Cum se face o analiză a profitului volumului costurilor

Analiza cost-volum-profit este un instrument important din cauza contabilității de cost pentru a ajuta managerii să decidă câte unități de vânzare, răspund la întrebări despre amestecul de produse, se stabilesc obiective de profit în mod rezonabil - toate în conformitate cu un comportament de cost al produsului dat, având în vedere anumite ipoteze. Analiza de breakeven este prima dintre instrumentele din caseta de instrumente și următoarea marjă de contribuție. Aflați despre analiza profitului pe volum de costuri în următorii pași.Rețineți că, uneori, diagramele de breua sunt prezentate ca în partea de sus, cu costuri variabile stratificate la un nivel fix de costuri fixe, în timp ce costurile fixe uneori sunt prezentate ca un cost variabilă la nivel de performanță - punctul de rasă rezultat este același, oricum. Rețineți, de asemenea, că o linie verticală trasă de la un punct de intersecție a veniturilor din vânzări va determina profitul / pierderea totală, prin scăderea în cazul în care linia de cheltuieli fixe și variabile variabile traversează linia verticală la o înclinare. Cu alte cuvinte, lungimea segmentului de linie verticală între veniturile din vânzări și costurile totale fixe și variabile este egală cu un profit sau pierdere total.

Pași

Partea 1 din 2:
Tutorialul
  1. Imagine intitulată Breakeven Point Grafic 1
Imagine intitulată Breakeven Point Grafic 2
1. Prognoza prețurilor. Acesta este un loc de muncă dificil, deoarece prețul produsului trebuie să fie cunoscut. Deși poate depinde cu siguranță o mare măsură de costuri, anumiți alți factori vin în joc. Printre acestea sunt:
  • Politicile de stabilire a prețurilor pe curba cererii și alte considerente, cum ar fi creșterea afacerii într-un anumit ritm.
  • Studii de cercetare de piață
  • Volumul de vânzări din trecut
  • Condiții economice și industriale generale
  • Relația vânzărilor la indicatori economici, cum ar fi GNP, venitul personal, ocuparea forței de muncă, prețurile și producția industrială
  • Publicitate și alte bugete promoționale
  • Calitatea forței de vânzări
  • Competiție
  • Variații sezoniere
  • Capacitatea de producțieImagine denumită Analiza profitului volumului costului Pasul 2
  • Tendințe de vânzări pe termen lung pentru diverse produse, eu.E. unde este în ciclul de viață al produsului.
  • Alocări de cercetare și dezvoltare în ultimele îmbunătățiri din trecut - produse.
  • Imagine intitulată Analiza profitului volumului costului Pasul 3
    2. Să înțeleagă că costurile fixe, cum ar fi chiria, deprecierea, utilitățile și alte costuri care sunt suportate indiferent dacă produsele sunt vândute sau nu (cu excepția cazului în care deprecierea este pe bază de unități-de-producție) trebuie să fie determinată. Produsele nu pot fi vândute cu costuri datorate reglementărilor și legislației antitrust. Unele costuri au o bază componentă cu variabilă fixă, care este bine să aloce între atâta timp cât este tratată pe o bază consistentă între perioadele de planificare.
  • Imagine intitulată Analiza profitului volumului costului Pasul 4
    3. Determină costurile variabile și costurile care cresc scăderea cu creșteri și scăderi ale producției. De exemplu, un producător de îmbrăcăminte de schi va avea Velcro care fluctuează cu jachete și pantaloni de încălzire vândute, precum și schimbări sezoniere în producție și umple etc., precum și un amestec de culoare care trebuie luat în considerare (ceea ce poate fi necesar să răspundă rapid la schimbările de gusturi de consum).
  • Imagine intitulată Analiza profitului volumului costului Pasul 5
    4. Calculați marja de contribuție a unității de produs, cât de mult din prețul de vânzare a unităților rămâne la costurile fixe totale după ce costurile variabile unice sunt deduse din prețul de vânzare a unității. De exemplu, prețul unitar al apparelului de schi pentru o jachetă ar putea fi de 150 USD, iar cheltuielile variabile de unitate de 75 USD sau 50% din preț. Costurile variabile ale unității includ forța de muncă directă, producția de mașini, cum ar fi tăierea și coaserea a 4 dimensiuni de bază pentru 2 sexe, apoi adulți și copii, ulei pentru mașini și reparații la el ca fiind bugete și sunt standard, etc. munca indirectă standard, cum ar fi consultanță de culoare etc. Marja de contribuție a acestei jachete este de 75 de ori numărul de jachete proiectate să fie vândute, să spunem 7812.5 (există câteva echipamente pentru sugari de dimensiuni de dimensiune făcute pentru comandă specială). Deci, de 585.937 dolari.5 în marja totală de contribuție față de costurile fixe din această jachetă. Multiplicat cu 16 distribuitori de 8 dimensiuni de jacheta si 8 dimensiuni de pantaloni de 4 culori fiecare dimensiune, aceasta este 16 * (32 + 32) * $ 585,937.5 = 600.000.000 $.00. Planificăm să creștem marketingul nostru de distribuție a vânzărilor la 32 și să ne dubleze vânzările în cazul în care vânzările se decolează la începutul sezonului.
  • Imagine intitulată Analiza profitului volumului costului Pasul 6
    5. Calculați punctul de rupere. Punctul de rupere este egal cu volumul vânzărilor pe care le ia pentru a acoperi toate costurile și se calculează prin împărțirea costurilor fixe ale companiei prin marja de contribuție a unității (mixtă, dar aici simplificată în mod grosolan pentru a fi același preț de vânzare și costuri variabile pentru pantaloni și jachete , singurele două produse). De exemplu, să presupunem că costurile fixe pentru acest producător de îmbrăcăminte sunt de 300 de milioane de dolari. $ 300/50% = 600 milioane dolari punct de breakeven.
  • Imagine intitulată Analiza profitului volumului costului Pasul 7
    6. Estimați profitul sau pierderea bugetată. Aici, după cum sa menționat, contribuția la costurile fixe bazate pe o proiecție rezonabilă de vânzări de vânzare 7812.5 unități ale fiecărei din cele 8 jachete și 8 pantaloni de 4 culori fiecare la 16 distribuitori pentru $ 150 / prețul de vânzare pe unitate va totaliza 1.200.000.000 și că punctul nostru de breua este de 600.000.000 de dolari. Prin urmare, veți anticipa un profit de $ 0 pe vânzări de 150 $ * 7812.5 * 1024 = 1.200.000 $.00, care este o ROS (randament la vânzări) de 0% și o rentabilitate a costurilor fixe de 0/300m = 0% - astfel încât să puteți face destul de mult cu schimbări sezoniere la fiecare doi ani și să stați drept cu mișcarea rapidă Piața de modă de schi, în care există aproape întotdeauna un rol pentru pantalonii de încălzire de înaltă calitate și clientul jachetei și doar sparge chiar și.
  • Imagine intitulată Analiza profitului volumului costului Pasul 8
    7. Înțelegeți că fiecare vânzare făcută după marcajul de 1.2000000 000 USD este un profit pur. Dacă creștem eforturile noastre de marketing la 32 de puncte de distribuție cu vânzări de 2.400.000.000 de dolari, vom face un profit de 600.000.000 de dolari - suficient pentru a achiziționa o nouă fabrică sau mai degrabă, set de costuri fixe. ROS ar fi apoi de 600 milioane de dolari / $ 2,400m sau 25%, iar întoarcerea la costurile fixe ar fi de 600m / 300m sau 200%.
  • Imagine intitulată Breakeven Point Grafic 1B
    8. Citind diagrama aici, deoarece $ sunt cartografiate vertical de-a lungul axei Y și unitățile rulează de-a lungul axei X orizontal în partea de jos, la 3.6 milioane (m) unități, citind până la linia de vânzări există 3 USD.6m în dolari de vânzări. Linia totală de cheltuieli fixe și variabile a fost traversată la 2 USD.4m (constând în 600.000 de dolari în cheltuieli fixe și $ 1.8m de cheltuieli variabile). Deci, prin scăderea cheltuielilor totale fixe și variabile de 2 USD.4M formează veniturile totale de vânzări de 3 $.6m, cineva învață că prognoza profitului este egală cu diferența de 1 USD.2M. La $ 0 de vânzări, cheltuielile fixe de 600.000 de dolari trebuie să fie plătite și care ar fi, de asemenea, valoarea pierderii suportate.
  • Partea 2 din 2:
    Orientare utilă
    1. Folosiți articolele helperului atunci când continuați prin acest tutorial:
    • A se vedea articolul Cum se creează o cale de particulă spinică spinică sau o formă sferică pentru o listă de articole legate de arta Excel, geometrică și / sau trigonometrică, graficul / diagrama și formularea algebrică.
    • Pentru mai multe diagrame și grafice de artă, este posibil să doriți să faceți clic pe Categorie: Imagini Microsoft Excel, Categorie: Matematică, Categorie: foi de calcul sau Categorie: Grafică Pentru a vizualiza multe foi de lucru și diagrame în care trigonometria, geometria și calculul au fost transformate în artă sau pur și simplu faceți clic pe categorie așa cum apare în partea dreaptă albă dreapta a acestei pagini sau în partea stângă jos a paginii.

    sfaturi

    Avertizări

    Următoarele ipoteze de obicei stau la baza unei analize de breakeven date:
    • 1. Comportamentul costurilor și veniturilor a fost determinat în mod fiabil și este izolat în întreaga gamă relevantă.
    • 2. Toate costurile pot fi rezolvate în elemente fixe și variabile.
    • 3. Costurile fixe rămân constante în intervalul de volum pe graficul de breakeven.
    • 4. Costurile variabile fluctuează proporțional cu volumul.
    • 5. Prețurile de vânzare trebuie să fie neschimbate.
    • 6. Prețurile factorilor de cost trebuie să fie neschimbate.
    • 7. Eficiența și productivitatea trebuie să fie neschimbate.
    • 8. Analiza acoperă fie un singur produs, fie presupune că un amestec de vânzări dat va fi menținut ca schimbări de volum. Mixul de vânzări poate fi definit ca o combinație relativă de cantități de o varietate de produse de companie care compun vânzări totale. În cazul în care se pot realiza modificările mixului, pot fi atinse obiective globale de vânzări, dar efectele asupra profiturilor depind de faptul că mărfurile cu marjă redusă sau de marjă de mare predomină în amestecul de vânzări.
    • 9. Veniturile și costurile sunt comparate cu o bază de activitate comună (de exemplu, valoarea vânzărilor produsă sau unitățile produse).
    • 10. Poate că cea mai de bază presupunere a tuturor este că volumul este singurul factor relevant care afectează costul. Desigur, alți factori afectează, de asemenea, costurile și vânzările. Analiza obișnuită a profit-volum-profit este o simplificare brută de suprasolicitare atunci când acești factori sunt ignorați nejustificat.
    • 11. Modificările la nivelurile de început și de încetare a nivelului de inventar sunt nesemnificative în valoare."(1)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar