Cum de a determina dacă aveți nevoie de bretele

Mulți oameni asociază alb, chiar dinți cu sănătate și frumusețe. Dacă dinții dvs. nu sunt în mod natural direct, puteți lua în considerare bretele fie din motive cosmetice, fie să abordeze problemele medicale. Dar cum spui dacă dinții tăi ar putea beneficia cu adevărat de bretele? Și ce faci dacă te gândești nevoie bretele? Există câțiva pași simpli pe care îi puteți lua pentru a vă imagina acest lucru.

Pași

Partea 1 din 4:
Examinând dinții
  1. Imagine intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 1
1. Căutați dinți aglomerați sau strâmbi. Acestea sunt numite Maloccluziuni. Semnele de avertizare includ dinții care arată ca și cum stau în lateral, dinții care se suprapun reciproc, iar dinții care ies în mod semnificativ mai departe decât dinții înconjurători. Crowding este cea mai frecventă problemă adresată de bretele.
  • Pentru a determina dacă dinții sunt aglomerați, puteți utiliza ata dentară. Dacă atașa este foarte dificil de alunecat între dinți, dinții pot fi aglomerați prea strâns împreună.
  • Imagine intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 2
    2. Să înțeleagă cum vă poate afecta malocluzia. Dinții care sunt aglomerați sau prea apropiați pot face dificilă chiar și pentru profesioniștii dentari să le curățească în mod corespunzător. Acumularea plăcii pe dinți poate provoca uzură anormală a smalțului, cavități, cariere dinte și boala gingiilor. Boala gingiilor este unul dintre principalii factori în dezvoltarea parodontitei, iar pacienții cu dinți aglomerați au un risc ridicat de a dezvolta această boală.
  • Multe lucruri pot provoca dinți strâmbi sau aglomerați. Pentru unii oameni, oasele lor sunt pur și simplu prea mici pentru a-și continui toate dinții în mod corespunzător, ceea ce face dinți să se schimbe și să mulțumească împreună. Acest lucru se întâmplă de obicei datorită patrimoniului genetic, ceea ce înseamnă că în majoritatea cazurilor ne moștem maxilarul superior de la unul dintre părinții noștri și maxilarul inferior de la celălalt părinte.
  • Alți oameni pot să experimenteze aglomerarea odată ce dinții lor de înțelepciune cresc în a face dinții din față să pară strâmbă ca rădăcinile și suportul osos este mai slab decât unul dintre dinții din spate.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de brațe Pasul 3
    3. Căutați dinții care par prea departe. Crowding nu este singura situație care poate provoca probleme. Dacă aveți dinți pierduți, dinți proporțional mici sau lacune mari între dinți, acest lucru ar putea afecta, de asemenea, funcționarea mușcăturii și maxilarului. Spațierea este una dintre problemele mai frecvente abordate de bretele.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de brațe Pasul 4
    4. Examinați-vă mușcătura. Când mușcați în jos, dinții ar trebui să se potrivească împreună. Dacă există un spațiu mare între dinții dvs. superior și inferiori sau dacă dinții superiori sau inferiori ieșesc semnificativ dincolo de ceilalți, este posibil să aveți probleme de mușcătură care trebuie corectate cu bretele.
  • Dinții superioară care se extind peste dinții inferiori atunci când mușcați în jos, acoperind mai mult de jumătate din rezultatul suprafeței lor vizibile la o suprasolicitare.
  • Dinții inferiori care se extind lângă dinții superiori atunci când mușcați rezultatul la un loc de muncă.
  • Există, de asemenea, un alt caz când mușcați în jos și dinții din față inferior nu atingeți dinții din față de sus lăsând un spațiu sagital numit peste jet.
  • Dinții superioară care sunt poziționați necorespunzător în interiorul dinților inferiori, rezultă într-o crossbite, care poate duce la asimetria feței dacă nu este corectată.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 5
    5. Înțelegeți modul în care problemele de mușcătură vă pot afecta. Când mușcătura dvs. este nealiniată, șansele de a avea placă și decădere a particulelor alimentare se acumulează și între creșterea dinților. Această placă și mâncarea decăzută poate duce la boală parodontală, gingivită, abcese dentare și chiar pierderea dinților, făcând periajul și curățarea foarte dificilă și în majoritatea cazurilor incomplete.
  • Micșunile nealiniate pot provoca, de asemenea, dificultăți în mestecare, ceea ce poate duce la falci și chiar la disconfortul gastrointestinal.
  • Nealinierea în fălcile dvs. poate provoca mușchi strânși și tensionați, care pot duce la dureri de cap frecvente.
  • Suprasolicitarea excesivă pot provoca dinții frontali inferiori să deterioreze țesutul gingiilor pe acoperișul gurii, făcând mestecând foarte dureros.
  • Partea 2 din 4:
    Luând în considerare alte simptome
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 6
    1. Determinați dacă obțineți alimente blocate în dinți. În mod obișnuit, obținerea alimentelor blocate în dinți pot crea un refugiu pentru bacterii care pot duce la boala gingiilor și decăderea dinților. Bretele pot ajuta la eliminarea lacunelor sau buzunarelor între dinți care captează bacteriile și particulele alimentare.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 7
    2. Miros respirația. Respirația reală frecventă sau persistentă, chiar și după periajul și atașarea dinților, poate fi un semn că bacteriile sunt prinse între dinții strâmbi sau aglomerați și, de asemenea, că buzunarele ar putea fi prezente, ceea ce va duce la puroi în gingiile tale.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 8
    3. Ascultați cum vorbiți. Dacă observați un LISP, acesta poate fi rezultatul malocluziei sau dinții nealiniați. Bretele pot ajuta la eliminarea acestui LISP prin alinierea corectă a dinților și maxilarului.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 9
    4. Luați în considerare dacă obțineți dureri frecvente ale maxilarului. Dacă maxilarul dvs. este aliniat, poate pune accentul suplimentar asupra dvs articulații temporomandibulare, balamalele care atașează maxilarul în cap. Dacă aveți frecvent o durere sau durere în această zonă, este posibil să aveți nevoie de bretele pentru a alinia în mod corespunzător maxilarul dvs. și pentru a vă corecta mușcătura, care provoacă tensiuni inegale în TMJ.
  • Partea 3 din 4:
    Având în vedere obținerea de bretele
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 10
    1. Gândește-te de ce vrei bretele. Există multe motive pe care oamenii aleg să poarte bretele. Uneori, este doar o decizie cosmetică. Mulți oameni asociază dinții drepți, albi cu sănătate și frumusețe, și nu este nimic în neregulă cu faptul că a dori un zâmbet alb perle. Cu toate acestea, există și motive medicale pentru a lua în considerare brațele.
    • Musca nealinierea și malocluzia (dinții care sunt strâmbi și / sau aglomerați) sunt cele mai comune motive medicale pentru a obține bretele.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 11
    2. Determinați-vă dorința de a trăi cu brațele. Dacă sunteți un adult, va trebui să purtați bretele de la 12 la 20 de luni, în medie. Majoritatea copiilor și adolescenților vor trebui să poarte bretele timp de aproximativ 2 ani. Va trebui probabil să purtați un dispozitiv de fixare timp de câteva luni după îndepărtarea brațelor și dacă nu sunteți răbdători și ați determinat, atunci vă puteți renunța în timpul tratamentului. Asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru un angajament pe termen lung.
  • Adulții pot avea nevoie să poarte bretele mai lungi decât copiii mici și adolescenții. În plus, deoarece oasele faciale adulte au încetat să crească și sunt mult mai mineralizate, bretele nu pot corecta anumite condiții la adulți (cum ar fi apneea de somn) pe care o pot în copii.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 12
    3. Discutați cu prietenii care au bretele. Mai ales dacă sunteți un adult care nu a avut niciodată bretele înainte, auzind ceea ce este experiența de la cineva care a avut bretele vă poate ajuta să determinați dacă bretele sunt potrivite pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 13
    4. Decideți dacă vă puteți permite bretele. Bratele metalice standard costă, în general, între 5.000 $ la 6.000 de dolari. Mai multe bretele specializate, cum ar fi bretele clare ceramice sau "invizibili" (cum ar fi invizalign) sunt adesea mult mai scumpe.
  • Unele planuri de asigurări de sănătate din Statele Unite nu acoperă bretele. Verificați cu furnizorul dvs. de asigurări de sănătate despre acoperirea dentară și cheltuielile în afara buzunarului.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 14
    5. Discutați cu medicul dentist despre dinți. În timp ce stomatologii nu au formarea specializată pe care ortodontiștii o au, ele sunt un loc bun pentru a începe sfaturi despre dinții voștri. Un dentist poate fi capabil să vă ajute să decideți dacă ar trebui să vedeți un ortodont împotriva dinților și fălcilor.
  • Dentistul dvs. poate fi, de asemenea, capabil să vă facă trimitere la un ortodont fiabil în zona dvs. și el sau ea vă poate pregăti cazul înainte ca tratamentul să pornească dacă aveți nevoie de umpluturi, extracții sau fixați alte probleme dentare.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de brațe Pasul 15
    6. Adresați-vă medicului dentist despre furniruri. Dacă dinții dvs. nu sunt strâmbi sau suficient de aglomerați pentru a avea nevoie de bretele pentru realiniere, furnirurile ar putea fi o opțiune bună pentru dvs. Furnirurile sunt foi de porțelan subțiri care sunt lipite de fronturile dinților pentru a-și îmbunătăți aspectul estetic și oferă rezultate instantanee, făcându-ți dinții să pară drept și alb și să vă ofere un zâmbet perfect.
  • Partea 4 din 4:
    Obținerea sfaturilor profesionale
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 16
    1. Adresați-vă medicului dentist despre bretele. Dentul dvs. dentist poate lua raze X și poate efectua teste de mușcătură care vor ajuta să determine dacă trebuie să vezi un ortodont.
    • Dentistul dvs. poate, de asemenea, să spună dacă dinții dvs. sunt supraaglomerați sau doar puțin strânși.
  • Imagine intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 17
    2. Consultați un ortodont. Asociația Americană a Ortodontiștilor menține o bază de date online a ortodontiștilor certificați AAO, inclusiv o caracteristică de căutare pentru a găsi un ortodontist în zona dvs. De asemenea, puteți solicita medicul dentist obișnuit pentru o trimitere.
  • Imagine intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 18
    3. Să înțeleagă tipurile de bretele disponibile. Au dispărut zilele de căști îngrozitoare și "gura de metal."În funcție de bugetul dvs., nevoile dvs. dentare și preferințele dvs. estetice, puteți alege dintr-o varietate de bretele și aparatele ortodontice.
  • Bratele metalice standard sunt, de obicei, cea mai puțin costisitoare și cea mai eficientă opțiune. Cu toate acestea, unii oameni se pot simți conștienți de sine în legătură cu a avea bretele foarte vizibile.
  • Ștergeți bretele ceramice se potrivesc pe partea din față a dinților, la fel ca și bretele de metal, dar sunt mai puțin vizibile. Ele sunt puțin mai eficiente decât bretele metalice și sunt, de asemenea, mai predispuse la colorare și rupere. De asemenea, acestea costă, în general, mai mult decât bretele metalice.
  • Bretele invizibile sunt total diferite decât bretele tradiționale. Cel mai frecvent tip de bretele invizibile este invizalign. Invisalign Bretele sunt o serie de aligneri personalizați care sunt purtați pentru a schimba treptat dinții. Pentru că trebuie să obțineți mai multe seturi de aligneri făcute pentru a vă mișca treptat dinții, bretele de invizalign sunt cea mai scumpă opțiune și au indicații limitate, deoarece efectele nu pot fi comparate cu bretele obișnuite deoarece generează diferite tipuri de forțe. De asemenea, ei nu funcționează bine pentru problemele de mușcătură.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 19
    4. Adresați-vă ortodontul dvs. despre orice riscuri asociate cu brațele. Pentru aproape toată lumea, purtarea de bretele este o procedură sigură, dacă uneori inconfortabilă. Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu bretele, deci întrebați-vă profesionistul dentar pentru informații.
  • Pentru unii oameni, bretele pot provoca o pierdere de lungime în rădăcinile dinților. În timp ce acest lucru aproape niciodată nu prezintă probleme, poate, în unele cazuri, dinții instabili.
  • Dacă dinții dvs. au fost deteriorați anterior, cum ar fi o traumă fizică sau un accident, mișcarea dinților cauzată de bretele poate provoca decolorarea sau iritarea dinților în nervul dintelui.
  • Eșecul de a urmări instrucțiunile ortodontului dvs. poate provoca bretele dvs. să nu corecteze dinții în mod corespunzător. De asemenea, poate duce la pierderea corecției după ce brațele.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă aveți nevoie de bretele Pasul 20
    5. Consultați-vă cu ortodontul dvs. despre igiena orală adecvată. Dacă vă decideți să obțineți bretele, va trebui să aveți grijă de dinții dvs. pentru a preveni boala gingiilor, cariile dentare și decalcificarea.
  • Fiți conștienți că este mult mai dificil să curățați dinții în mod corespunzător atunci când purtați bretele, în special bretele ceramice metalice sau clare care sunt legate de dinți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Urmăriți videoclipurile YouTube. Aceasta este o modalitate excelentă de a înțelege mai mult procesul și veți începe să vă simțiți mai confortabil cu obținerea de bretele. Încercați să căutați "Braces Vlog" pe YouTube, pe măsură ce vorbesc prin tot.
  • Periați-vă dinții după fiecare masă (micul dejun, prânzul, cina) dacă aveți bretele și utilizați alte metode adjuvante, cum ar fi denigrarea sau utilizarea unui irigator oral.
  • În Anglia, dacă sunteți sub 18 ani și aveți într-adevăr nevoie de bretele sau problemele sunt prezente, ați putea obține bretele libere de NHS, iar întregul tratament va fi ajutat!
  • Bretele sunt scumpe, dar unele ortodontiști vă vor permite să plătiți în rate, mai degrabă decât oricând. Întrebați despre planurile de plată înainte de a obține bretele.
  • Avertizări

    Nu încercați niciodată să vă îndreptați propriile dinți acasă sau cu kituri achiziționate online. Încercând să vă îndreptați dinții, ar putea duce la deteriorarea dinților, a infecției și a pierderii dentare permanente.
  • Unele disconfort sunt foarte frecvente după ce a primit bretele. Cu toate acestea, dacă durerea este foarte intensă sau durează mai mult de o zi sau două după ce brațul dvs. a fost montat sau ajustat, contactați ortodontul dvs. pentru a vă asigura că nimic mai mare este greșit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar