Cum să fii încrezător în aspectul tău

Stima de sine totală provine dintr-o varietate de domenii mai specifice, inclusiv aspectul fizic. Defectele percepute în aspectul dvs. pot duce la o mare suferință, o preocupare cu aspectul dvs., îngrijirea excesivă, supusă unor proceduri inutile pentru a vă îmbunătăți aspectul și / sau izolarea socială (de exemplu, șederea în casă, evitarea imaginilor etc.). În cazuri extreme, o persoană poate dezvolta boli psihice cronice, cum ar fi tulburările dismorfice ale corpului și tulburările de alimentație cu sau fără anxietate socială. În cazuri mai puțin extreme, încrederea în sine în aspectul dvs. poate reduce pur și simplu starea dvs. de spirit și bucuria activităților zilnice. Pentru aceste și alte motive, înțelegerea și (dacă este necesar) Îmbunătățirea încrederii în aspectul dvs. poate fi importantă pentru sănătatea mintală generală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbunătățirea stimei de sine
  1. Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 1
1. Identificați sursa lipsei de încredere. Imaginându-vă de ce nu aveți încredere vă poate ajuta să vizați aceste sentimente.Începeți să scrieți a "Stimă de sine" Jurnal, unde notați când vă simțiți din ce în ce mai puțin încrezător în modul în care arătați. După o săptămână sau două, priviți înapoi la notele dvs. și încercați să găsiți modele la felul în care vă simțiți.
  • Ați fost mai încrezători în oricare dintre următoarele situații: după ce ați petrecut mai mult timp îngrijirea sau pregătindu-vă, dacă ați îmbrăcat un anumit mod, petreceți timp în grupuri mai mici, petrecerea timpului departe de anumiți indivizi sau cheltuiți mai puțin timp pe medii sociale sau de a privi Celebrity Media?
  • Sunt "mai mare" probleme, cum ar fi statutul dvs. de angajare sau necazurile personale care par să declanșeze sentimentele de încredere scăzută? Unii oameni transformă acest tip de anxietate față de percepția lor de sine, care poate părea mai ușor de rezolvat decât problema "mai mare" a securității locurilor de muncă sau a problemelor personale.
  • Dacă nu vedeți modele sau încă nu sunteți sigur ce vă determină lipsa de încredere, poate doriți să încercați o serie de sfaturi diferite pentru a găsi ceea ce pare să ajute cel mai mult.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 2
    2. Adresați-vă percepția imaginii corpului. Dr. Vivian Diller are o serie de tehnici cognitiv-comportamentale diferite pentru îmbunătățirea încrederii în aspectul dvs., pe care ea o numește "Stima de sine frumusețe."Aceste tehnici se concentrează asupra evaluării sursei stimei de sine, întrebând opinia dvs. negativă despre aspectul dvs. și gândindu-vă la modalitățile de a vă gândi mai pozitiv.
  • Concentrați-vă pe ședința în sus cu pieptul dvs. împins în timp ce faceți următorii pași pentru o încredere maximă.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 3
    3. Notați atributele dvs. pozitive. Scrieți cele 3 lucruri despre aspectul dvs. și cele 3 lucruri despre personalitatea dvs. pe care vă place cel mai mult. Plasați toate cele 6 articole în ordinea importanței și scrieți o propoziție despre fiecare. De exemplu, "Eu ajut pe alții. Voi oferi voluntar în fiecare săptămână pentru o caritate locală și îmi sun întotdeauna prietenii înapoi imediat când trebuie să vorbească."
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 4
    4. Analizați atributele dvs. pozitive. Observați în cazul în care caracteristicile fizice se clasifică în raport cu caracteristicile dvs. de personalitate - cele mai multe caracteristici de personalitate deasupra caracteristicilor fizice, care subliniază faptul că stima noastră de sine este influențată mai mult despre modul în care ne simțim în legătură cu personalitatea noastră, dar și opinia altora despre noi despre noi despre noi mai influențată și de personalitate.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 5
    5. Listează cele mai bune caracteristici. Notați cele 3 caracteristici fizice pe care le considerați cele mai atrăgătoare pentru dvs., folosind o propoziție pentru a descrie fiecare. De exemplu, "părul meu lung buclat - mai ales după ce părăsesc salonul de păr și arată atât de plin și de bouncy" sau "umerii mei largi, mai ales când prietena mea își pune capul pe umăr pentru confort."
  • Acest exercițiu arată că toată lumea are caracteristici pe care le pot fi mândri.Aceste caracteristici pot fi accentuate de alegerea îmbrăcămintei.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 6
    6. Priveste in oglinda. Uită-te la tine în oglindă și vezi ce gânduri vin în capul tău. Ale căror cuvinte sunt: ​​ale tale sau altcineva? Ale cărui cuvinte îți amintesc de: un bully, un părinte sau un prieten?
  • Întrebarea preciziei cuvintelor din cap: Mușchii tăi sunt cu adevărat mai mici decât majoritatea oamenilor? Sunt șoldurile dvs. într-adevăr atât de mari? Ești într-adevăr atât de mai înalt decât alți oameni? Face oricare dintre aceste lucruri contează?
  • Gândiți-vă cum ați vorbi cu un prieten. Cum este diferită de auto-discuția dvs. și cum puteți să vă gândiți să vă gândiți pozitiv despre dvs. în loc să utilizați tonul critic sau negativ pe care probabil ați folosit-o?
  • Găsiți ceea ce vă place despre dvs. în oglindă și de acum înainte, ori de câte ori vă uitați în oglindă, uitați-vă la acest atribut mai degrabă orice atribute negative percepute în mod normal, vă concentrați.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 7
    7. Fi sceptic față de mass-media. Amintiți-vă că portretizarea mass-media a corpului este concepută pentru a vă face să vă simțiți rău despre dumneavoastră, deoarece aceasta este ceea ce vă face să cumpărați produse și haine noi. Nu numai că imaginile corpului sunt portretizate nu media, ele sunt adesea ajutate de îmbunătățirea digitală folosind software ca Adobe Photoshop. Oamenii care recunosc acest lucru și sunt mai mult mass-media au adesea mai bune percepții de sine.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 8
    8. Lucrați la re-încadrare pozitivă.Dacă vă aflați că aveți gânduri negative despre felul în care arătați, opriți-vă și reporniți-l ca ceva pozitiv.De exemplu, dacă credeți că nasul este prea mare, opriți-vă și amintiți-vă că aveți un profil puternic și unic.Dacă credeți că sunteți supraponderal, gândiți-vă la curbele minunate și planificați ce schimbări de stil de viață pe care le puteți face.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 9
    9. Păstrați un jurnal de încredere.În fiecare noapte înainte de a merge la culcare, scrieți 3 lucruri pozitive despre dvs.Apoi dimineața, citiți-le și adăugați încă două.Este bine să repetați ceea ce ați spus înainte.Cu cât credeți mai pozitivi, cu atât mai bine va deveni cea mai bună stimă de sine.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 10
    10. Căutați consiliere.Dacă persistă percepția dvs. negativă de sine, poate doriți să vă gândiți să vedeți un terapeut.Gândurile voastre despre modul în care arătați pot fi legate de probleme mai profunde pe care nu le cunoașteți pe deplin, iar consilierea vă poate ajuta să aveți o stima de sine mai sănătoasă în general.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea stilului dvs
    1. Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 11
    1. Purtați haine care vă fac să vă simțiți confortabil. Hainele pe care le purtați pot avea într-adevăr un efect asupra stimei dvs. de sine. De exemplu, purtarea unui costum de super-erou poate spori încrederea și a face ca oamenii să se simtă mai puternici - femeile funcționează mai bine pe un test de matematică într-un pulover decât într-un costum de baie - și o haină albă oferă oamenilor mai mult "agilitate mentală."
    • Concentrați-vă pe purtarea de haine care vă fac să vă simțiți confortabil, cum ar fi un pulover moale frumos, blugi preferați și un costum și cravată (sau altceva profesional caută).
    • Examinați garderoba dvs. și asigurați-vă că hainele dvs. se potrivesc stilului dvs. Dacă nu, este posibil să trebuiască să mergeți la cumpărături!Dacă nu vă place cumpărăturile în public sau nu știți ce este în stil, luați în considerare un serviciu care selectează hainele pentru dvs. și le trimite în casa dvs. sau găsiți un comerciant online cu o politică ușoară de returnare gratuită.
    • Purtați culori care vă plac.Acest lucru vă va ajuta să vă sporiți starea de spirit. Dacă nu puteți decide cu privire la o culoare care vă place, o culoare bună este albastră, deoarece oamenii generali răspund pozitiv la ea.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 12
    2. Purtați haine care accentuează caracteristicile fizice care vă plac. Găsiți costume care vă vor arăta bine când vă uitați într-o oglindă, deoarece ele corespund tipului dvs. de corp sau includ accesorii care vă arată caracteristicile bune. Nu există nici un tip de corp perfect, dar există haine bune și rele pentru anumite tipuri de corpuri. Haine care se potrivesc pentru că se potrivesc cu tipul dvs. sunt mai probabil să arate bine pe tine.
  • Dacă sunteți foarte slab, evitați să purtați culori întunecate, cum ar fi negru, care sunt slăbite.Purtați culori mai ușoare în schimb.Femeile subterane ar trebui să încerce să creeze o curbă cu aderența unei rochii curgătoare în centru. Bărbații subțiri ar trebui să evite purtarea hainelor mari sau bagate pentru a adăuga aspectul de îmbrăcăminte în vrac în mărimea corespunzătoare va arăta mai bine.
  • Dacă aveți umeri largi și șolduri înguste, evitați eșarfele cu modele (atrage atenția asupra umerilor dvs.), cămășile care accentuează umerii și încălțămintea care arată mic pentru tipul corpului dvs., dar purtați pantaloni care vă fac șoldurile să pară mai mari și pantofi Toci mai largi sau cizme cu catarame care atrag atenția asupra picioarelor tale.
  • Dacă corpul dvs. este în formă de pară, purtați culori sau modele luminoase deasupra și culorile solide, în partea inferioară și evitați dungile orizontale, în special în partea de jos.
  • Dacă aveți un tip de corp rotund, evitați prea multă țesătură în mijlocul corpului, curele și fuste mai puțin decât genunchiul, dar purtați detalii deasupra liniei de bust și sub linia dvs. de hip.
  • Dacă aveți o formă corporală curvă, încercați îmbrăcăminte care este slabă la talie, dar curgă în partea de sus și de jos.Acest lucru vă va accentua curbele și va scădea puțin picioarele.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 13
    3. Purtați haine în dimensiunea corespunzătoare sau le-ați adaptat.Purtând haine care se potrivesc la greutatea și înălțimea curentă vă vor face să vă simțiți mai bine despre modul în care arătați, chiar dacă hainele nu sunt dimensiunea ideală pe care doriți să o fiți.
  • Comandă specială haine în dimensiuni care se potrivesc de fapt.Dacă sunteți un bărbat foarte înalt și slab, de exemplu, este posibil să aveți nevoie să comandați dimensiuni medii înalte, mai degrabă decât să se rezolvă îmbrăcămintea în magazin, care este prea largă și bagată pe dvs. deoarece este lungimea corespunzătoare.
  • Au îmbrăcăminte adaptată pentru lungime sau lățime pentru a vă potrivi bine.Croitorii știu, de asemenea, trucuri cum ar fi adăugarea de darts (secțiuni pliate de țesături care creează o formă măgulitoare) la îmbrăcăminte pentru a accentua caracteristicile pozitive, cum ar fi curbele.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 14
    4. Purtați rujul drept. Folosirea lui Rupstick Bine înseamnă mai mult decât selectând culoarea potrivită - înseamnă, de asemenea, îngrijirea buzelor dvs. ca parte a aspectului dvs. global prin exfolierea (de exemplu, cu un amestec de ulei de sare și ulei de migdale) și aplicarea balsamului de două ori pe săptămână. Pentru rujul în sine, artiștii de machiaj recomandă următoarele:
  • Evitați rujul care strălucește și strălucește, deoarece tinde să arate ieftin
  • Alegeți o culoare strălucitoare bazată pe culoarea buzei (de exemplu, buzele palide = rujul de cireșe, natural = afinele și buzele întunecate = Burgundia).
  • Alegeți o culoare nudă bazată pe tonul pielii (alegeți ceva ușor mai strălucitor sau mai adânc decât pielea dvs.).
  • Evitați nuanțele albastre sau negre, deoarece tind să vă facă să arătați mai în vârstă, mai severă și da, chiar mai înspăimântătoare (gândiți vampir).
  • Linerul nu este necesar, dar când îl folosiți, alegeți o culoare care se potrivește cu buzele, nu rujului.
  • Aplicați cu atenție rujul, apoi înghițiți granița ușor pentru un efect mai moale.
  • Aplicați pornirea în centru și apoi amestecați culoarea spre colțuri, aveți grijă să nu aplicați direct la colțurile gurii.
  • Aplicați nuanțe puternice de ruj în buzea de jos și apoi apăsați buzele împreună pentru o aplicație mai ușoară.
  • Aplicați rujul o dată, ștergeți buzele pe un țesut și aplicați din nou pentru un efect de durată mai lung.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 15
    5. Aplicați machiajul pe baza formei feței. Deși machiajul nu este pentru toată lumea, cei care folosesc machiajul își pot îmbunătăți imaginea de sine devenind mai educați în ceea ce privește modul de utilizare a machiajului pentru a-și îmbunătăți încrederea în aspectul lor. La fel ca și în cazul hainei, scopul este de a se potrivi cu forma dvs. (în această formă de față) și să direcționați ochii la caracteristicile pe care doriți să le accentuați. Pentru a vă determina forma feței, trageți părul înapoi și uitați-vă în oglindă la părul și bărbia:
  • Fețele în formă de inimă (fruntea largă și bărbia ascuțită) ar trebui să se concentreze de la bărbia lor proeminentă și de pomeții cu tonuri moi pe față și de culoare pe buze.
  • Fețele rotunjite (fruntea și fața inferioară sunt la aceeași lățime) ar trebui să ajute la adăugarea de definiție folosind machiajul pe obraji și ochi (de exemplu, folosind umbra ochiului fumos).
  • Fețe pătrate (jawbone unghiulară și părul) ar trebui să folosească culori moi pe piele, gură și ochi pentru a înmuia caracteristicile faciale.
  • Fețele ovale (fruntea și fața inferioară sunt aceeași lățime cu laturi mai lungi) ar trebui să aplice blush cu lovituri orizontale și să-și definească ochii și buzele pentru a reduce lungimea feței lor.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 16
    6. Obțineți o tunsoare bună. O mare tunsoare de la un salon elegant sau de la barberul respectabil vă poate face să vă simțiți mai încrezători în privința aspectului dvs. și vă va oferi un stil mai modern și la modă. Ca și în cazul machiajului, cheia la o coafură bună este să se potrivească cu forma feței tale:
  • Fațele în formă de inimă ar trebui să ia în considerare bretele și părțile laterale cu păr de lungime de bărbie, care ajută la rotunjirea feței mai mult.
  • Fețele rotunde ar trebui să ia în considerare o parte centrală sau ușor în afara centrală și "straturi de încadrare a feței" care minimizează plinătatea și creează "o iluzie mai asemănătoare."
  • Fețele pătrate ar trebui să ia în considerare "straturi de formare" și o parte laterală care atrage atenția asupra pometului.
  • Fețele ovale ar trebui să găsească faptul că majoritatea stilurilor funcționează pentru ei, deoarece tehnicile pentru alte forme de față sunt menite să facă ca fața să arate mai mult ca fețele în formă de ovală.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare în aspectul dvs. Pasul 17
    7. Rămâne bine îngrijit. Privind ca și cum v-ați gândit la aspectul dvs. și aveți grijă de dvs. vă puteți mări încrederea și puteți fi realizați cu câteva sfaturi simple de îngrijire:
  • Păstrați unghiile tăiate și modelate îngrijite (femeile și bărbații pot beneficia de acest tip).Asigurați-vă că paturile de unghii sunt curate.
  • Periați-vă dinții de mai multe ori pe zi, mai ales după mese cu potențialul de gunk dinți.
  • Păstrați șervețele umede și cârpele de curățare cu dvs. pentru a curăța machiajul, protecția solară și sudoarea, sau doar pentru a vă reîmprospăta după câteva ore stresante. Asigurați-vă că și o spălare facială completă la fiecare 2 până la 3 zile pentru a vă menține pielea clară.
  • Utilizați un hidratant anti-îmbătrânire, protector de soare și concealer (chiar și tonul pielii).
  • Utilizați degetele (spre deosebire de perii) pentru a aplica machiajul și pentru a obține o senzație mai bună (literal) pentru cât de mult machiaj aplicați care poate duce la un aspect mai natural.
  • Utilizați unghiile de presare pentru un aspect rapid manichik. Chiar și pentru cei care au experimentat anii 80, sunt mai acceptabili din punct de vedere social astăzi decât ați putea realiza!
  • Aplicați în mod regulat un deodorant sau antiperspirant.
  • Utilizați uleiuri naturale (de exemplu, avocado, nucă de cocos sau migdale) pentru a vă menține corpul și părul hidratat.
  • Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea calității vieții
    1. Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 18
    1. Alege-ți prietenii cu înțelepciune. Acordați atenție prietenilor dvs. și cum vă fac să vă simțiți. Înconjurați-vă cu oameni care nu vă critică sau vă judecă, deoarece poate afecta negativ imaginea corpului.
    • Prietenii pot chiar să vă ajute să lucrați pentru obiectivele dvs. de sănătate și de fitness, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezători în aspectul dvs.Găsiți un partener de gimnastică sau un amic de drumeții.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 19
    2. Zâmbește și râde cât mai mult posibil. La fel de ușor și evident așa cum sună, zâmbind, chiar și atunci când sunteți forțat să o faceți, puteți scădea stresul și să vă faceți mai bine despre dvs. În plus, oamenii vă vor vedea ca fiind accesibili și de încredere.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 20
    3. Ia un compliment. Dacă obțineți un compliment, nu o deflectați, luați-o! Dacă nu sunteți sigur de aspectul dvs., se poate simți ciudat pentru a obține complimente, iar reacția dvs. anxioasă ar putea fi de a deflecta sau de a juca complimentul. De exemplu, dacă cineva vă complimentează cămașa, ați putea spune că este o mână-me-jos pe care o purtați doar pentru că toate celelalte haine sunt murdare. Aceasta este o reflectare a anxietății voastre despre aspectul dvs. și poate face atât dvs. cât și persoana care vă complimentează inconfortabil. În schimb, spuneți doar vă mulțumesc și bucurați-vă pe deplin de compliment pe care l-ați câștigat.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 21
    4. Fă sport regulat. Indiferent dacă exercițiile fizice vă schimbă aspectul fizic, vă poate schimba percepția asupra dvs., ceea ce poate duce la creșterea stimei de sine. Un sondaj național de activitate fizică și greutate a arătat că persoanele care nu erau mulțumite de dimensiunea corpului au fost mai puțin probabil să fie activi fizic, indiferent de cât de mult au cântărit efectiv. Această constatare sugerează că doar a fi activă fizic poate fi legată de o imagine de sine mai bună.
  • Cantitatea de exercițiu trebuie să fie suficientă pentru a vă oferi un sentiment de realizare și trebuie să fie regulat, dar nu trebuie să fie un tip specific de exercițiu sau să fie făcut pentru orice perioadă specifică de timp.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător în aspectul dvs. Pasul 22
    5. Mănâncă o dietă sănătoasă. Anumite alimente, cum ar fi cele bogate în carbohidrați și zahăr, vă pot determina să vă influențați și să vă afectați negativ starea de spirit. Alimentele care vă pot îmbunătăți starea de spirit sunt cele care sunt scăzute în grăsimi și își eliberează încet energia. Aceste alimente oferă energie pentru perioade susținute de timp și nu poartă riscul de creștere în greutate, balonare și iritabilitate - acestea pot duce, de asemenea, la păr și unghii mai puternice, care vă pot îmbunătăți imaginea de sine generală.
  • Evitați să consumați alimente care sunt zaharoase, prăjite sau prea prelucrate.
  • Mănâncă mai multe piulițe și semințe, leguminoase și fructe și legume proaspete, în special cu culori vibrante și bogate.
  • Adăugați o nouă întrebare

    sfaturi

    Amintiți-vă că ceea ce gândesc ceilalți nu contează. Cel mai important este ceea ce tu, și numai tu, gândește-te la tine.
  • Spunând lucruri pozitive și încrezătoare cu voce tare pentru tine vă pot ajuta să vă simțiți mai încrezători.
  • Dacă oamenii spun lucruri voastre, amintiți-vă că ele arată doar partea negativă a ei înșiși, iar comentariul lor spune mai multe despre ei decât despre tine.
  • Fi adevărat pentru tine și găsiți ceea ce te face să te simți confortabil și încrezător.
  • Încercați să nu vă comparați cu ceilalți.
  • Asigurați-vă că păstrați o înregistrare detaliată și regulată a emoțiilor și sentimentelor dvs. și încercați să găsiți timp pentru jurnalizare cât mai frecvent posibil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar