Cum se calculează profitul

Când vine vorba de a conduce o afacere, profit este rege. Definită ca veniturile totale minus cheltuieli totale, Profitul este suma de bani o afacere "face" În timpul unei perioade contabile date. În general, cu atât mai mult profit pe care îl faceți, cu atât mai bine, deoarece profitul poate fi reinvestit în afacere sau reținut de proprietarii de afaceri. Fiind capabil să determine cu precizie profitul afacerii dvs. este o parte esențială a capacității de a-și judeca sănătatea financiară. De asemenea, vă poate ajuta să decideți cum să vă prețuiți bunurile și serviciile, cum să vă plătiți angajații și multe altele.

Pași

Calculator de profit

Calculator de profit

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 2:
Calcularea profitului unei afaceri
  1. Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 01
1. Începeți cu o valoare pentru venitul total al afacerii dvs. Pentru a găsi profitul afacerii dvs., veți dori să începeți prin adăugarea tuturor banilor pe care afacerea dvs. a făcut-o într-o perioadă stabilită de timp (de exemplu, trimestrul, an, luna etc.). Adăugați vânzările totale de bunuri sau servicii de către întreprinderea pentru perioada în cauză.Acest lucru poate fi din mai multe surse, inclusiv produsele vândute, serviciile prestate, plățile de membru sau, în cazul agențiilor guvernamentale, impozite, taxe, vânzările de drepturi de resurse și așa mai departe.
  • Rețineți că va trebui să scăpați orice sumă de numerar rambursată clienților pentru returnări sau litigii pentru a găsi o cifră exactă pentru venitul dvs. total.
  • Este mai ușor să înțelegeți procesul de calcul al profitului unei afaceri urmând un exemplu. Să spunem că deținem o afacere mică de publicare. În ultima lună, am vândut cărți de 20.000 de dolari pentru comercianții cu amănuntul în zonă. Cu toate acestea, am vândut, de asemenea, drepturile la una dintre proprietățile noastre intelectuale pentru 7.000 de dolari și am primit 3.000 de dolari de la comercianții cu amănuntul pentru materialele promoționale oficiale. Dacă acestea reprezintă toate sursele noastre de venit, putem spune că venitul nostru total este de 20.000 $ + $ 7,000 + 3.000 $ = 30.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 02
    2. Calculați cheltuielile totale ale afacerii dvs. pentru perioada contabilă. Cheltuielile unei afaceri pot fi foarte diverse în funcție de tipul de operațiuni care se angajează în afaceri. În termeni generali, cheltuielile totale ale afacerii reprezintă toți banii pe care afacerea cheltuiește în perioada contabilă analizată.Consultați secțiunea de mai jos pentru o defalcare detaliată a tipurilor de cheltuieli pe care o afacere le poate suporta așa cum funcționează.
  • În exemplul nostru, să spunem că afacerea noastră a cheltuit 13.000 de dolari pe parcursul lunii că a făcut 30.000 de dolari. În acest caz, vom folosi $ 13.000 ca valoare noastră pentru venitul total.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 03
    3. Scade cheltuielile totale din venitul total. Când ați găsit valori exacte pentru venitul și cheltuielile totale ale afacerii dvs., calculul profitului nu este dificil. Pur și simplu scădeți cheltuielile dvs. din venitul dvs. pentru a vă găsi profitul. Valoarea pe care o obțineți pentru profitul afacerii dvs. reprezintă suma de bani pe care a câștigat-o în perioada de timp pe care o concentrezi. Acești bani sunt proprietarii de afaceri "de a folosi așa cum vă place. Ei pot dori să investească banii în afaceri, să o folosească pentru a plăti un împrumut, plătește un dividend pentru investitori sau pur și simplu salvați-l.
  • În exemplul nostru, deoarece avem cifre precise, definitive pentru veniturile și cheltuielile noastre, calculul profitului afacerii noastre este destul de simplu. Scăderea cheltuielilor noastre din venitul nostru oferă $ 30,000 - 13.000 $ = $ 17,000 profit. Deoarece suntem proprietarii, putem folosi acești bani pentru a cumpăra o nouă presă de tipărire pentru compania noastră de publicare, sporind numărul de cărți pe care le putem imprima și ne-a câștigat mai mult profit pe termen lung.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 04
    4. Rețineți că o valoare negativă pentru profit este numită a "pierderea netă". Mai degrabă decât să spună că o afacere a transformat a "profit negativ", De obicei, spunem că o afacere are "rulați la o pierdere netă" sau a avut a "Pierderea netă de operare (NOL)". Dacă afacerea dvs. generează un profit negativ, aceasta înseamnă că, pentru perioada de timp pe care vă concentrați, afacerea dvs. a cheltuit mai mulți bani decât a făcut-o.Pentru aproape toate întreprinderile, acesta este ceva care trebuie evitat, deși, la începutul vieții unei afaceri, acest lucru este uneori inevitabil. În cazurile de NOL, o afacere ar putea să plătească cheltuielile sale de funcționare cu un împrumut sau să obțină un capital suplimentar de la investitori.
  • O pierdere netă nu înseamnă neapărat că o afacere este în strâmtori (deși acest lucru cu siguranță poate sa fi cazul). Nu este neobișnuit ca întreprinderile să ruleze la o pierdere în timp ce acestea suportă cheltuieli inițiale unice (birouri de cumpărare, stabilirea unui brand etc.) până când vor deveni profitabile. De exemplu, Amazon.com pierdut bani timp de nouă ani (1994 - 2003) înainte de a începe să profite de un profit.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 05
    5. Consultați declarația de venit pentru venituri și cheltuieli. Deoarece calculul real utilizat pentru a găsi profitul unei afaceri este destul de simplu, cea mai dificilă parte a procesului de găsire a profitului unei afaceri pentru o anumită perioadă contabilă este adesea găsirea unor informații exacte de venituri și cheltuieli. Din fericire, majoritatea întreprinderilor sunt obligați să dezvăluie documente contabile numite declarații de venit care enumeră în detaliu sursele companiei de venituri și cheltuieli. Declarațiile de venit conțin, de obicei, defalcări detaliate ale surselor de venit și cheltuieli ale unei companii, precum și a "Linia de jos" Valoarea pentru profitul total în perioada contabilă (așa-numitul deoarece se găsește de obicei în partea de jos a situației de venit). Folosind informațiile din contul de profit și este posibilă calcularea profitului total al afacerii cu acuratețea.
  • În secțiunea următoare, vom explora o defalcare pas cu pas a surselor de venit și cheltuieli ale unei afaceri, la fel ca o declarație efectivă a veniturilor.
  • Partea 2 din 2:
    Ruperea veniturilor și cheltuielilor
    1. Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 06
    1. Începeți cu valoarea vânzărilor nete ale afacerii dvs. În timp ce profitul unei companii este de obicei definită ca veniturile sale minus cheltuielile sale, aceste două cantități sunt de obicei calculate din mai multe surse de venituri și cheltuieli în sine. Astfel, dacă porniți de la zero la calcularea profitului unei afaceri, este posibil să trebuiască să lucrați cu mai multe valori pentru surse de venit și cheltuieli, mai degrabă decât valori unice pentru fiecare. În această secțiune, vom desființa veniturile și cheltuielile unei afaceri pentru a calcula profitul în mod fragmentar. Începeți cu vânzările dvs. nete - suma de bani generată de afacerea de la vânzarea bunurilor și serviciilor, minus returnări, reduceri și indemnizații pentru mărfurile lipsă sau deteriorate.
    • Pentru a ilustra procesul de rupere a veniturilor și cheltuielilor de afaceri, să lucrăm printr-o problemă de exemplu în această secțiune. Să presupunem că deținem o companie mică care face adidași de vârf. În acest trimestru, să spunem că am vândut adidași în valoare de 350.000 de dolari. Cu toate acestea, din cauza unui rechemare, am trebuit să plătim 10.000 de dolari în rambursare. De asemenea, am avut de topul de 2.000 de dolari pentru returnările și reduceri independente. În acest caz, vânzările noastre nete sunt de 350.000 $ - $ 10.000 - 2.000 $ = $ 338,000.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 07
    2. Scade costul bunurilor vândute (COG) pentru a obține venituri brute. Întreprinderile trebuie să cheltuiască bani pentru a face bani. Produsele trebuie să fie asamblate din materii prime și, deoarece nici materiile prime, nici forța de muncă necesară pentru a le asambla nu sunt libere, aceasta înseamnă că costă banii întreprinderilor pentru a face produsele pe care le vând. Acest cost este numit costul bunurilor vândute sau cogs. Cogs include costurile materiale și forței de muncă legate direct de crearea produsului vândut, dar nu cheltuieli indirecte cum ar fi distribuția, transportul maritim și forța de vânzări. Scăderea cogsurilor din vânzările nete oferă o valoare numită venituri brute.
  • În exemplul companiei noastre, compania noastră trebuie să cumpere țesături și cauciuc pentru a-și face adidașii și trebuie, de asemenea, să plătească lucrătorilor din fabrică pentru a asambla materiile prime în produsele uzate. Dacă spunem că am cheltuit 30.000 de dolari pe țesături și cauciuc și am plătit lucrătorilor din fabrică 35.000 de dolari în acest trimestru, venitul brut al afacerii noastre este de 338.000 de dolari - 30.000 $ - 35.000 $ 273.000 de dolari.
  • Rețineți că, în situațiile în care afacerea în cauză nu vinde produse fizice (cum ar fi, de exemplu, în cazul în care afacerea este o firmă de consultanță), se utilizează o valoare similară acogs numită Costul veniturilor. Costul veniturilor include cheltuielile direct legate de afacerea dvs., făcând vânzările sale, cum ar fi costurile directe ale forței de muncă și comisiile de vânzări, dar exclude cheltuielile indirecte precum salariile angajaților, chirie, utilități și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 08
    3. Scade toate cheltuielile de funcționare. Companiile nu trebuie doar să cheltuiască bani pentru a-și vinde produsele și / sau serviciile către consumatori. Ei trebuie, de asemenea, să-și plătească angajații, eforturile de marketing ale fondurilor și să păstreze luminile la birourile lor. Aceste cheltuieli sunt numite în mod colectiv cheltuielile de exploatare și sunt definite ca cheltuieli necesare pentru menținerea businessningului care nu sunt direct legate de fabricarea sau implementarea produselor sau serviciilor vândute.
  • Pentru exemplul companiei noastre, să spunem că am plătit angajații noștri non-fabrici (forța de vânzări, manageri etc.) 120.000 de dolari colectiv. Am plătit, de asemenea, 10.000 de dolari în chirie și utilități și am cheltuit anunțuri de 5.000 de dolari în revistele comerciale. Dacă acestea sunt toate cheltuielile noastre de funcționare, am scădea 273.000 de dolari - $ 120.000 - $ 10.000 - 5.000 $ = 138.000 de dolari.
  • Imagine intitulată calcula profitul Pasul 09
    4. Scăderea cheltuielilor de depreciere / amortizare. Odată ce ați scăzut cheltuielile de exploatare ale afacerii dvs., veți dori să scăpați cheltuielile din cauza deprecierii și amortizării. Deprecierea și amortizarea sunt cheltuieli legate (dar nu identice). Deprecierea reprezintă pierderea în valoare de tangibil Active cum ar fi echipamentele și instrumentele din cauza uzurii și ruperii de la funcționarea normală asupra duratei de viață a activului, în timp ce amortizarea reprezintă pierderea valorii Intangibil active cum ar fi brevetele și drepturile de autor asupra vieții activului. Scăderea acestor cheltuieli din totalul dvs. de funcționare după scăderea cheltuielilor de exploatare vă oferă venitul operațional al afacerii dvs.
  • În exemplul companiei noastre, să spunem că mașinile folosite pentru fabricarea adidaților costă 100.000 de dolari și are o durată de viață de 10 ani. Presupunând deprecierea liniară, mașinile se depreciază cu 10.000 de dolari pe an, sau $ 2.500 pe trimestru. Dacă aceasta este singura noastră cheltuială de amortizare / amortizare, putem scădea 138.000 $ - 2.500 $ pentru a obține venitul nostru de exploatare, $ 135,500.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 10
    5. Să scadă alte cheltuieli. În continuare, veți dori să țineți cont de orice cheltuieli extraordinare care nu pot fi atribuite operațiunilor normale de afaceri. Acestea pot include cheltuieli datorate dobânzilor la împrumut, plata datoriilor, cumpărarea de noi active și multe altele. Acestea pot varia de la o perioadă contabilă la următorul, mai ales dacă se schimbă strategia de afaceri a companiei.
  • Să presupunem că compania noastră de pază plătește încă împrumutul inițial pe care l-am folosit pentru a începe afacerea. În ultimul trimestru, am plătit 10.000 de dolari pentru împrumutul nostru. Am cumpărat, de asemenea, o nouă mașină de fabricare a pantofilor pentru 20.000 de dolari. Dacă acestea reprezintă toate cheltuielile noastre extraordinare pentru trimestru, putem scăpa de 135.500 $ - $ 10,000 - $ 20,000 = $ 105.500.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 11
    6. Adăugați orice venituri unice. În plus față de cheltuielile extraordinare, o afacere poate avea, de asemenea, surse de venituri unice. Acestea pot include oferte de afaceri cu alte companii, vânzarea de imobilizări corporale, precum și vânzarea de imobilizări necorporale precum drepturile de autor și mărcile comerciale.
  • Să spunem că, în ultimul trimestru, am vândut o mașină veche de încălțăminte pentru 5000 de dolari și am licențiat logo-ul nostru pentru a fi utilizat în anunțurile unei alte companii pentru 10.000 de dolari. În acest caz, am adăuga veniturile noastre unice la un total de funcționare: 105.500 $ + $ 5.000 + $ 10.000 = $ 120.500.
  • Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 12
    7. Scade taxele pentru a vă găsi venitul net. În cele din urmă, când toate celelalte venituri și cheltuieli au fost luate în considerare, ultima cheltuială care este de obicei scăzută din veniturile unei afaceri pe o declarație de profit și de venit sunt impozitele sale. Rețineți că impozitele pot fi percepute pentru o afacere de mai mult de o entitate guvernamentală (de exemplu, o afacere poate fi nevoie să plătească atât taxe de stat, cât și impozite federale). În plus, ratele de impozitare se pot schimba pe baza locului în care compania are afaceri și cât de mult face în profituri. Odată ce ați scăzut cheltuielile din cauza impozitelor, valoarea pe care ați lăsat-o este venitul net al afacerii dvs., care poate fi cheltuit ca proprietari, vă rog.
  • În exemplul nostru, să spunem că, pe baza nivelului de venit al afacerii noastre, suntem impozitați 30.000 de dolari. Scăderea de 120.500 $ - 30.000 $ =$ 90,500. Aceasta reprezintă venitul net al afacerii noastre, ceea ce înseamnă că am profitat 90.500 de dolari pentru trimestru. Nu-i rău!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rețineți că vă puteți determina marja de profit netă prin calcularea procentului de preț de vânzare care, în cele din urmă, devine profit. Cu alte cuvinte, împărțiți profitul operațional prin venitul net și convertiți această cifră la un procent. De exemplu, dacă vânzările nete sunt de 1.000 de dolari, Cogs este de 300 de dolari, iar cheltuielile de funcționare totale sunt de 200 USD, marja de profit 1.000 - 500 = $ 500- $ 500 / $ 1.000 = .5 = 50%.
  • Asigurați-vă că luați în considerare toate cheltuielile de exploatare. Publicitatea, cărțile de vizită și apelurile pe distanțe lungi nu pot costa prea mult, dar aceste cheltuieli se adaugă rapid.
  • Avertizări

    Dacă executați o afacere mică din casa dvs., aveți grijă să vă separați cheltuielile de uz casnic de la cheltuielile de afaceri. Numai o parte din utilitățile dvs., facturile de servicii de internet și de telefonie ar trebui să fie considerate cheltuieli de afaceri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar