Cum se calculează pib-ul

PIB-ul reprezintă produsul intern brut și este o măsurătoare a tuturor bunurilor și serviciilor o națiune care produce într-un an. PIB-ul este adesea folosit în economie pentru a compara producția economică a țărilor. Economiștii calculează PIB utilizând două metode principale: abordarea cheltuielilor, care măsoară cheltuielile totale și abordarea veniturilor, care măsoară veniturile totale. Site-ul CIA World FactBook oferă toate datele necesare pentru calcularea PIB-ului fiecărei națiuni din lume.

Pași

Ajutați la calcularea PIB-ului

PIB-ul de cheltuieli Cheat Fișa

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

PIB-ul de pe venitul de cheat

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Calculul PIB utilizând abordarea cheltuielilor
  1. Imagine intitulată Calculați o reducere de plată timpurie Pasul 6
1. Începeți cu cheltuielile de consum. Cheltuielile de consum sunt măsura tuturor cheltuielilor consumatorilor naționali să facă bine și servicii în cursul anului.
  • Exemple de cheltuieli de consum ar include achiziționarea de bunuri consumabile cum ar fi alimente și îmbrăcăminte, bunuri durabile cum ar fi instrumentele și mobilierul și serviciile, cum ar fi tăieturi de păr și vizite medicale.
  • Imaginea intitulată Calculați PIAUL 2
    2. Adăugați în investiții. Când economiștii calculează PIB-ul, investiția nu înseamnă achiziționarea de acțiuni și obligațiuni, ci mai degrabă banii cheltuiți de întreprinderi pentru a achiziționa bunuri și servicii pentru a ajuta sau a menține afacerea.
  • Exemple de investiții includ materiale sau servicii de contractare utilizate atunci când o afacere construiește o nouă fabrică, achiziții de echipamente și software pentru a ajuta o afacere să funcționeze eficient.
  • Imagine intitulată Calculați pasul 3 din PIB
    3. Introduceți excesul de exporturi asupra importurilor. Deoarece PIB calculează numai produsele produse pe plan intern, importurile trebuie să fie scăzute. Exporturile trebuie adăugate deoarece, odată ce părăsesc țara, acestea nu vor fi adăugate prin cheltuielile de consum. Pentru a ține cont de importuri și exporturi, luați valoarea totală a exporturilor și scăzând valoarea totală a importurilor. Apoi, adăugați acest rezultat în ecuație.
  • Dacă importurile unei națiuni au o valoare mai mare decât exporturile sale, acest număr va fi negativ. Dacă numărul este negativ, îl scade în loc să îl adăugați.
  • Imaginea intitulată Calculați PIAUL 4
    4. Include cheltuielile guvernamentale. Banii pe care o cheltuiește un guvern pentru bunuri și servicii trebuie adăugate pentru a calcula PIB-ul.
  • Exemple de cheltuieli guvernamentale includ salarizare pentru angajații publici, cheltuielile pentru cheltuieli de infrastructură și de apărare. Securitatea socială și prestațiile de șomaj sunt considerate plăți de transfer și nu sunt incluse în cheltuielile guvernamentale, deoarece banii sunt pur și simplu transferați de la o persoană la alta.
  • Metoda 2 din 3:
    Calculul PIB utilizând abordarea veniturilor
    1. Imaginea intitulată Calculați pasul 5 din PIB
    1. Începeți cu compensarea angajaților. Acesta este totalul tuturor salariilor, salariilor, beneficiilor, pensiilor și contribuțiilor la asigurările sociale.
  • Imaginea intitulată Calculați PIAUL 6
    2. Adăugați în chirie. Chiria este pur și simplu venitul total câștigat din proprietatea proprietății.
  • Imaginea intitulată Calculați pasul 7 din PIB
    3. Includeți interese. Toate dobânzile (banii câștigați de capitalul de aprovizionare) trebuie adăugate.
  • Imaginea intitulată Calculați PID 8
    4. Adăugați venitul proprietarului. Venitul proprietarului este banii câștigați de proprietarii de afaceri, inclusiv întreprinderile încorporate, parteneriatele și propriile proprietăți.
  • Imaginea intitulată Calculați pasul PIB 9
    5. Adăugați în profituri corporative. Acesta este venitul câștigat de acționari.
  • Imaginea intitulată Calculați pasul PIB 10
    6. Includ impozitele indirecte de afaceri. Acestea sunt toate impozitele pe vânzări, taxele de afaceri și taxele de licență.
  • Imagine intitulată Calculați pasul PIB 11
    7. Calculați toată deprecierea și adăugați-o înăuntru. Aceasta este scăderea valorii bunurilor.
  • Imaginea intitulată Calculați pasul PIB 12
    8. Adăugați în veniturile nete ale factorului străin. Pentru a calcula acest lucru, luați plățile totale primite de cetățenii interni de la entități străine și să scadă plățile totale trimise entităților străine pentru producția internă.
  • Metoda 3 din 3:
    Diferența PIB-ului nominal și real
    1. Imaginea intitulată calculează pasul PIB 13
    1. Diferențiază între PIB-ul nominal și real pentru o imagine mai precisă despre modul în care face o țară. Principala diferență dintre PIB-ul nominal și real este că PIB real ia în considerare inflația.Dacă nu luați în considerare inflația, puteți crede că PIB-ul unei țări crește atunci când într-adevăr prețurile lor sunt în creștere.
    • Gândiți-vă la asta. Dacă PIB-ul țării A a fost de 1 miliard de dolari în 2012, dar în 2013 a tipărit și apoi a difuzat 500 de milioane de dolari, desigur PIB-ul său va fi mai mare în 2013 decât în ​​2012. Dar această creștere nu este o reflectare bună a bunurilor și serviciilor produse în țara A. Real PIB reduc efectiv aceste creșteri inflaționiste.
  • Imaginea intitulată Calculați pasul PIB 14
    2. Alegeți un an de bază. Anul dvs. de bază poate fi un an înapoi, cinci ani, 10 sau chiar 100. Dar trebuie să alegeți un an împotriva căruia să comparați inflația. Pentru că, la inimă, adevăratul PIB este a comparaţie. Și o comparație este doar o comparație dacă două sau mai multe lucruri - ani și cifre - sunt cântărite unul de celălalt. Pentru un simplu calcul real PIB, alegeți anul înainte de anul pe care îl priviți.
  • Imagine intitulată calcula activul la rata datoriei Pasul 2
    3. Decideți cât de multe prețuri au crescut de la anul de bază. Acest număr este, de asemenea, numit "Deflator." În cazul în care rata dvs. de inflație din anul de bază la anul curent este de 25%, de exemplu, ați entitat rata inflaționistă ca 125 sau 1 (100%) plus .25 (25%) Times 100. Pentru toate cazurile de inflație, deflatorul va fi mai mare de 1.
  • Dacă, de exemplu, țara pe care o măsurați de fapt experimentată deflaţie, În cazul în care puterea de cumpărare a crescut în loc de a scădea, deflatorul ar scădea sub 1. Declară, de exemplu, rata de deflație a fost de 25% din perioada de bază la perioada curentă. Aceasta înseamnă că moneda poate cumpăra cu 25% mai mult decât cea utilizată în perioada de bază. Deflatorul dvs. ar fi de 75 sau 1 (100%) minus .25 (25%) Times 100.
  • Imagine intitulată calculează pasul PIB 16
    4. Împărțiți PIB-ul nominal de către Deflator. PIB real este egal cu raportul dintre PIB-ul dvs. nominal împărțit la 100. Ca ecuație, începe așa: PIB-ul nominal ÷ real GDP = Deflator ÷ 100.
  • Deci, dacă PIB-ul nominal actual este de 10 milioane de dolari, iar deflatorul dvs. este de 125 (inflația a fost de 25% din perioada de bază la perioada curentă), acesta este modul în care ați configurat ecuația dvs .:
  • $ 10,000,000 ÷ real GDP = 125 ÷ 100
  • $ 10,000,000 ÷ reale GDP = 1.25
  • $ 10,000,000 = 1.25xreal PIB
  • $ 10,000 ÷ 1.25 = PIB real
  • $ 8,000,000 = PIB real
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    O a treia modalitate de a calcula PIB-ul este abordarea cu valoare adăugată. Această metodă calculează valoarea adăugată totală la bunuri și servicii la fiecare etapă de producție. De exemplu, valoarea adăugată la cauciuc atunci când se adaugă cauciucul în anvelope. Apoi, valoarea adăugată la toate componentele unui automobil atunci când sunt asamblate într-un automobil se adaugă. Această metodă nu este la fel de folosită pe scară largă ca dublă numărare și o exagerare a adevăratei valori de piață a PIB-ului poate apărea.
  • PIB pe cap de locuitor este măsurarea numărului de produse interne persoanei medii într-o națiune. PIB pe cap de locuitor poate fi folosit pentru a compara productivitatea națiunilor cu populații foarte diferite. Pentru a calcula PIB-ul pe cap de locuitor, ia produsul intern brut al națiunii și împărțiți populația națiunii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar