Cum se calculează costul alimentelor

Rularea unui restaurant, servicii de catering sau școala culinară poate fi o întreprindere costisitoare și complexă. Pentru a vă asigura că afacerea dvs. rămâne linia de plutire, trebuie să faceți calcule regulate și corecte ale costurilor dvs. de alimente. Există trei calcule principale de care aveți nevoie pentru a rămâne în partea de sus a costului alimentar admisibil (care vă informează cât de mult vă puteți permite să cheltuiți) - costul potențial al alimentelor (care vă informează cât de mult costă meniul dvs.) - și alimentele dvs. reale Cost (care vă spune cât de mult vă comandați pentru afacerea dvs.). Comparând aceste trei cifre vă va ajuta să faceți ajustările și opțiunile care asigură succesul pe termen lung al afacerii dvs.

Calculul de slideshow de cost alimentar

Pași

Exemple de calculatoare

Calculatorul real al costului alimentelor

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Calculator potențial de cost alimentar

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Calculatorul maxim al costului alimentelor

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Calculul costului alimentar maxim admisibil
  1. Imaginea intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 1
1. Înțelegeți de ce aveți nevoie de acest calcul. Maximul vă spune ce procent din bugetul de funcționare al afacerii dvs. poate fi alocat costului alimentar pentru operațiunea de a transforma în continuare un profit. Fără a cunoaște acest număr, nu veți putea spune dacă costul real al alimentelor (calculat într-o secțiune ulterioară) este țintă pentru a produce marja dvs. de profit dorită.
  • Imagine intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 2
    2. Începeți prin calcularea bugetului de funcționare. Bugetul de funcționare al companiei dvs. este suma cheltuielilor dvs. curente și proiectate și profitul dvs. proiectat. Pentru a calcula bugetul de funcționare de la lună la lună, trebuie să țineți cont de următoarele sume:
  • Profitul țintă
  • Muncă orală (servere, mașini de spălat vase etc.)
  • Muncă salariată (manageri, proprietari, bucătar-șef etc.)
  • Utilități (gaz, electrice, apă, wifi, etc.)
  • Costuri fixe (chirie, plăți ipotecare, asigurare etc.)
  • Taxe și licențe (taxe, licență de lichior, licență de afaceri, autorizații de manipulare a alimentelor etc.)
  • Consumabile (consumabile de curățare, consumabile de gătit nealimentare, plăci, ambalaje de transport)
  • Marketing
  • întreținere
  • Imagine intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 3
    3. Determinați câți bani vă puteți permite să cheltuiți în fiecare lună. Deschiderea unei afaceri mici este un risc mare, chiar și pentru restaurante cu experiență. Pentru a oferi restaurantului sau companiei de catering o șansă de luptă, trebuie să fiți dispuși să investiți în ea - dar trebuie să vă protejați propriile interese pentru a vă asigura că nu vă falimentați. Profitați de împrumuturile și granturile mici ale întreprinderilor mici, atât de la băncile private, cât și din programele federale. Luați în considerare luarea unui partener de afaceri pentru a vă mări investiția - un partener ar putea să lucreze activ în afacerea dvs. sau pur și simplu să investiți fonduri și să colecteze profituri.
  • Evaluați-vă finanțele personale: Creați un buget lunar de uz casnic, inclusiv chirie / ipotecă, vehicule, alimente, asigurare personală și toate celelalte considerente personale. Nu vă sacrificați stabilitatea personală de dragul afacerii dvs.
  • Examinați opțiunile de rambursare a împrumuturilor dvs. Dincolo de gradul de conștientizare de bază cu privire la ratele dobânzilor dvs., ar trebui, de asemenea, să știți dacă intenționați să efectuați plăți minime sau să începeți să plătiți împrumutul cât mai curând posibil. Cât de mult din veniturile dvs. personale și veniturile din afaceri vor fi redirecționate către rambursarea împrumuturilor? Cât de mult este lăsat peste?
  • După luarea în considerare a finanțelor personale și a împrumutului, determinați cât de mulți bani pot fi investiți lunar în afacere.
  • Comparați această sumă la bugetul dvs. de funcționare. Dacă nu vă puteți permite să o întâlniți, trebuie să vă ajustați bugetul de funcționare în loc să vă întindeți finanțele.
  • Luați în considerare atragerea ajutorului contabilului sau bancherului pentru a vă ajuta să vă dați seama cât de departe vă puteți întinde în siguranță finanțele.
  • Imagine intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 4
    4. Calculați un procent bugetar pentru fiecare dintre aceste costuri. Odată ce ați dat seama cât de mult puteți petrece în fiecare lună, aflați ce procent din bugetul dvs. lunar este alocat fiecărei costuri lunare calculate la pasul 2.
  • De exemplu, spuneți că vă puteți permite să cheltuiți 70.000 de dolari pe lună pe restaurantul dvs.
  • Tu și managerul dvs. fiecare remiză salarii salariați de 3.500 de dolari pe lună. Bazele combinate și salariale costă 7.000 de dolari pe lună sau 10% din bugetul dvs.
  • Imagine intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 5
    5. Aflați costul maxim de alimente permanent pe lună. Odată ce aveți un procent pentru fiecare dintre aceste sume, adăugați aceste sume în sus. Orice procent este lăsat în bugetul dvs. este suma maximă pe care o puteți cheltui pentru alimente pentru a vă atinge valoarea profitului țintă.
  • Salariile (10%) + salariile pe oră (17%) + consumabile (5%) + Utilități (6%) + Marketing (4%) + Taxe și licențe (3%) + Întreținere (4%) + Costuri fixe (21% ) + Profitul țintă (5%) = 75%
  • În acest exemplu, 75% din bugetul dvs. maxim este dedicat tuturor lucrurilor, dar costului alimentelor.
  • Pentru a calcula costul maxim alimentar admisibil, scădește această sumă de la 100%.
  • 100% - 75% = 25%
  • Dacă bugetul dvs. lunar este de 70.000 de dolari, vă puteți permite să cheltuiți până la 70.000 $ x 0.25 = 17.500 dolari pe costul alimentelor pentru a ajunge la profitul de 5% (70.000 $ x 0.05 = 3.500 $) în fiecare lună.
  • Partea 2 din 3:
    Calculul costului real al alimentelor
    1. Imaginea intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 6
    1. Alegeți o dată care va începe fiecare perioadă de evaluare săptămânală pentru dvs. Așa cum plătiți chirie, utilități etc. La aceeași dată în fiecare lună, trebuie să calculați costul alimentar pe baza unei perioade regulate de timp. Ar trebui să analizați inventarul dvs. în același timp în fiecare săptămână - poate în fiecare duminică, fie înainte, fie după deschiderea bucătăriei.
    • Întotdeauna luați inventar în afara orelor de program, astfel încât nici o mâncare nu este livrată sau gătită.
  • Imagine intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 7
    2. Determinați-vă "Inventarul de deschidere."În ziua care începe" săptămâna fiscală "- duminică, în cazul nostru - faceți o inspecție amănunțită a tuturor produselor alimentare din bucătăria dvs. Este important ca să fiți cât mai exact posibil, așa că uitați-vă la încasările dvs. pentru a vedea cât de mult ați plătit pentru fiecare element alimentar. De exemplu, ați fi plătit 48 dolari pentru 35 lbs. de ulei de prăjire, din care 5 lbs. sunt lăsate la începutul săptămânii fiscale. Calculați exact cât de mult 5 lbs. de petrol este în valoare de deschiderea perioadei dvs. de inventar: (48 ÷ 35 lbs.) = (X ÷ 5 lbs.) Când rezolvați pentru x, vedeți că aveți aproximativ 6 USD.86 în valoare de ulei de prăjire la începutul săptămânii fiscale. Repetați această procedură de calcul pentru fiecare element alimentar pe care îl aveți.
  • Adăugați toate sumele pentru a determina inventarul dvs. de deschidere - suma dolarului pentru alimentele din bucătăria dvs. la începutul săptămânii fiscale.
  • Imaginea intitulată calculează costul alimentelor Pasul 8
    3. Urmăriți achizițiile. Pe parcursul săptămânii, veți comanda mai multe consumabile alimentare, după cum este necesar, pe baza celor mai bune rezultate din meniul dvs. Păstrați toate încasările de cumpărare organizate în biroul dvs., astfel încât știți exact cât ați cheltuit în timpul achizițiilor alimentare în timpul zilei.
  • Imaginea intitulată calculează costul alimentelor Pasul 9
    4. Luați din nou inventarul la începutul următoarei săptămâni fiscale. Repetați procesul prezentat în pasul 2. Acest lucru vă va oferi un număr care servește două funcții: Este inventarul de deschidere pentru săptămâna viitoare și "inventarul de sfârșit" pentru săptămâna curentă. Acum știi cât de multă mâncare ați început săptămâna, cât de mult ați cumpărat și cât de mult ați terminat.
  • Imagine intitulată calculează costul alimentelor Pasul 10
    5. Aflați cât de mult ați făcut în vânzările alimentare în timpul săptămânii. La sfârșitul fiecărei schimbări, managerul de restaurante ar trebui să calculeze vânzările totale. Uită-te la rapoartele dvs. de vânzări pentru fiecare zi a săptămânii și le adăugați pentru a calcula vânzările de produse alimentare săptămânale.
  • Imaginea intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 11
    6. Calculați costul real al alimentelor pentru săptămâna. În partea 1 a acestui articol, ați calculat costul alimentar maxim admisibil ca procent din bugetul dvs. total. Acum, trebuie să calculați ce procent din bugetul dvs. este de fapt fiind cheltuite pe mâncare. Când comparați cele două procente unul altuia, puteți vedea dacă cheltuiți prea mulți bani pe alimente pentru a vă menține afacerea.
  • Pentru a calcula costul real al alimentelor, completați următoarea ecuație: costul alimentelor% = (Incepând de inventar + Achiziții - inventarul final) ÷ ​​vânzările alimentare.
  • Pentru exemplul nostru, să spunem Inceput Inventory = $ 10.000- Achiziții = Inventarul de 2.000 $ - $ 10,500 - Vânzări de alimente = 5.000 $
  • (10.000 + 2.000 - 10.500) ÷ 5.000 = 0.30 = 30%
  • Imagine intitulată Calculați costul alimentelor Pasul 12
    7. Comparați costurile maxime admisibile și reale. În exemplu, există o distribuție maximă admisă de alimente de 25% și un cost real al alimentelor de 30%. Acest lucru indică faptul că persoana cheltuiește prea mulți bani pe costul alimentelor pentru a ajunge la un profit țintă de 5%.
  • Ajustați achiziționarea în fiecare săptămână pentru a vă menține inventarul în verificare. Doriți să vă reduceți costul real al alimentelor la un procent la sau sub costul maxim de alimente admisibile.
  • Rețineți că acest calcul poate merge prost dacă ați numărat elemente incorect în timpul inventarului, unitățile numărate și de intrare în mod diferit decât prețurile de inventar (cum ar fi numărarea a 10 cutii de roșii, dar fiind taxate de cazul respectivului element), lipsesc Factura pentru un produs pe care l-ați numărat în inventar sau având o factură procesată pentru un produs pe care nu îl aveți (cum ar fi un element returnat).
  • Partea 3 din 3:
    Calculul costului potențial alimentar
    1. Imagine intitulată calculează costul alimentelor Pasul 13
    1. Calculați costul total. Pentru fiecare element din meniul dvs., aflați cât de mult vă costă pentru a face felul de mâncare. De exemplu, defalcarea pentru un cheeseburger ar putea fi după cum urmează: $ 0.21 pentru Bun- $ 0.06 pentru 1 oz. maioneză- $ 0.06 pentru 1 ceapa felie- $ 0.14 pentru 2 felii de tomate- $ 0.80 pentru 8 oz. Burger Meat- $ 0.02 pentru ¼ oz. Ketchup și muștar - $ 0.04 pentru 4 felii de preluare- $ 0.06 pentru 1 oz. salate- $ 0.18 pentru 2 felii Brânză americană - și $ 0.23 pentru o parte a cartoinicilor francezi. Costul alimentelor dvs. pentru cheeseburger din meniu este de $ 1.83.
    • Înmulțiți costul alimentelor pentru fiecare element de câte porțiuni ale acelui element sunt vândute în fiecare săptămână.
    • Adăugați toate aceste sume împreună pentru a găsi costul dvs. total. Pentru exemplul nostru, să spunem că aveți un cost total de 3.000 de dolari. Sunt câți bani cheltuiți pentru a face mâncarea care a ieșit din bucătăria dvs. în această săptămână.
    • Asigurați-vă că toate elementele dvs. sunt controlate cu atenție porțiunea. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că fiecare bucătar servește aceeași masă la același cost.
  • Imagine intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 14
    2. Aflați vânzările dvs. totale. Acum că ați calculat cât de mulți bani ați cheltuit pentru a vă hrăni clienții, trebuie să vă dați seama cât de mulți bani ați făcut din fiecare element din proces. Pentru fiecare element de meniu, înmulțiți prețul de vânzare cu câte porțiuni din acești articole au fost vândute într-o săptămână. Adăugați sumele de vânzare pentru fiecare element din meniul dvs. împreună pentru a calcula vânzările totale.
  • În exemplul nostru, să spunem că ați luat 8 000 de dolari în vânzări totale pentru săptămână.
  • Imagine intitulată Part3step3Version2
    3. Aflați costul potențial alimentar. Pentru a calcula costul potențial alimentar, multiplicați costul total cu 100, apoi împărțiți acest număr prin vânzările dvs. totale. În exemplul nostru, vom finaliza următoarea ecuație: (3.000 x 100 $) ÷ 8.000 $ = 37.5. Costul nostru potențial alimentar este de 37.5% din bugetul nostru.
  • Imaginea intitulată Calculează costul alimentelor Pasul 16
    4. Analizați costul potențial alimentar. Acum știți câți bani puteți dezactiva elementele de meniu într-o anumită săptămână. Comparați acest lucru împotriva costului alimentar maxim admisibil pentru a afla dacă prețurile meniului dvs. au nevoie de ajustare. În cazul nostru, costul alimentar maxim admisibil din partea 1 este de 25%, iar costul nostru potențial alimentar este de 37.5% avem o mare problemă! Trebuie să ne aducem vânzările totale, astfel încât potențialul procent al costului alimentelor să fie în jos, ajungând la cifra de 25% pe care o intenționăm. Facem asta prin ridicarea prețurilor în meniul nostru.
  • S-ar putea să măriți fiecare element din meniul dvs. în preț cu o cantitate mică - poate 25 de cenți dacă elementele dvs. sunt destul de ieftine, poate $ 2-3 dacă acestea costă un pic mai mult.
  • Uită-te la cifrele dvs. de vânzări pentru a vedea care elementele de meniu sunt cele mai populare cu clientele dvs. Puteți ridica prețul pe elementele populare un pic mai mult decât articolele dvs. mai puțin populare - oamenii vor fi probabil dispuși să plătească pentru el.
  • Luați în considerare scăparea de mâncăruri care nu vând foarte bine. Ei nu au prea multe potențiali. Reevaluați continuu meniul pentru a vă asigura că mutați întregul produs din inventarul dvs.
  • sfaturi

    Puteți avea o activitate de vânzare și cumpărare la aceleași date.
  • Costul cel mai recent pe care l-ați plătit pentru fiecare articol va fi prețul dvs. de inventar.
  • Nu trebuie să aveți nicio livrare în timpul inventarului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar