gurii. Stilul reglabil are modalități de reglare a dispozitivului pentru o potrivire mai confortabilă, în timp ce stilul articulat vă permite să vă deschideți și să închideți gura. Alegerea unui stil diferit poate face mai ușor să se ocupe de.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 17
    5. Treceți la aceste dispozitive cu proteze. Dacă purtați proteze, probabil că veți avea nevoie să găsiți o altă soluție pentru apneea dvs. de somn, cum ar fi o mască CPAP. Cele mai multe dispozitive dentare nu vor păstra în mod corespunzător atunci când persoana poartă proteze, deși tipul de repoziționare mandibulară va fi deosebit de dificil.
  • Metoda 5 din 6:
    Reglarea la o mașină CPAP
    1. Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 18
    1. Încercați o mașină CPAP pentru apneea de somn. O mașină CPAP este adesea primul tratament sugerat pentru apneea de somn, deși nu este un dispozitiv dentar. Acesta oferă un flux constant de aer către dvs. printr-o mască, ajutându-vă să vă păstrați căile respiratorii și neobstrucționate. Din păcate, mulți oameni găsesc masca incomod să poarte, și, prin urmare, nu se termină să nu-l folosească.
    • Pentru a vă ajusta la purtarea măștii, încercați să o puneți puțin timp în fiecare zi, apoi adăugând presiunea aerului odată ce vă simțiți confortabil. Odată ce începeți să o purtați în pat, asigurați-vă că o utilizați de fiecare dată când dormiți pentru a vă ajuta să ajustați mai ușor.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 19
    2. Utilizați o funcție de rampă pentru a regla la presiunea aerului. Puteți găsi că aveți dificultăți în ajustarea la presiunea aeriană forțată. Dacă este cazul, puteți încerca a "rampă" caracteristică, care mărește presiunea aerului în timp. Cu alte cuvinte, începeți cu o presiune mai mică pe măsură ce adormiți și se mișcă încet până la o presiune mai mare. Alte mașini se vor ajusta automat la diferitele modele de respirație, făcând mai ușor să dormi.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 20
    3. Alegeți o mască de dimensiuni diferite. Un pas pe care îl puteți lua pentru a face dispozitivul CPAP mai confortabil este să alegeți o mască de dimensiuni diferite. Măștile vin în toate dimensiunile diferite și este posibil să nu aveți aceeași dimensiune între mărci. În plus, majoritatea sunt reglabile pentru a le face mai confortabile.
  • Dacă nu știți cum să vă ajustați masca, întrebați. Medicul dumneavoastră sau o persoană la locul unde ați cumpărat mașina ar trebui să poată ajuta.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 21
    4. Încercați un stil diferit. Masks CPAP vin într-o mare varietate de stiluri. Un stil nu vă poate potrivi, dar puteți găsi un altul care face. Găsirea tipului de mască potrivită pentru nevoile dvs. particulare poate face masca mult mai confortabilă și mai utilizabilă.
  • De exemplu, dacă aveți tendința de a-ți bate masca, poate doriți unul care are curele de-a lungul obrajilor și frunții, deoarece este mai sigur decât alte măști.
  • Cu toate acestea, dacă o mască cu curele sigure te face inconfortabil, s-ar putea să încerci una cu o pernă nazală în schimb, care doar cureaua sub nas. De asemenea, puteți vedea peste acest tip de masca mai bună.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să alegeți o altă mască sau tubulatură dacă ajungeți cu un nas curbat după ce ați utilizat aparatul, ceea ce ar putea indica că sunteți alergic la o parte din acesta.
  • Dacă vă simțiți inconfortabil purtând o mască, întrebați despre dispozitivele mai noi, cum ar fi Micro CPAP. Aceste stiluri noi elimină furtunurile și alte accesorii prin plasarea unui mic dispozitiv în nările dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 22
    5. Utilizați camera de umidificare pentru gura uscată. Dacă ajungeți cu o gură uscată după ce ați utilizat mașina dvs. CPAP, puteți încerca să faceți aer mai umed. Cele mai multe mașini au deja această capacitate. Adăugarea umidității în aer, în special în timpul rece, luni uscate, poate ajuta la tăierea gurii uscate.
  • Un nas uscat, înfundat poate fi, de asemenea, cauzat de umiditatea scăzută în mașină. Puteți încerca, de asemenea, o pulverizare salină înainte de culcare pentru a vă ajuta cu nasul.
  • Urmați instrucțiunile aparatului pentru utilizarea camerei de umidificare.
  • Imagine intitulată Deal cu dispozitivele dentare Pasul 23
    6. Faceți ajustări dacă masca vă provoacă disconfort. Masca dvs. nu ar trebui să fie atât de strâns, care vă irită pielea sau vă provoacă disconfort. Dacă scurgerea sau nu va rămâne pe față, este posibil să fie nevoie să faceți ajustări. Schimbați lungimea curelelor și ajustați plăcuțele pentru a încerca să obțineți o potrivire mai bună.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să luați în considerare un alt stil de mască, deoarece alte branduri sau stiluri se pot potrivi cu fața mai bună.
  • Metoda 6 din 6:
    Care se ocupă cu alte dispozitive dentare
    1. Imagine intitulată Oprirea de curățare a maxilarului 9
    1. Purtați o gardă de noapte pentru șlefuirea dinților. O gardă de noapte se strecoară peste dinți pentru a le proteja în timp ce dormi dacă îți mănânci dinții. Cel mai important lucru despre un gardian de noapte este de a vă asigura că o purtați. Pentru a face mai confortabilă, fiți potrivită pentru unul de un dentist, mai degrabă decât să alegeți a "fierbere" Tip de la o farmacie. Tipul dentist-montat dentist tinde să fie mai confortabil în timp, deoarece acestea sunt mai precise și făcute dintr-un material superior.
    • Reduceți măcinarea folosind câteva trucuri. De exemplu, încercați să nu mestecați guma sau alte obiecte (cum ar fi stilouri), așa cum vă învață gura să mestece tot timpul.
    • De asemenea, încercați să reduceți stresul sau meditați înainte de a dormi. În plus, evitați cofeina și nicotina, deoarece vă pot face să vă bucurați dinții mai mult.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru ziua în care obțineți brațele Pasul 13
    2. Utilizați o gura de gură atunci când jucați sport. Gurașii sunt concepuți pentru a vă ajuta să vă păstrați dinții să vă îndepărteze sau să se spargă în timp ce joacă sport. Ele oferă pernă, la fel ca un gardian de noapte oferă pernă împotriva voastră de șlefuirea dinților.
  • Pentru ca gardul să fie eficient, asigurați-vă că purtați întotdeauna gardul dvs. de fiecare dată când jucați sport, în special contactați sporturile.
  • Pentru ao face mai confortabilă, aveți una potrivită de un dentist, mai degrabă decât să cumpărați unul peste-tejghea.
  • Imagine intitulată Deal cu un expansiune palatului Pasul 13
    3. Învață să transformi un expander palatală. Un expander palatală ajută la creșterea spațiului în gura unui copil, care la rândul său permite ca dinții să fie mai stânjeni. Acest dispozitiv poate fi intimidant pentru dvs., deoarece necesită transformarea o dată pe zi. Dentistul dvs. vă va arăta ce fel de întoarcere trebuie să faceți cu expandarea copilului dvs., dar mai ales, folosiți o cheie mică pentru a transforma puțin părți ale expanderului în fiecare zi.
  • Stick cu alimente moi și plăcute pentru primele câteva zile, cum ar fi iaurtul, applesauce, înghețată sau cartofi piure. În timp ce expandanța este înăuntru, săriți bomboanele dure, deoarece se pot lipi de expander.
  • Rețineți că un expander este în mare parte fără durere. Un copil poate întâmpina o anumită durere în primele zile și o mică presiune după fiecare întoarcere, dar este relativ ușoară.
  • sfaturi

    Purtați întotdeauna dispozitivul de reținere sau bretele clare.
  • Întotdeauna atașați și periați dinții și limba zilnic.
  • Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că dispozitivul dvs. dentar vă poate provoca un disconfort fizic ca și schimbarea dinților. Contactați un medic dacă durerea devine insuportabilă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar