Cum de a repara ștergătoarele de parbriz blocate în poziție verticală

Ștergătoarele de parbriz sunt o necesitate pentru conducere, dar pot provoca adesea probleme plictisitoare. Ei se blochează în mod obișnuit în poziția verticală atunci când nu sunt în uz, deoarece o mică filă metalică pe care transmisia ștergătoarei ar trebui să o prindă, se aplecă din loc. Transmisia ștergătoarei este mecanismul care mișcă ștergătoarele, așa că atunci când nu prinde corect ei se blochează într-o poziție diferită. Pentru a remedia acest lucru, deschideți capota vehiculului și îndepărtați totul care acoperă transmisia ștergătoarelor de parbriz. Apoi, utilizați o șurubelniță cu cap plat și un ciocan pentru a bate tabelul mic înapoi în poziție, astfel încât transmisia captează din nou. Rețineți că procedura exactă nu va fi aceeași pe toate vehiculele.

Pași

Partea 1 din 2:
Accesarea transmisiei ștergătoarei
  1. Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbriz blocate în poziție verticală Pasul 1
1. Ștergeți orice gheață sau resturi de la parbriz. Răzuiți pe orice gheață și zăpadă cu un răzuitor de gheață. Scoateți orice bastoane, frunze sau alte resturi blocate între partea superioară a capotei și a fundului parbrizului.
  • Uneori, acumularea de gheață, zăpadă și alte resturi este ceea ce provoacă ștergătoarele de parbriz pentru a încetini sau a deveni nealiniat în timp. Îndepărtarea totul în calea lor vă va permite să le realinați.
  • Imagine intitulată Fix Firmatorii de parbriz blocat în poziție verticală Pasul 2
    2. Deschideți capota vehiculului. Deschideți ușa laterală a șoferului și uitați-vă sub volanul pentru un zăvor care are o imagine a capotei pe ea. Trageți zăvorul pentru a elibera capota, apoi umblați în fața capotei și simțiți-vă sub crack pentru un alt zăvor. Strângeți zăvorul, ridicați capota până la capăt, și puneți tija care o ține în poziție.
  • În funcție de modelul vehiculului, este posibil să trebuiască să puneți tija fie să o ridicați de la motor, fie să o coborâți din partea inferioară a capotei și lăsați-o într-o gaură care ține vârful în poziție. Unele capote mai moderne de vehicule ar putea rămâne în loc fără utilizarea unei tije.
  • Verificați manualul autovehiculului înainte de a continua să vedeți dacă există instrucțiuni pentru modelul dvs. specific de vehicul în ceea ce privește ștergătoarele de parbriz blocate. Procesul general pentru fixarea ștergătoarelor de parbrize blocate pe multe vehicule este același, dar este întotdeauna o idee bună să vedeți dacă puteți găsi informații suplimentare.
  • Imagine intitulată Fix Windshield Ștergătoarele blocate în poziție verticală Pasul 3
    3. Trageți de pe banda de spumă din capacul din plastic care se află sub parbriz. Luați capătul lateral al șoferului benzii de spumă care se sprijină la marginea inferioară a capacului din plastic sub parbriz. Se coace cu atenție pe întreaga lungime a capacului din plastic.
  • Acest lucru vă va permite să accesați linia fluidului de curățare a parbrizului pentru ao deconecta, precum și scoateți capacul din plastic care protejează transmisia ștergătoarelor.
  • Amintiți-vă că acest proces poate varia în funcție de marca și modelul vehiculului. Pot exista anumiți pași care nu se aplică sau părțile care se află în diferite zone.
  • Imagine intitulată Fixatorii de parbriz blocat în poziție verticală Pasul 4
    4. Trageți linia fluidului de spălare a parbrizului din clipurile care îl țin în poziție. Linia fluidului este un tub negru subțire situat chiar sub unde ați scos fâșia de spumă de la. Lăsați linia așezată în sus pe partea de sus a capacului din plastic.
  • Imagine intitulată Fix Windshield Ștergătoarele blocate în poziție verticală Pasul 5
    5. Scoateți brațele ștergătoarelor de parbriz. Închideți capacele care acoperă șuruburile care țin ștergătoarele în poziție utilizând o șurubelniță platformă. Utilizați o cheie pentru a slăbi șuruburile, scoateți-le și fixați-le la o parte undeva în siguranță, apoi glisați brațele ștergătoarelor de pe șuruburi pe care le stau sub parbriz.
  • Trebuie să scoateți ștergătoarele pentru a scoate capacul din plastic care protejează ansamblul motorului ștergătorului și transmisia.
  • În unele modele de vehicule, s-ar putea să trebuie doar să eliminați ștergătorul lateral al șoferului.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbrize blocate în poziție verticală Pasul 6
    6. Opriți capacele proeminente de-a lungul lungimii capacului din plastic. Utilizați o șurubelniță cu cap plat pentru a opri cauciucul sau capacele din plastic în sus, pe care le vedeți ca să expună șuruburile care dețin capacul din plastic în poziție. Puneți-le într-un loc sigur, astfel încât să le puteți pune mai târziu.
  • Există, de obicei, aproximativ 3-4 dintre aceste capace. Asigurați-vă că le îndepărtați de-a lungul întregii lungimi pentru a expune toate șuruburile care dețin capacul din plastic în poziție.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbrize blocate în poziție verticală Pasul 7
    7. Scoateți capacul din plastic. Ridicați capacul din plastic după ce ați îndepărtat toate șuruburile care îl țin în poziție. Setați-l deoparte, astfel încât să puteți accesa asamblarea motorului ștergătorului parbrizului.
  • Dacă întâmpinați nici o rezistență atunci când încercați să scoateți capacul, verificați dublu că ați eliminat toate șuruburile. Dacă ați făcut acest lucru, nu va fi greu să vă ridicați din loc.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbrize blocate în poziție verticală Pasul 8
    8. Localizați transmisia ștergătoarelor de parbriz pe partea șoferului. Uită-te la partea șoferului și identificați părțile mecanice pe care șterse șters-ul de parbriz al șoferului a fost atașat. De obicei, arată ca o placă în formă de ovală atașată sub brațul care deplasează ștergătorul de parbriz.
  • Unele modele de vehicule ar putea avea un alt set de tăvi de plastic care acoperă transmisia. Dacă nu vedeți încă piesele mecanice, încercați să scoateți alte capace din plastic pe care le vedeți pentru a le găsi. Acestea ar putea fi ținute în loc de un alt clip de plastic de un fel de care trebuie să vă opriți.
  • Bacsis: Aceasta este transmisia ștergătoarelor de parbriz care face ca ambii ștergătoare să se miște. Trebuie doar să lucrați pe partea șoferului.

    Partea 2 din 2:
    Reglarea transmisiei ștergătoarelor
    1. Imagine intitulată Fix Windshield Ștergătoarele blocate în poziție verticală Pasul 9
    1. Căutați o filă metalică care este îndoită departe sau în jos de la transmisie. Există o filă metalică mică pe partea dreaptă sub părțile mobile ale transmisiei. Se presupune că atinge transmisia, astfel încât transmisia să se blocheze atunci când opriți ștergătoarele pentru a menține ștergătoarele în poziția în jos.
    • De-a lungul timpului, această filă poate fi îndoită în jos sau departe, care este principalul motive ștergătoarele în care se blochează în poziția verticală. Când transmisia captează în mod corect această filă, acesta inversează direcția și returnează ștergătoarele în poziția în jos.

    Bacsis: Puteți rula ștergătoarele pentru a vedea unde transmisia se rotește după fila Metal, mai degrabă decât să se prindă pentru a vedea exact cât de mult trebuie să-l îndoiți înapoi în poziție.

  • Imagine intitulată Fixatorii de parbriz blocat în poziție verticală Pasul 10
    2. Utilizați o șurubelniță plat și un ciocan pentru a lovi fila înapoi în poziție. Țineți o șurubelniță plat în mâna dvs. non-dominantă și puneți vârful în funcție de tabară. Aveți un ciocan cu mâna dominantă și loviți partea superioară a mânerului șurubelniței pentru a bate tabelul înapoi până când aproape atinge transmisia.
  • Numărul de momente de care aveți nevoie pentru a lovi fila depinde de modul în care este îndoit. Continuați să-l atingeți cu atenție în poziție până când se pare că transmisia va prinde pe ea.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbriz blocate în poziție verticală Pasul 11
    3. Porniți și dezactivați ștergătoarele pentru a verifica dacă transmisia captează pe filă. Rotiți cheia în aprinderea vehiculului la setarea accesoriilor și rotiți ștergătoarele de parbriz pentru a face mutarea transmisiei. Lăsați transmisia să funcționeze printr-un ciclu, apoi opriți ștergătoarele și uitați-vă la transmisie pentru a verifica dacă este acum prins în fila Metal.
  • Dacă transmisia nu este încă prins, continuă să folosească ciocanul și șurubelnița pentru a atinge fila un pic mai aproape de transmisie și testați-l din nou până când captează pe fila când ștergătoarele sunt oprite.
  • Rețineți că faceți acest lucru înainte de a retaua ștergătoarele. Tocmai testează părțile mecanice ale transmisiei pentru a verifica dacă ați făcut ajustări suficiente înainte de a pune totul înapoi.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbriz blocate în poziție verticală Pasul 12
    4. Înlocuiți capacul din plastic peste transmisia ștergătoarei. Glisați capacul din plastic înapoi în poziție și lăsați-l înapoi în poziție. Puneți capacele care acoperă șuruburile înapoi.
  • Capacele protejează șuruburile din elemente, astfel încât acestea nu rugau, deci este important să le puneți înapoi.
  • Imagine intitulată Fix Windshield Ștergătoarele blocate în poziție verticală Pasul 13
    5. Reatașați brațele ștergătoarelor. Așezați ștergătoarele înapoi pe șuruburile care le atașează la transmisie, astfel încât lamele ștergătoarelor să fie orizontale pe parbriz. Înșurubați piulițele din spate pe șuruburi pentru a fixa ștergătoarele înapoi în poziție, apoi împingeți șurubul acoperă pe partea superioară a piuliței și a șurubului.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbrize blocate în poziție verticală Pasul 14
    6. Îndepărtați linia fluidului de spălare înapoi în poziție și înlocuiți banda de acoperire a spumei. Fixați tubul fluidului de spălare a ferestrei înapoi în clemele de pe capacul din plastic care îl țineți în poziție. Apăsați banda de spumă în poziție la marginea inferioară a capacului din plastic pentru a acoperi linia de fluid.
  • Dacă lamele ștergătoarelor de parbriz sunt vechi și uzate, acest lucru este un moment bun înlocuiți-le cu cele noi înainte de a începe să le utilizați din nou.
  • Imagine intitulată Fixare Ștergătoarele de parbriz blocate în poziție verticală Pasul 15
    7. Rulați ștergătoarele pentru a le testa. Rotiți ștergătoarele de parbriz și le conduceți printr-un ciclu. Opriți-le pentru a confirma că se odihnesc în poziția în jos când sunt oprite.
  • Dacă ștergătoarele se odihnesc într-o poziție parțial în poziție verticală, s-ar putea să nu le conectați la unghiul drept. Pentru a remedia acest lucru, scoateți-le din nou când se află în poziția de odihnă și le readuce astfel încât să fie complet în poziția în jos când ștergătoarele sunt oprite.
  • Dacă ștergătoarele încă nu se odihnesc în poziția în jos atunci când sunt oprite, ar putea exista o problemă electrică sau o altă problemă. Dacă este cazul, luați-vă mașina să aveți un mecanic verificați-l și să găsiți o soluție.
  • sfaturi

    Dacă ștergătoarele nu vor ieși, pulverizați-le cu unele WD40 unde se atașează la șuruburi pentru a le lubrifia și a le ajuta să alunece.
  • Verificați manualul vehiculului pentru a vedea dacă există sfaturi de depanare specifice modelului pentru fixarea ștergătoarelor de parbriz blocate în poziția verticală.
  • Avertizări

    Nu eliminați cu forța oricare dintre părți în timpul acestui proces. Dacă întâmpinați dificultăți în accesarea transmisiei ștergătoarelor, este probabil cel mai bine să aveți un mecanic să facă ajustările necesare.
  • Nu încercați niciodată să împingeți ștergătoarele în poziția lor corectă de odihnă sau puteți să le rupeți.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ciocan
    • Flathead șurubelniță
    • Cheie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar